Sprakresor

Berlin, Prenzlauer Berg, Tyskland

Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule

16 000 kvm stort campus Leiligheter og svømmebasseng på campus Mange aktiviteter Beliggende i et trendy område

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Snacksautomat
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi
  • Rullestoltilpasset

GLS Sprachschule (German Language School) ble grunnlagt i 1983. Organisasjonen driver nå GLS Campus i Berlin for voksne studenter og sommerleirer for unge i Berlin og München. Skolen ligger i det historiske sentrum av Berlin i Prenzlauer Berg-område.

Dette området havnet i den kommunistiske delen av Berlin etter andre verdenskrig, og etter Berlinmurens fall utviklet det seg til et av de mest trendy områdene og er nå et av de mest populære bydelene blant studenter. Skolens campus på cirka 16.000 kvadratmeter ligger i et fint, grønt område og består av seks flotte bygninger som rommer 60 klasserom, studioleiligheter, hotellrom, kafé, restaurant og en liten bokhandel.

GLS er en språkskole av høy kvalitet med profesjonell, velorganisert og kreativ undervisning. Språkkursene deres gir deg en dyp innsikt i det tyske språket og den tyske kulturen, noe som er viktig for å forstå et språk fullt ut.

I bildegalleriet over kan du blant annet se en skisse av campusområdet. De grønne husene er de eldste på campus, bygget i 1867. De lilla husene ble revet ned under andre verdenskrig og gjenoppbygd senere. Både de grønne og lilla husene utgjorde en statlig skole, som drev i nesten 140 år før undervisningen opphørte i 2004. GLS kjøpte alle bygningene og konverterte 50 av klasserommene til blant annet studioleiligheter for GLS-studenter.

I nærheten av skolebygningen ble den 6. bygningen, som er en del av GLS-campus, innviet. Dette er Berlins gamle bybad, «Stadtbad Oderberger», fra 1909, som nå har fått en betydelig ansiktsløftning og nå også har 15 klasserom og et utsøkt boutiquehotell for studenter så vel som andre gjester. Naturligvis finnes det gamle svømmebassenget fortsatt. Vi lover at dette er et campus utenom det vanlige …

GLS passer for deg som ønsker å få det «lille ekstra» i forbindelse med språkoppholdet ditt. Skolen tilbyr mange fritidsaktiviteter, du blir møtt i resepsjonen og på campus finnes alt du kan tenke deg for å lette studietiden. Tjenestetilbudet er bra, og du trenger aldri å bekymre deg fordi antallet elever er lavt, fordi GLS er en av de største språkskolene i hele Berlin.

Berlin

Med Europas mest nyskapende kulturtilbud, sin historie og shopping i verdensklasse, fortsetter Berlin å fascinere besøkende. Denne pulserende storbyen har noe å tilby for enhver smak og er derfor perfekt for språkkurs hvis du vil lære mer tysk.

Prenzlauer Berg

I Prenzlauer Berg vil du oppleve en pulserende og fargerik atmosfære i et av Berlins mest populære områder. I dette frodige og skiftende nabolaget finner du mange alternative og sjarmerende små butikker og kafeer langs gatene. Handle i noen av bruktbutikkene eller oppdag nye og spennende designere som selges her. Om natten lever området videre med et rikt utvalg av restauranter og et stort utvalg av nattklubber og trendy barer.

I løpet av 1990-tallet var Prenzlauer Berg et kjent tilfluktssted for beboere, kunstnere og andre med alternativ livsstil, som satte et tydelig preg på området. I dag er Prenzlauer Berg hovedsakelig befolket av studenter, unge familier og folk med høy inntekt.

Fritid

GLS tilbyr aktiviteter hver dag. På mandager vises de nye studentene rundt i Prenzlauer Berg og om kvelden kl. 20.00 kan nye og gamle elever møtes på skolens restaurant. Skolen arrangerer også flere forskjellige utflukter: besøk på museum, båt- eller sykkeltur samt heldagsutflukter til andre byer, f.eks. Dresden, Hamburg og Leipzig.

Verdensmetropolen Berlin tilbyr alt du måtte ønske deg! Utelivet vrimler av varierte klubber og barer; kunstscenen er stor, og kulturtilbudet er rikt. Besøk en av byens utsmykkede operaer: Staatsoper, Deutsche Oper og Komische Oper. Hvis du er mer interessert i teater, bør du besøke Berliner Ensamble, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz eller Deutches Theater Berlin. Berlin er også en anerkjent filmby, så et kinobesøk kan være en fin kveldsunderholdning etter språkkurset din.

