College

Santa Barbara, USA

Studere i utlandet på Santa Barbara City College

Et av USAs beste Community Colleges Lav semesteravgift Bredt studieutvalg Mange skandinaviske studenter

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Data lab

Santa Barbara City College (SBCC) ble grunnlagt i 1909, og i dag har skolen mer enn 16 000 studenter, hvor ca. 1 100 er internasjonale studenter fra hele verden. Skolen har et stort utvalg av kurs, lav semesteravgift og en flott beliggenhet med utsikt over Stillehavet. Velkommen til «Californias Riviera» og til et av USAs beste Community Colleges!

Skolen ligger i den koselige kystbyen Santa Barbara med rundt 92 000 innbyggere, og campus ligger rett ved havet og stranden. Feriestedets strålende klima året rundt og nærhet til byer som Los Angeles og San Francisco gjør det til en populær studentby. I tillegg har skolen en rekke klubber, idrettslag, studentorganisasjoner og mye mer, slik at alle som ønsker det virkelig kan oppleve et amerikansk studentliv.

SBCC har blitt utnevnt til en av de beste community collegene i USA, og har mottatt priser for sine utdanninger og for at de er fenomenalt gode på å forberede sine studenter på transfers til universiteter. Etter studier på SBCC, kan du ønske å overføre til skoler som UCLA, UC Berkeley eller California State University hvor du studerer i ytterligere to år (og bare et år for noen) for å oppnå en bachelorgrad.

Omtrent 2-3 uker før kursene starter, arrangerer skolen en såkalt Orentation Week hvor du blir kjent med andre studenter og deltar i en rekke morsomme aktiviteter på campus. I tillegg får du hjelp med praktiske ting som å møte en studieveileder og ordne kursplanen din. Dette opplegget gjør at du som student får en varm velkomst ved skolen og kommer raskt inn i studentlivet i USA.

Populære programmer

SBCC er et veldig populært college som tilbyr anerkjente, gode programmer. Du kan velge å studere 1 eller 2 semestre og ta frittstående kurs som Study Abroad-student, eller du kan studere til en Associate Degree (2 år) og ta en eksamen innen et spesielt fagområde. Merk at Lånekassen har et krav om at du velger fag på sophomore-nivå eller høyere. Les mer under fliken «Kurs & Program»

For deg som vil ta en Bachelor Degree

Blant amerikanske studenter er det vanlig å starte sin høyskoleutdanning ved et Community College som SBCC hvor du får en god utdanning til en betydelig lavere kostnad enn om du studerer alle fire årene på et universitet. SBCC har en avtale med et stort og godt universitetssystem med mer enn 20 forskjellige universiteter, hvor du etter din tid på SBCC kan velge å fortsette studiene og ta en bachelorgrad.

Hva vi i EduPlanet kan hjelpe til med?

Vi hjelper deg blant annet med studieveiledning, informasjon, søknad, Lånekassespørsmål og innkvartering. Ingen spørsmål er for dumme og du kan alltid kontakte oss angående det du lurer på. Vi holder kontakten med skolen i USA når det gjelder din søknad slik at du slipper å tenke på dette. Før du drar, vil du motta vår unike sjekkliste for studier i USA og en Santa Barbara guide med tips om ting å se og gjøre i Santa Barbara. Vår hjelp er kostnadsfri, du betaler kun skolens avgifter!

Santa Barbara

Santa Barbara ligger en time nord for Los Angeles, og kalles ofte California’s Riviera på grunn av sine velstående innbyggere, spesielle arkitektur og fremfor alt den utrolig vakre beliggenheten ved hav og fjell. De lange strendene er perfekte for soling, bading og surfing, og Stearns Wharf er den eldste, fungerende havnen i hele USA. I sentrum av Santa Barbara er det mange kafeer, butikker, barer og restauranter. I størrelse føles ikke Santa Barbara så stor, så det tar ikke lang tid å lære og føle seg hjemme.

