Sprakresor

Rouen, Normandie, Frankrike

Franskkurs i Rouen på French in Normandy

Koselig of fransk atmosfære Nær Paris Prisvinnende skole

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Internett Wifi
  • Data lab

French in Normandy (FIN) ble grunnlagt i 1992 og er en familieeid skole som ligger ti minutter fra sentrum av Rouen i Jardin des Plantes – et rolig og trivelig boligområde.

Skolen har en vennlig atmosfære og er kjent for sit profesjonelle og kunnskapsrike personale som setter elevene først og er opptatt av å gjøre elevenes språkreise minneverdig og lærerik.

Skolen ligger i et moderne og luftig bygg. Skolen har et datarom med 10 datamaskiner, gratis Wi-Fi og plasser for selvstudier. I nærheten av skolen er det et kjøpesenter hvor du kan finne blant annet kafé, restaurant og bakeri. Nærmeste T-banestasjon er Charles de Gaulle, og det er enkelt å ta T-banen inn til sentrum.

Skolen drives og eies av Eleri Maitland og hvis du vil høre henne presentere skolen og teamet, her er en video å se.

Rouen passer deg som er ute etter en koselig studentby som har alt du trenger, men også nærheten til Paris om du føler behov for storbyens puls og tilbud. I Rouen slipper du stresset, men får likevel et rikt utvalg av uteliv, restauranter og kafeer, shopping og kulturliv.

Rouen

Universitetsbyen Rouen er hjemsted for rundt 100 000 mennesker som stolt kan presentere sin hjemby som Normandies historiske og kulturelle hovedstad. Rouen var en gang den største og mest velstående middelalderbyen i Europa.

Fritid

Som et supplement til språkkurset ditt har Rouen et rikt kulturliv og du finner massevis av små butikker, kafeer og restauranter langs byens gågater.

Skolen tilbyr et bredt aktivitetsprogram for elevene hver uke. Det organiseres blant annet besøk til lokale attraksjoner som museer, kinoer, restauranter og radio- og TV-stasjoner. I tillegg arrangeres det større utflukter til blant annet Paris, Versailles og Mont St. Michel i helgene. Studentene kan også drive med en rekke idretter i byen, som svømming og skøyter.

Kurs 

Språkkurs i fransk 

Leksjoner per uke: 20

Disse språkkursene går gjennom hele året og nye studenter kan starte hver mandag. Språkkurset kan tas fra en uke eller mer. Kurset består av 4 timer per dag (15 timer per uke) og timene består av maksimalt 10 studenter. Kursene er for alle nivåer fra nybegynnere til viderekomne fransk.

Tider: 09.30-13.00 med 30 minutters pause mellom 11.00-11.30

Intensivt kurs

Leksjoner per uke: 30

Dette språkkurset består av 30 leksjoner per uke (25 timer per uke) med maksimalt 12 elever per klasse. Med 30 timer i uken er studiene mer intensive, noe som passer deg som ønsker å være borte en stund og maksimere språklæring. På ettermiddagen mellom 14.00 og 16.00 er timene basert på workshops innen ulike felt

Mandag: Ordforråd og leseforståelse

Tirsdag: Skriveøvelser

Onsdag: Lytteforståelse og fransk og kultur

Torsdag: DELF/DALF forberedelse

Fredag: Kommunikasjon

 

Språk + Mat

Leksjoner per uke: 20+3

«French and Cuisine» er kurset for deg som ønsker å kombinere et språkkurs i fransk med  fransk matlagingskunst. Normandie er det perfekte stedet å gjøre dette! Kurset består av 20 fransktimer om morgenen etterfulgt av 3 ettermiddagklasser med matlaging. Dette kurset arrangeres den første uken i hver måned. Maks antall deltakere på kurset er 12.

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo hos en vertsfamilie er en veldig god måte å ta del i den franske kulturen og få en ekstra mulighet til å utvikle språket. Du spiser frokost og middag sammen med vertsfamilien din og i helgene kan du også bli tilbudt lunsj. Familiene bor med ulik avstand til skolen, med maks 35 minutter. Noen ganger må du kanskje ta buss eller metro, men i mange tilfeller går det fint å gå. Det er også muligheter for å leie sykler. Bestiller du overnatting hos en vertsfamilie vil familien møte deg på togstasjonen når du ankommer.

Skolen tilbyr også overnatting hos vertsfamilie hvor du har eget bad. Ta kontakt for ledig plass og pris for dette.

Residens

French in Normandy tilbyr også mindre leiligheter i residence. For å bestille dette må du være over 18 år. Boligen ligger ca. 9 minutters gange eller ett stopp med T-bane fra skolen. Herfra er du også nær Rouens universitetscampus, butikker og togstasjonen. Leilighetene er utstyrt med TV, bad og et lite kjøkken. Frokost er inkludert mandag til lørdag. Boligen inkluderer også parkering mot avgift, vaskeritjenester, sykkelutleie og resepsjon. Denne innkvarteringen bestilles månedlig.

Hotell

På forespørsel kan skolen hjelpe deg med å finne et passende hotell for ditt opphold i Rouen. Vennligst kontakt oss for mer informasjon.

Per 42 år, 3 uker

Etter tre uker føltes det som om jeg kunne ha blitt minst en måned til. På den ene siden var lærerne profesjonelle, og på den andre siden jobbet de etter en slags turnusplan, som gjorde at man fikk møte stort sett alle skolens lærere (selv om vi hadde rektor). Alle bidro på kurset med sine erfaringer.

Tyra 21 år, 4 uker

Utnytt virkelig tiden du er der! Ikke vær redd for å spørre om det er noe du ikke forstår og se deg rundt i Rouen, det er en utrolig vakker by!

Erik 29 år, 4 uker

Byen har en svært interessant historie, som i likhet med resten av Normandie i stor grad var preget av vikingene. Det er en god by å bo i, delvis fordi den er liten, noe som betyr at du kan gripe den og bli kjent med den relativt raskt, delvis fordi den er nær Paris. Klimaet og naturen minner mye om Skåne: Vidstrakte åser med omfattende jordbruk og sterk vind som gir et skiftende værmønster.

Jeg var veldig heldig med familien. De var veldig vennlige: de så virkelig på meg hvis noe var galt eller om noe morsomt hadde skjedd. Hvis du ikke behersker språket fullt ut, er den følsomheten en trygghet. Jeg hadde eget rom med tilstøtende dusj og toalett, noe som selvfølgelig ble satt pris på. Jeg dro til en hockeykamp med dem den siste helgen, som også var hyggelig. Å bo med en familie er uslåelig! Du vet sikkert allerede fordelene.

Profesjonelt, individualisert, vennlig og lydhørt personale, moderne undervisning, friske lokaler. Det er slik jeg ville ha promotert fransk i Normandie hvis jeg jobbet med reklame. Det eneste jeg har kommentarer til er navnet deres som jeg mener bør være på fransk! Men jeg vet at navnet er tatt fordi de også kjører engelskkurs.

Alt i alt er oppholdet mitt vurdert som utmerket, og jeg er veldig takknemlig for at du anbefalte meg å studere i Rouen og ikke Grenoble som jeg først var interessert i. Vennligst send denne e-posten til din leder ettersom jeg bekrefter at du har gitt meg førsteklasses service fra start til slutt.

Anna 24 år, 13 uker

Det er flott at man har nye lærere hver uke, for hver lærer underviser på sin måte.

REIS! Men studer fransk først! Hvis du ikke har studert på videregående, kjøp bøker og studer ordentlig først, slik at du i det minste har litt grunnleggende kunnskap!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982