Sprakresor

Cannes, Côte d'azur, Frankrike

Språkreiser for ungdom til Cannes på Centre International d’Antibes

Mulighet til å bo på campus eller i vertsfamilie Nøye utvalgte vertsfamilier Nær stranden

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internett Wifi

CIA, eller Centre International d’Antibes, i det solfylte Cannes er en perfekt destinasjon for ungdommer på språkreise! Skolen har sin største skole i den nærliggende byen Antibes og står for høy kvalitet og moderne undervisningsmetoder.

I Cannes er ungdomskurset på Campus Carnot, en historisk bygning, omtrent 3 km fra den berømte Croisetten og Cannes’ strender. Rundt 120 deltakere tilbringer et par kursuker her hver sommer. På campuset, i tillegg til klasserommene, finnes det boliger for kursdeltakerne, et svømmebasseng, buffetrestaurant og god plass til å drive med sportsaktiviteter. En gratis shuttlebuss går mellom campuset, stranden og bykjernen på visse tidspunkter av dagen.

Ungdomskurset i Cannes er delt inn i to alderskategorier: 12-15 år og 16-17 år. Aktivitetene er også delt inn i aldersgruppene.

Cannes

Cannes er den tredje største byen på den franske rivieraen og ligger mellom Nice og Saint Tropez. Byen er kanskje mest kjent for sin årlige filmfestival, men som student bør du absolutt ikke gå glipp av den berømte shoppingpromenaden La Croisette, de solfylte strendene og et stort antall museer og strandklubber.

Byen har også mange offentlige strender (noe som ikke alltid er en selvfølge langs rivieraen), hyggelige, rimelige kafeer og sjarmerende butikker. Studentene her får et avslappende og rolig opphold. Lokalbefolkningen stopper også gjerne opp og snakker fransk med studentene som er her på språkreise.

Fritid

CIA har et fullpakket aktivitetsprogram på ungdomskursene sine: Hva med seiling, utflukter til lokale fornøyelsesparker eller late dager på stranden i selskap med andre internasjonale ungdommer? For å få mest mulig ut av skolens aktiviteter, anbefaler vi å bo på campus, siden en god del av skolens arrangementer skjer om kvelden på eller rundt skolens område. I tillegg er det også mulig å bestille og betale aktiviteter på stedet: ridning, surfing og paragliding er blant alternativene.

Skolen har et aktivitetsprogram for 12-15-åringer og et eksklusivt program for 16-17-åringer som er spesielt populært blant den aldersgruppen.

Felles for alle aktivitetene er at det alltid er skolens personale til stede, 24/7, og du som forelder kan være trygg på at ungdommen din er i gode hender.

Kurser

Ungdomskurs i fransk

Leksjoner per uke: 20, 25

På standard ungdomskurset studerer du 20 franskleksjoner per uke i små grupper med maksimalt 15 ungdommer. Dersom du velger 20 leksjoner per uke begynner dagen din klokken 8.45, og leksjonene varer til 12.05, med en pause på 20 minutter. Kurset inkluderer blant annet en times workshop i muntlig kommunikasjon. Innholdet i språkkurset tilpasses nivået til studentene i gruppen. Du vil gå gjennom grunnleggende grammatikk og utvikle dine muntlige og skriftlige ferdigheter gjennom motiverende øvelser.

Hvis du ønsker å studere mer intensivt, anbefaler vi at du booker språkkurset som inneholder 25 leksjoner per uke. Alle leksjoner vil da bli holdt om morgenen/formiddagen, slik at det fortsatt er tid til å delta i skolens aktivitetsprogram.

CIA benytter dynamiske undervisningsmetoder som bygger på en aktiv læringsprosess som vekker interessen din for språket. I tillegg får du muligheten til å fordype deg i fransk kultur, noe som er en viktig del av å forstå et nytt språk fullt ut!

Kurset inkluderer CIA’s Autonomy Workshop Outline hver fredag. Tilpasset for alle nivåer, gjennomfører studentene en gruppeaktivitet der de jobber sammen for å finne løsninger på et gitt problem. Under veiledning av læreren deltar studentene i pedagogiske aktiviteter i form av rollespill og språkleker. Aktiviteten fokuserer på muntlige ferdigheter og har som mål å øke spontaniteten i gruppen gjennom problemløsning, kreativitet og debatt.

Aktiviteter

Aktiviteter og utflukter er inkludert i kursprisen uansett hvilket kursopplegg du velger. I tillegg kan du velge å bestille såkalte «kioskaktiviteter» på stedet, som for eksempel laser-game, guidede turer til nærliggende steder eller besøk i fornøyelsesparker. Her er et lite utvalg av aktiviteter og utflukter som kan være inkludert:

 • 1 heldagsutflukt til for eksempel Lerin-øyene, Nice eller en temapark i nærheten
 • Flere sportsaktiviteter
 • 1 halvdagsutflukt til for eksempel Monaco, Antibes eller Marineland
 • Grillkveld
 • Cabaret/disko
 • Seiling

Bolig

Campus Carnot

Ønsker du å bo på samme sted som skolen ligger? Dette er relativt nye studentrom plassert i et av de fineste residensene langs hele Côte d’Azur! Bare 3 km fra Croisett og strendene i Cannes.

På Campus Carnot er det plass til opptil 130 studenter. Du bor i dobbeltrom med en annen student av samme kjønn som deg, noen rom har til og med havutsikt. En dusj/wc per 4 studenter. Helpensjon er inkludert, og alle måltider serveres på restauranten på campus. Buffé serveres, noe som betyr at det ofte er mye å velge mellom for enhver smak. Wifi er tilgjengelig på visse steder på campus.

