Sprakresor

Montpellier, Languedoc-Roussillon, Frankrike

Franskkurs i Montpellier på Institut Linguistique Adenet (ILA)

Max 10 studenter per gruppe! Over 2000 studenter per år Kvalitetsstemplet språkskole Bo på Student Residence

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

Institut Linguistique Adenet (ILA) er en meget velkjent og ettertraktet skole som ligger svært sentralt i Montpelliers historiske kvarter på Grand Rue Jean Moulin.

Skolen er plassert i en av byens mest populære gater, som ellers er full av trivelige boutiquer, små gourmethandlere og typiske franske kafeer. Lokalene er moderne , utstyrt med aircondition og gratis Wifi i hele bygningen. Her finner du et multimediarom, rom for selvstudier, 40 datamaskiner og tablets som kan lånes, samt et lite studentbibliotek.

ILA underviser små grupper, maks 10 per klasse, og har høye krav til sine lærere. På skolen brukes moderne hjelpemidler til å motivere studentene. For å gjøre undervisningen så levende som mulig og engasjere studentene på best mulig måte, diskuteres aktuelle nyhetsartikler, TV-nyheter og radioinnslad. Dette skaper det ultimate studiemiljøet og gjør skolen svært populær. Skolen er høyt verdsatt av de ca 35 000 studentene som hittil har tatt sine kurs her. Skolens personale er alltid til stede for å hjelpe og veilede deg.

Montpellier er en velkjent og flott universitetsby som passer deg som ønsker å dra på et språkkurs til et ganske stort sted med mange studenter. ILA er skolen for de som leter etter et språkkurs av høy kvalitet med leksjoner i små grupper. Hvis du er rundt 16-17 år og ikke ønsker å delta på ungdomskurs, er dette også et veldig godt alternativ.

Montpellier

Av de 250 000 innbyggerne i Montpellier er opptil en fjerdedel studenter, og byen kan være stolt av sitt universitet, som er en av de eldste i verden. Byen har også mange internasjonale studenter som kommer hit for språkkurs, noe som skaper et fint fellesskap mellom byens ungdommer.

Fritid

Ved ILA er man godt klar over at mye av læringen på fransk språket foregår utenfor klasserommet. Skolen fokuserer derfor stort på aktivitetene byen har å tilby, slik at studentene også vil lære språket også ved siden av språkkursene.

Hver uke organiserer skolen minst fire kulturelle eller sosiale aktiviteter, men også utflukter til nærliggende byer som Avignon, Nîmes og Provence, som studentene kan delta. En annen populær aktivitet er Speed ​​Meetings. Franske og internasjonale studenter samles på en bar eller restaurant og snakker både fransk og engelsk med hverandre!

En typisk uke med aktiviteter kan se slik ut:

 • Mandag, velkomstdrink
 • Tirsdag, guidet tur i Montpellier – historiske delen
 • Torsdag, vinsmaking
 • Fredag, utflukt til St Guilhem le Désert
 • Lørdag, utflukt til Camargue

Montpellier er hovedstaden i regionen Languedoc-Rousillon, et område kjent for sine vingårder. Hvis du går på et språkkurs, har du sjansen til å delta på vinsmaking og prøve ut noen av de lokale vinene. Skolens aktivitetsprogram tilbyr en rekke guidede turer i byen, besøk til museer og teatre, vin- og ostesmaking samt velkomst- og avskjedsfester. I tillegg kan du i denne Middelhavsbyen nyte all slags vannsport da byen bare ligger 9 km fra sjøen. Hit kan du sykle eller ta trikken!

Kurs

Språkkurs i fransk

Leksjoner per uke: 20

Dette er ILAs mest populære språkkurs, bestående av maksimalt 10 studenter (i snitt 5-8). Språkkurset fokuserer på struktur, muntlig og skriftlig øvelse av språket, samt lytteforståelse. Grammatikk og ordforråd er også med. ILAs kurs inkluderer også elementer av fransk kultur og fransk samfunn.

