College

San José, USA

Studere i utlandet på San José State University

Stort utvalg av emner Høyt rangert universitet i Silicon Valley Studentboliger på campus Gode aktivitets- og sportsmuligheter

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Data lab

San Jose State University med sine 32 000 studenter, hvorav flere enn 3 300 er internasjonale, er en viktig del av den innflytelsesrike og innovative regionen Silicon Valley i California.

I tråd med ånden som regionen er preget av, er skolens motto å forberede sine studenter til en karriere i næringer som ennå ikke eksisterer. Her kan du studere hele veien fra et enkelt semester til en full mastergrad uten å måtte bytte universitet.

Den intellektuelle nysgjerrigheten og troen på at utdanningen skaper muligheter, er en fellesnevner hos den mangfoldige gruppen mennesker som er utdannet ved en av skolens 134 studieutdanninger på Study Abroad, Bachelor- og Masterstudier.

San José

San José State University ligger i hjertet av San José sentrum. Byen ligger i det naturskjønne området rundt San Francisco Bay, mellom San Francisco og den vakre Monterey kysten. Regionen byr på uendelige muligheter for aktiviteter og utflukter for glede og rekreasjon.

Fritid

Studenter ved San José State University har mulighet til å søke seg inn på en av skolens idrettslag «Spartans», som blant annet konkurrerer i basketball, amerikansk fotball, gymnastikk, softball, svømming og fotball. Hvis du ønsker å møte nye venner eller være aktiv på andre måter, er det over 400 studentorganisasjoner å engasjere seg i.

Kurs & program

San José State University tilbyr opplæring innen 110 forskjellige fagområder og har lært opp over 80% av ingeniørene, samt en større andel av forskere og fagfolk, som jobber i Silicon Valley i dag. Velg fra frittstående kurs på semesterstudier, på et såkalt Study Abroad program, eller studer et helt program på Bachelor- eller Masternivå. De mest populære fagområdene på skolen er:

 • Business
 • Management
 • Marketing
 • Health Professions
 • Visual & Performing Arts
 • Engineering
 • Psychology
 • Sociology
 • Environmental Studies
 • Global studies
 • Biology, Chemistry
 • Computer Science & IT
 • Human Resources

Se universitetets hele programkatalog.

Study Abroad

Varighet: 1-2 semestre

Study Abroad er et godt valg for de som ønsker å studere i en kortere periode i USA. Du tar valgfrie, uavhengige kurs i opptil to semestre. Du studerer 12 units per semester som vanligvis tilsvarer fire kurs. Hvis du allerede studerer ved et universitet i Norge, er det gode muligheter for at du får godskrevet kurs fra San José State University i din norske universitetsutdanning. Du velger dine kurs på skolen før semesterstart. For å få en velfungerende timeplan, er det viktig at du er fleksibel med valg av kurs.

Kursbeskrivelser kan bli funnet ved å klikke på fagområder som interesserer deg, og videre på lenken «Courses».

Bachelor Degree

Varighet: ca 4 år

En bachelorgrad er i USA på fire år, og du må ha studert 120 units for å kunne fullføre graden. Hvert semester studerer du minst 12 units, men for å kunne lese 120 enheter på fire år må du kanskje studere noe mer, opptil 15 units per semester. Alternativt kan du dra nytte av de kortere sommer- eller vintersemestrene for å samle units på fire år. Det finnes en rekke spennende emner å velge mellom på San José State University.

Master og MBA Degree

Varighet: ca 1,5-2 år

En bachelorgrad er i USA på fire år, og du må ha studert 120 units for å kunne fullføre graden. Hvert semester studerer du minst 12 units, men for å kunne lese 120 enheter på fire år må du kanskje studere noe mer, opptil 15 units per semester. Alternativt kan du dra nytte av de kortere sommer- eller vintersemestrene for å samle units på fire år. Det finnes en rekke spennende emner å velge mellom på San José State University.

 

Innkvartering

På campus er det et stort utvalg av innkvarteringsmuligheter. Som internasjonal programstudent blir du bedt om å bo på campus i ditt første studieår og har førsterett på skolens boliger. Som Study Abroad-student velger du om du vil bo på campus eller utenfor. Meal plan er inkludert og kan velges på alle boligene og inkluderer tilberedte måltider fem til syv dager i uken. Jo tidligere du søker, desto større er sjansen for å bli matchet med folk med lignende interesser og vaner som deg.

Leilighet

Campus Village Apartments, Building A & B

Disse leilighetene er tilgjengelige i flere forskjellige planløsninger og tilbyr enkelt-, dobbelt- eller tremannsrom. Velg mellom egen studioleilighet med eget bad eller leilighet med to, tre, fire eller fem rom og felles kjøkken og bad. Du velger selv om du ønsker å legge til måltider som en ekstra kostnad.

