KAUNAS, LITAUEN

WESAM

Tannlegestudiet – Lithuanian University of Health Sciences 

Hvordan ser en vanlig skoledag og uke ut for deg?
Det avhenger av hvilket fag jeg har. Noen fag er lettere og mindre intensive enn andre, og da har jeg mer fritid til andre aktiviteter, for eksempel trening, å være med venner osv. Dersom jeg har vanskelige og omfattende kurs, må jeg studere daglig for å holde tritt og ikke ligge etter. Vi har forelesninger om morgenen, noen er selvfølgelig online og det er frivillig om man vil være med, men vi har også seminarer hvor det er obligatorisk å delta. Personlig pleier jeg å først følge gå i alle timene, deretter studerer jeg selvstendig og når jeg er ferdig med alt, pleier jeg å trene på kvelden for å slappe av!

Hvordan bor du?
Jeg bor sentralt i Kaunas, i en leilighet. Jeg bodde på «Solo society student house» for to år siden da jeg begynte på tredje året, så flyttet jeg til en leilighet.

Hva synes du om studiebyen din? Hva gjør du på fritiden?
Studiebyen er veldig bra. LSMU-biblioteket er virkelig det beste stedet hvor man kan studere effektivt. På fritiden min pleier jeg å trene nesten daglig, være med vennene mine, spille fotball. Men som sagt, det avhenger av hvor mye fritid man har avhengig av hvilket kurs man har.

Trives du med studiene på skolen din? Vil du anbefale utdannelsen din til andre?
Ja! Jeg trives med studiene mine, og ja, jeg ville absolutt anbefale utdannelsen min til andre, spesielt hvis man tenker på en god fremtid som tannlege! Det kan være vanskelig i begynnelsen når man føler at man ikke passer inn i studiemiljøet, men så snart man begynner å venne seg til det og får venner her, går det bra!

Hva er dine fremtidsplaner?
Etter at jeg er ferdig med min 5-årige utdanning her i Litauen, tenker jeg å dra tilbake til Sverige og spesialisere meg i en bestemt gren, men jeg vet ennå ikke hvilken spesialisering det blir.

Hvordan kom du frem til beslutningen om å studere i utlandet?
Etter at jeg ble ferdig med videregående, hadde jeg litt lavere karakterer enn kravet for å komme inn på tannlegeprogrammet i Sverige. Jeg hadde muligheten til å forbedre karakterene mine, men jeg ønsket å prøve noe nytt i livet mitt og studere i utlandet for å se hvordan det ville gå for meg.

Hvorfor valgte du å søke gjennom EduPlanet?
Jeg søkte på Google om å studere til tannlege i utlandet, og da kom EduPlanet opp som førstevalg. Da jeg leste om hva de tilbød og hvor enkelt det var å søke gjennom dem, ble jeg tiltrukket.

Fortsett det gode arbeidet, Wesam!