Språkkurs

Innkvartering

 

 

 

Fra slott til hytte

… Men vanligvis midt imellom!

Hvordan man lever og bor er for mange den viktigste avgjørelsen under en språkreise. EduPlanet og våre samarbeidsskoler kan tilby mange forskjellige alternativer, slik at du kan finne det som passer deg best. Avhengig av hvilken by du drar til, er det viktig å huske at presset på skolenes ulike overnattingsalternativer kan være veldig høyt – spesielt hvis du vil dra til en litt større by som f.eks. London eller Nice. Derfor er det bra å bestille i god tid før man skal reise!

Kostnadene for innkvartering gjelder vanligvis fra søndag før kursstart til lørdag etter endt kurs. Mange studenter kan trenge en eller to ekstra dager med tilgang til boligen, kanskje på grunn av flyavganger osv. Dette er vanligvis ikke noe problem å avtale, vennligst kontakt oss så finner vi en løsning som passer deg!

Det er ofte flere forskjellige innkvarteringsmuligheter på språkkursene våre. For hver skole er de forskjellige alternativene listet opp. Hva betyr de forskjellige innkvarteringstypene? Nedenfor er en forklaring på de vanligste.

Ulike typer innkvartering

Vertsfamilie

Vi i EduPlanet anbefaler virkelig innkvartering hos en familie på våre språkkurs. Det er den desidert beste måten å naturlig komme i kontakt med språk og kultur! Du får en tilknytning til menneskene og kulturen i landet på en naturlig måte og en sjanse til å bli kjent med en ny familie og skape nye vennskap.
Du kan vanligvis velge hvor mange måltider som skal inngå. Det vanligste er halvpensjon – dvs. frokost og middag.

Delt leilighet

De fleste deltakere på EduPlanets språkkurs velger å bo i en delt leilighet, dvs. å bo sammen med en eller flere andre kursdeltakere. Leilighetene har kokemuligheter og er utstyrt med enkle møbler. Du bor vanligvis i enkeltrom, men på noen av skolene våre kan du bestille rom i dobbeltrom, og da dele rommet med en annen kursdeltaker av samme kjønn. Delt leilighet er en flott måte å møte og bli kjent med nye mennesker, og få nye venner fra hele verden.

Residence

Residence minner om å bo på studenthjem med enkeltrom eller dobbeltrom. Noen av skolens boliger har en bemannet resepsjon. Rommene er vanligvis innredet med seng, nattbord, skrivebord, garderobe og bokhylle. I noen tilfeller er det matlagingsmuligheter, i andre tilfeller er mat inkludert, og i noen tilfeller er ingen av disse inkludert.

Egen leilighet

Her bor du selv i en leilighet med kokemuligheter og eget bad. Leilighetene er vanligvis små og utstyrt med nødvendige møbler og enkelt utstyr. Å bo i sin egen leilighet høres attraktivt ut. Du bør imidlertid være forberedt på at det vanligvis er mye dyrere enn å bo i f.eks. en delt leilighet.