Kurs

Onlinekurs i tysk

Leksjoner per uke: 20

Via plattformen ZOOM holder GLS undervisning for deg som kanskje ikke kan, vil eller har mulighet til å reise til Berlin for å studere. Se gjerne et klipp på Youtube om hvordan leksjonene fungerer! Du kan også kostnadsfritt delta på en prøvetime. Hver onsdag mellom klokken 16.00-19.00 gis en onlineleksjon på ulike nivåer i tysk og med ulike lærere. Link til leksjonen finner du her.

Liker du opplegget kan du melde deg på skolens onlineundervisning med start hver mandag. Er du helt nybegynner i tysk henvises du til å starte den første og tredje mandagen hver måned. Totalt 20 leksjoner per uke + 5 timer selvstudier (anbefalt). Gruppene består av mellom 6 til maks 12 studenter. Du velger selv antall uker du ønsker å studere. Alt kursmateriell gis online.

Det som kreves for å komme i gang er en smarttelefon eller PC med internettilgang og headset.

Språkkurs i tysk

Leksjoner per uke: 20 eller 25

Skolens mest populære språkkurs inneholder 20 gruppetimer per uke. All undervisning foregår kun på tysk. GLS tyskkurs er konsentrert om fire deler: lytteforståelse, skrive, lese og konversasjon. I løpet av timene holdes det mye diskusjoner, rollespill og samtaleøvelser, noe som hjelper til med å utvikle verbal evne, ordforråd og øve setningsoppbygging. Temaene som diskuteres inkluderer: relasjoner, sosialt liv, jobber, kulturell identitet og Berlins historie m.m.

Timeplan: 09.00-12.30

Hvis du vil studere enda mer intenst, kan du ta 25 leksjoner i tysk per uke mot en ekstra kostnad. I begge språkkursene består gruppene av maksimalt 12 studenter.

Intensivkurs i minigruppe

Leksjoner per uke: 30

Dette språkkurset består av 6 leksjoner per dag og fokuserer på samtale og grammatikk. Maks antall elever er satt til 8, som er færre enn på de andre språkkursene skolen holder. Hvis du tar et kurs mellom 1-4 uker og vil ha en intensiv oppfriskning av språket, anbefaler vi denne typen språkkurs. Nybegynnere på tysk kan bare starte dette kurset den første mandagen i hver måned.

30+ kurs

Leksjoner per uke: 20

Er du over 30 år og vil studere tysk med elever på samme alder som du eller eldre? Da kan GLS 30+ kurset være noe for deg! Du studerer tysk i grupper på opptil 12 deltagere, og skolen kan tilby totalt 6 nivåer på kurset, fra grunnskolenivå og oppover (nybegynnere anbefales å ta skolens standardkurs på tysk, åpent for alle nivåer og aldre). Dette språkkurset varer bare noen måneder om sommeren hvert år.

Tysk + Business

Leksjoner per uke: 20+10

Hvis du ønsker å lære tysk til forretningsformål, har GLS flere varianter som kombinerer tysk med fokus på Business. Et passende opplegg er å kombinere et grunnkurs i tysk (20 gruppetimer) med privatundervisning (10 stykker). Du kan selv bestemme innholdet i privatundervisningen i henhold til din egen jobb og formål.

Innkvartering

GLS er den skolen i Berlin som har det desidert største utvalget av gode og allsidige boligtyper. Noen rett ved skolen og noen en halvtime unna. Velg om du vil bo direkte på GLS-campus, i et rom hos en tysk vert eller hvorfor ikke i en tysk vertsfamilie? Vær oppmerksom på at GLS vil ta et sommertillegg for alle typer innkvartering hvis du studerer om sommeren.

GLS Campus

GLS Campus består av 50 studioleiligheter fordelt på to historiske bygninger datert 1867. Du kan velge mellom enkeltrom eller dobbeltrom (da deler du rom med en annen GLS-student). Leilighetene er smakfullt renovert og består av et stort rom med hems og 4,8 meters takhøyde. Det er også en liten kjøkkenkrok, privat toalett med dusj, TV, WiFi, sengetøy og håndklær. Boarealet varierer mellom 23-38 kvadratmeter per leilighet. Alle leilighetene er møblerte og enkle, men pent innredet. Frokostbuffé i skolekafeteria er inkludert i prisen. Hvis du vil, kan du også betale ekstra for lunsj og middag i skolerestauranten.

