College

New York, USA

Studere i utlandet på Berkeley College i New York

Campus på Manhattan Stipender og BA på 3 år Karriererådgivning &og praksis i bedrift

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Stipend
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Data lab

Berkeley College ble grunnlagt i 1931 og har etablert seg som et svært vellykket og fremtredende college med populære program innen for eksempel Business, Fashion og Interior Design. Her studerer mer enn 7 000 studenter hvorav ca. 350 er internasjonale. Hvis du er ute etter en virkelig god businessutdanning, har du kommet til riktig skole!

Berkeley College har syv forskjellige campus i New York og i New Jersey. De fleste internasjonale studenter velger å studere ved noen av disse campusene:

NYC Midtown Campus Det største og mest populære campuset med en fantastisk beliggenhet midt på Manhattan, i verdens økonomiske sentrum og en kort gåtur fra Bryant Park, Grand Central Station, teatre, restauranter, shopping, muséer m.m.

White Plains Campus Beliggende i hjertet av New Yorks businessdistrikt i området White Plains. Du kommer deg enkelt til Manhattan på ca. 35 min med kollektivtrafikk.

Woodland Park Campus Her studerer du i et idyllisk miljø omgitt av skog og parkområder, i en av New Yorks forsteder: Woodland Park, New Jersey.

Små klasser, personlig veiledning og en kombinasjon av praktisk og teoretisk læring har gitt Berkeley College et meget godt rykte. Som internasjonal student blir du godt ivaretatt. Personalet på Berkeleys International Student Department hjelper til med tilpasningen til livet i USA og du kan alltid henvende deg der om du har spørsmål.

Utdanninger av høy kvalitet

Berkeleys utdanninger er alle karriereorienterte, som et svar på bedrifters økende etterspørselen etter personer med konkurransedyktig utdanning, profesjonelle ferdigheter og arbeidserfaring. Skolen arbeider tett med mange bedrifter og kan hjelpe deg med kontakter i næringslivet både under og etter utdanningen. I tillegg til skolearbeid og prosjekter for virkelige klienter, tilbyr skolen deg som student arbeidspraksis i det siste semesteret som vil forberede deg på arbeidslivet. Mange av lærerne er professorer fra vesentlig dyrere colleger, noe som betyr at kvaliteten er veldig høy i forhold til kursavgiftene.

Stipend og godskriving

Hvis du søker til et av Berkeleys degreeprogram, har du gode muligheter til å få skolens stipend for internasjonale studenter som betyr lavere kursavgift, ofte opptil 15-25 % rabatt! Som norsk student kan du også få godskrevet opp til et skoleår fra norsk videregående skole og i noen tilfeller begynne direkte på år to på et av skolens degreeprogram. Dette betyr at du kan fullføre en Bachelor Degree på tre år i stedet for fire eller en Associate Degree på bare ett år i stedet for to, hvilket er det normale i USA. Vær imidlertid oppmerksom på at skolen foretar en individuell vurdering av hver students karakterer for å se hvilke fag som kan godskrives. Skolens semestersystem gjør det også mulig å ta utdanningen raskere hvis du velger å bruke alle tre semestrene skolen har per år. Du kan være ferdig med en Bachelor på to år og en Associate på mindre enn et år, noe som er en stor fordel!

Les mer om stipend og godskriving for norske studenter under kategorien «Kurs & Program».

New York

«Byen som aldri sover» besøkes av mer enn 40 millioner turister hvert år, noe som gjør byen til et av verdens mest populære turistmål og svært attraktivt for internasjonale studier. Dette i seg selv sier noe om hvor mye New York har å tilby sine besøkende.

New York garanterer deg et uendelig utvalg av fritidsaktiviteter, alt fra teatre, konserter og musikaler til sportsaktiviteter og dagsturer. Det er attraksjoner, restauranter, shopping og kultur. Hva med et besøk til Frihetsgudinnen og Ellis Island eller livlige China Town, gå rundt på Manhattan eller slappe av i Central Park. For sportsentusiasten finnes kamper innen basketball, hockey, baseball og rugby.

Kurs

Berkeley College er i utgangspunktet et Business College og tilbyr hovedsakelig utdanninger innen business, men også kurs og programmer innen for eksempel interiørdesign og juss. De fleste elever på skolen velger å fullføre en Bachelorgrad, men for de som ønsker å være der i en kortere periode , finnes også muligheten til å ta en Associate Degree eller velge frittstående kurs som Study Abroad-student.

