College

Silicon Valley, USA

Studere i utlandet på Foothill & De Anza Community College i Silicon Valley

Høy akademisk standard To campus Nære San Francisco og San Jose Bra transfermuligheter Relativt lave skolepenger

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Data lab

Foothill and De Anza College District (FHDA) er en av USAs beste 2-årige Community college. I over 40 år har FHDA bevist sin ekspertise og levd opp til sitt gode rykte. FHDA er en av de største Community college i USA, hvert semester studerer omtrent 65 000 studenter her, hvorav ca. 25 000 på Foothill og ca. 35 000 på DeAnza.

FHDA holder en høy akademisk standard og klassene er små, noe som bidrar til effektiv undervisning. Her er det et bredt spekter av kurs med 52 hovedområder som dekker det meste, men de er spesielt sterke innenfor IT, gitt den geografiske beliggenheten i Silicon Valley, hjertet i IT-bransjen. Silicon Valley utgjør den sørlige delen av San Francisco Bay-området i Nord-California og er en spennende og nyskapende region med mye på gang innen teknologi og IT.. Silicon Valley ligger 45 minutter fra San Francisco hvor kommunikasjonen er god.

FHDA er et økonomisk alternativ, da det vanligvis er mye billigere å studere på et Community College enn et universitet. Det er derfor en god ide å begynne å studere de to første årene av en 4-årig bachelor her og deretter fullføre utdannelsen ved et amerikansk universitet. FHDA er et godt «transfer college» med et TAG-program – Transfer Admission Garantie – til noen av de beste universitetene i California, først og fremst UC og California State University. Tidligere studenter har også kommet inn på toppuniversitetene Yale University og The American University i Washington D.C.

Silicon Valley

Silicon Valley danner den sørlige delen av San Francisco Bay-området i Nord-California. Området anses å være hjertet i IT-bransjen der det er kompetanse innen data og teknologi. Foothills campus ligger i Los Altos og passer for de som leter etter et vakker, behagelig og grønt campus, mens De Anzas campus ligger i Cupertino og passer for de som vil ha en større skole med flere studenter i et urbant miljø nær den største byen i San Francisco Bay området – San José. Fra begge steder tar det omtrent 45-50 minutter med bil til San Francisco.

Silicon Valley er kanskje hovedsakelig assosiert med teknologi og IT. I tillegg tilbyr området en vakker natur med gode muligheter for friluftsliv. Du kan blant annet drive med kajakkpadling, golf eller fallskjermhopping. Bare en 45-minutters kjøretur unna ligger den fascinerende storbyen San Francisco, som tilbyr et bredt spekter av underholdning, museer og kulturelle attraksjoner. Fra Pier 39 kan du ta en båt ut til Angel Island og det beryktede tidligere fengselet Alcatraz.

Silicon Valley er kanskje hovedsakelig assosiert med teknologi og IT. I tillegg tilbyr området en vakker natur med gode muligheter for friluftsliv. Du kan blant annet drive med kajakkpadling, golf eller fallskjermhopping. Bare en 45-minutters kjøretur unna ligger den fascinerende storbyen San Francisco, som tilbyr et bredt spekter av underholdning, museer og kulturelle attraksjoner. Fra Pier 39 kan du ta en båt ut til Angel Island og det beryktede tidligere fengselet Alcatraz.

Kurs

På Foothill De Anza Community College kan du velge mellom å studere et helt program eller studere i kortere tid som en såkalt Study Abroad student. Alle nye studenter på skolen vil under Orientation week ta en test i engelsk og matematikk. Resultatet påvirker deg først og fremst hvis du har tenkt å fullføre et fullstendig studium på skolen.

Study Abroad

Varighet: 1-3 kvartaler

På FHDA kan du velge å studere frittstående kurs i løpet av ett eller flere semestre. Dette er et godt alternativ for de som vil prøve høyere studier i USA for en kortere periode. For å få støtte fra Lånekassen kreves det at du tar fag på samme nivå som høyere utdanning i Norge (f.eks. støttes ikke førsteårsfag i USA ), og at du tar fag som tilsvarer 30 studiepoeng per semester. Merk at det er en risiko for at du ikke får ditt første valg.

Hvis du er student ved et norsk universitet, har du muligheten til å få godkjent kurs fra FHDA til din norske grad. Snakk med studieveilederen ved utdanningsstedet ditt om universitetets krav og hvilke kurs de ønsker at du tar.

Her finner du Foothills kurstilbud

Her finner du Da Anzas kurstilbud

Degreeprogram

Varighet: ca. 2 år

Hvis du allerede vet hva du vil studere, og vil studere i USA over en lengre periode, kan du velge å lese en Associate Degree ved FHDA. Disse programmene er 2 – 2,5 år lange. Lengden varierer avhengig av hvor mange studiepoeng du velger å lese per semester. Vær også oppmerksom på at hvis du får et resultat på testen under Orientation Week som krever at du leser flere forberedende matematikk- eller engelskkurs, kan det hende du må studere litt lengre enn to år for å rekke alle kursene som trengs for å oppnå graden din.

I din Associate Degree velger du en major, hovedfag, noe som betyr at du leser et antall obligatoriske emner i det valgte fagområdet ditt. I tillegg til dette studerer du ca 1 år såkalt Generell Education, som er generelle emner som ikke er direkte knyttet til din major, men som er obligatoriske for at du skal oppnå graden din. Kursene du velger i studiet ditt, avhenger av den valgte hoveddelen, hvilke emner ditt college tilbyr, samt om og i så fall til hvilket universitet du har tenkt å overføre videre etter studiene ved FHDA.

