Sprakresor

Fukuoka, Tenjin, Japan

Japanskkurs i Fukuoka på Genki JACS

Maks åtte personer i studiegruppene Storbypuls og strandliv i ett Språk og japansk kultur Passer for nybegynnere i japansk

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

Genki JACS (Genki Japanese and Culture School) er en språkskole som utover språkkurs også fokuserer på japansk kultur. I tillegg til ordinære språkkurs kan du for eksempel kombinere kurset med japansk popkultur eller tradisjonell kultur.

Genki startet opp i 2004, og er en skole som er akkreditert av IALC, som er et velkjent og internasjonalt organ for selvstendige språkskoler verden over. Dette gjør at du kan føle deg trygg når det kommer til kvalitet og standard. Skolen drives av et amerikanskbritisk par, og resten av skolen består av engelsktalende personale med japansk nasjonalitet.

Atmosfæren på Genki er vennskapelig, med et stort antall studenter fra vestlige land. Hele 90 % av studentene kommer fra land som USA, Australia og ulike deler av Europa, hvilket gjør at du kjenner deg som hjemme veldig fort – en stor fordel om du er i Japan for første gang. Skolen underviser i små grupper på maks åtte deltakere, hvilket gir deg bedre mulighet til å avansere i språket. I klasserommet finner du det meste som trengs for et vellykket språkkurs. Skolen har også aircondition i klasserommene for sommerens heteste dager. Utover dette finner du også en student lounge, filmprojektor og et manga-/animébibliotek. Det er også mulig å koble seg opp til WiFi om du tar med laptopen din.

Genki har i tillegg til skolen i Fukuoka også en avdeling i Tokyo, om du ønsker enda mer storbypuls. I Fukuoka er skolen beliggende sentralt i bydelen Tenjin med direkte nærhet til shopping og spiserier. Byen er kjent for sitt deilige klima og nærheten til herlige strender.

Fukuoka

Velkommen til millionbyen Fukuoka (福岡), beliggende på øya Kyushu. Byen har ved flere tilfeller blitt stemt fram som en av Japans mest populære steder, mye på grunn av byens karakter som er en skjønn blanding av bypuls og strandliv, det beste fra to verdener.

Fukuoka har lenge vært en viktig havneby på grunn av sin nærhet til fastlandet. Byen ligger for eksempel nærmere Sør-Koreas hovedstad Seoul enn Tokyo. Byen var tidligere todelt, og bestod av havnebyen Hakata samt Fukuoka, som da var en historisk viktig by kjnt for sine mange templer og fort. I 1889 ble byene slått sammen til Fukuoka.

I dag er Fukuoka Japans nest raskest voksende by, og den 8. største i forhold til befolkning. Byen er stadig med på topplister over populære byer å bo i i Asia, mye på grunn av klimaet og det varierende storbymiljøet og landskapet. Inne i Fukuoka City finner du mange grøntområder med fine parker blant skyskrapere og folkemengder. Byen er omringet av høye fjell, og har direkte nærhet til kysten. Byen er kjent for å ha det beste utelivet i hele Kyushu, og i tillegg kan du oppleve mengder av kunstgallerier, restauranter og shoppingsentre.

Du tar deg enklest til Fukuoka med fly. Byen har en internasjonal flyplass ved navn Fukuoka International Airport (FUK), og hit kommer du med transfer via direktefly fra noen av de større flyplassene i Tokyo; Narita eller Haneda. Ellers finnes det også flyplasser i Nagoya og Osaka. Det er greit å vite at flyplassen i Fukuoka er nærme bykjernen, det tar omtrent ti minutter med metro, så det er unødvendig å bestille skolens transfer. Fukuoka er også endestasjonen til høyhastighetstoget Sanyo Shinkansen. Du kan for eksempel dra direkte fra Osaka til Fukuoka på drøyt 2,5 t.

