College

Seattle, USA

Studere i utlandet på Seattle Colleges

Beliggende midt i Seattle Små klasser Fleksible programlengder

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi
  • Visumkrav
  • Data lab

Seattle Central College ligger på Capitol Hill, midt i sentrum av Seattle. Siden 1966 har skolen tilbudt høyere utdanning og yrkesopplæring for mer enn 500 000 elever. Seattle Central har skapt et læringsmiljø som er tilgjengelig, allsidig, lydhørt og nyskapende.

Siden skolen tilbyr alt fra fjernundervisning, nettkurs, engelsk for internasjonale studenter til kvelds- og helgekurs, er det noe for de fleste på Seattle Central. Skolens elever kommer både fra Washington State og fra forskjellige deler av verden. Av de ca. 10 000 elevene ved skolen er 1 500 internasjonale – fra mer enn 65 forskjellige land!

Seattle Central verdsetter studenters arbeidsmiljø og prøver kontinuerlig å forbedre sine fasiliteter. De har for eksempel et nytt bygg for matematikk og naturfag, en moderne avdeling for kreativ kunst og treteknologi og et høyteknologisk IT-bygg. Snart vil Maritime Academy og Seattle Culinary Academy også få moderne fasiliteter. Skolens læreplan og utmerkede studenttjeneste har resultert i at andre skoler i USA beundrer og tar etter. Seattle Central er også et av community collegene i Washington State som tilbyr en bachelorgrad.

Seattle

Seattle har alle attraksjonene en storby skal ha, og samtidig fordelen med å ligge i et vakkert naturområde – omgitt av innsjøer, hav, utallige øyer og to fjellkjeder. Seattle er en vennlig og trygg storby og er hjemsted for store selskaper som Microsoft, Starbucks, Boeing og Amazon.com, til og med Facebook har store kontorer her. I tillegg til Silicon Valley, California, er byen et av USAs største sentrum for IT- og data. Seattle Central ligger i det spennende Capitol Hill-området, hvor du lett kan komme deg ned til Seattle sentrum via Pine & Pike Street med sine kaféer og vintagebutikker. Light Rail (tog) stopper rett ved skolen og tar deg til sentrum av Seattle eller helt til flyplassen på den ene siden, eller videre til University District på den andre.

Under en spasertur på Capitol Hill, vil du møte alt fra tatoverte ungdommer og dresskledde forretningsfolk til nybakte foreldre med barnevogner som rusler langs Broadway Avenue East og 15th Avenue. I tillegg til denne blandingen av innbyggere, legg til en god del kunstnere, kunstkjennere og en høy dose kreativitet og innovasjon hos områdets gründere, begynner du å forstå at distriktet har mye å tilby. I tillegg til spennende restauranter og mat fra alle verdenshjørner, inneholder byen teaterscener og flere museer, samt grønne områder som Cal Anderson Park og Volunteer Park som er vel verdt et besøk.

Fritid

Seattles beliggenhet og fantastiske skjønnhet gjør byen til en favoritt for mange amerikanere. Det er mange ting å fylle fritiden med for de som studerer ved Seattle Central. Du kan nyte en middag i verdensklasse, shopping, teater eller heie på et av Seattles ledende idrettslag. Hvis du liker eventyr, er det fotturer og ski i nærheten i Cascade Mountains. Syklister, turgåere og de som liker å reise på dagsturer, elsker å besøke øyene i nærheten med USAs største ferger. Canada ligger bare to timer unna! Seattle er også kjent for sitt musikkliv med et bredt utvalg av konserter og arrangementer. For eksempel kommer bandet Nirvana herfra, som har lagt grunnlaget for mange nye band og en stor musikkindustri.

Skolen har også mange aktiviteter å tilby der du kan bli kjent med andre studenter. Dra ut i naturen på camping, se på film, besøk et museum eller lær deg en ny sport. Benytt anledningen til å delta på foredrag, show og kulturelle festligheter i Seattle Central’s Art Gallery, Erickson Theatre og Broadway Performance Hall. Det er med andre ord ikke vanskelig å være aktiv som student under studiene!

