Sprakresor

Tokyo, Shinjuku, Japan

Japanskkurs i Tokyo på KAI Japanese Language School

Japans mest kjente språkskole Skole i Shinjuku Mange vestlige studenter

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Fjernundervisning

KAI Japanese Language School ble grunnlagt i 1987. Skolen ligger i bydelen Shinjuku i Tokyo, og det er enkelt å ta seg derfra til andre deler av byen med Tokyos ekstremt velfungerende t-bane. Skolens språkkurs fokuserer på kommunikasjon og kultur, og studentene forventes å kunne konversere ved kursslutt. 

KAI har en internasjonal atmosfære med studenter fra over 50 land hvert år. På skolen råder en kulturell forståelse mellom de ulike nasjonalitetene, hvilket preger undervisningen, lærerne og stemningen på skolen.

Skolen tar imot mange vestlige studenter, på samme måte som andre skoler i Japan, og det er en stor fordel da skolene ofte har tilpasset undervisningen deretter. Asiater, da spesielt kinesere og koreanere, har mye lettere for å lære seg japansk da språkoppbygningen og alfabetet har visse likheter, så tempoet på skoler med få vestlige studenter kan være veldig høyt og vanskelig å henge med på som vestlig.

KAI er en stor skole med romslige lokaler, men på grunn av den økende mengden studenter ble KAI Annex åpnet, nye skolelokaler i direkte tilknytning til selve hovedskolen, og to minutter fra Higashi-Shinjuku-stasjonen.

Skolen har vært et viktig medlem i «Association for the Promotion of Japanese Language Education» (APJLE) siden starten i 1989. Med årene har mer enn halvparten av de 600 skolene som var medlemmer fra begynnelsen blitt utestengte, så beviselig er organisasjonen nøye med at deres standard og kvalitetstempel opprettholdes av deres medlemmer. KAI er med andre ord en veldig bra skole som alltid ønsker å bli bedre, og som allerede ses på som en av Japans beste språkskoler.

KAI er også kjent for sitt brede og varierte aktivitetsprogram som er tilgjengelig for alle skolens studenter. Her kan du blant annet ta del i en sado som er en typisk japansk teseremoni, origami som er kunsten å lage vakre kunstverk ut av mønstret papir, kanskje besøke Hanamifestivalen på våren når kirsebærtrærne blomstrer, eller hvorfor ikke prøve togei, japansk keramikk-kunst. En del aktiviteter er kostnadsfrie, mens andre er mot en ekstra avgift.

Tokyo

System og orden, motebevisst befolkning og en ekstrem høyteknologisk  modernitet er kanskje karakteristisk for Japans hovedstad. Velkommen til byen er lyset alltid er på, og der gamle tradisjoner møtes av innovative ideer. Opplev en følelse av at alt er mulig, og der bare fantasien setter grenser.

Språkskolen KAI er beliggende i en av Tokyos 23 sentrale bydeler Shinjuku (Shinjuku-ku på japansk). Shinjuku er både en kommersiell og administrativ del av Tokyo. Det er også her du finner verdens mest trafikkerte tog- og metrosenter. Shinjuku Station har over 2 millioner reisende daglig. I bydelen bor rundt 320 000 innbyggere.

I den vestlige delen finner du mange skyskrapere og businessområder. Dette er det finansielle sentrumet, mens du i den østre delen finner shoppingmuligheter med både eksklusive butikker og billigere japanske kjeder. Noen av de største turistattraksjonene er Tokyo Metropolitan Government Building der du uten tvil bør ta en tur opp til observatoriet i 45. etasje, drøyt 200 meter opp. Inngangen er som regel gratis, og på kveldstid har du en fantastisk utsikt over et neonbelyst Tokyo.

Om du vil oppleve litt grøntarealer kan du oppsøke Shinjuku Gyoen, en større hage med et klassisk tehus og konservatorium. Besøker du hagen i april får du dessuten oppleve kirsebærtrærne i full blomstring!

Visum

Skal du være borte i seks måneder eller lenger, bør du søke et studentvisum. Dette visumet er gyldig i to år. Du bør starte denne prosessen ca. seks måneder før kursstart for å få alt ferdig før avreise. Det er en ganske grei prosess, og det er få som får avslag på søknaden.

Kurs

Semester- og årskurs i japansk

Undervisningstimer per uke: 20

Kurset består av 20 undervisningstimer per uke, og tilbys på åtte språknivåer. Hver time har en varighet på 50 minutter. Kurslengden er fra 10 uker til to studieår. Et veldig bra språkkurs for deg som vil ha en dypt innblikk i det japanske språket. Du lærer deg alle områdene av språket, og en del av undervisningen fokuserer på den japanske kulturen. Gruppene består av maks 15 studenter. Du kan ta kurset selv om du er nybegynner, men det anbefales at du har satt deg litt inn i skriftspråkene Hiraganana og Katakana før oppstart. Avhengig av ditt språknivå er undervisningen enten på formiddagen eller ettermiddagen.

