College

Santa Monica, CA, USA

Studere i utlandet på Santa Monica College

Heftig campusområde Godt akademisk rykte Strand og storby Bredt kurstilbud

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Stipend
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Visumkrav
 • Data lab

Santa Monica College (SMC) i California tar årlig i mot ca 30 000 studenter og er utvilsomt en av de mest populære skolene i USA for skandinaviske studenter!

Skolen er veldig populær, mye på grunn av den fantastiske beliggenheten i Santa Monica og nærheten til Los Angeles, kombinert med stort utvalg av kurs, høy kvalitet på utdanningen og gode transfermuligheter til topprangerte universiteter rundt om i USA. Her studerer ca. 3 300 internasjonale studenter.

Siden begynnelsen i 1929 har skolen vært et kjent community college som tilbyr mange spennende kurs til konkurransedyktige priser. Uansett hvor lenge du vil være borte, SMC har alternativer som passer deg, les mer under «kurs & program»

Santa Monica

Santa Monica er en av Californias populære kystbyer, med en avslappet atmosfære, storslagne sandstrender og et herlig vær året rundt. I tillegg til strandliv, shopping og et legendarisk uteliv, er byen ideelt plassert for å utforske Los Angeles og dens forskjellige bydeler.

En kort busstur fra SMC campus finner du Santa Monica Beach med sin ikoniske pir og tilhørende fornøyelsespark. I turavstand finner du stjernespekkede Hollywood, Beverly Hills med sine filmstjerner og eksklusive butikker langs Rodeo Drive og Malibu Beach, som ligger langs den første delen av veien langs Pacific Coast Highway nord for Los Angeles. Besøk Universal Studios, Disneyland, kjente museer eller gå på sportsbegivenheter. I området finner du også Los Angeles flyplass.

SMC har et stort utvalg av studentforeninger og klubber – du vil definitivt finne noe du er interessert i! Studenter på SMC får i tillegg gratis lokalbuss, noe som gjør det enkelt å utforske nærområdet. For å reise viser du ditt studentkort som du vil motta ved registrering. Du kan lese mer på SMCs nettside.

Kurs

Santa Monica College tilbyr kurs på en rekke felt, og det er mulig å studere ett eller to Study Abroad semestre på skolen, samt en hel bachelorutdanning. Før du drar velger du det hovedemne, major, som du ønsker å studere på skolen. Les om skolens ulike fagområder her, klikk på aktuelt studieår.

Under introduksjonsuken, som varer fire til seks uker før studiestart, gjør alle studenter ved SMC en test i matematikk og engelsk. Noen majors krever at du oppnår et bestemt resultat på testen. Oppnår du ikke det resultat som kreves for ditt program, kan du i løpet av første semester måtte ta forberedende kurs i matematikk eller engelsk før eller parallelt med dine andre kurs. Dette gjelder imidlertid kun for de som tar et degree-program, som Study Abroad student har ikke testresultatene noe å si.

Study Abroad

Lengde: 1-2 semestre

Study Abroad er perfekt for deg som ønsker å studere i en kortere periode i USA. Du studerer valgfrie, selvstendige kurs i et eller to semestre. For å motta studiestøtte fra Lånekassen for Study Abroad, må du minst ta 12 s.k. units per semester. Et kurs er ofte 3 units langt, noe som betyr at du studerer ca. 4 kurs per semester. Et semester er 16-17 uker langt. Før hver semesterstart skal du velge og registrere deg på kurs du vil ta. Konkurransen er stor på visse populære kurs, så dessverre er det ikke garantert at du får plass på alle kursene du ønsker.

I kurskatalogen finner du kurstilbudet som oppdateres før hvert semester, og merk at ikke alle kurs blir holdt hvert semester.

