College

San Diego, USA

Studere i utlandet på San Diego State University

"America's Finest City" Høyt ranket universitet Muligheter for internship Aktivt campusliv

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Data lab

San Diego State University (SDSU) ble grunnlagt 1897 og har i dag over 35 000 studenter. Her studerer på et av USAs beste universiteter for internasjonale studenter og muligheten for å få godkjent fagene i en grad her hjemme i Norge er stor.

Sammen med American Language Institute (ALI) tilbyr SDSU en mulighet for internasjonale studenter å studere valgfrie kurs på ett eller to semestre innen ulike fagområder ved universitetet. Om du allerede studerer ved et universitet eller høgskole i Norge så er sjansen stor for at kursene kan inngå i din utdanning.

Høy ranking

SDSU er et høyt rangert universitet i flere målinger (bl. A. «Top 20 for undergraduate business programs») og har en sterk internasjonal profil. SDSU er spesielt stolt av det store mangfoldet og studentenes varierte bakgrunn.

Utdanningene passer for deg som ønsker å komplettere din norske utdanning med utenlandserfaring, men også for deg som ønsker å teste hvordan det er å studere ved et amerikansk universitetet. Les mer under «utdanninger»

Stort og innholdsrikt campus

På SDSUs campus kan du ta del i konserter, sportsbegivenheter, karneval og filmvisninger. Universitetet har også vellykkede lag innen for eksempel basketball og amerikansk fotball. Som semesterstudent har du gratis medlemskap på universitetets Aztec rekreasjonssenter, hvor du blant annet kan trene på treningsstudioet, klatre, svømme og gå på gruppetrening.

På det vakre campusområdet med palmer og grøntområder finnes, foruten alle muligheter og fasiliteter til å utøve forskjellige idretter, alt du trenger for et perfekt studentliv; bibliotek, mediesenter, datarom, restauranter, caféer, butikker, teater, bokhandel, bassenger, legekontor, studentboliger m.m. Stranden ligger kun 15 minutter unna.

Lett å komme seg runt

SDSU har også et stopp på campus for trikken San Doegp Trolley, som gjør at du kan ta det rundt i San Diego uten å måtte ha bil. Trikken ja ta deg til f. eks. Sentrum og Gaslamp-kvarteret, byens mange strender og butikker. Veldig verdsatt blant studenter! Trikken gir deg også mulighet for forskjellige boligalternativer utenfor campus.

San Diego

San Diego ligger i Sør-California, nære grensen til Mexico, og er statens nest største by. Den er mest kjent for sitt varme og solfylte året-rundt-klima, vennlige innbyggere og sine lange strender. Her finnes alt som en storby bør tilby, for eksempel museum, shopping, restauranter og sportsbegivenheter. Tross byens størrelse så rangeres den som mTopp 10 i USA når det gjelder sikkerhet, og prismessig opplever mange at det er litt billigere å leve her enn i andre steder i California. Dessuten ble San Diego, i 2018, rangert av «U.S: News and World Reort», som #1 USA´s morsomste by å leve i.

Fritid

Hos SDSU er det lett å ha en aktiv fritid både på og utenfor det livlige campus. Stranden ligger kun et kvarter fra SDSU og du som er semesterstudent har også mulighet til å til å bli med på utflukter til kjente steder og byer. Universitetet har over 300 studentorganisasjoner hvor du kan møte nye venner med samme interesser som deg, innen alt fra kunst og idrett til akademiske fag.

Kurs

I samarbeid med American Language Institute (ALI) tilbyr SDSU muligheten til å studere ett eller to semestre ved universitetet. Noen programmer krever imidlertid at du har studert på universitetsnivå før. Les mer nedenfor!

Study Abroad – General Courses

Varighet: 1-2 semestre

Semester at SDSU General Courses velger du blandede kurs basert på dine egne interesser. Her er det et bredt spekter av kurs uten krav om forkunnskaper, innen alt fra medier, lingvistikk og estetiske fag til biologi. Vær imidlertid oppmerksom på at kurs innen SDSUs College of Business ikke er inkludert i programmet – se Business Courses nedenfor.

Study Abroad – Business Courses

Varighet: 1-2 semestre

For deg som er interessert i studier innen business, finnes programmet Semester at SDSU Business Courses. Vær oppmerksom på at for å søke om dette alternativet, må du studere eller tidligere ha studert businessfag ved universiteter i Norge. Ved SDSU kan du studere for eksempel økonomi, finans og markedsføring, men også kombinere med kurs utenfor business. Det finnes muligheter å få godkjent kursene i Norge, dette kan ditt lokale studiested hjelpe deg med!