Timeplan: 9.00-10.30 og 10.45-12.15 mandag-fredag

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 30

Anbefales! Samme som språkkurset ovenfor, med 10 leksjoner i tillegg per uke. Disse 10 leksjonene fokuserer på muntlig kommunikasjon og en mer detaljert undervisning i fransk kultur. Du har kurs fra morgen til like etter lunsjtid. 3 dager i uken fortsetter leksjonene litt utover ettermiddagen.

Timeplan: 9.00-10.30 og 10.45-12.15 mandag-fredag + 13.15-15.30 tre ettermiddager/uke

Forberedende Delf/Dalf kurs

Leksjoner per uke: 20, 30, 20+5

DELF og DALF er de viktigste franske språktestene organisert av det franske utdanningsdirektoratet. Disse språkkursene forbereder deg på eksamen og kan leses 20, 30 eller 20 + 5 leksjoner per uke.

Forretningsspråk

Leksjoner per uke: 20+10

Språkkurs for deg som trenger, eller allerede bruker fransk på jobb. Dette kurset består av gruppeleksjoner som gir et godt grunnlag og oppfriskning med hensyn til alle elementene i språket. De private leksjonene som inngår i pakken er tilpasset ditt valg og yrke

Debatter, presentasjoner, praktiske situasjoner og rollespill er deler som oppstår i løpet av leksjonene, og som gir selvtilliten et løft i ulike kommunikative situasjoner. Kurset fokuserer også på forretningsspesifikke mål som å skrive rapporter, legge til rette for møter, ordre, telefonsamtaler og mye mer.

50+ kurs

Leksjoner per uke: 20

Benytt muligheten til å kombinere fransk og kultur i 2 uker og bli kjent med kursdeltakere på din alder fra hele verden! Pakken inneholder 20 franskleksjoner per uke og om ettermiddagen starter et fullpakket aktivitetsprogram.

Aktivitetene finner sted både i sentrum av Montpellier, men utfluktene går ofte til hyggelige og ekte franske byer i Languedoc-Roussillon. Alle aktiviteter gjøres sammen med de i gruppen din, men halvdags- og helgedagsutfluktene er åpne for alle kursdeltagere hvis de ønsker å delta. Har du lyst til å bli mer enn 2 uker? Deretter kan du fortsette å studere fransk med 20 leksjoner per uke og delta i skolens frivillige aktivitetsprogram.

For å delta på 50+ kurset må du minst ha A2 nivå i fransk (les mer om den europeiske språkskalaen på vår nettside). Vær også forberedt på at et minimum av deltakere er påkrevd for at kurset bare inkluderer deltakere i alderen 50 +. Hvis dette ikke er tilfellet, integreres programmet med skolens generelle kurs- og aktivitetsprogram

Her finner du et eksempel på hva som inngår i 50 + kurset, være forberedt på at enkelte aktiviteter er sesongavhengige og at enkelte punkter kan endres.

Uke 1

 • Mandag: Guidet tur og velkomstdrink
 • Tirsdag: Smaksprøver av lokale produkter
 • Onsdag: Fri på ettrmiddagen (shopping etc)
 • Torsdag: Chateau Flaugergues
 • Fredag: Halvdagstur til Nîmes
 • Lørdag: Full dagstur til Avignon og Pont du Gard (gamlebyen, pavens palass og verdensberømte akvedukter)

Uke 2

 • Mandag: Guidet tur rundt i det «nye sentrum»
 • Tirsdag: Prøvesmaking vin og ost
 • Onsdag: Fri på ettermiddagen
 • Torsdag: Middag på en restaurant med ansatte og lærere fra ILA
 • Fredag: Halvdagstur til Sète
 • Lørdag: Hjemreise

Skolen forsøker alltid å plassere deltakere i alderen 50+ i samme språkgruppe. Hvis det viser seg at kunnskapen i fransk varierer sterkt mellom deltakerne, plasserer skolen etter fransknivå. Du kan derfor komme til å studere i grupper med blandet alder.

