Sprakresor

Köln, Tyskland

Tyskkurs i Köln på Tandem

Lave kurspriser Innkvartering på campus

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internett Wifi

Tandem Köln er en del av nettverket Tandem International som samler flere språkskoler verden over, med fokus på kommunikasjon og intergrering med lokalbefolkningen. Nettverket består i dag av 19 ulike skoler fordelt på 20 byer i seks land. 

I Köln tilbys tyske språkkurs for alle språknivåer, nybegynner til avansert. Skolen beskrives som familiær, personlig og velkommende, og du kjenner deg raskt som hjemme.

Tandem ligger sør i Köln, i bydelen Südstadt – en av de mest populære områdene av byen. Det er en levende bydel med flere parker, små butikker og lokale restauranter, barer og kaféer på hvert gatehjørne. Fra holdeplassen Chlodwigplatz har du bare fem minuttres gange til skolen. Tandem Köln har 12 lyse og romslige klasserom fordelt på tre etasjer. Det finnes også et fellesområde med en liten kjøkkendel med tilgang til kaffe, te og kalde drikker, samt en uteplass som blir et naturlig samlingspunkt i pausene.

Om du er interessert, og studerer i mer enn tre uker, kan du delta i Tandem Partnerships. Skolen finner da en tysktalende person fra Köln som du kan øve tysk sammen med, helt uten ekstra kostnad. I bytte vil personen lære seg ditt morsmål, i noen tilfeller engelsk. Det første møtet skjer alltid på skolens kontor, og etter det avtaler du selv med personen tid og sted for fremtidige møter. Dette er en god måte å øve opp tysken og samtidig bli bedre kjent med lokalbefolkningen. Dette språkkutbyttet kalles for «Tandems», og er unikt for skolene innenfor Tandemnettverket.

Köln

Byen Köln er en av de eldste storbyene i Tyskland. Med en mer enn 2 000 år lang historie finnes det mye å oppdage i byen, og mange severdigheter og attraksjoner å gjøre seg kjent med. Kölns velkjente katedral, som mange beskriver som et gotisk mesterverk, er lett å se når du er her på språkreise.

Köln er i dag en moderne og pulserende storby. Byen er en populær destinasjon for mange internasjonale messer, og er også Tysklands store mediasenter med flere store mediehus og over 350 TV- og filmselskap. Byen har også et universitet, Univerzität zu Köln, med drøyt 62 000 studenter. Faktisk er hele 10 % av byens innbyggere studenter.

Fritid

Ved slutten av uka meddeler skolen hvilke aktiviteter som blir arrangert kommende uke. Skriv da navnet ditt på interesselisten! Vanlige aktiviteter kan være guidede byturer, sport, filmkvelder, teaterbesøk og utflukter, for eksempel båtturer på Rehn eller sykkelutflukter i nærområdet. Programmet kjøres på ettermiddag/kveld tre ganger per uke om sommeren i juli og august, samt en gang i uken resten av året. Om du vil finne på noe på egen hånd, tipser skolen gjerne om severdigheter.

Kurs

Språkkurs i tysk

Undervisningstimer per uke: 20

Skolens standardkurs som nylig har økt fra 20 til 24 undervisningstimer per uke, for at du raskere skal oppnå resultater i språket. For at du skal avansere fra nybegynner til avansert, regner skolen med at du må gå på kurs i ti måneder. Selvfølgelig velger du selv antall uker du ønsker å bestille.

Kurset er fra A1-C1 på den europeiske språkskalaen. I gjennomsnitt deltar åtte studenter per gruppe, maks 12 deltakere. Alle Tandems språkkurs har et kommunikativt fokus, men i tillegg også grammatikk og øvrige språkmomenter. Skolen benytter sitt eget kursmateriell, hvilket gjør det enklere å utforme kursene etter individuelle behov. Undervisningen foregår som regel på disse tidene:

Mandag: 10.00-13.30
Tirsdag-fredag: 9.30-13.45

Første dagen på kurset samles alle nye studenter allerede kl. 09.00 for en nivåtest etterfulgt av en rundtur på skolen. Har du tyskkunnskaper fra før kan du starte på språkkurs hver mandag. Nybegynnere starter på utvalgte datoer.

