MONTPELLIER, FRANKRIKE

ANDREA

SPRÅKREISE FRANKRIKE – Språkskolen Institut Linguistique Adenet (ILA)

Hvordan kom du frem til beslutningen om å dra på språkreise?
Jeg var på ferie i Sør-Frankrike og følte sterkt at jeg ønsket å komme tilbake for en lengre periode og lære språket. Så jeg bestemte meg for å ta permisjon fra jobben i tre måneder for å nyte tidlig vår og samtidig lære fransk.

Hvordan ser en vanlig skoledag/uke ut for deg?
Jeg går til skolen hver dag siden jeg bor rundt 25 minutter unna. Deretter har jeg undervisning fra 9 til 12.15 med en pause på 15 minutter. Etter skolen pleier jeg å spise lunsj i byen, enten alene eller med klassekamerater. Jeg bruker omtrent en time om dagen på selvstudier.

Hva gjør du på fritiden? Arrangerer skolen aktiviteter?
Skolen arrangerer aktiviteter hver dag bortsett fra på søndager. Det kan være alt fra guidede byvandringer til ostsmaking, laserdome eller heldagsutflukter til nærliggende byer. Jeg har deltatt på én aktivitet så langt, og ellers har jeg tilbragt mye tid med noen venner jeg ble kjent med gjennom en Facebook-gruppe.

Hvordan bor du?
Jeg bor i et lite hus/studio i en families hage. Familien er svensk-fransk, og jeg fant dem i en Facebook-gruppe. Jeg trives veldig godt med min bolig da jeg får mye tid for meg selv, samtidig som jeg kan tilbringe tid med familien av og til!

Hva synes du om studiestedet ditt?
Jeg elsker Montpellier! Jeg hadde aldri vært her før, men jeg ønsket å dra til en ikke altfor stor by i Sør-Frankrike, og da ble Montpellier anbefalt til meg. Her har jeg alt jeg kan ønske meg; mange restauranter og barer, vakker arkitektur, sjarmerende gater med små butikker og nærheten til Middelhavet. Det er også en by med gjennomsnittlig 300 soldager per år.

Vil du anbefale språkskolen din til andre?
Absolutt!

Hvorfor valgte du å bestille gjennom EduPlanet?
Jeg googlet og syntes EduPlanet virket som et godt alternativ. Etter å ha kontaktet dem, følte jeg meg enda sikrere på valget mitt, og alt har hele tiden føltes veldig bra!