Santa Barbara har mange studenter, og dette betyr at byen tilbyr en rekke aktiviteter som fotturer, surfing, grilling på stranden etc Det er også et stort antall sportslag på skolen eller kanskje du vil bli med i en studentforening? Besøk en av de mange vingårdene som finnes i distriktet, eller bli med på en tur til Las Vegas, San Francisco eller Yosemite National Park. Det herlige klimaet er spesielt egnet for de som liker natur og utendørsaktiviteter.

Ikke gå glipp av å lese Sannas blogginnlegg om hennes semester på Santa Barbara City College, og hvorfor hun anbefaler å studere i utlandet!

Kurs

Santa Barbara City College passer både for deg som vil prøve å studere på et amerikansk college en kortere periode, og for de som vil ta en lengre utdannelse og få en offisiell grad.

SBCC tilbyr kurs innen en rekke fagområder.

Eksempel på hovedemner

 • Økonomi
 • Grafisk design
 • Biologi
 • IT
 • Journalistikk og media
 • Miljøvitenskap
 • Eiendomsmegler
 • Filmstudier
 • Markedsføring
 • Musikk
 • Sport og helse
 • Teater
 • Sosiologi
 • Psykologi

Study Abroad

Study Abroad er et godt valg for de som ønsker å studere i USA for en kortere periode. Du studerer valgfrie, uavhengige kurs i opptil to semestre. Som Study Abroad student må du ta minst 12 s.k. credits per semester. Et kurs er ofte 3 studiepoeng. Et semester er ca. 17 uker langt. Merk at Lånekassen krever fag tilsvarende 15 credits for å bli regnet som fulltidsstudent og dermed ha rett til studiestøtte.

Før hvert semester registrerer du deg for kursene du vil studere. Før første semester kan du velge en rekke kurs hjemmefra. Under Orientation Week vil du få hjelp fra skolens studieveileder med å finne flere passende kurs for å fylle opp timeplanen din.

Degreeprogram

Du som allerede vet hva du vil studere, og ønsker å studere i USA over lengre tid, kan velge å ta en Associate Degree eller et transferprogram på SBCC. Disse programmene er 2 år lange, forutsatt at du tar 15 credits per semester. Vær oppmerksom på at hvis du på testene under Orientation Week får et resultat som krever at du tar forberedende kurs i matematikk eller engelsk, må du kanskje studere litt over to år for å ta alle kursene som trengs for å oppnå graden din.

Hvis du ønsker å fullføre utdanningen din i USA, så er SBCC en av de beste skolene som legger grunnlaget for din bachelorgrad. Etter at du har fullført Associate Degree eller ditt transferprogram hos SBCC, kan du søke på et annet universitet, for eksempel ved University of California eller et California State University hvor du studerer ytterligere to år for å oppnå en bachelorgrad.

Klikk på denne linken for å komme til skolekurskatalogen og deres alternativ til studieprogram.

Transfer til et annet universitet for bachelor, Associate + 1-2 år

Mange amerikanske og internasjonale studenter velger å studere på et community college de to første årene på et studieprogram og deretter fortsette på et universitet i USA og ta en såkalt Bachelor. Santa Barbara City College har avtaler med flere gode amerikanske universiteter hvor du kan overføres til for å studere videre til en bachelorgrad. SBCC hjelper til med denne prosessen og tilbyr studieveiledning for å finne det universitetet som passer best for deg og hvilke som har spesialiseringene du har valgt på din Associate Degree. Santa Barbara City College har et såkalt Transfer Center hvor du kan se hvilke universitet som du kan overføre til.

Innkvartering

Det finnes flere forskjellige bomuligheter for deg som student i Santa Barbara. Enten kan du bo i en vertsfamilie, på en studentbolig eller sammen med andre studenter i en delt leilighet eller et hus.

