Sprakresor

Biarritz, Frankrike

Språkreise for ungdommer i Biarritz på International House

Studentbolig eller vertsfamilie Passer for ungdommer i alderen 14 til 17 år. Surfing er inkludert

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Internett Wifi

International House i Biarritz tilbyr en spennende språkreise med fransk og surfing som fokus. Programmet er tilpasset deltakere i alderen 13-14 år og 15-17 år.

International House er en global språkskole som ble grunnlagt allerede i 1953, og i dag er det et nettverk med over 150 skoler i 50 land. International House er ledende innen språkundervisning på mange forskjellige språk og videreutdanning av språklærere. De arrangerer regelmessige messer for lærere og agenter og jobber mye med videreutdanning innen språk og kvalitetssikring.

Språkkurset for ungdom er delt inn i forskjellige aldersgrupper og med ulike boalternativer. Felles for dem alle er et opplegg med både franskundervisning og surfing om ettermiddagene. Flertallet av ungdommene som deltar i språkkursene kommer fra Spania, Tyskland, Italia, Sveits og Irland. Ungdomskurset i Biarritz passer for de som ønsker mange aktiviteter etter skoletid og har en aktiv livsstil.

For 13-14 åringer foregår undervisningen på residensen Domaine Pignada mellom Bayonne og Biarritz, der alle deltakerne også bor. Residensen ligger i et stort grønt område med flere idrettsfasiliteter i nærheten og et svømmebasseng.

For 15-17 åringer bor du hos en av skolens utvalgte vertsfamilier. Undervisningen foregår på Collège Immaculée Conception som ligger i Rue de Frères, cirka 20 minutters gange fra Plage de la côte Basques.

Biarritz, Anglet og Bayonne

Biarritz, Anglet og Bayonne – alle tre er mer eller mindre sammenvokste byer i den sørvestlige regionen Nouvelle-Aquitaine. Her bor det totalt ca. 200 000 innbyggere som om sommeren fylles av turister. Alle trekkes de hit av naturen, surfing og den fransk-baskiske atmosfæren som preger stedene.

Biarritz, og Anglet, blir ofte kalt surfernes Mekka i Europa. Biarritz i seg selv er en enormt vakker by og en utrolig populær badeby som gløder fullstendig om sommeren. Byen har nesten 30 000 innbyggere, men antallet øker dramatisk om sommeren. Turister fra hele verden kommer hit for å bli forført av byens livlige atmosfære, eksotiske sjarm og vennlige atmosfære. I dette strandparadiset finner du moderne luksus i majestetisk form. Et av de vakreste eksemplene er det berømte Hôtel du Palais, som opprinnelig ble bygget i 1855 av Napoleon III som et sommerresidens for hans elskede Eugenie de Montijo. I dag fungerer bygningen som et hotell og kombinerer prakt og eleganse med luksus og moderne fasiliteter.

Anglet er en større by enn Biarritz med ca. 40 000 innbyggere, mest kjent for sin 5 km lange hvite sandstrand i øst, skoger og naturreservater. Noen av de mest kjente og navngitte strendene i Anglet er Barre, Cavaliers og Sables d’Or, sistnevnte med flere tilhørende restauranter og barer. Også Izadia, en kjent naturpark i Anglet, er verdt et besøk når du er her.

Bayonne, i den nordlige delen, møtes elvene Nive og Adour, og det er langs elven du finner Bayonnes sentrale kjerne med karakteristiske fransk-baskiske villaer med fargerike tre detaljer. Stedet beskrives som fredelig, vakkert og avslappende, og langs elven finner du flere barer og restauranter å slå deg ned på.

Fra Bayonne til Biarritz er det ikke mer enn 8 km, og en bussreise tar vanligvis ca. 30-35 minutter. Byen er også kjent for å arrangere den største sommerfestivalen i Frankrike, flere sjokoladebutikker og produsenter holder til her, og det er også her den kjente Bayonne-skinken stammer fra.

Er du sportsinteressert så er det i disse områdene et imponerende antall golfbaner, muligheter for sykling og ridning, og ikke minst, et enormt utvalg av vannsport som seiling, svømming, surfing og vindsurfing.

Fritid

International House legger stor vekt på fritidsaktiviteter som ofte er knyttet til skolens språkkurs. Det er mye å se og oppleve her. For deg som reiser ned for å delta på ungdomskurset, er utvalget av aktiviteter enda større! Biarritz er en sjarmerende by dominert av havet og strandlivet. Det er spesielt den absolutt beste og mest populære byen i Frankrike for bølgesurfing. Her kan du også utføre andre idretter som ridning, golf, sykling og rugby.

