Sprakresor

Nagano, Ueda City, Japan

Japanskkurs i Nagano Language College

Rolig by med nærhet til Tokyo 1 time til skibakker Studer i et campusmiljø Residens nær skolen

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler

ISI Nagano Language College, NLC, ble grunnlagt i 1991, og ligger i hjertet av Nagano – i Ueda City. 

NLC er en middels stor skole omgitt av vakker natur, som bidrar til en trivelig og avslappende atmosfære. Forskjellen mellom NLC og mange andre språkskoler er at dette også er et college. Collegestudier og språkkurs finner altså sted på samme campus. Mange av studentene som drar hit på språkkurs fortsetter siden med studier på college her, da studerer de for eksempel mer avansert japansk eller oversetting. Det er en god blanding av nasjonaliteter ved skolen, og du studerer blant annet med studenter fra Malaysia, Nepal, Kina og Indonesia. Personalet og lærerne på skolen er veldig velkomne og ønsker å ta hånd om sine studenter. 

Ueda City arrangerte vinter-OL i 1998. Byen er en tradisjonsrik industriby der økonomien er betydelig gunstigere enn i for eksempel Tokyo eller Osaka. Om du føler for å stå på ski på fritiden din, finner du veldig bra bakker ca. en times kjøretur fra Nagano.

Nagano og NCL passer for deg som liker et mindre studiested, vakker natur og omgivelser med et rikt historie- og kulturtilbud. Om du vil kjenne på storbypulsen er Tokyo 70 minutter unna med hurtigtog (Shinkansen).

Nagano

Nagano er en by lokalisert i sentrale Japan, og er omgitt av 3000 meter høye fjell, og har med dette fått kallenavnet «The Roof of Japan». I 1998 ble det arrangert vinter-OL her. 

Fritid

I Nagano kan du bruke tiden din på alt fra fjellklatring, fjellvandring, skikjøring og shopping. Et kjent shoppingsted er Karuizawa Prince Shopping Plaza som er et stort kjøpesenter med ca. 200 butikker hvor du finner alt fra kjente klesmerker til suvenirer. Ikke gå glipp av Zenko-ji templet som ligger i sentrale Nagano, og som er et av Japans mest populære buddhistiske templer. En annen severdighet er Togakushi Serine som består av tre helligdommer. Disse helligdommene er relatert til en viktig historie i japansk mytologi.

Om du vil på et museum kan The Togakure Ninpo Museum være et spennende sted å besøke. Dette er et ninjamuseum som er dedikert til den lokale ninjaen. Museumet har også et ninjahus som ser ut som et vanlig hus fra utsiden, men på innsiden finner du mange hemmelige dører, passasjer og innretninger. 

For den kunstinteresserte anbefales Shinano Art Museum som er et kunstmuseum i gangavstand fra Zenko-ji-tempelet. 

Kurs

Språkkurs i japansk

Undervisningstimer per uke: 20

Dette kurset passer for deg som vil lære deg japansk fra grunnen av. Kurset passer for alle språknivåer, og for den som vil få praktiske japanske kunnskaper og ferdigheter. Det fokuseres på lesing, skriving, høreforståelse og kommunikasjon. Avhengig av ditt språknivå har du undervisning enten på formiddagen eller ettermiddagen. 

Formiddager: 8.50-12.00 Ettermiddager: 12.00-16.10

Semesterkurs

Undervisningstimer per uke: 20

Opplegget på dette kurset er det samme som over, men her studerer du mellom et halvt år til et eller to studieår. Tilgjengelig for alle språknivåer. Kurset fokuserer på alle språkets områder, og to leksjoner per uke er dessuten rettet mer mot spesialiserte studier, som for eksempel forberedelse til en JLPT-eksamen. For å kunne delta på dette kurset må du søke studentvisum, og det må du starte med ca. seks måneder før kursstart. Kursstart et to ganger per år, i april og oktober. 

