Sprakresor

Augsburg, Bayern, Tyskland

Språkreiser for ungdom till Augsburg på DID Deutsch-institut

Studentby Velkjent tysk språkkjede 30 minutter fra München

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Internett Wifi

DID Deutsch-institut har over 50 års erfaring med å ønske studenter fra hele verden velkommen til språkkurs i tysk. DID leverer høy kvalitet, kvalifiserte lærere og effektive og interessante språkkurs.

DID tilbyr ungdomskurs flere steder rundt om i Tyskland, blant annet i Oberwesel, Berlin og Augsburg.

Hvert år deltar over 9 000 personer fra over 40 land på alle DIDs språkkurs for ungdom og voksne i ulike byer. I Augsburg er det kurs for ungdom mellom 14-17 år. Undervisningens høye standard garanteres av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache).

Skolens lokaler ligger i en vakker bygning i sentrale Augsburg, bare noen minutter fra den historiske bykjernen og togstasjonen. Augsburg er en studentby med en ung og genuin atmosfære.

DID i Augsburg er en litt mindre skole med fem ordinære klasserom samt ytterligere tre på et nærliggende hotell som kan anvendes på sommeren, og det er da plass til maks 120 studenter. I resepsjonen kan man henvende seg ved spørsmål rundt språkkurset, og lokalene er utrustet med WiFi. Skolen i Augsburg er åpen året rundt, men har flest studenter i juni-august.

Augsburg

Velkommen Augsburg! En sjarmerende studentby med ca. 290 000 innbyggere. Rundt omkring i byen vil du finne vakre fontener, et deilig kafé- og uteliv, samt ungdom som samles i parkene for å spille fotball. Augsburg er også et historisk sted; under renessansen blomstret arkitekturen, musikken og kunsten her som aldri før, noe som har etterlatt seg dype spor i byen til denne dag.

Augsburg kan by på det berømte maionetteteateret Augsburger Puppenkiste, en flott katedral, museer, restauranter, shopping, og ikke minst Perlachtårnet som gir deg en panoramautsikt over byen.

Augsburg beskrives som en avslappet studentby – perfekt for deg som vil hit på språkreise. Intet mindre enn 23 000 studenter holder deg med selskap i denne vakre byen.

Fritid

Aktiviteter og utflukter arrangeres 4 ettermiddager i uken.

Eksempler på aktiviteter og utflukter:

 • Ulike sportsaktiviteter
 • Piknik
 • Kanopadling
 • Minigolf
 • Besøk til nærliggende byer som München och Nürnberg
 • Musikkquiz
 • Kveldsunderholdning og temafester
 • Disco

Kurs

Lær deg tysk samtidig som du oppdager den sjarmerende byen Augsburg og treffer venner for livet! Under språkkurset vil du ha mye tid til å oppleve Tyskland og kulturen.

Språkkurs i tysk

Undervisningstimer i uken: 20 eller 24

Skolen har som mål at undervisningen skal være leken og at atmosfæren skal være avslappet. Læreren underviser på en praktisk måte med mye konversasjon, og du vil raskt merke at tysken din blir bedre. Gruppene har maks 15 deltakere, men det pleier å være 10-12 stykker. Kurset er tilgjengelig fra 2-9 uker, og passer for deg som allerede har litt tyskkunnskaper.

Undervisningen pågår fra 9.00-12.30 fra mandag til fredag (velger du 24 undervisningstimer per uke har du også to ettermiddager i uken mellom 13.00-14.30). Etter undervisningen er det lunsj, og deretter følger skolens aktivitetsprogram som inneholder alt fra guidede byturer, workshops, besøk på museum og utflukter.

Aktiviteter

En minst like stor del av kurset går ut på å delta i de sosiale aktivitetene som arrangeres av skolen. Fire aktiviteter i hverdagene (mandag-torsdag), samt en lengre utflukt på lørdagen er inkludert i prisen. Aktivitetene starter etter lunsj, og varierer fra uke til uke på sommeren. Det er både innendørs- og utendørsaktiviteter, og kan bestå av alt fra matlaging, tur til svømmehallen, bowling, guidede byturer og lignende. I helgene arrangeres en lengre utflukt, for eksempel dagstur til München eller Nürnberg.

Eksempler på aktiviteter:

 • Guidet rundtur i byens historiske sentrum (gis alltid til nye deltakere)
 • Bad i Kuhsee
 • Minigolf
 • Svømming
 • Besøk på zoo
 • Kanotur
 • Besøk på Allgäu Skyline Park
 • Museumsbesøk
 • Studiebesøk til FCA Football Stadium
 • Studiebesøk til lokale bryggerier
 • Heldagsutflukt til f.eks. Nürnberg, München eller Rothenburg

Innkvartering

Drar du på språkkurs til Augsburg bor du alltid hos en vertsfamilie. Vertsfamiliene har tatt imot studenter i flere år, og er godt bekjent av personalet på skolen. En gang i året gjennomføres et hjemmebesøk hos vertsfamiliene slik at skolen skal ha kontroll og overblikk over familienes situasjon, og om det er noe man må være oppmerksomme på. Mange familier i Tyskland har relativt faste regler i forhold til innetider og lignende, noe man som gjest må ta hensyn til.

Vertsfamilie

Du bor på dobbeltrom med en annen deltaker fra språkskolen (med en annen nasjonalitet). Gi oss beskjed om du har allergier eller om det er noe annet du vil at skolen og familien skal vite om. Familiene bor ofte 25-45 minutter unna skolen med buss.

Vet ankomst får du et transportkort som du bruker til å komme deg til og fra skolen. Helpensjon inngår i prisen (frokost, lunsj og middag). Frokosten er enkel, og lunsjen er stort sett en matpakke. Middag blir servert etter endt aktivitet. Det kan være mulig å bestille enkeltrom hos enkelte vertsfamilier mot et tillegg.

Priser og datoer 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i tysk
1 uke: 11 020
2 uker: 18 560
3 uker: 27 840
Ekstra uke:  9 280
Intensivkurs/uke (+4 timer)
Tillegg per uke: 870
Enkeltromstillegg
Tillegg per uke: 1 450
Transfer fra Münchens flyplass
Enkel vei: 930
Tur/retur: 1 860
Hva inngår i prisen?
20 undervisningstimer per uke, aktivitets- og utfluktsprogram, registreringsavgift, kursmateriell, transportkort, innkvartering med helpensjon på dobbeltrom hos vertsfamilie. Transfer mot ekstra kostnad.
Transfer
Transfer gjelder tur/retur fra Münchens flyplass. Ankomst søndager 9.00-18.00 og avreise lørdager 9.00-18.00. Ved avvikende tider, kontakt oss for priser.

Datoer 2024

Kursdato
Kursperiode: 16/6-24/8
Ankomstdag: Søndag
Hjemreise: Lørdag
Fridager: Ingen som påvirker ungdomskurset på sommeren

Deltagarkommentarer

Charlotte 16 år, 1 vecka

Jag hade två olika jättebra lärare som lärde ut på ett roligt sätt, samtidigt som man fick mycket kunskap och blev självsäker. Alla i skolan var trevliga, informativa och hade svar på ens frågor. Man blev bemött på ett bra sätt och de var lätta att prata med.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982