På campus finner du «Stadtbad Oderberger» som er Berlins gamle badehus. Badehuset er renovert av GLS og rommer nå både klasserom, konferanserom og 72 hotellrom. Hotellrommene kan reserveres for både studenter og andre gjester. Rommene har eget bad, små kjøleskap og kaffetraktere. Kontakt EduPlanet for prisinformasjon for disse rommene.

GLS Off Campus

GLS tilbyr også flere leiligheter utenfor campus, eksklusivt for studentene. Alle leilighetene er fullt utstyrt med kjøkken, bad, TV og WiFi – noen av dem har også stue, vaske- og oppvaskmaskin. Det er 1-3 soverom i hver leilighet som kan bookes som enten dobbeltrom eller enkeltrom. Sengetøy og håndklær er inkludert. Frokost inntas uten ekstra på GLS kafeteria. Disse leilighetene er for øyeblikket tilgjengelige:

Innkvartering hos tysk vert

Du kan også bo i en delt leilighet med Berlinere: studenter eller voksne. Noen ganger kan det være et par som leser på universiteter som leier ut et soverom, og noen ganger kan det være en yrkesaktiv person som har et rom til overs. Det er en fin mulighet til å øve på språket og få noen gode tips om severdighetene i Berlin! Leilighetene ligger i forskjellige deler av byen, fra 5 til 40 minutter med buss / metro til skolen. Du har ditt eget rom, men deler bad og kjøkken med personen(e) du bor hos. Lån av sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Du kan bestille en delt leilighet med eller uten frokost. Dette er det rimeligste boalternativet!

Vertsfamilie

Et annet alternativ er å bo hos en vertsfamilie. Det kan være ektepar, samboere, enslige eller familier med barn. Alle vertsfamilier blir kontinuerlig kontrollert av skolen, som legger stor vekt på å ta godt vare på studentene som bor hos dem. Hos vertsfamilien har du ditt eget rom med seng, bord og garderobe, men deler badet med resten av familien. WiFi finnes sjelden i vertsfamilier, men selvfølgelig på skolen.

NB! Familiene som tilbyr middag ligger vanligvis litt lenger unna skolen, opptil 50 minutter med buss / metro. Hvis du ikke ønsker en så lang reise, kan du bestille overnatting hos en familie med bare frokost eller bo hos en tysk vert (uten måltider).

Student Residence

En annen relativt rimelig innkvartering er å bo i din egen leilighet i et studenthus. GLS leier ut 30 mindre leiligheter i en moderne student residence, omtrent 25 minutter med sykkel fra skolen. Student residence er stort sett bebodd av tyske universitetsstudenter. Leilighetene er omtrent 21 kvm store og er utstyrt med bad, kjøkken, TV, Wifi og sengetøy. Vaskemaskin er tilgjengelig for lån i underetasjen i studenthuset.

Priser & Datoer 2021

Kurspris
20 leksjoner per uke
1 uke: 2 390
2 uker: 3 910
3 uker: 5 720
4 uker: 7 540
6 uker: 10 540
8 uker: 13 960
12 uker: 19 530
13 uker: 21 130
16 uker: 25 950
20 uker: 32 370
24 uker: 36 220
32 uker: 48 200
36 uker: 54 200
40 uker: 60 190
Ekstra uke (>23u): 1 500
25 leksjoner per uke
1 uke: 2 710
2 uker: 4 760
3 uker: 7 010
4 uker: 9 260
6 uker: 12 790
8 uker: 16 960
Ekstra uke: 1 820
30 leksjoner per uke (mini gruppe)
1 uke: 3 680
2 uker: 6 690
3 uker: 9 900
4 uker: 13 110
6 uker: 16 960
8 uker: 21 670
Ekstra uke (>12): 2 780
Sesongstillegg 5/7-6/8
Per uke: 430
Kurslitteratur
Var 4:e uke: 230

Innkvartering

Overnatting Priser
Studioleiligheter, på campus
Enkeltrom
1 uke: 5 330
2 uker: 10 570
3 uker: 16 260
4 uker: 21 960
Ekstra uke:  5 320
Dobbeltrom
1 uke: 3 340
2 uker: 6 120
3 uker: 9 420
4 uker: 12 710
Ekstra uke: 3 150
Frivillige tillegg
Transfer: 640
Lunsj og middag på GLS restaurant: 1 500 per uke
Innkvartering hos tysk vert
1 uke: 2 760
2 uker: 4 590
3 uker: 7 060
4 uker: 9 530
Ekstra uke: 2 250
Vertsfamilie med halvpensjon
1 uke: 3 720
2 uker: 6 680
3 uker: 10 270
4 uker: 13 870
Ekstra uke: 3 450
Sesongsstillegg 4/7-7/8
Per uke: 540
Hotel Oderberger
GLS mest spektakulære premium rom! Pris fra 4000 per uke.
Kontakt oss for mer informasjon om bestilling.