Privattimer

Dette er et kursalternativ for deg som enten vil kombinere dine gruppeleksjoner med individuell trening, eller som bare vil ha mer individuell språktrening en kortere periode. Velg om du vil kombinere med å studere i minigrupper. Du får et individuelt utformet plan etter dine egne ønsker. En leksjon varer i 60 minutter. 

Innkvartering

Vertsfamilie

Dette er det beste alternativet om du på alvor vil integreres i den japanske kulturen og trene på språket. Du har ditt eget soverom, og deler kjøkken og bad med din vertsfamilie. Frokost og middag er inkludert. Familiene bor 40-60 minutter unna skolen med buss eller tog. En billett koster ca. 15 000 JPY. Korteste booking er to uker. 

Som regel bookes innkvarteringen bare for tre måneder om gangen, etter det er det opp til deg om du ønsker å bli værende, eller bytte innkvartering. I bestillingen vil du få mulighet til å oppgi hva slags type familie du ønsker, og informere om eventuelle allergier familien bør kjenne til. 

Student House

Dette er en vanlig boform for mange studenter i Japan. Skolen har to residenser, en i direkte tilknytning til skolebygningen, og en annen 10-15 minutters gange fra skolen. Hvor du får plass avhenger av tilgjengeligheten på bookingtidspunktet. Du kan velge mellom ulike rom; enkeltrom, dobbeltrom eller trippelrom, eller en større sovesal for maks seks personer. Kjøkken og bad deles med andre studenter fra skolen. Internett er tilgjengelig. Også denne innkvarteringen bookes for tre måneder om gangen. Om du ønsker å bli boende betaler du leien på stedet. 

Innsjekk skjer stort sett alltid på hverdager et par dager før skolestart.

Obs! Skolen kan også hjelpe deg om du vil bo i et såkalt Guest House med eget rom, bad og kjøkken.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
2 uker: 2 330
4 uker: 4 650
6 uker: 6 980
8 uker: 9 300
10 uker: 11 630
12 uker: 13 950
14 uker: 16 280
Semesterkurs
20 uker: 23 250
30 uker: 34 880
40 uker: 46 500
Visumkostnad
Engangsavgift: 1 650
Skolekostnad
20 uker: 1 240
30 uker: 1 860
40 uker: 2 480
Kurslitteratur
2-10 uker: 830
12-20 uker: 1 650
30 uker: 1 860
40 uker: 2 480
Søknadsavgift
Engangsavgift fra 20 uker: 5 780

Innkvartering

Pris per uke
Bestillingsgebyr Student house
Engangsavgift: 1 620
Gass, vann og strøm
Engangsavgift: 6 480
Student House
Enkeltrom 2-23 uker: 1 620
Dobbeltrom 2-23 uker: 1 150
Enkeltrom 4 uker: 5 220*
Dobbeltrom 4 uker: 3 510*
*gass, vann og strøm tilkommer
Vertsfamilie med halvpensjon (bestilles maksimalt i 3 måneder)
Enkeltrom: 3 150
Bestillingsgebyr Vertsfamilie
Engangsavgift: 2 350

Kursstart 2024

Semesterkurs i japansk
For alle nivåer: 5/4 og 3/10
Ukeskurs i japansk
Nybegynnere: 5/4 og 3/10
For deg med forkunnskaper: Hver mandag, men kontakt oss for å gjøre en språktest

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkeltstående fridager: Skolen har flere fridager, kontakt EduPlanet for informasjon, men disse periodene er fri: 29/4-6/5, 1/8-16/8, 23/9-30/9, 16/12-31/12

 

Resa hit

Till Nagano tar du dig smidigast via flyg till någon av Tokyos två flygplatser, Haneda- eller Narita Airport. Från Tokyo till Nagano tar det sen cirka 1 timme och 30 minuter med Japans snabbtåg, shinkansen.

Vill du boka transfer från flygplatsen till ditt boende går detta att boka mot avgift. Skolan kan ordna transfer från Haneda- eller Narita Airport i Tokyo direkt till det boende du bokat. Kontakta EduPlanet för pris och vilka tider transfern går att boka.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982