Visum

Skal du være borte i minst seks måneder, bør du søke et studentvisum. Dette visumet er gyldig i maks to år. På Genki Jacs kan du få hjelp med visumet om du booker deres 1-årskurs med oppstart i januar, april, juli og oktober hvert år. På et vanlig turistvirum kan du maks være borte i 90 dager. Du kan siden forlenge dette i ytterligere 90 dager ved å reise ut av landet for så å returnere, for eksempel til nærliggende Sør-Korea.

Kurser

Språkkurs i japansk

Undervisningstimer per uke: 20

Kurset har maksimalt syv deltakere i gruppene, men i snitt rundt fire, hvilket gir deg sjansen til mye tid med læreren. Innholdet fokuserer mye på virkelighetsrelaterte problemstillinger, og mye praktisk behandling av språket som gjør at du raskt kan benytte språket i hverdagslige situasjoner. Avhengig av språknivået ditt blir du plassert i en passende gruppe, og undervisningen er som oftest på formiddagen fra 9.30-14.30. Kurset er tilgjengelig for alle språknivåer.

Dagene ser normalt ut som følger:

  • 9.30-11.30: 4 skills class (en kombinasjon av alle språket områder)
  • 12.30-14.30: fordypning innen grammatikk

Om du vil legge til ytterligere undervisning går det fint, nedenfor ser du et utvalg av tilleggskurs. Disse finner stort sett sted på ettermiddagene mellom kl. 14.30-15.30.

Er du nybegynner i japansk må du lære deg å lese Hiragana før du reiser ned. Benytt deg da gjerne av kursbøkene Genki 1 og Genki 2 som du kan få kjøpt.

Årskurs

Undervisningstimer per uke: 20

Om du virkelig har lyst til å lære deg japansk anbefaler vi at du booker et årskurs i japansk på Genki. Det er kursstart fire ganger i året, og skolen kan hjelpe deg med studentvisum, noe som kan være en innviklet prosess. Du studerer 20 timer per uke, to timer grammatikk og to timer praktisk kommunikasjon hver dag. Et studieår tilsvarer 40 uker, og gruppene er aldri større enn åtte studenter. For et slikt kurs trenger du et studentvisum, Genki og EduPlanet hjelper deg med forberedelsene som kreves. Merk at skolen kun kan hjelpe til med studentvisum for 1-årskurs, ikke for kortere eller lengre kurs.

Språkkurs i japansk med popkultur

Undervisningstimer per uke: 25

Ta sjansen og velg et unikt kurs der du tar del i den japanske popkulturen! Gjennom tv-show, musikk og filmer lærer du deg japansk på en morsommere måte. Du lærer den moderne japansken som brukes i dag, og undervisningen baserer seg mye på rollespill og tegnøvelser. Skolen anbefaler at du bør ha lest japansk tidligere i minst tre måneder på heltid. Kursets varighet er fra 2-5 uker.

Språkkurs i japansk med tradisjonell kultur

Undervisningstimer per uke: 26

Skolen tilbyr også et språkkurs som er mer rettet mot tradisjonell japansk kultur. Du får blant annet ta del i klassiske japanske teseremonier, kalligrafileksjoner, kurs i typiske blomsterarrangement og kurs i keramikk. En annen del av kurset er å lære mer om tradisjoner, kunst og japansk kultur. Kurset er tilgjengelig for alle språknivåer, og passer deg som ønsker et kortere opphold og som vil ta del i den japanske kulturen.

Ungdomskurs i japansk 14-19 år

Undervisningstimer per uke: 20

Er du mellom 14-19 år og ønsker å bruke sommeren til å kombinere japansk med spennende kulturelle aktiviteter, kan sommerkurs være noe for deg. Kurset kan bookes mellom 2-4 uker i juli på skolens campus i Fukuoka. Gruppene består av maks åtte deltakere, og innholdet består først og fremst av praktisk kommunikasjon og med fokus på det daglige livet i Japan. Etter kurset vil du kunne presentere deg, bestille på restaurant og forstå enklere sammenheng i hverdagssituasjoner. Utover språkleksjoner inngår tre kulturelle leksjoner per uke, som for eksempel klassisk japansk teseremoni, kalligrafi, keramikk, matlaging, mangategning og cosplay. Programmet skiftes fra uke til uke.