Innkvartering

Leilighet på campus

I skolens tredje etasje kan du leie enkeltrom eller en helt egen liten leilighet. Det finnes fire enkeltrom (14-17 kvm) som er lyse og bra lydisolerte. I etasjen finnes også et felles kjøkken, bad med to dusjer og vaskemaskin, toalett og en balkong.

Booker du en egen liten leilighet (18-30 kvm) så har du privat bad og kitchenette. Det finnes kun to private leiligheter. En av leilighetene kan bookes for to personer om ønskelig. I alle rom/leiligheter finnes mulighet til internettoppkobling via WLAN. TV finnes i samtlige enheter.

Vertsfamilie

Skolen har tilgang til et begrenset antall vertsfamilier, dette passer for deg som virkelig vil bli kjent med den tyske kulturen. Du kan velge om du vil bestille med frokost eller halvpensjon.

Delt leilighet

Denne boformen kalles wohngemeinschaft, og er nokså vanlig i Tyskland. Da deler du leilighet med andre studenter eller med en fra Köln. Du bestiller da et enkeltrom. Du bor ganske selvstendig, samtidig som du får en naturlig kontakt med din romkamerat/vert.

Priser & Datoer 2023

Kurspriser
20 undervisningstimer per uke
2 uker: 4 000
3 uker: 5 720
4 uker: 6 370
6 uker: 9 180
8 uker: 11 990
12 uker: 17 600
16 uker: 23 220
20 uker: 28 840
24 uker: 34 450
Ekstra uke: 1 730
20 + 4 i minigruppe 
2 uker: 4 970
3 uker: 7 180
4 uker: 8 530
6 uker: 12 310
Sommertillegg per uke for juli og august
Per uke: 220

Innkvartering

Delt leilighet/Vertsfamilie, pris per uke
Bookingavgift for innkvartering: 810
1-3 uker: 1 700
fra 4 uker: 1 400
Frivillig tillegg (vertsfamilie), pris per uke
Frokost: 650
Halvpensjon: 1 620
Tandem Rom/Leilighet, ca-priser
18 kvm, 1-3 uker: ca 2 340
18 kvm fra 4 uker: ca 1 650
30 kvm, 1-3 uker: ca 2 900
18 kvm fra 4 uker: ca 1 930

Kursstart og fridager 2023

Kursstart
Nybegynnere:  9/1, 6/2, 6/3, 3/4, 2/5, 30/5, 3/7, 31/7, 4/9, 2/10, 30/10, 27/11
For deg med forkunnskaper:  valfri måndag
Fridager
Fridager: 20/2, 7/4, 10/4, 1/5, 18/5, 29/5, 8/6, 3/10, 1/11
Skolen er stengt i julen, og åpner förste uken i januar 2024

Studentkommentarer

Anais, 3 veckor

Jag tillbringade tre fantastiska veckor i Tyskland i staden Köln. Jag bodde hos en bedårande dam bara 15 minuters promenad till skolan och lägenheten och mitt rum var charmigt. Området var trevligt. När det gäller skolan var personalen i receptionen och lärarna trevliga och tillmötesgående. Jag tyckte också att klasserna var användbara och passade mina förväntningar.

Skolan erbjuder varierande, intressanta aktiviteter varje vecka och det är ett utmärkt tillfälle att lära känna staden och dess historia bättre. På grund av vädret och bristen på tid hade jag inte tid att besöka allt jag ville men det finns många platser och saker att upptäcka. Jag gillade särskilt promenad vid Rhen i hjärtat av Kölns gamla stad. Kort sagt är jag mycket nöjd med min vistelse i Köln och jag tänker åka tillbaka dit snart för att ytterligare utforska staden!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982