Formiddagen: 9.00-12.15 Ettermiddagen: 13.20-17.10

Om du velger et slikt kurs benytter KAI seg av et moderne Digital Learning System der du får tilgang til en onlineplattform med praktiske øvelser. Du låner også en iPad av skolen slik at du alltid er pålogget i undervisningen.

Privattimer

Undervisningstimer per uke: Valgfritt

Skolen tilbyr privattimer som kan studeres ved siden av et språkkurs eller for seg. Privattimene utformes etter studentens språklige behov.

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo i vertsfamilie er den beste måten å ta del i den japanske kulturen. Inkludert er frokost og middag, håndklær og sengetøy. Familiene bor alt fra 60-90 minutter fra skolen, så du må regne med litt reisevei til skolen hver dag. KAI har nøye valgt ut vertsfamiliene, og personalet besøker regelmessig familiene for å forsikre seg om at de tar hånd om sine studenter. Mange familier tar imot flere studenter samtidig.

Guest House

TOKYOSTAY

KAI har samarbeid med TOKYOSTAY Guest House & Leiligheter, og leilighetene ligger omtrent 15-30 minutter fra KAI.

 • Mindre leiligheter som gir deg bedre kontakt med dine romkamerater
 • Kort gangavstand till Yamanotelinjen som tar deg mot skolen
 • 30 minutter med metro til KAI
 • WiFi
 • Fullt møblerte rom og leiligheter

Her kommer linker til noen sider hvor du kan finne innkvartering på egenhånd:

www.sakura-house.com
www.tokyoroomfinder.com
www.tokyocityapartments.net
www.hippo-house.com
www.mmtl.jp

Priser & Datoer 2024

Semester- og årskurs
3 måneder, ca 10 uker: 22 630
6 måneder, ca 20 uker: 40 150
9 måneder, ca 30 uker: 59 130
1 år, ca 40 uker: 73 730
Skolens obligatoriske påmeldingsavgift er inkludert i disse prisene!
Lærebøker, Semester- og årskurs
Per 3 måneder: ca 580
Leie av Ipad (hvis du ikke har din egen)
Avgift: ca 880
Kostnad for studentvisum
Engangskostnad: 2 190

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom, halvpensjon 2 750
Enkeltrom, frokost 2 470
Bestillingsgebyr Vertsfamilie
Engangsavgift: 1 930
Guest House
Bestillingsgebyr Guest House
Engangsavgift: 1 460
Tokyostay Guest House
Per måned: *på etterspørsel
Warabi Guest House
Dobbeltrom, per måned: 2 630
Tokiwadai, Guest House eget bad
Enkeltrom per uke, 1-3 uke:  2 300
Transfer:
Narita airport *på etterspørsel

Kursstart 2024

Kursstart
Semester- & årskurs
Vinter: (Søknadsfrist 31. juli året før)  17/1 – 29/3
Vår: (Søknadsfrist 31. okt året før)  10/4 – 21/6
Sommer: (Søknadsfrist 31. januar) 3/7 – 27/9
Høst: (Søknadsfrist 31. mars) 9/10 – 19/12

Offentlige fridager 2024/25

Skolen er stengt: 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 15/7, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11

30/3-9/4, 22/6-2/7, 3/8-18/8, 28/9-8/10, 20/12-14/1 (2025)

Deltagarkommentarer

Dennis 19 år, 40 veckor

Lärarna var både roliga och trevliga och hjälper en med allt som man kan tänkas ha problem med. Tips, plugga lite hiragana och katakana innan ni åker dit. Ta även reda på mera exakt var hemmet ligger i förhållande mot stationen, jag och min kompis gjorde inte det och det slutade med att vi gick i 20 minuter åt fel håll, inte roligt med sådan packning.

Linus 20 år, 10 veckor

Språkkursen var väldigt bra. Lärarna var väldigt hjälpsamma, och kursens utformning var mycket lyckad. Tempot var bra och jag känner att jag lärde mig relevant japanska (dvs. inte sådant man aldrig kommer att använda sig av).

Det blir aldrig trist i Tokyo!

Daniele 24 år, 20 veckor

Milstople i livet! Helt fantastiskt! Alla på skolan va helt underbara! Som en familj!  Tokyo erbjuder en massa roliga och vackra saker, allt från platser till människor!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982