Delt Suite

Campus Village Suites

Denne studentboligen er egnet for de som ønsker å bo med andre, men leter etter et roligere alternativ. Studentene blir ofte tildelt intensive timeplaner med høye krav til studier. Det vanligste opplegget er at du bor i en leilighet med fire rom, hver med plass til to eller tre senger. De fire rommene deler to bad, et kjøkken og en felles stue. Meal Plan er obligatorisk og inkluderer mat fem eller syv dager i uken.

Studenthjem

The Bricks & Joe West

Disse to studenthusene er perfekte for de som ønsker å prøve et tradisjonelt collegeliv og bli kjent med andre studenter. Joe West har plass til 650 studenter og tilbyr enkelt-, dobbelt- og tremannsrom. The Bricks har plass til 250 studenter og tilbyr dobbelt- og tremannsrom. Meal Plan er obligatorisk og inngår i begge korridorene fem eller syv dager i uken.

Internasjonal Student Residence

International House

International House er en internasjonal bolig for 70 amerikanske og internasjonale studenter fra San José State University. Boligen ligger fem minutters gangavstand fra campus og gir deg et romslig og komfortabelt hjem med mulighet til å bli kjent med en spennende blanding av mennesker av forskjellige nasjonaliteter og fra ulike kulturer. Rom er gitt til studenter basert på deres engasjement for å integrere seg og bli kjent med de andre studentene, og ønsket om å delta i fellesaktiviteter som de arrangerer. Dette er en svært populær boform, så send inn din ferdige søknad tidlig. Det er delt rom, bad, kjøkken og inkludert måltider som følger; Frokost, lunsj og middag (mandag-torsdag), brunsj og middag (fredag), brunsj (lørdag-søndag).

Downtown San José

San José State University er bokstavelig talt omgitt av den voksende byen San José. En by som har litt av det meste på grunn av sine mangfoldige innbyggere. For de som ønsker å finne bolig på egenhånd, tipser vi deg gjerne om nettsider der du kan lete.

Les mer på skolens nettside om boalternativer.

Priser & datoer 2023/2024

Kurspriser per semester
Bachelor´s Degree, basert på 12 units: 7 350 USD
Søknadsavgift
150 USD
Obligatorisk forsikring
550 USD
Semesterdatoer
Vårsemester: Januar – mai
Høstsemester: August –  desember
Søknadsperioder
Vårsemester:  1. aug – 15. sept året før
Høstsemester Bachelor, Master:  1. okt (året før) – 15. mars
Høstsemester Study Abroad Frist 1. april
Vårsemester Study Abroad Frist 1. november

Søknad og Krav

Søknad

EduPlanet hjelper deg med å søke til San José State University kostnadsfritt! For å søke på skolen trenger du generell studiekompetanse (den offisielle grensen er en GPA på 3.0). San José State University krever et TOEFL-resultat på minst 80/550 (Internett/papirbasert) eller et IELTS-resultat på minimum 6.0.

 • Vitnemål fra videregående skole oversatt til engelsk
 • Bevis på ditt engelskspråklige nivå
 • Søknadsavgift på $ 150 (kan betales med kort)
 • Kopi av passet ditt
 • Preliminary Statement of Financial Support fra Lånekassen
 • Bankbrev (hvis du har tenkt å finansiere dine studier selv)

Søknaden vil foregå online, og det tar omtrent en uke å motta bekreftelse på at du har startet registreringen. Deretter får du en sjekkliste over alle dokumentene som trengs for å søke. Ta kontakt med oss ​​og vi vil hjelpe deg med å starte søknadsprosessen og veien videre.

Studentkommentarer

Stina 21 år, Bachelor’s Degree in Biology

Alt er så bra, akkurat som jeg hadde forventet! Siden jeg har familie her (bor hos min onkel) og hadde vært i statene før jeg flyttet hit i januar, så kom ikke overgangen som et sjokk. Jeg gjenkjenner alt og vet hvordan folk jobber her, og det er hovedsakelig skolen som er et «kultursjokk» for meg. Det er noe mer stress her enn det er hjemme, og det amerikanske utdanningssystemet er svært forskjellig. Men jeg lærer og tilpasser meg stadig alt det nye, noe som er bra. Så langt har jeg gjort det bra og får de karakterene jeg vil ha.

Til slutt vil jeg takke EduPlanet for all hjelp jeg har mottatt. Dere var så hjelpsomme under søknadsprosessen og uten det ville det vært vanskelig. Alt fra ambassaden og C5 konvolutter til vaksinasjonsbevis. Takk så mye for alt!

Josefin 21 år, Study Abroad Year in Sociology

Skolen er fantastisk i virkeligheten. Campusområdet er koselig, og det er fullt av alle slags forskjellige mennesker. Jeg studerte 4 kurs som jeg er veldig fornøyd med; ; Global Society + Political Sociology + Environmental Sociology + Poverty, Wealth and Privileges. Lærerne er kjempeflinke, og de er så engasjerte og lidenskapelige at du bare blir revet med:)

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982