Kurs

På Seattle Central velger du selv hvor lenge du vil studere! Skolen tilbyr to-årige kurs i Business & Technology, Health Sciences & Social Services, Liberal Arts & Sciences and Visual, Commercial, & Fine Arts.

Degree-program

Varighet: ca 2 år

Seattle Central tilbyr toårige overførbare programmer i en rekke områder, noe som gir deg en av følgende grader; Associate of Arts (A.A) eller Associate of Science (A.S). Etter å ha lest et studium ved Seattle Central, kan du fortsette studiene i to år på et universitet for å oppnå din bachelorgrad. Seattle Central samarbeider med flere anerkjente universiteter der de kan tilby overføringsadgangsgaranti til studentene sine. Dette betyr at du som student ved Seattle Central vil motta et garantert studiested ved noen av USAs mest prestisjefylte universiteter, inkludert John Hopkins University, University of Washington og University of California Santa Barbara.

Du kan lese følgende emner i en A.A eller A.S i Seattle Central:

Business
Computer Science
Engineering
Pre-Nursing
Pre-Dentistry
Pre-Medicine
Pre-Physical Therapy
Nutritional Sciences and other fields
Anthropology
Biology
Communication
Education
English
Environmental Science
International Studies
History
Psychology
LiteratureSociology
Mathematics
Political Science
Graphic Design
Music
Drama
Art

Study Abroad

Varighet: ca. 3-12 måneder

Det går bra å reise som Study Abroad student til Seattle Central og ta kurs i et semester og opptil et år. Studenter som velger dette alternativet, kan velge et spesifikt Short Term Certificate som tilbys av skolen eller designe sitt eget program ved å sette sammen en timeplan med valgfrie, uavhengige kurs. NB! Vær oppmerksom på at Lånekassen krever at du tar fag på samme nivå som høyere utdanning i Norge (f.eks. støttes ikke førsteårsfag i USA), og at du tar fag som tilsvarer 30 studiepoeng per semester. Å reise som Study Abroad-student er perfekt for deg som vil tilbringe noen måneder eller et år på et amerikansk College og ta kurs i ett eller flere fagområder som interesserer deg. Hvis du velger å følge et av skolens Short Term Certificate, vil du motta et certificate på programmet du har fullført når du er ferdig, hvis du velger helt uavhengige kurs, vil du motta et karkaterutskrift med alle kursene du har studert. Short Term Certificates som skolen tilbyr er:

Short Term Certificates som skolen tilbyr er:

Business Administration
Business Information Systems
Computer Studies
MBA Preparation
Liberal Arts
Modern Communication
Global StudiesAmerican studies
General Studies
Art
Music
Survey of Fine Arts

Gå inn på Seattle Centrals hjemmeside for å lese om de ulike degree- och short term-programmene.

Innkvartering

Seattle Central har mange bomuligheter. Det er ikke nødvendig å eie bil eller bo langt fra campus. De to mest populære innkvarteringstypene er vertsfamilier og leiligheter.

Vertsfamilie

Å bo hos en vertsfamilie gir deg en uvurderlig innsikt i landets kultur, det gir deg en ekstra mulighet til å praktisere engelsk. Dette er veldig populært blant internasjonale studenter. Det er ikke bare en vanlig innkvartering, men det er en kulturell opplevelse. De fleste vertsfamilier bor i forstaden, noe som gir studenten et innblikk i det virkelige amerikanske familielivet. Du får ditt eget soverom med skrivebord. Familiene bor vanligvis omtrent 30-40 minutter med buss til skolen. Seattle Central samarbeider med noen agenter som arrangerer studentboliger for studenter. Agentene tilbyr forskjellige alternativer, avhengig av hva du leter etter. Kontrakten er fra måned til måned, men de fleste studenter blir minst et semester hos vertsfamilien. Mange studenter blir ett eller flere år.

On Campus-leiligheter

The Studios on Broadway

The Studios on Broadway, Seattle Central campusinnkvartering for internasjonale studenter, har en praktisk beliggenhet rett over gaten fra skolen. Leilighetene er trygge og fullt møblerte og huser 79 internasjonale studenter som bor i leiligheter i forskjellige størrelser og med ulike planløsninger.