Som programstudent ved Berkeley må du ta en prøve i engelsk og matematikk før du starter. Du kan gjøre dette på skolen eller på EduPlanets kontor. Noen program krever at du oppnår et bestemt testresultat. Hvis du ikke har oppnådd resultat som kreves for ditt program, må du mest sannsynlig i løpet av første semester ta forberedende kurs i engelsk og matematikk parallelt med dine andre kurs. Dette gjelder imidlertid bare for deg som tar et degree program. Reiser du som Study Abroad student behøver du ikke ta prøven.

Study Abroad

Varighet: 1-2 semestre

Study Abroad er et godt valg for de som ønsker å studere i USA i en kortere periode og kjenne på hvordan det er å være student, uten å ta en flerårig grad. Akkurat som for Associate- og Bachelorprogrammene, er Study Abroad godkjent for studiestøtte fra Lånekassen! Du tar valgfrie, uavhengige kurs i opptil to semestre. NB! Merk at fagene må være på et godkjent bachelornivå i Norge for å få støtte fra Lånekassen. Som Study Abroad-student må du ta minst 15 credits per semester. Et kurs er ofte 3 credits, noe som betyr at du tar ca. 5 kurs per semester. Et vanlig semester er 15 uker langt. Før hvert semester starter, registrerer du deg for kursene du vil ta. Som student i utlandet vil du, før ditt første semester, velge dine kurs allerede hjemmefra i samråd med skolens studieveileder.

Et eller to Study Abroad-semestre kan også bygges på for en Associate eller Bachelor Degree hvis du trives og vil fortsette å studere. Dette gjør det til et populært program, da du ikke knytter deg til en lengre periode, samtidig som du kan fortsette å godskrive kursene for å ta en studiegrad.

Nedenfor er 3 populære emner (Majors) for studier i utlandet hvor Berkeley sammen med oss ​​har satt sammen 4 kursforslag under hvert emne, som enkelt kan utvides til en grad i dette emnet. Enten kan du lese dem som de er gruppert nedenfor eller som vanlig sette sammen et semester med 4 kurs i ulike fag. Akkurat nå tilbyr Berkeley $ 1000 rabatt til våre norske studenter som er interessert i å lese en av følgende spesialiseringer / pakker:

 • Fashion Merchandising and Management courses (f. eks. kursene: Fashion Product Knowledge, Textiles, Trend Analysis & Product Development, Introduction Marketing and more)
 • Marketing Communicating Courses (f. eks. kursene: Digital & Social Media, Branding, International Marketing, Consumer Behaviour, International Business)
 • International Business Management Courses (f. eks. kursene: International Business, International Management, International Trade and Economic Analysis, International Marketing, Negotiations and Diplomacy)

Vi sender deg gjerne informasjon om kurs du kan velge, men her kan du lese mer om alle kursene, i Berkeley College semester og kurskataloger.

Ette rå ha studert noen av disse semestrene har du mulighet til å studere videre på et Degreeprogram (Associate, Bachelor) innen det fagområdet du er interessert i.

Associate degree

Varighet: 1-2 år

En Associate Degree tar vanligvis to år i USA, og du studerer kurs for totalt 60 credits. Berkeleys semestersystem gjør det mulig å ta tre semestre per år, noe som betyr at du kan fullføre programmet raskere hvis du velger å studere graden din i ett strekk. Hvis du tar en Associate’s Degree, vil du da kunne gå videre på en bachelorgrad hvis du ønsker det.

Godskriving av fag fra videregående skole! Som norsk student som begynner på en Associate Degree, er det en sjanse til å få godskrevet en del av din videregående skole opp til et akademisk år, dvs. opp til 30 credits som du kan regne inn i din grad på Berkeley. Studiene fra norsk videregående skole sammen med muligheten til å lese tre semestre per år, gir deg muligheten til å fullføre en Associate Degree i løpet av bare ett år, noe som er veldig unikt!

Berkeley College tilbyr Associate Degree innen følgende områder:

 • Accounting
 • Fashion Business, Merchandising and Management
 • Financial Services
 • Health Science
 • Health Services Administration
 • Health Services Management – Medical Insurance, Billing and Coding
 • Information Technology Management
 • International Business Management
 • Interior Design
 • Justice Studies – Criminal Justice
 • Management
 • Marketing Communications
 • Legal Studies

Les mer om Berkeley College Associate’s Degrees her.