Innenfor campusområdet finner du blant annet en kafé, restaurant, svømmebasseng og idrettsanlegg. Dette betyr at du aldri trenger å kjede deg, og det er mange studenter å være sammen med etter skoletid.

Ønsker du å dra til stranden? Ingen problem, skolen arrangerer gratis busservice (shuttle) fra campus til nærliggende strender flere ganger om dagen.

Vertsfamilie

Vertsfamiliene er nøye utvalgt, og skolen prøver alltid å plassere elever så nær skolen som mulig, men du må noen ganger regne med en busstur på maksimalt 30 minutter. Å bo i en vertsfamilie er den perfekte måten å få så mye språktrening som mulig, samtidig som du blir kjent med den sørfranske kulturen. Du spiser frokost og middag sammen med familien. Lunsj spiser du på Campus Carnot.

Du bor i dobbeltrom delt med en annen student av samme kjønn, men av en annen nasjonalitet. Vaskemaskin kan lånes av familien, til en kostnad på ca. 4€ per vask.

Regler og tider

På CIA-skolen i Cannes gjelder det tidsbestemmelser for når du som deltaker sist kan være ute alene. Kontakt oss hvis du vil vite hva som gjelder for din gjeldende aldersgruppe.

Priser & Datoer 2024

Priser

Ungdomskurs på fransk – standard

1 uke: 11 940
2 uker: 23 580
3 uker: 35 220
Tilleggsgebyr ved kun en ukes bestilling: 
Engangsavgift Tilkommer
Frivillige tillegg
Intensivkurs:
+5 leksjoner i uken 1 300/uke
Glutenfritt kosthold
Tillegg per uke: 1 420
Hva er inkludert i prisen?
Språkkurs med 20 leksjoner per uke, aktiviteter, overnatting på campus eller vertsfamilie i dobbeltrom, helpensjon, kursmateriell, vitnemål og delt transport tur-retur fra Nice International Airport. Flybillett er ikke inkludert i våre priser.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ankomst ankomst søndag med kursstart mandag. Hjemkomst lørdager.
Dato: 30/6-17/8

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkelstående fridager: 1/4, 1/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11

Deltagarkommentarer

Shervin 17 år, 2 uker

Jeg reiste sammen med kompisen min, Carl, til Cannes. Vi skulle tilbringe en uke på Centre International D’Antibes. Vi hadde en mellomlanding i København og ønsket å vise våre franskkunnskaper der og forberede oss før reisen, så vi begynte å snakke med hverandre. Etter en stund følte vi at vi var godt forberedt for det som skulle komme, og deretter satte vi oss på flyet mot Nice. Da vi ankom, ble vi møtt av lærere som umiddelbart begynte å snakke fransk, og vi sto der som to spørsmålstegn, så på hverandre og innså at dette ikke var det vi hadde forventet, vi som hadde forberedt oss så godt!

Alt løste seg, og deretter dro vi til campuset. Vår lærer kunne også snakke engelsk med oss, noe som gjorde det lettere hvis vi ikke forstod alle instruksjonene på fransk. Vi bodde med to spanjoler på rommet vårt, men siden rommene var låst størstedelen av dagen, tilbrakte vi ikke så mye tid der.

Om kvelden var det en grillfest der alle var veldig sosiale og snakket mye med oss. Vi ble sjokkert over hvor hyggelige og pratsomme alle var. Mens vi var der, var det også Frankrikes nasjonaldag, så alle elevene tilbrakte en hel dag på «Aquasplash», og det var utrolig morsomt. Deretter skulle alle nye elever ta en test, der de viste sine grammatiske ferdigheter og hvor gode de var til å snakke, og deretter ble de plassert i en gruppe der alle elevene var omtrent på samme nivå, noe som var bra! Jeg og kompisen min hadde tatt et intensivkurs, så etter at våre vanlige leksjoner var ferdige, skulle vi fortsette med de intensive kursene. Der var det mye fokus på å snakke, noe som var veldig effektivt, for man måtte hele tiden forstå og kommunisere, kun på fransk!

Hver leksjon måtte man skjerpe øret for å følge med, så det var vanskelig, men veldig god trening! Noen kvelder kunne man gå ut og ha det gøy med vennene man hadde møtt på campuset og tilbringe tid med dem. En kveld kunne man melde seg på til lederne for å dra på «Plages Electroniques» som var en festival på stranden! Det var først til mølla, og både jeg og kompisen min fikk sjansen til å dra. Det var en kveld med DJ-er, dunkende musikk, mange franskmenn og mye annet!

Mot slutten av uken kunne både jeg og kompisen min snakke bra fransk og forstå hva lederne sa, til deres overraskelse. Vi hadde jo ikke forstått noe den første dagen! Når vi skulle reise hjem, kjørte lederne oss til flyplassen og fulgte oss også til innsjekkingen og sikkerhetskontrollen for å si adjø. Hele veien dit snakket vi fransk om alt mulig vi hadde opplevd. Lederne var imponert over utviklingen vår på så kort tid og sa at vi burde fortsette å snakke fransk for å bli bedre. Vi ble utrolig glade, og deretter sa vi adjø, og på veien hjem snakket vi om hva en flott reise det hadde vært, hvor mye vi hadde opplevd, og at det hadde overgått alle våre forventninger!

Vi snakket også om vår første dag da vi ankom, og lederne smilte til oss over vår forferdelige fransk, men hvor imponerte de var over hvor bra vi nå kunne snakke den siste dagen! Vi begge følte at vi hadde utviklet oss og at lærerne hadde gjort en god jobb! TAKK! Vi vil uten tvil gjøre noe lignende igjen!

Spør vår studieveileder Thea!

23 96 75 00
Bestill info/Still et spørsmål

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982