Study Abroad Package Program

Lengde: 1-2 semestre

Santa Monica College tilbyr nå også spesialdesignede programmer for de som ønsker å studere 1-2 semestre innenfor et bestemt fagområde. Du vil bli garantert en plass på de valgte kursene og må derfor ikke konkurrere med andre studenter om plassene. Du trenger heller ikke å delta i skolens Seminar Week ca. en måned før skolestart, men kan komme senere, samtidig som man ikke trenger å ta matte- og engelsktest før start. SMC´s Study Abroad Package Program gi et godt grunnlag for videre studier.

Programmet finne innen følgende områder:

Business/Marketing
Sports and Nutrition
Fashion
Psychology

Programmet gir deg studiepoeng som kan brukes hvis du ønsker å forlenge studiene ved SMC og ta for eksempel en Associate Degree eller gå et transferprogram med studier ved universiteter i USA. Hvis du velger Business/Marketing, har du mulighet til å legge til et andre semester i Business Entrepreneurship og deretter få et Certificate.

Innholdet i de ulike semesterprogrammene er:

Business and Marketing, 1 semester

Introduction to Business
Principles of Marketing
Principles of Selling
Business Communication
Business Bookkeeping

Sports and Nutrition, 1 semester

Achieving Lifetime Fitness
Introduction to Physical Exercise
Introduction to Nutrition Science
Introduction to Kinesiology
Personal Trainer Preparation

Fashion, 1 semester

Fashion Trends and Design
Color Analysis
Apparel Construction
History of Fashion Design

Psychology, 1 semester

General Psychology
Child Growth and Development
Abnormal Psychology
Human Sexuality

Associate Degree

Lengde: ca. 2 år

Du som allerede vet hva du vil studere, og ønsker å gjøre dette i USA over lengre tid, kan velge å ta en Associate Degree eller et transferprogram hos SMC. Disse programmene er 2 år lange, forutsatt at du tar 15 units per semester. Vær oppmerksom på at hvis du får et resultat på testen under Orientation Week, som krever at du tar et forberedende matematikk- eller engelskkurs, så må du kanskje studere litt over to år for å rekke å ta alle kursene som trengs for å oppnå graden din. Her kan du lese om aktuelle emner som du kan ta i en Associate Degree på Santa Monica College.

I din Associate Degree velger du en major, et hovedemne, som betyr at du studerer en rekke obligatoriske emner innenfor ditt valgte emneområde. I tillegg har du 1 år med General Education, som er generelle kurs som ikke er direkte knyttet til din major, men er obligatorisk for deg for å kunne oppnå din grad. Hvilke kurs du velger i ditt program, avhenger av den valgte major, hvilke kurs ditt college/universitet tilbyr, og i så fall hvilket universitet du har tenkt å overføre til etter studier på SMC.

Bachelor Degree og transfers til andre universiteter

Lengde: ca 4 år

Transfers til andre universiteter

Hvis du ønsker å fortsette studiene i USA, er SMC den perfekte skolen for å legge grunnlaget for en bachelorgrad. Etter at du har fullført Associate Degree eller ditt transferprogram på SMC, kan du søke på et universitet i USA, for eksempel University of California, UCLA, eller University of Southern California hvor du studerer ytterligere to år for å oppnå en Bachelorgrad. Forskjellige universiteter i USA har forskjellige opptakskrav, så hvis din intensjon er transfer etter tiden på SMC, er det bra å snakke med SMC sine rådgivere om kursvalgene dine før det første semesteret.

Bachelorgrad i Interaction Design

Føler du at du vil ta hele Bachelorprogrammet ditt på SMC, tilbyr de nå sin første i Interaction Design. Utdanningen tar 4 år, og i løpet av de to første årene studerer du en Associate Degree i grafisk design. Hvis du ønsker det, kan du senere fortsette i to år og oppnå en Bachelorgrad i Interaction Design, eller overføre til en annen skole og fortsette der. Bachelor in Interaction Design har blitt populært og inkluderer kurs som Web Design, Mobile Design, Graphic Design, Typographic Design, Project Management, Motion Graphic, Product Design etc. Programmet er etterspurt av mange High Tech selskaper. Studiet avsluttes med en ettertraktet internasjonal ingeniørgrad. Les mer om Interactive Design Bachelor programmet her på SMC´s nettside.