Innkvarteringen du kan velge mellom er vertsfamilie eller studentresidens med andre kursdeltakere og japanske high school-studenter. Personalet er selvfølgelig på plass døgnet rundt om det skulle være noe. Halvpensjon (frokost og middag) inngår uavhengig av innkvarteringen. Flybilletten er ikke inkludert, men transfer fra Fukuoka Airport kan bestilles mot en ekstra kostnad. Det er begrensede plasser på kurset, så vi anbefaler å booke kurset tre-fem måneder i forveien.

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo i vertsfamilie er den beste måten å oppleve den japanske kulturen. Familien blir din naturlige trygghet i hverdagen, og ønsker at du skal introduseres for Japan på best mulig måte. Familiene bor i snitt rundt 30-40 minutter fra skolen, så du må regne med litt reisevei til skolen. Frokost inngår i prisen, som oftest misosuppe, ris og fisk, og mot et tillegg kan du også legge til middager (for ungdomskursene er halvpensjon inkludert). WiFi er uvanlig i mange japanske familier, men mange har internettoppkobling og mulighet til å låne deg familiens datamaskin. Vær oppmerksom på at alle familier har sine egne regler og etiketter som du får vite om når du ønskes velkommen.

Før du reiser ned får du kontaktinformasjonen til familien fra skolen, samt hvordan du tar deg fra flyplassen og til familien på best mulig måte.

Residens

Om du ønsker å bo mer selvstendig, men fortsatt vil treffe andre studenter, anbefaler vi en residens/dormitory. Skolen kan hjelpe deg med å finne ulike residenser i Fukuoka City med ulik prisklasse og standard. De fleste residensene ligger 12-20 minutter fra Genki med tog/buss. Oftest har du et rom med eget bad, delt kjøkken, stue og vaskerom. Studentene kan være fra Genki, men det kan også være japanske universitetsstudenter. WiFi finnes i de fleste residenser, men for sikkerhets skyld kan det være lurt å spørre om dette før du bestiller. Er du mindreårig finnes det en residens med bemanning og halvpensjon.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
Språkkurs i japansk, 20 leksjoner/uke
2 uker: 6 600
3 uker: 9 300
4 uker: 12 000
6 uker: 17 400
8 uker: 22 800
10 uker: 28 200
12 uker: 33 600
13 uker: 36 300
16 uker: 44 400
Årskurs 
1 studieår: 85 200
Privattimer
1 time: 530
10 timer: 5 250
Bookingavgift privattimer
Engangsavgift: ca 1 150
Språk + Popkultur eller konversasjonskurs
1 uke: 8 400
3 uker: 12 000
4 uker: 15 600

Innkvartering

Bopriser per uke
Vertsfamilie med halvpensjon
Per uke: 1 880
Studenthjem med eget bad
Per uke: 1 130
Studenthjem med halvpensjon (under 20 år)
Per uke: 1 290
Egen leilighet:
Per uke: 2 930
Bookingavgift innkvartering
Engangsavgift: 780
Transfer (Fukuoka Airport)
Enveis: Etter forespørsel
Tur og retur: Etter forespørsel

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere: Første mandag i hver ny måned (i juni, juli, august også tredje mandag i hver måned
Forkunnskaper: Hver mandag
Årskurs: Januar, april, juli og oktober
Ungdomskurs i japansk 14-19 år: Hver mandag i Juli

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 1/1, 8/1, 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 19/7, 12/8, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11
Lovdager kompenseres vanligvis med utflukter/aktiviteter.

 

Deltagarkommentarer

Denna skolsida har för närvarande inga deltagarkommentarer.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982