Kursstart 2021

Kursstart
Generelle kurs, ikke nybegynnere: hver mandag
Generelle kurs, nybegynnere:

den første mandagen i hver måned

Intensivkurs i minigruppe: hver mandag

Offentlige fridager 2021

Offentlige fridager
Enkelstående fridager: 1/1, 8/3, 2/4, 5/4, 13/5, 24/5, 24/12, 31/12

Deltagerkommentarer

Johanna 20 år, 16 uker

Jeg synes det er flott at skolen arrangerer aktiviteter hver uke (utflukter, museumsbesøk, foredrag). Hver mandag er det et «stamtisch» der du kan ta et glass i restauranten som ligger på skolen og møte andre nye studenter (møtte mange der min første dag!). Siden jeg begynte på kurset som en nybegynner, kan jeg også snakke for kvaliteten på undervisningen ettersom jeg lærte mye på bare 5 uker!

Erica 25 år, 8 uker

Jeg liker virkelig kursopplegget, du får prate fra første dag. Det er en interaktiv undervisning og ikke forelesninger. Alle lærerne jeg har hatt har virkelig hatt et personlig preg på undervisningen. Det gjorde det enda morsommere å gå på skolen. De er ikke låst til en plan, men tilpasser undervisningen til gruppen og hva som passer den dagen.

Jeg synes GLS har vært flott, undervisningen har virkelig fungert for meg. Det er mange aktiviteter som gjør det enkelt å møte nye mennesker. Min innkvartering var flott, rett ved siden av skolen, og verten min var super!

Eva 27 år, 6 uker

Du kan få forskjellige ting ut av språkkurset. Et nytt språk. Som jeg fikk. En ny by som du liker, kjenner og kan. Som jeg fikk. Noen nye venner og kanskje noen spesielle som du holder kontakten med etter kurset. Som jeg fikk.

Lovisa 20 år, 12 uker

Jeg trives utrolig godt. Berlin er så hyggelig og jeg har opplevd så mye. Jeg trives godt på skolen, jeg har byttet lærere og klasse som kanskje kan være en ulempe, men det har fungert bra, alle 6-7 lærere jeg har hatt har vært veldig gode. Tysk er veldig vanskelig, men jeg føler at jeg kan følge med og nå kan gjøre meg forstått og ha enklere samtaler.

Jeg er veldig fornøyd med GLS og kunne reist dit igjen, noe jeg tenker på. Takk for alt!

Alice 20 år, 12 uker

Jeg har hatt en veldig fin første uke i Berlin. Akkurat som lovet, skolelokalene er veldig freshe og fine, undervisningen er god og skolen tilbyr både morsomme og interessante aktiviteter utenom skoletiden. Jeg er veldig fornøyd med valget mitt. Tusen takk for hjelpen før turen!

Tia 32 år, 23 uker

Mitt 6 måneders studieopphold i Berlin har vært flott, og jeg er veldig fornøyd med hele opplevelsen. GLS ligger nærme sentrum, den er veldig enkel å komme til og det er mange gode restauranter og kafeer i nærheten. Lærerne mine er veldig erfarne og snille, jeg har lært mye av dem i løpet av denne perioden, og vi har blitt kjent med hverandre, ikke bare som student og lærer, men også som enkeltpersoner. Jeg kan snakke mye tysk nå, og jeg forstår enda mer, sammenlignet med da jeg akkurat startet, da var jeg på A1. 2. nivå, nå er jeg ferdig med kurset på B2.2 nivå. Takket være innsatsen og støtten fra skolen og fremfor alt lærerne mine.

Jeg likte virkelig godt fritidsaktivitetene som ble organisert av skolen, det er alltid utflukter på lørdager, du får reise til byer som Hamburg, Leipzig, Dresden etc. med en guide, så får du en lærerik opplevelse, hvor du blir kjent med byene når det gjelder historie, kultur , mat … Hvis du ikke blir med på ekskursjonene, har du muligheten til å delta på et av seminarene i løpet av uken.

Jeg har ikke bodd med en familie, men fant min egen innkvartering. Men det anbefales å bo på skolehotellet de første 4 ukene, mens du leter etter et annet sted å bo. Men det meste fungerer uansett. Bare kos deg !!

Sist, men ikke minst, velg EduPlanet, en veldig god agent med vennlig personale som vil hjelpe deg med hvert skritt på veien til en flott studieopplevelse i utlandet!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982