Innkvartering

ILA tilbyr en rekke overnattingsmuligheter for deg som student. Velg mellom vertsfamilie, studentbolig eller overnatting på et hotell.

Vertsfamilie

Å bo i en vertsfamilie er en fin måte å ta del i hverdagen i en typisk fransk familie! Alle familier er nøye utvalgt av ILA, og du bor vanligvis innen 30 minutter fra skolen. Når du kommer til Montpellier, møter familien deg, og du vil bli tatt med til boligen. Du kan velge å bestille innkvartering med frokost eller halvpensjon. Hvis du har noen spesielle ønsker, så si ifra til oss med tanke på valg av vertsfamilie.

Student Residence

Populært valg! Du kan også velge å bo på student residence sammen med studenter fra hele verden. ILA tilbyr innkvartering i rimelig studioer (liten leilighet) med egen dusj / wc og felles kjøkken. Studioene er for en eller to personer. Alle beboere har tilgang til trådløst internett og vaskerom er tilgjengelig mot en ekstra kostnad. Rommene er enkle, men inneholder det du trenger. Et depositum må betales ved ankomst. Leilighetene innen gangavstand fra skolen, og ca 10-15 minutter å gå. Ta gjerne å se en film fra studenthjemmet. Man kan bli plassert på ulike Student Residences ut fra tilgjengelighet.

Rom på campus (juli-august)

I sommermånedene juli-august tilbyr ILA et begrenset antall rom direkte på campusområdet til Unviersitetet i Montpellier. Denne innkvarteringen er egnet for de som ønsker å bo billig og bo mer selvstendig. Rommene er ca 10-12 kvm store med eget bad og internettilgang. Et felles kjøkken er tilgjengelig, men dette har ikke kjøkkenutstyr (noe utstyr kan kjøpes på stedet), slik at du i dette tilfellet må skaffe deg selv. På den annen side er det rimelige studentrestauranter i umiddelbar nærhet. I universitetetsrestauranten kan du for eksempel kjøpe en lunsj for ca 7 Euro og en frokost for like under 3 Euro. Boligen ligger ca 10-15 minutters trikketur fra ILA. Minimumsalder 18 år.

Leilighetshotell

Skolen tilbyr også overnatting i et 3-stjerners leilighetshotell. Leilighetene er for 1-2 personer og 2-roms leiligheter for opptil 4 personer som deler. De mindre leilighetene er ca 25 kvadratmeter, og alle har egen dusj / WC og fullt utstyrt kjøkken. Klesvask og parkeringsfasiliteter er også tilgjengelig. Her bor du komfortabelt med ca. 10-15 minutters trikketur fra ILA. Denne boligen passer deg som har litt høyere krav til din innkvartering og er villig til å betale mer.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 3 930
2 uker: 6 810
3 uker: 9 540
4 uker: 11 330
6 uker: 16 520
8 uker: 21 710
12 uker: 26 430
13 uker: 28 560
16 uker: 34 930
20 uker: 38 700
24 uker: 46 260
36 uker: 68 910
30 leksjoner per uke
1 uke: 4 940
2 uker: 8 730
3 uker: 12 630
4 uker: 15 580
Online 20 og 30
Samme priser som ovenfor priser, men med denne rabatten: 910
Kurs for 50+
2 uker: 10 290
Merk! Prisen for 50+ kurset inkluderer ikke innkvartering
Business French
 1 uke: 4 840
2 uker: 8 730

