Sprakresor

Berlin, Mitte, Tyskland

Språkreiser for ungdom til Berlin på Deutsch Institut (DID)

Bo på campus Herlig takterrasse Beliggende midt i byen

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internett Wifi

DID Deutsch-institut (DID) ble grunnlagt i 1970, og har en enestående kvalitet på sine språkkurs, i tillegg til et bredt og variert kurstilbud.

Undervisningens høye standard garanteres av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). DID tilbyr ungdomskurs på flere steder i Tyskland, blant annet i Wiesbaden og Augsburg.

DID har i tillegg til ungdomskurs også kurs for voksne. Hvert år deltar over 9 000 personer fra 40 land på skolens språkkurs.

Skolen ligger i Mitteområdet, og du vil ha tilgang til det meste. Fra Reichstad til Brandenburger Tor, du har sjelden mer enn 15 minutters gange til de største severdighetene. Elevene på ungdomskurset bor på samme sted som undervisningen finner sted. Ungdomskurset «Berlin Park Residence» i Berlin passer om du er i alderen 14-17 år, og finner sted fra midten av juni til august.

Berlin

Med Europas mest nyskapende kulturtilbud, en sterk historie og shopping i verdensklasse, fortsetter Berlin å fascinere sine besøkende. Denne pulserende storbyen har noe å tilby alle, og passer derfor perfekt for språkreiser og for deg som vil lære deg tysk.

Mitte

Mitte er et område beliggende i hjertet av Berlin. Her møtes øst og vest, gammelt og nytt, og du vil treffe på en god blanding av mennesker, alt fra turister, lokale innbyggere og studenter. I dette området finner du et rikt kulturtilbud, og det er her du finner Brandenburger Tor, tv-tårnet og domkirkene Französischer Dom og Deutcher Dom. Bydelen er kjent som Berlins store finans- og shoppingkvartal.

Fritid

Aktiviteter fire kvelder i uken, og en heldagsutflukt i helgen inngår i ungdomskurset. For eksempel ulike idrettslige aktiviteter, temakvelder, disco og musikkquiz. Utfluktene kan være til nærliggende byer, severdigheter og steder.

Kurs

Ungdomskurs i tysk

Lær deg tysk samtidig som du oppdager den historiske metropolen Berlin, og får venner for livet! Ved siden av tyskundervisningen får du mye tid til å oppleve Berlin og den tyske kulturen.

Språkkurs

Undervisningstimer per uke: 20 eller 24

Du kan velge å ha fire undervisningstimer i tysk per dag, og om du ønsker et enda mer intensivt kurs kan du legge på fire ekstra undervisningstimer i uken. Skolen fokuserer på en leken undervisning med en avslappet atmosfære. Læreren har en praktisk tilnærming med mye konversasjon, slik at du raskt vil forbedre tysken din.

Gruppene består av rundt 10-12 deltagere, og du kan velge kurslengde på mellom 2-9 uker. Kurset passer best for deg som allerede kan litt tysk fra før.

Undervisningen pågår fra 09-12.30, mandag til fredag. Om du velger kurset på 24 timer i uken, vil resten av undervisningen foregå to ettermiddager i uken.

Aktiviteter

Etter undervisningen inngår lunsj og videre et aktivitetsprogram for alle kursdeltakere, som for eksempel guidede byturer, workshops, museumsbesøk, utflukter og filmkvelder. Mot en kostnad kan du også legge til aktiviteter som fotball, tennis og klatrekurs i Fritz-Scholß Park like i nærheten av residensen eller i sportshaller i nærheten.

En typisk uke kan inneholde følgende aktiviteter:

Søndag
Ankomst og omvisning i residensen. Rundtur i byen og en kortere utflukt. På kvelden organiseres velkomstaktiviteter for å bli kjent med de andre kursdeltakerne.

Mandag
Besøk på f.eks. Ritter Sport Chocolate Center workshop, rundtur i riksdagen eller besøk på Sea Life. På kvelden en rundtur gjennom byen.

Tirsdag
Gardens of the World, badeutflukt, bytur med shopping. Kveldsaktivitet i form av kreative workshops eller innendørssport.

Onsdag
Besøk på ulike museum, som f.eks. Pergamon Museum Naturhistoriske– eller Filmmuseet. Dagen kan avsluttes med bowling eller film.

Torsdag
Guidet bytur med pause for shopping, ballspill i en park eller besøk på East Side Gallery. Kveldsaktivitet i form av en sportsaktivitet, som f.eks. fotball.

Fredag
Informasjon om Berlins historie, besøk på Madame Taussads, Berlin Zoo. Dagen avsluttes med et avskjedsparty for de deltakerne som skal reise hjem.

Lørdag
Dagsutflukt til f.eks. Dresden, Rostock og Stralsund. På kvelden pleier det å være filmkveld.

Merk at dette kun er eksempler på aktiviteter som kan finne sted. 

Innkvartering

Residens

Bli kjent med kursdeltakere fra hele verden! På dette språkkurset inngår innkvartering i residens; A&O Hauptbahnhof Hotel. Residensen ligger sentralt i Mitteområdet, og kun fem minutters gange fra togstasjonen, og 15 minutters gange fra severdigheter som Reichtag, Potsdamer Platz og Branderburg Tor.

Du vil bo på firemannsrom (dobbeltrom mot ekstra kostnad) med kursdeltakere fra samme kurs som deg. Rommene er inndelt i gutterom og jenterom. Alle rommene har eget bad, med håndklær og sengetøy inkludert.

Residensen har en sky lounge med en herlig utsikt over Berlin. Det vil være personale på plass døgnet rundt.

Priser & Datoer 2024

Kurspris
Ungdomskurs på tysk
2 uker: 21 460
3 uker: 32 190
Ekstra uke: 10 730
Intensivt kurs tillegg
Tillegg per uke: 870
Frivillig tillegg, overnatting i dobbeltrom*
Dobbeltrom: 1 450 per uke
*Ellers er overnatting inkludert i et 4-sengsrom
Ekstra aktiviteter (2 anledninger / uke)
Fotball: 2 320 per uke
Transfer
Enkel tur:   920
Tur/retur:  1 840
Dette er inkludert i våre priser
20 leksjoner tysk per uke, aktiviteter og utflukter, kursmateriell, kursbevis, transportkort, helpensjon og overnatting på 4-mannsrom i residens. Flyplasstransport kan bookes mot en ekstra kostnad.
Transfer
Transfer gjelder tur-retur fra Berlin lufthavn. Ankomst søndager 09.00-18.00 og avreise lørdager 9.00-18.00. Ankomst til avvikende tider medfører en ekstra kostnad ift. transfer.

Datoer 2024

Kursdatoer
Kursstart for viderekomne: 23/6-24/8
Kursstart for nybegynnere: 30/6
Kurslengde: Valgfritt antall uker mellom 2-9 uker
Ankomstdag: Søndag
Hjemreise: Lørdag

 

Reis hit

Transfer fra Berlins flyplass (BER) til residensen kan bookes mot et tillegg, enkel vei eller tur/retur. En representant fra skolen vil da vente på deg i ankomsthallen og kjøre deg til residensen. Ankomst er alltid søndagen før kursstart, go avreise er lørdag etter endt kurs.

Ankomst skjer søndager 09.00-18.00, og avreise lørdager 09.00-18.00. Kostnad for transfer ved avvikende tider innebærer ett kostnadstillegg. Om du heller vil ta toget, kan transfer ordnes fra togstasjonen.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982