Bachelor Degree

Varighet: 2-4 år

En bachelorgrad i USA er vanligvis fire år og består av 120 credits som tilsvarer en norsk bachelorgrad. De fleste, ca 63%, av de som studerer ved Berkeley, studerer til en bachelorgrad. Berkeleys semestersystem gjør det mulig å studere tre semestre i året i stedet for to som er normalt. Dette gir muligheten til å bli ferdig med bachelorgraden raskere. Det siste semesteret i bachelorprogrammene er praksis i et selskap eller en organisasjon, noe som Berkeley hjelper deg med. Utdanningen og praksisen kan gi jobbgaranti dersom du vil jobbe i USA. Når du har tatt eksamen har du rett til et såkalt OPT-år, dvs. rett til å jobbe lovlig uten arbeidstillatelse i USA i et år med markedslønn.

Godskriving av fag fra videregående skole. Som norsk student som starter på en bachelorgrad, har du muligheten til å få godskrevet fag fra videregående skole med opptil ett studieår på skolen, dvs. opptil 30 credits som du kan regne inn i din grad på Berkeley. Studiene fra norsk videregående skole i kombinasjon med det at du kan lese tre semestre per år, gir deg muligheten til å bli ferdig med ditt bachelorprogram på bare to år, noe som er veldig unikt!

Berkeley College tilbyr bachelorgrad i følgende fagområder:

 • Accounting
 • Business Data Science
 • Design Management
 • Fashion Business, Merchandising and Management
 • Financial Services
 • General Business
 • Health Services Management
 • Information Technology Management
 • International Business
 • Interior Design
 • Graphic Design, Web Design, Game Design
 • Justice Studies – Criminal Justice
 • Legal Studies
 • Management (specialization in Entreprenuership eller Human Resources)
 • Marketing Communications
 • National Security

Les mer om Berkeley College Bachelor’s Degrees.

Master of Business Administration (MBA) Management

Varighet: 2-3 år

En MBA kan du søke hvis du allerede har en bachelorgrad. Berkeleys MBA fokuserer på ledelse og har samme høye kvalitet som skolens andre programtilbud. Dette er et intensivt program som gir deg en konkurransedyktig utdanning designet for å passe etterspørselen i dagens marked. Du får kunnskap og verktøy til å gå inn i en rolle der du leder, kommuniserer og kontrollerer dagens store og små bedrifter.

Les mer om Berkeley College Master of Business Administration (MBA) Management her.

Stipend

Som programstudent kan du søke om Berkeley Colleges stipend for internasjonale studenter som dekker en del av kursavgiften din. Størrelsen på stipendiet varierer mellom 10-25% av kursavgiften og bestemmes både av økonomisk behov og meritter. Skolen vurderer dine kvalifikasjoner basert på ditt vitnemål og et personlig brev som du vedlegger søknaden. For å opprettholde stipendiet må du oppnå minst karakteren B i kursene dine på Berkeley. Berkeley College har også andre stipendier for studenter som du som norsk kan søke, i noen tilfeller gis det opptil 50% av årsprisen. Se alle stipendene de har her.

Bolig

Campus

New York City Midtown, Manhattan

For å finne bolig, kan vi i EduPlanet komme med tips og anbefalinger. Ledig innkvartering kan bli funnet off-campus på Manhattan eller i nærliggende nabolag. Leieprisene varierer avhengig av beliggenhet og standard. For å finne din egen leilighet i New York / New Jersey-området, anbefaler Berkeley at du besøker Berkeley College Housing. Søk etter boligannonser gjennom Craigslist og Zillow, for eksempel. Sørg for å besøke overnattingsstedet før du bestemmer deg, kanskje du bør bestille overnatting på hostel eller lignende de første ukene. Berkeley College har ingen overnatting på NYC Midtown campus.

White Plains

På Berkeley College campus White Plains tilbys det innkvartering på campus. Her er det lett å finne venner, og du er nær forelesninger, biblioteker, alle aktiviteter på campus og White Plains sentrum med butikker og restauranter. Campus ligger omtrent 35 minutter fra Manhattan.

Vertsfamilie

Berkeley College har et samarbeid med American Homestay Network og kan tilby deg som internasjonal student innkvartering hos en amerikansk vertsfamilie. Denne typen innkvartering kan hjelpe deg med å tilpasse deg det amerikanske livet raskere.

Klikk her for å lese mer om de forskjellige overnattingsalternativene.