Les mer om skolens transferprogram her.

Innkvartering

Som student på SMC har du mange boalternativer i området. Selv om Santa Monica College ikke har egne studentboliger, vil de fleste studenter finne bolig innen 5-7 dager etter ankomst. Det er vanlig å dele leilighet eller hus med andre studenter fra skolen. Skolen kan tilby mye informasjon, tips og triks om bomuligheter for deg som fremtidig student.

Mange velger å bo på vandrerhjem/hostel, hotell eller vertsfamilie de første dagene, mens de ser etter innkvartering sammen med andre studenter, noe som kan være bra. Andre ønsker å ordne bolig lang tid i forveien.

På skolens nettside finner du samlet informasjon om innkvartering, og du kan registrere deg på skolens nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken om bomuligheter i og rundt Santa Monica. Noen eksempler på organisasjoner man kan henvende seg til når man jakter på bolig:

E&S Ring tilbyr leiligheter og rom i sentrale Santa Monica.
Westside Terrace har leiligheter av litt høyere standard.
West Side Rentals hjelper deg med å finne overnatting i og rundt Santa Monica.
Carmel Apartments er en lokal utleier med leiligheter og rom i Santa Monica.
Craigslist kan sammenlignes med norske finn.no
Zillow hjelper deg med å søke etter overnatting i og rundt Santa Monica.

Priser & datoer 2024

Utdanninger
Study Abroad / Study Abroad Package Program
12 units: USD 4 632 (per semester)
Degreeprogram
Associate & Bachelor (15 units): USD 5 790 (per semester)
Øvrige avgifter
Application fee: 75 USD (engångsavgift)
Forsikring (SMC Health Insurance): USD 1063 per semester*
SMC Health fee: USD 23
Student Associate fee: USD 19,5
Student ID Card: USD 13
Seminar fee: USD 85
Kostnad per semester med mindre annet er angitt. Dette er skolens egne avgifter, så du betaler dem direkte til skolen. Vi i EduPlanet har ingen ekstra gebyrer eller avgifter.
*+ en engangsavgift på 177,25 USD for forsikring under introduksjonsuken.

Viktige datoer

Søknadsfrister
Vårsemesteret: 5. januar
Høstsemesteret: 15. juli
Semesterdatoer
Vårsemesteret: Feb – Juni
Høstsemesteret: Aug – Des
Orientation Week / Introduksjonsuke
SMCs introduksjonsuke holdes 4-6 uker før kursstart og koster $ 85. Introduksjonsuken er en obligatorisk introduksjon til skolen og studiene, samt en mulighet til å velge sine siste kurs. Vær oppmerksom på at ved å velge en tidlig introduksjonsuke øker du sannsynligheten for at det er igjen plasser på kursene du ønsker å ta. Konkurransen er imidlertid stor, og populære kurs kan fylles opp tidlig, så det er viktig at du er fleksibel med første semesters kursvalg og åpen for kurs i ulike emner.

Søknad

EduPlanet er en offisiell representant for Santa Monica College i Norge, og vi hjelper deg med veiledning, informasjon om Lånekassen og visum samt søknad helt gratis! Du betaler kun skolens egne avgifter.

Hos SMC er opptaket rullerende, og vi anbefaler at du søker så tidlig som mulig for å få plass og for å unngå stress med visum, flybilletter etc.

Start med å fylle ut vårt søknadsskjema her på nettsiden, og vi vil kontakte deg og hjelpe deg med alle trinnene i søknadsprosessen!

Opptakskrav

For å søke til SMC trenger du minst 2 i engelsk.