Byen er omgitt av utrolig vakker natur der du kan gå turer og nyte den nydelige atmosfæren på fritiden din. Du bør også benytte anledningen til å dra utenfor landets grenser til Spania og San Sebastian, som ligger bare en 30-minutters kjøretur fra Biarritz.

Kurs og program

Språkkurs på fransk

Leksjoner per uke: 20

Skolens populære ungdomskurs inneholder 20 leksjoner à 45 minutter fransk per uke (tilsvarer 15 timer per uke). Innholdet i denne språkkurset er en godt avveid blanding av kommunikasjonsøvelser, lytte- og leseforståelse, samt skriveøvelser der lærerne har utviklet morsomme, pedagogiske aktiviteter som passer ungdommer på språkreise.

Fokuset legges på muntlig og skriftlig kommunikasjon, å styrke ordforrådet, grammatikk, å kunne uttrykke seg mer flytende, samt å lære fransk kultur og fransk dagligliv. Lærerne dekker alle kompetanseområdene i den europeiske referanserammen for språknivåer – CEFR, og oppfordrer og oppmuntrer elevene til å snakke så mye fransk de bare kan, både i løpet av undervisningstiden og også om ettermiddagene. Flertallet av deltakerne har studert litt fransk tidligere, men også nybegynnere er velkomne hit.

I gjennomsnitt består gruppene av 8 deltakere, maksimalt 14. Leksjonene foregår fra kl. 09.00 til 12.30 mandag til fredag. Første mandag avlegger studentene en språktest kl. 08.30, og leksjonene starter deretter rundt kl. 10.10.

Innholdet i språkkurset tilpasses nivået til studentene i gruppen. Du vil gå gjennom grunnleggende grammatikk og utvikle dine muntlige og skriftlige ferdigheter gjennom motiverende øvelser.

Aktiviteter

Det som kjennetegner et ungdomskurs er at det alltid er et livlig og spennende aktivitetsprogram ved siden av studiene. Å dra på språkreise skal være gøy! Her i Biarritz kjennetegnes det først og fremst av surfetimer.

Surfing

Biarritz er verdenskjent for surfing, så det er ingen bedre plass enn her å drive med sporten enn her. I kurspakken inngår:

 • 4 surfesessioner à 1,5 timer på nærliggende strender. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller en mer erfaren surfer. Timeplanen for leksjonene avhenger litt av værforholdene, men de er planlagt på mandager, tirsdager, torsdager og fredager.
 • Kvalifiserte instruktører fra International House’s partnerskole som er dedikert til surfing.
 • Leksjonene tilpasses helt etter elevenes evner og ferdigheter.
 • Maksimalt 8 deltakere per gruppe.
 • Alt utstyr som våtdrakter og brett er inkludert.
 • Obligatorisk svømmetest første kursdag

Andre aktiviteter

Ved siden av aktivitetene ovenfor er det mange andre sosiale og morsomme aktiviteter du kan delta i. Målet er å fremme utveksling mellom studenter og å begynne å snakke fransk på avslappede og morsomme måter!

15-17 år

 • Sosiale og kulturelle aktiviteter 2 ganger per uke. Eksempler på aktiviteter er fotball, quiz, strandvolleyball, fotokonkurranser med mer.
 • På fredagskveldene organiserer skolen sosiale kvelder for studenter, mens andre kvelder tilbringes med vertsfamilien. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en første uke på skolen kan se ut:

13-14 år

 • Sosiale og kulturelle aktiviteter 4 ganger per uke. Eksempler på aktiviteter er fotball, quiz, strandvolleyball, fotokonkurranser med mer.
 • På søndager, onsdager og fredager arrangerer skolen sosiale kvelder for studentene, mens andre kvelder tilbringes på residensen.
 • En halvdagsutflukt eller sosial/kulturell aktivitet på onsdager.
 • En heldagsutflukt på lørdager.

Bolig

Vertsfamilie

13-14 år

Ungdommene i alderen 13-14 år bor på residensen Domaine Pignada, som ligger ideelt til, mellom den historiske delen av Bayonne og Grand Plage i Biarritz. Residensen ligger på et 4 hektar stort grønt område med flere sportsfasiliteter som minigolf, gymsal, svømmebasseng, ballvegg, fotball- og rugbybane. Det er også to restauranter tilgjengelig. Residensen har totalt 110 rom, og hvert rom rommer 2-8 deltakere, bad deles. Det er muligheter for klesvask en gang i uken, og sengetøy er inkludert. Personalet er til stede hele døgnet for å sikre trygghet under oppholdet. Av sikkerhetsgrunner har ikke deltakerne mulighet til å oppholde seg alene i Bayonne og Biarritz, så det er viktig å huske på at oppholdet skjer på og rundt residensen.