SBCC’s tips

SBCC har ingen egne boliger for sine studenter, men etter at du har fått opptak vil du få en del tips og forslag på ulike alternativer. Det er vanligvis best å ordne langtidsbolig på plass i Santa Barbara. På denne måten kan du se på boligen før du bestemmer deg, og ofte vil man finne et par studenter som man kan dele bolig med. Det er et «office of student life» ved skolen med veldig hjelpsomt og kunnskapsrikt personale hvor du også kan gå og få hjelp og tips om forskjellige bomuligheter. Skolen har god informasjon på sine hjemmesider om forskjellige boalternativer.

SBCC oppdaterer daglig en liste over studenter som leier ut sine leiligheter midlertidig eller som er på utkikk etter nye romkamerater, se listen her.

Hvilket område skal man bo i?

SBCC har også god informasjon om hvilke forskjellige områder som er tilgjengelige i Santa Barbara, og hvilke typer overnatting som er der. Det finnes også et kart for å få en idé om hvor alt er i forhold til skolen.

Andre alternativer

Craigslist er en side som du kan sammenligne med finn.no. På Craigslist er det mange boligannonser, og du kan få e-postmeldinger hver gang noen publiserer en annonse som samsvarer med dine krav. For bolig i og rundt Santa Barbara, les her.

Priser og datoer 2023/2024

Utdanningskostnader per semester
12 Units USD 5 028*
15 Units USD 6 285
Øvrige avgifter
SBCC Application Fee: USD 75*
Student Representation Fee: 2 USD per semester*
Student Activity Pass: 8 USD per semester
Obligatorisk Health Fee: 23 USD per semester*
Obligatorisk Transportation Fee: 32 USD per semester*
Obligatorisk forsikring: USD 860 per semester*
* Ingen søknadsavgift hvis du fullfører søknaden din før 1. juli!

 

Det er et krav at du må lese minst 12 enheter per semester, dette gjelder alle programmer – Study Abroad (1-2 semestre) eller Associate’s Degree (2-2,5 år).
Hvis du ønsker å studere for en Associate’s Degree (totalt 60 enheter), må du lese 15 enheter per semester for å fullføre på to år.
15 enheter tilsvarer ett semester ved et svensk universitet, d.v.s. 30 ETCS-poeng.

Bokostnader

Kostnad per måned
Innkvartering delt rom, per person: ca USD 1 110

Viktige datoer

Semesterdatoer
Høstsemester: Aug – Des
Vårsemester: Jan – Mai
Søknadsfrist
Høstsemester: 1. juni
Vårsemester: 15. oktober

Søknad

EduPlanet hjelper deg med å søke på Santa Barbara City College helt kostnadsfritt!

Opptakskrav

For å søke til Santa Barbara City College, trenger du en GPA på 2.0 fra videregående skole. Dette betyr at du har sjansen til å bli akseptert selv om du mangler poeng fra bestemte kurs. Vi vil gjerne hjelpe deg gjerne med å beregne, for å se om du er over denne grensen! Du trenger også minst 4 i engelsk fra videregående skole, men hvis du har lavere karakterer, har du sjansen til å bli akseptert dersom du legger ved et personlig brev med søknaden din som forklarer hvorfor du vil studere nettopp på SBCC.

Hvis du føler at du trenger å forbedre engelsken eller ikke oppfyller de engelske kravene, er et tips å bestille et forberedende språkkurs, kanskje på en av våre språkskoler i USA? Hvorfor ikke i solfylte Santa Monica?

Under Orientation Week, som pågår omtrent 2-3 uker før studiestart, må alle studenter ved SBCC ta en prøve i matematikk og engelsk. En del majors / hovedfag krever at du oppnår et visst resultat på testen. Hvis du ikke får resultatene som kreves for programmet ditt, kan du bli bedt om, i løpet av det første semesteret, å ta forberedende kurs i matematikk eller engelsk før eller parallelt med de andre kursene. Dette gjelder imidlertid bare deg som studerer et degree-program, hvis du er en Study Abroad-student/ semesterstudent, påvirkes ikke kursvalgene av testresultatene.