Priser og datoer 2024

Kostnad per semester
Kursavgift*: USD 13 450
Teknisk avgift: USD 450
Administrasjonsavgift: USD 400
Estimerte kostnader for kurslitteratur m.m. per år: USD 1 500
Gode muligheter for norske studenter til stipend mellom 10% -25% rabatt på kursavgift per år. I mange fall kan du få $ 1000 i rabatt når du bestiller noen av de tre pakkeforslagene for et semester som presenteres under kategorien Kurs & Program.
Norske studenter med generell studiekompetanse og minst 3 i gjennomsnittkarakter kan få godskrevet opp til 1 års studier på Degree-programmet, dvs. totalt 1 år for å få en Associate Degree (i stedet for 2 år) og 3 år for en Bachelor Degree (i stedet for 4 år)!
*Eksamensavgiften kommer i tillegg på USD 100

Levekostnader

Pris/semester
White Plains dobbeltrom: USD 4 700

Viktige datoer

Semesterdatoer
Vintersemester: tidlig jan – midt april
Vårsemester: slutt april – tidlig aug
Høstsemester: tidlig sept – midt des

Søknad

EduPlanet hjelper deg med å søke til Berkeley College kostnadsfritt! Alle avgifter i forbindelse med søknadsprosessen er skolens egne. Det er ingen søknadsfrist, men kursene er ofte fulle, så vi anbefaler at du sender inn søknaden din minst 3 måneder før kurset starter, slik at du med vår hjelp også kan ordne med visum og Lånekassen.

For å ta det første steget for å søke, kan du fylle ut søknadsskjemaet vårt, så tar vi kontakt med deg.

Opptakskrav

For å søke på Berkeley College må du ha generell studiekompetanse med minst 4 i engelsk.

Om dine karakterer i engelsk ikke er høye nok så kan du ta en offisiell engelsktest som IELTS med score 5.5 eller høyere, TOEFL 61IBT eller Cambridge Exam med «C» som laveste karakter.

Søknadsdokumenter

Vi på EduPlanet kommer til å informere deg om hva du trenger å sende inn til oss for å søke. Her er en kort gjennomgang:

 • Fylle ut Berkeley College søknadsskjema som du får fra EduPlanet
 • Ditt vitnemål fra videregående oversatt til engelsk
 • Bevis på ditt engelsknivå (se over for krav)
 • Bevis på studiefinansiering (dette laster du ned på Lånekassens nettsider)
 • Evt. bankbevis på summen Lånekassen ikke dekker

Når disse dokumentene er mottatt, vurderer vi søknaden din og sørger for at den er komplett. Deretter sendes den til Berkeley College, og så snart skolen har behandlet søknaden din, kontakter vi deg.

Vi svarer på spørsmål om både Lånekassen, visum, forsikring og innkvartering før avreise.

Studentkommentarer

Karin 23 år, Associate’s Degree in Marketing Communication

Jeg trives veldig bra på skolen og i New York! Det er litt vanskelig å studere om sommeren fordi det er så mye annet du vil gjøre, men det går bra! Skolen er veldig bra, og 90% av lærerne mine er fantastiske. Det er mer press enn på et norsk universitet fordi du leser flere kurs samtidig, og du må gå på leksjonene og alltid prestere, men det går veldig bra. Mange skandinaver på skolen holder sammen og hjelper hverandre, og New York er heller ikke helt feil.

Amanda 23 år, Associate’s Degree in Marketing Communication

Alt går bra her på Berkeley College! Dette første semesteret leser jeg forberedende kurs, så det er fint med en myk start, ikke så mye studering ennå. Men neste semester vil være annerledes, men jeg er klar 🙂 De er veldig omsorgsfulle her på skolen når du kommer som ny student, slik at du føler deg hjemme. Jeg trives kjempegodt!

Susanna 21 år, Study Abroad Year

Nå har jeg vært her i 2 måneder, og jeg stortrives. Har flyttet litt rundt da det har vært litt trøbbel med bolig, men neste uke flytter jeg til Lower East Side hvor mange av mine nye venner også bor, noe som bli kjempebra. De fleste jeg kjenner til, er enten svensker eller nordmenn da det kryr av dem på Berkeley College, men jeg klager ikke. Jeg tar motekurs på Berkeley, og det er veldig interessant! Jag tar også tar et malekurs på en annen skole i nærheten da jeg ville lære det, og hvis du vil noe i New York er det alltid mulig ! Nå begynner det å bli litt kjølig, men det betyr bare at de fine klærne også kommer! Selv om det ikke strømmer på med penger akkurat nå, så kan du som student fortsatt gå rundt og sjekke ut alle de fine butikkvinduene som nå er dekorert når det nærmer seg juletid. Akkurat nå sitter jeg på en kafé med noen venner og venter på at malekurset skal begynne. Etter det vil det være å dra hjem og sove og så ha en leksjon til før helgen begynner! Har fri på fredager så jeg har alltid langhelg. Håper alt er bra der hjemme, og at dere får en fin jul! Jeg gleder meg til mitt opphold her i NYC!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982