All transport til og fra aktiviteter og utflukter er inkludert og utføres sammen med kurslederne.

Det er en leder og maksimalt 12 ungdommer per gruppe under utflukter. Bestillingsfrist er 2 uker.

Vertsfamilie

15-17 år

Ungdommene i den eldre aldersgruppen bor hos utvalgte franske vertsfamilier. Du bor sammen med en annen kursdeltaker i et dobbeltrom (i noen tilfeller kan flere enn to kursdeltakere bo hos familien). Helpensjon er inkludert, noe som betyr at du får frokost og middag hos vertsfamilien din. Lunsjen er enklere og spises ofte på skolen eller tas med hvis det er planlagt en utflukt eller aktivitet.

Familiene bor inne i Biarritz, og de fleste bor i det naturskjønne Anglet sørvest for Biarritz eller i Bayonne. Du kan forvente en busstur på maksimalt 30 minutter til skolen.

Det er dessverre ikke mulig å reservere familier på forhånd, adressen til familien blir oppgitt ca. 1-2 uker før avreise. Innkvarteringen er tilgjengelig fra søndagen før kursstart til lørdagen etter kursslutt, med mindre annet er avtalt med oss eller International House. Etter bestilling vil du få informasjon fra oss om reglene som gjelder når du bor hos en familie, samt annen nyttig informasjon.

Alle deltakere må respektere de fastsatte tidene. For deltakere i alderen 15-17 år må de være hjemme senest kl. 23.00 på hverdager og senest kl. 01.00 på fredag og lørdag.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
Ungdomskurs 15-17 år, inkludert vertsfamilie
1 uke: 14 640
2 uker: 28 320
Ekstra uke: 13 690
Ungdomskurs 13-14 år, inkludert residens
1 uke: 18 360
2 uker: 35 760
Ekstra uke: 18 360
Allergi/diett (glutenfritt, laktosefritt etc.) På forespørsel
Hva inngår i prisen?
Språkkurs med 20 leksjoner per uke, 4 leksjoner surfing per uke, aktiviteter, kursmateriell, transport tur-retur fra flyplassen eller togstasjonen i Biarritz, overnatting med helpensjon på studenthjem eller hos vertsfamilie (dobbeltrom eller flersengsrom).

 

Kursstart 2024

Kursstart
Ungdomskurs i fransk:  Ankomst søndag med kursstart på mandag. Hjemreise på lørdager.
13-14 år:  1.juli (2 uker til 4 uker)15.juli (2 uker)
Ankomsttid: før 13-14 åringer må ankomme senest kl 13.00 på søndager!
15-17 år: 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8 (minst en uke)

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager:  1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juleferie: 21.desember 2024 til 6.januar 2025.

Deltagerkommentarer

Liv 17 år, 2 uker

Jeg følte virkelig at jeg lærte bra i klasserommet. Leksjonene var både utfordrende og lærerike. Jeg følte meg alltid trygg i klasserommet. Aktivitetene var morsomme og fikk alle til å bli bedre kjent med hverandre. Byen var koselig og vakker med solnedgangen i horisonten. Det var perfekt at den var så  «liten», det var lett å lære seg å orientere seg. Jeg følte meg aldri utrygg eller ubekvem.

Det er mulig å komme seg til Biarritz på flere måter, enten med fly eller tog. Hvis man velger å fly, kan man enten fly via Paris og deretter ta et tilknyttet fly direkte til Biarritz. I visse perioder flyr også Norwegian til den nærliggende byen Bordeaux, hvor man enkelt kan ta tog videre til Biarritz.

Ryanair og Norwegian flyr også direkte til Biarritz i visse måneder. Flyplassen i Biarritz ligger ca. 7-8 km fra bysentrum.

Hvis man velger tog som transportmiddel, kan man for eksempel ta TGV-hurtigtog fra Paris Montparnasse, noe som tar rundt 4,5 timer. Fra Bordeaux kan man også ta tog, det tar ca. 2 timer uten bytter.

En av International House’s ansatte vil møte deg ved ankomst på Biarritz flyplass eller Biarritz togstasjon og transportere deg til innkvarteringen, samt følge med når det er tid for hjemreise, uten ekstra kostnad. Lokal transport er ikke inkludert i prisene og må betales på stedet (et busskort koster ca. 12 € per uke).

Spør vår studieveileder Thea!

23 96 75 00
Bestill info/Still et spørsmål

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982