Sprakresor

Fukuoka, Tenjin, Japan

Språkreise for ungdommer til Fukuoka på Genki JACS

Bo i vertsfamilie eller studentbolig Trygt studiemiljø Språk og japansk kultur

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

Genki JACS (Genki Japanese and Culture School) er en språkskole som både fokuserer på språkundervisning og på japansk kultur. I tillegg til det ordinære språkkurset kan du for eksempel kombinere kurset med japansk popkultur eller tradisjonell kultur.

Genki startet opp i 2004, og er en skole som er akkreditert av IALC, som er et velkjent og internasjonalt organ for selvstendige språkskoler verden over. Dette gjør at du kan føle deg trygg når det kommer til kvalitet og standard. Skolen drives av et amerikansk-britisk par, og resten av skolen består av engelsktalende personale med japansk nasjonalitet.

Atmosfæren på Genki er vennskapelig, med et stort antall studenter fra vestlige land. Hele 90 % av studentene kommer fra land som USA, Australia og ulike deler av Europa, hvilket gjør at du kjenner deg som hjemme veldig fort – en stor fordel om du er i Japan for første gang. Skolen underviser i små grupper på maks åtte deltakere, hvilket gir deg bedre mulighet til å avansere i språket. I klasserommet finner du det meste som trengs for et vellykket språkkurs. Skolen har også aircondition i klasserommene for sommerens varmeste dager. Utover dette finner du også en student lounge, filmprojektor og et manga-/animébibliotek. Det er også mulig å koble seg opp til WiFi om du tar med laptopen din.

I juli tilbyr Genki i Fukuoka et sommerkurs for deltakere mellom 14 og 19 år. Skolen har også campus i Tokyo og Kyoto som tilbyr sommerkurs, i Tokyo for deltakere mellom 16 og 19 år og i Kyoto for deltakere mellom 14 og 19 år. Gi oss gjerne beskjed hvis noen av disse byene frister deg mer.

Vi på EduPlanet mener at Fukuoka er et veldig godt valg av kurssted for deltakere i denne aldersgruppen. Det er en mindre by enn Tokyo og Kyoto, og byen er kjent for sitt behagelige klima og nærheten til herlige strender! I Fukuoka ligger skolen sentralt i bydelen Tenjin med direkte nærhet til shopping og restauranter.

Fukuoka

Velkommen til millionbyen Fukuoka (福岡), beliggende på øya Kyushu. Byen har ved flere tilfeller blitt stemt fram som en av Japans mest populære steder, mye på grunn av byens karakter, som er en skjønn blanding av bypuls og strandliv, det beste fra to verdener.

Fukuoka har lenge vært en viktig havneby på grunn av sin nærhet til fastlandet. Byen ligger for eksempel nærmere Sør-Koreas hovedstad Seoul enn Tokyo. Byen var tidligere todelt, og bestod av havnebyen Hakata samt Fukuoka, som da var en historisk viktig by kjent for sine mange templer og fort. I 1889 ble byene slått sammen til Fukuoka.

I dag er Fukuoka Japans nest raskest voksende by, og den 8. største i forhold til befolkning. Byen er stadig med på topplister over populære byer å bo i i Asia, mye på grunn av klimaet og det varierende storbymiljøet og landskapet. Inne i Fukuoka City finner du mange grøntområder med fine parker blant skyskrapere og folkemengder. Byen er omringet av høye fjell, og har direkte nærhet til kysten. Byen er kjent for å ha det beste utelivet i hele Kyushu, og i tillegg kan du oppleve mengder av kunstgallerier, restauranter og shoppingsentre.

Du tar deg enklest til Fukuoka med fly. Byen har en internasjonal flyplass ved navn Fukuoka International Airport (FUK), og hit kommer du med transfer via direktefly fra noen av de større flyplassene i Tokyo; Narita eller Haneda. Ellers finnes det også flyplasser i Nagoya og Osaka. Det er greit å vite at flyplassen i Fukuoka er nærme bykjernen, det tar omtrent ti minutter med metro, så det er unødvendig å bestille skolens transfer. Fukuoka er også endestasjonen til høyhastighetstoget Sanyo Shinkansen. Du kan for eksempel dra direkte fra Osaka til Fukuoka på drøyt 2,5 t.

Visum

Sommerkurset i Fukuoka kan bookes for opptil 4 uker. Da trenger du ikke å søke om studentvisum på forhånd. I stedet kan du reise inn på et vanlig turistvisum som gjelder for opphold på maksimalt 90 dager.

For hvem

Denne språkreisen passer for deg som er nysgjerrig på Japan, japansk kultur og språk! Du er mellom 14 og 19 år og har helst noe erfaring med reising fra før. Dette fordi du må være forberedt på å reise på egen hånd (ofte med kollektiv transport) mellom skolen og ditt bosted i Fukuoka i løpet av ukedagene.

Det spiller ingen rolle om du er nybegynner i japansk eller allerede kan litt av språket, alle er velkomne til å delta i programmet. Vær oppmerksom på at du må beherske Hiragana fullt ut før du kan begynne på en språkkurs ved denne skolen. Hvis du er usikker på ditt nivå, ønsker skolen at du tar en forkunnskapstest før du melder deg på. Kontakt oss for dette!