Alle studenter (med unntak av Study Abroad studenter) må ta en prøve i matematikk og engelsk i begynnelsen av første semester. Hvis dine karakterer fra videregående skole i engelsk og matematikk oppfyller opptakskravene og du begynner å studere en Major på en Associate Degree, men du og skolen tror at du trenger et høyere nivå i engelsk og matematikk, får du muligheten til å ta ekstra kurs i dette. I de fleste tilfeller gjelder det vanligvis ikke studenter fra Norge.

Hvis du er langt fra å oppfylle det engelskspråklige krav, kan du bestille et forberedende språkkurs på en av våre språkskoler i USA. Gi oss beskjed, og vi vil hjelpe deg!

Har du ikke et komplett vitnemål?

Hvis du ikke har et komplett vitnemål, er det gode muligheter for fortsatt å ta et Study Abroad program.

Søknadsdokument

Følgende dokumenter du må sende til oss på EduPlanet på mail: info@eduplanet.no eller via post til EduPlanet, Åsveien 200, 1424 Ski for å søke til Santa Monica College:

 • Søknadsskjema som du kan fylle ut og sende til oss her via vår nettside.
 • General Requirements skjema (du vil motta fra oss via post).
 • Vitnemålet ditt på engelsk (dette får du på din videregående skole)
 • Kopi av passet ditt.
 • Personlig brev som forklarer hvorfor du vil studere ved SMC.
 • Du må betale skolens $ 75 USD i søknadsavgift.
 • Financial Statement som viser at du (eller med hjelp av en sponsor) har minst $35 500 USD som dekker studier og levekostnader det første året. Som sponsor kan du liste opp Lånekasse, deg selv eller foreldre, avhengig av hvordan du vil finansiere studiene dine. Du må fylle ut en Financial Statement per sponsor. Du vil motta Financial Statement skjema fra oss. Hvis du søker om et Study Abroad Package Program på 1 semester, trenger du kun å vise til finansiering for 1 semester.

For å få en søknadsguide sendt til deg; fyll inn søknadsskjemaet på våre nettsider.

Deltagerkommentarer

Louise 22 år, Study Abroad Year in Psychology

Jeg har det utrolig bra, og været kan man ikke direkte klage på! Selv om det begynner å bli litt «kaldere» (under 20 grader), så er det ikke er så varmt som det har vært tidligere;) Jeg bor i Hollywood, like ved Walk of Fame med en annen jente, og det fungerer veldig bra. Det er imidlertid et lite stykke til skolen, men jeg har blitt vant til bussturene. Skolen er morsom og interessant og jeg har møtt mange nye mennesker!

Nathalie 27 år, Study Abroad Year in Fashion & Design Merchandising

Jeg har det kjempebra her i solfylte LA, trives utrolig godt! Skolen er litt annerledes enn hva jeg forventet. De har et helt annet system her enn vi har i Skandinavia. For eksempel, mye lekser som i videregående skole. Jeg forventet at det bare skulle være forelesninger og deretter eksamen etter det… Men det er en opplevelse i seg selv og jeg angrer virkelig ikke på at jeg dro! 🙂 Har også møtt så utrolig mange hyggelige mennesker.

Douglas 22 år, Associate Degree in Management

Jeg har hat det beste halvåret i livet mitt og er veldig glad for at jeg valgte Santa Monica istedenfor andre steder! Har bodd 20 minutter fra skolen med buss, noe som er veldig bra ettersom Los Angeles er veldig stort. Alle leilighetskompleksene har ofte god service med tilgang til basseng, treningsstudio etc. Det er også mange ting å gjøre på fritiden. Blant annet er det mulig å dra på store sportsarrangementer som NHL, NBA etc. for en billig penge.

Alt gikk bra i kontakten med EduPlanet. Jeg fikk alltid raske svar på spørsmålene mine, og alt i alt gikk det veldig smidig. Sterkt anbefalt!

Mitt tips for alle som tenker på å reise: ta en sjanse og se fremover! Los Angeles er en flott by hvor alle vil lykkes. Dropp komfortsonen og ikke vær sjenert, det vil ikke være til nytte for deg!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982