Sprakresor

Lindau, Tyskland

Språkreiser for ungdom til Lindau på Dialoge Bodensee Sprachschule

Beliggende i delstaten Bayern Koselig og solrik by Bo på hotell eller hos en vertsfamilie

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internett Wifi

På en øy i den største innsjøen i Tyskland, Bodensee, samles årlig hundrevis av ungdom for å kombinere tyskkurs med spennende aktiviteter og utflukter.

Omgitt av Alpene og med flotte omgivelser, og der hvor Tyskland, Sveits og Østerrike møtes, finner du den lille øya Lindau og språkskolen Dialoge – Bodensee Sprachschule.

Skolen ble grunnlagt i 1991, og har siden da undervist internasjonale kursdeltakere fra hele verden. I tillegg til språkkurs for voksne, tilbyr skolen også et sommerprogram for ungdom i alderen 14-16 år. Dette kurset kalles Summer school Bodensee, og her tar du del i tyskkurs, morsomme aktiviteter og halv- og heldagsutflukter. Skolen jobber for at oppholdet skal oppleves som morsomt, innholdsrikt, interessant og utviklende. Campus er velutrustet med profesjonelt undervisningsmateriell og hjelpemidler. På det varmeste om sommeren, kan undervisningen holdes utendørs.

Kurs

Ungdomskursene i Lindau er for deg mellom 14-16 år, og holdes på sommeren med oppstart i starten av juli. Kursene kombineres med aktiviteter og utflukter, ledet av et ungt og entusiastisk lærerteam fra skolen.

Ungdomskurs i tysk

Undervisningstimer per uke: 20+5

Språkkurset i tysk blir tilbud på nivåene A1-B2, og blir hold på formiddagene, 20 undervisningstimer i uken. Gruppene er små med maks 11 studenter. Du vil lære alle språkets elementer (høre- og leseforståelse, kommunikasjon og lesing). De resterende 5 timene holdes på to ettermiddager i uken, der fokuset ligger på konversering.

På kursets første dag gjennomfører du en språktest for å avgjøre ditt språknivå slik at du blir plassert i riktig gruppe. Det er fokus på praktiske kunnskaper, derfor er det ikke lagt stor vekt på teori og grammatikk. Du lærer tysk på en variert, interessant og morsom måte, og all undervisning ledes av skolens unge og motiverte lærerteam som alle har tysk som morsmål.

Aktiviteter

Det tilbys aktiviteter etter endt kursdag, og en gang per uke tilbys også en halv- eller heldagsutflukt. Eksempler på aktiviteter og utflukter arrangert av skolen kan være:

-Utflukter til f.eks. München, Ulm og Constance
-Det kongelige slott
-Technorama Science Center
-Skylinepark
-Utflukt i Alpene
-Pfänder Mountain
-Badeturer

Innkvartering

Som deltaker på ungdomskurset tilbys to alternativer for innkvartering; velg mellom et koselig hotell med andre kursdeltakere, eller i en tysk vertsfamilie. Helpensjon inngår i begge alternativene.

Hotell

Vil du bo med andre kursdeltakere, så anbefaler vi å bo på det koselige hotellet Gasthof Rössle som ligger i den idylliske bayerske småbyen Scheidegg. Dette er et mindre turiststed som offisielt anses å være den mest solsikre byen i hele Tyskland. Byen føles trygg, idyllisk og autentisk. Rett ved hotellet finner du restauranter, matbutikk, kaféer og et bakeri.

På hotellet bor også skolens ledere som er tilgjengelige 24/7, det er også de som har ansvar for shuttlebussen som går til skolen i Lindau, en tur på ca. 20 minutter. På hotellet deler du rom med en eller to andre deltakere, det er inkludert WiFi, TV, bad, håndklær og sengetøy. Frokost og middag serveres på hotellet eller på skolens partnerrestaurant som ligger i nærheten av hotellet. Lunsj blir servert på skolen i Lindau.

Vertsfamilie

Dette er den beste måten å bli kjent med den tyske kulturen. Alle vertsfamilier er nøye utvalgte av skolen, og blir jevnlig kontrollert. Mange har vært vertsfamilier i flere år, og er godt vant med denne rollen. Du bor i et dobbeltrom med en annen deltaker fra skolen, og som også vil ha en annen nasjonalitet enn deg. Jenter bor med jenter, og gutter med gutter. Skolen forsøker også å sørge for at du får bo med noen på din egen alder. Frokost og middag serveres hos vertsfamilien, mens lunsjen serveres på skolen. Om du har noen krav i matveien, så si ifra til oss i EduPlanet så vi kan undersøke mulighetene dine direkte med skolen. Familiene bor alle i Lindauområdet, og du må beregne en reisetid til skolen på 20-3o minutter med buss. Busskort kan kjøpes på skolen for ca. 30 Euro.

Priser og Datoer 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i tysk
Vertsfamilie
1 uke: 12 310
2 uker: 23 490
Ekstra uke (1-4 uker): 11 750
Hotell
2 uker:  22 590
Ekstra uke (1-4 uker): 11 300
Transfer (med tog)
Zürich flyplass, tur/retur: 2 600
Frivillig tillegg
Vegansk, glutenfri, laktosefri kost: 360 per uke
Hva inngår i prisen?
Språkkurs med 20+5 undervisningstimer per uke, aktiviteter og utflukter, innkvartering på hotell/vertsfamilie, helpensjon, kursmateriell, kursdiplom.

Kursstart 2024

Kursstart
Ungdomskurs i tysk: Ankomst søndag med kursstart mandag. Hjemreise lørdager.
Hotell
2 uker: 23/6, 7/7, 21/7
4 uker: 23/6, 7/7
6 uker: 23/6
Vertsfamilie
1-6 uker: 23/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7
Startdatoer nybegynnere
Startdatoer: 23/6, 7/7, 21/7

 

 

Reis hit

Det er lett å reise til Lindau både med fly, buss, tog og bil. Byen ligger relativt nære München, Zürich og Stuttgart. Vi anbefaler å fly til Zürich da skolen tilbyr en transfertjeneste herfra. Dette innebærer at kursdeltakere hentes på flyplassen på søndager, og blir fraktet tilbake til flyplassen på lørdager. Denne turen tar ca. 1.40 t. Merk at denne tjenesten kun tilbys på spesifikke tider, på avvikende tider tilkommer en ekstraavgift.

Taxi kan bestilles fra Memmingen (70 km), München og Freidrichshafen (30 km), men dette er kostbart. Reiser du med «Unaccompanied minor» som noen flyselskap tilbyr, tilkommer det en kostnad for dette også.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982