Språkkurs

Ankomst & reise

 

 

 

Reisen til kursstedet og hjem

Reisen til kursstedet er ikke inkludert i våre priser. Du bestiller dette selv. Hvis du skal ta et språkkurs som er støttet av Lånekassen, kan du også søke reisestipend. I forbindelse med at du bestiller turen s, er det viktig å sjekke med oss om når du kan ankomme. Før du reiser vil du motta informasjon fra oss om hvordan du lett kommer deg til innkvarteringsstedet.

Når bør du ankomme kursstedet?

Kursene starter vanligvis på mandager. Du bør ankomme kursstedet dagen før kurset starter. I noen tilfeller er det mulig å ankomme allerede på lørdagen eller tidligere. Hvis du bestiller innkvartering, gjelder den vanligvis fra dagen før kursstart til dagen etter kursslutt. Selvfølgelig kan du komme tidligere og reise hjem senere, men du må betale for disse nettene.

Hvordan du kommer deg til bostedet ditt

De fleste skoler kan hjelpe deg med transport, enten med vanlig taxi eller at noen av skolens ansatte vil hente deg. Hvis du bor i en vertsfamilie, er transport ofte inkludert i prisen på innkvarteringen, så da vil noen i familien hente deg på flyplassen.

Første dagen

Den første morgenen på skolen skal alle gjøre en språktest, deretter blir du plassert i en gruppe som tilsvarer dine nåværende språkkunnskaper. I noen tilfeller kan du gjøre språktesten allerede før du reiser, da vil du få en språktest fra oss som du gjør hjemme. De fleste skoler har alle språknivåer fra nybegynnere til avanserte. Skoleansatte på stedet sørger for at du kommer på rett nivå og hjelper deg gjennom hele kurset. Etter å ha fullført kurset, dokumenteres det du har lært med et certificate og/eller vitnemål.

Unge som reiser på språkreise

Personer som går på ungdomskurs blir hentet av skoleansatte direkte på flyplassen, ofte direkte ved gaten. Alle ansatte som jobber på skolen er godkjente og kontrollerte, og flyselskapet sjekker alltid at det er rett person som henter barnet ditt. Avhengig av alder får man på flyet ofte hjelp med å finne setet og med andre spørsmål under reisen.

Det er viktig å sjekke flyselskapets regler for unge passasjerer. I noen tilfeller kan man betale ekstra for å ha en flyansatt som hjelper barnet på flyplassen og flyet.