Nedenfor er noen av utdanningsområdene som Foothill og De Anza tilbyr:

 • Art
 • Automotive – Chassie/Motor, Powertrain
 • Business, Finance, Accounting, Marketing
 • Communication
 • Computer Science
 • History
 • IT
 • Media
 • Film/TV Production
 • Dance
 • Music
 • Global Studies
 • Graphic Design
 • Political Science
 • Sociology
 • Psychology
 • Journalism
 • Social Science
 • Biology
 • Chemistry
 • Mathematics
 • Engineering
 • Photography

Her finner du De Anzas komplette programtilbud

Innkvartering

Når du studerer på FHDA, er det flere trivelige steder i Silicon Valley som du kan velge å bo i. Vanligvis velger studenter å bo i et leilighetskompleks i nærheten av skolen, men det er også muligheten til å få hjelp fra skolen til å arrangere innkvartering i en vertsfamilie.

Vertsfamilie

FHDA har et boligkontor som kan hjelpe deg med å bestille opphold i en amerikansk vertsfamilie under studiene. Å bo i en vertsfamilie er en flott mulighet til å oppleve amerikansk kultur, utvikle engelsk og til en rimelig månedspris. Du velger om du vil at måltider skal inkluderes, eller om du bare vil ha matlagingsmuligheter. De fleste studenter føler at det er et trygt valg å bo i en vertsfamilie første semester og deretter flytte til sin egen leilighet.

Egen leilighet

FHDAs boligkontor bistår studenter som ønsker å finne sin egen leilighet. Som student ved Foothill anbefales du å bo i Los Altos, Mountain View, Sunnyvale, Paolo Alto, Cupertino eller i San José hvis du planlegger å ha din egen bil. Hvis du studerer på De Anza som ligger nærmere San José, kan du se på overnatting der, alternativt i Cupertino eller et av de tidligere nevnte stedene. Mange studenter velger å bo i en vertsfamilie i løpet av det første semesteret og deretter flytte til sin egen leilighet når de har undersøkt hva som finnes. Selvfølgelig skiller de forskjellige stedene seg noe, og du bør vurdere det, samt hvor lang pendleravstand du kan tenke deg når du bestemmer deg for hvor du vil bo.

Her finner du Foothills informasjon om boalternativer og tips om du er ute etter egen leilighet.

Her finner du De Anzas informasjon om boalternativer og tips om du leter etter egen leilighet.

Priser & datoer 2023/2024

Studieavgift
Pris per studieår (tre semestre): USD 9 720
Pris per ekstra unit: USD 270
Andre avgifter:
Application fee: 75 USD (engangsavgift)
Helseforsikring:  ca USD 1 656
Kurslitteratur: ca USD 1 500
Kostnad per semester om ikke annet angis. Dette er skolens egne avgifter, og du betaler direkte til skolen. Vi i EduPlanet har ingen ekstra avgifter.

Bokostnader

Bopriser/mnd
Vertsfamilie
Eget rom uten mat: ca USD 1 025
Eget rom inkl. 2 måltider/dag: ca USD 1 200
Skolens bookingavgift på 440 USD tilkommer når du skal bo hos vertsfamilie.
Skolen regner med at kostnader for fornøyelser og andre avgifter ligger på ca. 250 USD/mnd, men dette er så klart individuelt.

Viktige datoer

Semesterdatoer
Winter quarter: Jan – mars
Spring quarter: April – juni
Fall quarter: Sept – des
Orientation (online)
Winter quarter: Des
Spring quarter: Mars
Fall quarter: Aug
Søknadsfrist
Winter quarter: Okt
Spring quarter: Jan
Fall quarter: Juli

Søknad

Søknader om dem gjøres digitalt via skolens nettsted. Vi sender deg en søknadsguide og instruksjoner om dette. Kort sagt, en søknad må inneholde dette;

 • Utfylt søknadsskjema
 • Ditt videregående vitnemål oversatt til engelsk
 • Bevis på språknivå (minimum 4 i engelsk fra videregående skole eller en internasjonal språktest)
 • Preliminary Statement of Financial Support (dette ordner du selv via dine sider på www.lanekassen.no)
 • Bankbevis (hvis du har tenkt å finansiere studiene dine uten Lånekassen)
 • Kopi av passet ditt
 • Digitalt foto
 • Betalt søknadsavgift på $ 75
 • Referansebrev og motivasjonsbrev er velkomne, men ingen nødvendighet

Du må sende alle skannede skanner til oss via e-post, slik at vi kan gå gjennom dem før skolen mottar dem

For søknadsdokumenter og mer informasjon er du velkommen til å sende e-post til info@eduplanet.no. EduPlanet vil hjelpe deg gjennom hele prosessen!

For deg som mangler fullstendig vitnemål

Du kan ha mulighet til opptak uten fullstendig vitnemål. Kontakt oss i EduPlanet så hjelper vi deg! Merk at du må ha generell studiekompetanse i Norge for å få støtte fra Lånekassen til høyere utdanning i land utenfor Norden.

Studentkommentarer

Elsa 19 år, Study Abroad Year Liberal Studies

Jeg var heldig nok til å kunne besøke begge skolene før jeg bestemte meg, og fikk følelsen av at Foothill ville passe best for meg. Skolen er litt mindre og har gode lærere og elever med gode karakterer. Så langt føles valg av skole veldig bra

Caroline 19 år, Study Abroad Year

Jeg heter Caroline, jeg er 19 år og jeg går mitt første «quarter» på Foothill College i høst og koser meg! Skolen er fantastisk, stedet der skolen ligger er fantastisk vakker. Menneskene jeg har møtt er superhyggelige og imøtekommende. Jeg valgte å bo i en vertsfamilie i tre måneder, så jeg har litt tid igjen her med dem, noe som føles bra når de er fantastiske! Livet i USA har allerede gitt meg så mye, og jeg håper på et fantastisk opphold her.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982