 

Innkvartering

Det finnes flere bomuligheter for deg som student ved SDSU, som du kan lese om nedenfor! Hvis du vil bo i et av ALIs boliger, er det viktig at du søker så tidlig som mulig, da de blir fylt raskt i henhold til førstemann til mølla-prinsippet

ALI Dormitories

ALI Dormitories ligger et par minutters gange fra campus. Det er hovedsakelig enkeltrom med private bad, men du spiser sammen med andre studenter og har tilgang til fellesarealer. Prisen inkluderer ti måltider per uke, fullt møbler, internett og TV på rommet. Dette kan være et godt alternativ for de som ønsker å leve et skikkelig campusliv! Les mer om ALI sovesaler her!

ALI Studentleiligheter

ALI tilbyr leiligheter i ulike leilighetskomplekser – Fraternity Row Apartments og Sanctuary Apartments, som alle ligger i nærheten av campus. I motsetning til Dormitories er ingen måltider inkludert her, men du lager din egen mat. Oppvarming, strøm, vann og internett er inkludert, og leilighetene er fullt møblerte. Det er vanlig at hver leilighet deles av opptil fire studenter. Avhengig av leilighetstype, deles soverom og bad noen ganger med andre internasjonale studenter, i andre tilfeller er det individuelle rom. Les mer om de forskjellige leilighetstypene her!

Bo hos familie

Å bo sammen med en lokal familie, homestay, gir deg muligheten til å virkelig ta del i den amerikanske kulturen og praktisere engelsk. Ofte får familiene mellom en og tre internasjonale studenter, som kan delta i måltider og familieaktiviteter. Her inkluderes frokost og kveldsmat hver dag i uken, og du blir hentet på flyplassen ved ankomst. Les mer om ALIs Homestay her!

Bolig utenfor campus

Du kan også finne overnatting på egenhånd! Skolen har satt sammen en guide med tips om hvordan du finner din egen innkvartering, du finner den her.

Ytterligere beskrivelser og informasjon om hvordan du søker finner du på ALIs hjemmeside.

Priser & datum 2020

Pris/termin
Study Abroad – General: USD 6 900
Study Abroad – Business: USD 6 995
Certificate, business USD 6 995
Certificate, övriga ämnen USD 6 945
*Skolans ansökningsavgift på $70 USD

Boende

Priser per termin
ALI Dormitory: USD 5 600-6 300
ALI Studentlägenhet, delat rum: USD 3 600-3 900
ALI Studentlägenhet, enkelrum: USD 5 200-6 900
*Hela terminskostnaden ska betalas tre veckor innan inflytt.
**ALI:s familjeplaceringsavgift $200 USD

Viktiga datum

Hösttermin
Terminsdatum: Aug – Dec
Ansökningsdeadline HT: Mars
Vårtermin
Terminsdatum: Jan – Maj
Ansökningsdeadline VT: Oktober

Søknad

EduPlanet hjelper deg kostnadsfritt med å søke på San Diego State University!

Opptakskrav

For å studere ved San Diego State University kreves et vitnemål fra videregående skole. Du trenger minst 4 i engelsk fra videregående, alternativt en TOEFL-score på minst 80 eller en IELTS-score på minst 6,5. Hvis det er mer enn fem år siden du gikk ut av videregående, er det alltid nødvendig med en TOEFL- eller IELTS-test. For noen programmer er det også krav om at du tidligere har studert på et høyere nivå – les om hvilke det gjelder under fanen «Kurs & Program». Hvis du ikke oppfyller engelskkravene, kan du ta et forberedende språkkurs, kanskje på en av språkskolene våre i San Diego?

Søknadsprosess

Bestill informasjon og søknadsdokumenter ved å fylle ut kontaktskjemaet vårt som et første trinn, eller ved å kontakte info@eduplanet.no med spørsmål du måtte ha.

Når du har bestemt deg for å søke, må du samle dokumentene som eroppført nedenfor. Når søknaden din er fullført, sender vi den til San Diego State University. Ved å søke på høyskole eller universitet med vår hjelp, samtykker du til bestillingsbetingelsene våre.

Søknadsdokumenter

Detta trenger du for å søke til San Diego State University:

 • Utfylt søknadsskjema, som du vil motta fra oss
 • SDSUs søknadsavgift på 175 USD
 • Sertifisert kopi av vitnemålet dit fra videregående, oversatt til engelsk
 • Kopi av passet ditt
 • Bekreftelse på studiefinansiering, for eksempel fra Lånekassen
 • Evt. et karakterbevis fra studier på høyere utdanning om det kreves for det programmet du søker på
 • Evt. bevis for tilstrekkelig engelsknivå i tillegg til karakterer

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982