Kurs

Sommerkurs

Undervisningstimer per uke: 20+3

Er du mellom 14 og 19 år og ønsker å kombinere japansk med spennende kulturelle aktiviteter om sommeren? Da er Genkis sommerkurs noe for deg. Språkkurset kan bestilles fra 1 til 4 uker i løpet av måneden juli på skolens campus i Fukuoka. Det er maksimalt 8 deltakere per gruppe (i noen tilfeller kan 9 studenter bli tatt imot den første uken) og innholdet i språkkurset fokuserer hovedsakelig på praktisk kommunikasjon og det daglige livet i Japan. Dette betyr at selv med en veldig kort språkkurs, vil du kunne presentere deg selv, bestille på restauranter og forstå enkle situasjoner i hverdagen. Før og etter leksjonene er det også et aktivitetsprogram å delta i. Kurset tilbys både for nybegynnere og de med forkunnskaper i japansk.

Leksjonene tilbys både på morgen og ettermiddag, og timeplanen kan endres hver uke. Derfor må du være forberedt på å studere både om morgenen og ettermiddagen under språkkurset ditt. Det er dessverre ikke mulig å gi ønsker om leksjonstidene. Timeplanen blir kunngjort på stedet, samt for den første uken noen uker før kurset starter.

I tillegg til språkleksjonene mandag til fredag, inkluderer kurset 3 kulturelle aktiviteter hver lørdag, for eksempel klassisk japansk teseremoni, taiko-trommer, kalligrafi, Zazen-meditasjon, keramikk, matlaging, manga-tegning, cosplay, osv. Programmet endres fra uke til uke.

Språkkurset og aktivitetene er også åpne for eldre deltakere som noen ganger kan delta, men programmet vil alltid være under tilsyn av skolens personale for å sikre at miljøet føles trygt og velkomment for alle deltakere.

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo i vertsfamilie er den beste måten å oppleve den japanske kulturen. Familien blir din naturlige trygghet i hverdagen, og ønsker at du skal introduseres for Japan på best mulig måte. Familiene bor i snitt rundt 30-40 minutter fra skolen, så du må regne med litt reisevei til skolen. Frokost inngår i prisen, som oftest misosuppe, ris og fisk, og mot et tillegg kan du også legge til middager (for ungdomskursene er halvpensjon inkludert). WiFi er uvanlig i mange japanske familier, men mange har internettoppkobling og mulighet til å låne deg familiens datamaskin. Vær oppmerksom på at alle familier har sine egne regler og etiketter som du får vite om når du ønskes velkommen.

Før du reiser ned får du kontaktinformasjonen til familien fra skolen, samt hvordan du tar deg fra flyplassen og til familien på best mulig måte.

Residens

Om du ønsker å bo mer selvstendig, men fortsatt vil treffe andre studenter, anbefaler vi en residens/dormitory. Skolen kan hjelpe deg med å finne ulike residenser i Fukuoka City med ulik prisklasse og standard. De fleste residensene ligger 12-20 minutter fra Genki med tog/buss. Oftest har du et rom med eget bad, delt kjøkken, stue og vaskerom. Studentene kan være fra Genki, men det kan også være japanske universitetsstudenter. WiFi finnes i de fleste residenser, men for sikkerhets skyld kan det være lurt å spørre om dette før du bestiller. Er du mindreårig finnes det en residens med bemanning og halvpensjon.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
Sommerkurs i japansk, 14-19 år
2 uker
Bo på residens: 14 880
Bo i vertsfamilie 16 050
3 uker:
Bo på residens: 19 770
Bo på vertsfamilie: *på forespørsel

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere*: 1/7
Om du har forkunnskaper: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7* (*kun 1 ukes kurs)
* Før språkkurset begynner, bør du som nybegynner kunne beherske Hiragana-alfabetet.

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 1/1, 8/1, 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 19/7, 12/8, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11
Lovdager kompenseres vanligvis med utflukter/aktiviteter.

 

Reise hit

I våre priser inkluderer vi transport tur-retur fra Fukuoka flyplass. Flybilletten er ikke inkludert, så den må du bestille selv. Når du har booket flybilletten din, er det viktig at du informerer EduPlanet i god tid om ankomsttider og aktuelt flightnummer. Dette er slik at skolen kan organisere transporten din.

En representant fra skolen eller fra ditt boende vil møte deg i ankomsthallen med et skilt med skolens/ditt navn på. Personen vil deretter følge deg hele veien til vertsfamilien din eller til ditt bosted. Noen ganger med bil og andre ganger med offentlig transport, avhengig av reiseavstanden og hva som er mest praktisk.

Fukuoka flyplass ligger bare 10 minutter fra Hakata stasjon (Fukuokas hovedtogstasjon) med T-bane. Dessverre er det ingen direkteflyvninger til Fukuoka fra Sverige, så du må regne med minst én mellomlanding, vanligvis i Japan. Ta gjerne kontakt med et reisebyrå for hjelp med bestilling.

Når du først er i Fukuoka, er T-banen (med 3 linjer) det raskeste transportmidlet for å komme seg rundt i sentrale deler. Det kan være ganske kostbart, men det er det transportmiddelet de fleste bruker. Busser (Nishitetsu-busser) er også tilgjengelige med et relativt godt nettverk mellom Fukuokas ulike bydeler. Området Tenjin, hvor skolen ligger, er dessuten et sentralt knutepunkt. Skolen ligger også relativt nær den store togstasjonen, Hakata stasjon. Derfra kan du ta hurtigtog, busser og T-bane.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982