Leilighetene har plass til to, tre eller fire personer, og prisene varierer litt avhengig av hvor mange du deler leiligheten med. Hver leilighet har en felles stue. Det er også et fullt utstyrt kjøkken med stekeovn og kjøleskap, et delt bad med dusj. Du har din egen seng, skrivebord, stol og et liten garderobeskap. Kontrakter skrives for tre eller fire kvartaler med start i høstkvartalet. Denne type bolig er perfekt for de som har tenkt å studere minst tre kvartaler og starte i løpet av høsten.

Off Campus-leiligheter

Det er flere leiligheter i Capitol Hill-området og i nærheten. Mange ligger innen 5 – 15 minutters gange fra Seattle Central. Studenter som er 18 år eller eldre kan normalt leie en leilighet. Hvis du vil leie en leilighet direkte når du kommer til Seattle, kan noen av skolens agenter hjelpe.

Priser & datoer 2023/2024

Studier
Pris per quarter (12 credits): USD 3 320
Pris per quarter (15 credits): USD 3 525
Pris per studieår, 3 quarters (3 x 15 credits): USD 10 575
Søknadsavgift: USD 50
Innkvartering
Priser
Vertsfamilie: USD 850/mnd
Vertsfamilie placement fee (engengsavgift): USD 250-350
On-campus leilighet:
USD 10 000/3 quarters*
Frapris per 3 quarters (høst til vår)

Viktige datoer

Semestre
Winter Quarter: Jan – mars
Spring Quarter: April – juni
Summer Quarter: Juni – aug
Fall Quarter: Sept – des
EduPlanets søknadsfrister
Sommarkvartalet: 1/5
Høstkvartalet: 1/8
Vinterkvartalet: 1/11
Vårkvartalet: 1/2

Søknad

Vi i EduPlanet hjelper deg å søke gratis på Seattle Central College.

Du sender følgende dokumenter til EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen for å søke på skolen:

Utfylt søknadsskjema (dette vil bli sendt til deg)

Ditt videregående vitnemål oversatt til engelsk

En foreløpig uttalelse om retten til støtte (Dette laster du selv ned på dine Lånekassen sine nettsider)

Bankbrev (hvis du har tenkt å finansiere studiene dine uten Lånekassen)

Kopi av passet ditt

Betalt søknadsgebyr til skolen

Når disse dokumentene er sendt til oss, vil vi gjennomgå søknaden din og sikre at den er fullstendig. Deretter sendes den til Seattle Central, og så snart skolen har behandlet søknaden din, vil vi kontakte deg.

Nå har du kommet langt i søknadsprosessen og vi hjelper deg gjerne videre. Vi svarer på spørsmål angående både Lånekassen, visum, forsikring og innkvartering før avreise.

Studentkommentarer

Hanna 23 år, Associate Degree in Marketing/ Communication

Seattle er en helt fantastisk by, du kjeder deg aldri, og et vakrere nabolag er vanskelig å finne! Å studere her var et åpenbart valg for meg. Seattle Central ligger midt i sentrum av Seattle, har et stort utvalg av klasser og mange aktiviteter og klubber for studenter. Delta på timene, vær aktiv og send inn oppgavene i tide, så kommer du til å gjøre det bra! Hvis du trenger hjelp med engelsk eller matte, er det hjelpesentre på skolen som gjør alt de kan for å hjelpe deg å lære og lykkes!

Tanja 26 år, Associate Degree in Sociology

Seattle er en helt fantastisk by med utrolig herlige mennesker. Kan med hjertet si at jeg ikke har hatt et kjedelig øyeblikk her og ikke kunne ha valgt en bedre by å studere i 🙂 Skolen har et stort utvalg av klasser og lærerne jeg har hatt har alle vært veldig flinke og engasjerte. Så lenge du dukker opp på timene, er aktiv og gjør leksene, kan du klare deg uten store problemer. Det jeg setter mest pris på er at det ikke er så mange skandinaviske studenter her, noe som er utmerket når du vil øve deg engelsk og få noen internasjonale kontakter. Jeg er veldig fornøyd og har overhode ingen planer om å dra hjem på en stund!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982