Språkkurs

Hvordan velger jeg by, kurs og innkvartering

 

 

Hvilket språkkurs passer akkurat meg?

Det er mange ting du må tenke på når du velger et språkkurs i utlandet; by, språkkurs, kurslengde, innkvartering med mer. Ganske snart vil du oppdage at du har mer å velge mellom og flere valg å ta enn du kunne forestille deg. Kontakt oss så kan vi veilede deg frem til den beste løsningen. Vi er alle forskjellige og har forskjellige behov. Tenk på hva som er viktig for deg. For å gjøre det lettere å finne det riktige språkkurset, tar vi nedenfor opp noen av de viktigste tingene du må vurdere når du skal velge.

Kurssted – størrelse og type by

Et viktig spørsmål er hvor stor by du vil trives med. Det er lett å velge en kjent by bare fordi man kjenner den fra tidligere. Faktisk kan kursstedet være altfor stort eller for lite for å passe akkurat deg. Antall innbyggere kan gi et bilde av byens tempo, atmosfære og tilbud av aktiviteter. De større byene har ofte et ubegrenset tilbud av for eksempel restauranter, uteliv, butikker, historiske steder osv. For mange er det perfekt, men for andre kan det være for stort, hektisk, stressende og upersonlig. De mindre byene kan ofte gi et mer genuint og ekte inntrykk av landet. Siden vi alle er forskjellige, er det imidlertid vanskelig å generalisere. Tenk på hva som er viktig for deg.

Kurstype og intensitet – hva er formålet

Tenk på hvor mye tid du vil bruke på språkkurset ditt. Med intensitet menes antall leksjoner per uke eller dag. Et intensivkurs betyr ikke at tempoet i løpet av en leksjon er høyere enn det normale kurset, men at du leser flere leksjoner per uke. 20 leksjoner per uke betyr at du har omtrent 4 leksjoner per dag. De fleste som velger å ta lengre kurs, for eksempel et semester, velger vanligvis denne intensiteten. Hvis du vil lære mye over en kortere periode, anbefaler vi at du velger fra 25 leksjoner og oppover. Vi har språkkurs som passer alle og kontakt oss hvis du vil ha mer informasjon.

Kursets varighet – hvor lenge vil og har du mulighet til å være borte

Kurslengde varierer veldig. Du kan vanligvis velge å studere fra to uker og oppover. For å få studiefinansiering må du studere minst 12 uker. Semesterstudentene våre studere vanligvis mellom 12-20 uker og de som leser et studieår/to semestre mellom 24-36 uker. Hvis du har begrenset med tid tilbyr mange av skolene våre kurspakker på kun en uke.

Område og miljø som jeg trives i

I mange land kan du for eksempel velge mellom å bo på kysten eller midt i landet, i fjellet eller i lavlandet, i nord eller sør. Klimaet varierer ofte veldig mellom forskjellige steder i samme land. Hvis du skal reise om vinteren, kan det hende du leter etter muligheter for å stå på ski eller du vil ha så mye varme som mulig. Det finnes mye å velge mellom.

Skole som passer meg

Som du sikkert har lagt merke til er det mange skoler å velge mellom. Vi får ofte spørsmål om forskjellene og hvilken skole man skal velge. Det er umulig å navngi noen skole som er bedre enn noen andre uten å først snakke med deg og høre om dine behov og ønsker. Skolene har ofte forskjellige språkkurs, kursperioder og opplegg. Hvis du finner to skoler med lignende kursalternativer og prisbilde, er det vanligvis ingen stor forskjell i utdanning. Noen steder har vi rett og slett fler enn en skole fordi det er så mange mennesker som er interessert i å dra akkurat dit på språkkurs. For å finne den beste skolen trenger vi å vite når, hvor og hvordan du ønsker å studere – ring oss og spør!

Innkvartering som jeg trives med

Les gjennom alternativene som tilbys på språkskolen du er interessert i. Før du velger, er det viktig at du gjør deg kjent med de forskjellige alternativene. Det er store forskjeller, spesielt mellom å bo i en leilighet og en familie. De fleste av kursdeltakerne våre velger en delt leilighet. Mange er fornøyd med det, men du bør være klar over at det lett blir snakket engelsk (og i noen tilfeller skandinavisk) med de andre som bor der. Vi vil virkelig anbefale flere å bo i vertsfamilie. Dessverre er det mange som har misforstått dette som å bo uten selvstendighet og tror at det er en reprise av å bo hjemme hos foreldrene. Vi vil understreke at dette er et voksent alternativ med den mest naturlige koblingen til språket.

 

Bare med oss:

Forberedende språkkurs
Vi engasjerer oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Alle kurstyper
Siden 1982