Innkvartering

Pris per uke per person
Vertsfamilie
Enkeltrom, halvpensjon: 2 600
Dobbeltrom, halvpensjon: 2 180
Enkeltrom, frokost: 1 950
Dobbeltrom, frokost: 1 770
Enkeltrom, uten mat inkludert: 1 700
Dobbeltrom, uten mat inkludert: 1 480
*Dobbeltrom er kun for to personer som reiser sammen 
Student Residence
1-8 uker
Enkeltrom: 2 600
Dobbeltrom (om 2 personer booker sammen): 1 950
Fra 9 uker
Enkeltrom: 1 870
Dobbeltrom (om 2 personer booker sammen): 1 950
Leilighetshotell
Små leiligheter/Studios (3 stjerner) med bad, kjøkken og TV
Egen leilighet, 1 person: 4 840
Egen leilighet, 2 personer:  5 900
Høysesongtillegg (juni-midten av september)
Egen leilighet, 1 person: 1 770
Egen leilighet, 2 personer: 2 010
Lokal skatt, ekstra per uke 80

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 6/5, 3/6, 1/7, 5/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12
Med forkunnskaper: hver mandag
50 + kurs: 11/3, 13/5, 10/6, 9/9, 7/10

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkeltstående fridager: 1/4, 1/5, 20/5, 15/8, 1/11
Juleferie: 21/12-5/1 2025

 

Deltagerkommentarer

Elin 21 år, 8 uker

Jeg trives veldig godt i Montpellier, byen har en fin størrelse, en veldig levende by, været er bra og folkene er vennlige. Skolen er også veldig bra, det er morsomt, og det er bra at gruppene ikke er så store, slik at alle får muligheten til å snakke og spørre og få hjelp.Til skolen fra student residence (Residence Clemenceau) er det ca 15 minutters gangavstand, og jeg synes det er helt greit! Det er veldig fint med en gåtur til skolen om morgenen, så du får litt luft.

Jeg føler meg mye mer bekvem med å snakke fransk nå, enn før jeg dro til Montpellier så det er veldig gøy. Jeg synes også vi snakker mye fransk med hverandre på fritiden, og blander med engelsk når det er vanskelig. Rommet i student residence er helt greit, det er begrenset med kjøkkentilgang og Internett-tilkoblingen er ikke særlig rask. Men det fungerer veldig bra å bo her synes jeg. Jeg er veldig fornøyd med mitt opphold i Montpellier, og tiden bare flyr! Jeg kan ikke tro at 6 av 8 uker snart har gått …

Kelly 17 år, 2 uker

Turen til Montpellier var den beste turen i mitt liv, og selv om har jeg reist mye før. Dere er flinke på EduPlanet. Og byen var fantastisk. Takk!

Erika 23 år, 13 uker

Montpellier er en perle i Sør-Frankrike! Med en arkitektur som minner om Italia og en ung befolkning som gjør byens natteliv levende, er dette en by for alle som ønsker å kombinere læring med fornøyelse.

Klara och Josefine 17 år, 2 uker

Vi trives veldig bra her! Leiligheten er kjempefin og lærerne er flinke! Så vi er veldig fornøyde! Takk for at dere hjalp oss!

Ebba 17 år, 2 uker

De koselige små gatene, de pittoreske kafeene og de fantastiske menneskene gjorde mitt opphold i Montpellier til et minne for livet. Takket være EduPlanet fikk jeg utviklet fransken min og bli kjent med folk fra hele verden. Jeg har tidligere vært i Frankrike, men har aldri opplevd den franske kulturen på samme måte som nå. Et variert og lærerikt kurs betydde at jeg ble inspirert til fremtidige studier på fransk, og jeg reiser mer enn gjerne tilbake til vakre Montpellier!

Malin 19 år, 10 uker

Mitt språkkurs i Montpellier var helt fantastisk! Skolen i kombinasjon med å bo i en vertsfamilie utviklet min fransk, mer enn jeg trodde! Min vertsmor tok meg med på kino og andre forelesninger om kultur og alt mulig, noe jeg satte pris på da jeg kom i kontakt med andre franske. På skolen møtte jeg også mange internasjonale venner som jeg holder kontakten med, noe jeg setter stor pris på. Montpellier er en livlig by, så det ble aldri kjedelig. Alt fra å være på stranden til å spille spill med franske universitetsstudenter – det var alltid noe å gjøre!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982