Søknadsprosess

Bestilling av informasjon og søknadsdokumenter gjøres ved å fylle ut vårt kontaktskjema som første trinn, eller send e-post til info@eduplanet.no med spørsmål.

Når du har bestemt deg for å søke, veileder vi deg i utfylling av skjemaene og samler dokumentene som står oppført i listen nedenfor. Når søknaden din er komplett, sender vi den til Santa Barbara City College. Ved å søke på et college eller universitet med vår hjelp, godtar du våre bookingvilkår.

Skolen går gjennom dine søknadsdokumenter og sender ut opptaksbeskjed. Hvis du blir tatt opp på skolen, vil du motta EduPlanets verdifulle sjekkliste for studier i USA og en Santa Barbara studentguide med tips og inspirasjon om destinasjonen.

Søknadsdokumenter

Du må sende dette til oss via e-post: info@eduplanet.no eller per post; EduPlanet, Åsveien 200, 1424 Ski, for å søke til Santa Barbara City College:

 • Søknadsskjema (får du fra oss)
 • Kopi av passet ditt
 • 1 bilde av deg
 • Vitnemål fra videregående oversatt til engelsk
 • Financial Statement blanket (fås av oss)
 • Lånekassebekreftelse på studiefinansiering (lastes ned hos Lånekassen)
 • $ 75 (+3,74 USD avgift) i skolens offisielle søknadsavgift
 • Personlig brev, men det er vanligvis ikke nødvendig

Studentkommentarer

Maria 21 år, Study Abroad Year Sociology

Den beste skolen med gode lærere og en fantastisk utsikt, livet kunne ikke vært bedre! Du kan regne med å studere mer enn du trodde fra starten, selv om det absolutt avhenger av hva og hvor mange kurs du tar. Gå på leksjonene og ta notater, så kommer det til å gå bra!

Christoffer 20 år, Associate’s Degree in Computer Science

Å dra til USA var sannsynligvis et av de beste valgene jeg har gjort! Så mange hyggelige mennesker og lærere på Santa Barbara City College gjør opplevelsen mye bedre enn forventet. Jeg bor i et hus med en svenske og seks amerikanske romkamerater, som er veldig morsomt.

Matilda 19 år, Study Abroad

Selv om jeg ikke har vært her så lenge, elsker jeg skolen og byen! SBCC er den fineste skolen jeg noensinne har sett, lærerne er utrolig hyggelige, og stranden er bare et minutts gange fra campus og leiligheten der jeg bor. Alle i lokalbefolkningen er virkelig superhyggelige og det er alltid noe å gjøre: alt fra shopping, hiking i fjellene, eller spille volleyball og sole seg på stranden. Hvis du har sjansen til å dra hit, gjør det, jeg lover at du ikke kommer til å angre.

Emil 20 år, Study Abroad

Det første semesteret gikk for det meste ut på å finne ut hvordan skolesystemet fungerte. Men når man først kom inn i det, var det ikke noe problem. Jeg hadde mange forskjellige kurs jeg ønsket å teste. Lærerne var seriøse og vennlige hele gjengen. Virkelig bra faglig stoff i de fleste kurs. Man kan fort føle seg veldig fortapt og alene i alt man må tenke på og gjøre når man skal studere i utlandet. Men med god hjelp fra EduPlanets rådgiver, ble jeg rolig og trygg. Hvis du er usikker på hva og hvor du vil studere, hjelper de deg med alt du trenger.

Vi hadde ikke den billigste boligen, men vi valgte å bo i et område vi visste var ettertraktet. Definitivt verdt pengene å bo der! Tips for potensielle studenter er å ta det første semesteret som en oppvarming og komme inn i systemet slik at du føler deg hjemme. Velg kurs du definitivt vet at du vil studere. Jeg kan nå fortelle kompisene hjemme at det vi ser på filmer om college, egentlig ikke er overdrivelse eller fantasi Det er virkeligheten der borte!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982