Sprakresor

Antibes, Côte d'Azur, Frankrike

Språkreiser for ungdom til Antibes på Centre International D’Antibes

Sør-Frankrikes mest populære kurs for ungdommer Erfaren og etablert skole Bolig på campus eller vertsfamilie

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

Centre International D’Antibes (CIA) har lang og bred erfaring med å arrangere ungdomskurs og språkreiser for voksne deltakere. Kursene er kjent for å holde høy kvalitet og er også innholdsrike i aktiviteter etter skoletid.

Benytt sjansen til å lære fransk i sommer! Antibes og CIA er en perfekt kombinasjon for ungdommer som ønsker å tilbringe noen uker i sol og varme, i en passende stor by som føles trygg og svært fransk. I tillegg til kursene tilbyr også CIA et populær ungdomskurs i filmbyen Cannes, under samme ledelse.

Antibes som studiested passer spesielt godt for ungdommer (og foreldre) som søker en «passelig» stor og trygg kystby langs Côte D’Azur. Byens beliggenhet, nær Nice internasjonale flyplass, gjør det også enkelt å komme hit.

Skolen holder høy standard og tilbyr veldig gode fritidsaktiviteter.

Antibes

Antibes er en sjarmerende kystby som ligger noen få mil sør for Nice langs Middelhavskysten. Byen har vokst sammen med feriestedet Juan-Les-Pins, og i dag bor det rundt 100 000 mennesker her. Antibes er noe større enn Cannes i størrelse, men betydelig mindre enn Nice. Byens gater og smug, kaféer og restauranter, kles- og kunstbutikker, og strandvennlige strender midt i byen, er noen av grunnene til at ungdommer drar hit på språkreiser.

For mange kan Antibes være det optimale stedet for språkreiser, da størrelsen føles passende og behagelig, og er typisk fransk. Bykjernen er gammeldags med et labyrintisk nett av gater, smug og torg. Her finner du blant annet en borg fra 1500-tallet, hvor det nå er et berømt Picassomuseum. Picasso tilbrakte flere år i Antibes og dens naboområder. Fortsatt er det godt bevarte ruiner av borgen langs havet og havnen som er populære å gå turer på. En annen bemerkelsesverdig bygning er Fortet Le Fort Carré, bygget i 1550, på en bakketopp med flott utsikt over Antibes havn.

I Antibes er det gamle blandet med det moderne, og i tillegg til alle de historiske perlene, er det fullt av populære restauranter og barer samt en av Europas største private båthavner med en egen del for luksusyachter.

Fritid

Antibes tilbyr mange herlige opplevelser uansett alder! For ungdommer som liker å bade på fine, ikke for overfylte strender, og å drive med vannsporter, er Antibes et perfekt sted. Strendene, havnen og bykjernen er alle lett tilgjengelige. Les mer om skolens aktiviteter under fanen Kurs og Program.

Kurser

CIA’s språkkurs er skreddersydd for ungdommer som ønsker å lære mer fransk, samtidig som de får en aktiv fritid ved siden av. Alt dette i et trygt og godt organisert miljø. Språkkursene inkluderer også utflukter og mange andre morsomme aktiviteter.

Ungdomskurs i fransk

Leksjoner per uke: 20, 25

På ungdomskurset studerer du 20 franskleksjoner per uke, enten for «Standard»-kurset i små grupper med maksimalt 15 ungdommer eller for «Premium»-kurset med maksimalt 10 ungdommer. Dersom du tar 20 leksjoner per uke, begynner dagen din klokken 8.45, og leksjonene varer til 12.05 med en pause på 20 minutter. I kurset inngår blant annet en times workshop hver dag med muntlig kommunikasjon. Innholdet i språkkurset tilpasses nivået til studentene i gruppen. Du vil gå gjennom grunnleggende grammatikk og utvikle dine muntlige og skriftlige ferdigheter gjennom motiverende øvelser.

Ønsker du å studere mer intensivt, anbefaler vi at du booker språkkurset som inneholder 25 leksjoner per uke. Alle leksjoner vil da bli holdt om morgenen/formiddagen, slik at det fortsatt er tid til å delta i skolens aktivitetsprogram. Dette alternativet kan bare velges hvis du velger «Standard»-kurset.

CIA benytter dynamiske undervisningsmetoder som bygger på en aktiv læringsprosess, noe som stimulerer og vekker interessen din for språket. I tillegg får du muligheten til å fordype deg i den franske kulturen, noe som er en viktig del av å forstå et nytt språk fullt ut!

Aktiviteter

Skolen organiserer også mange utflukter i området, som er rikt på sjarmerende mindre steder og spennende steder. Hver uke er det et omfattende aktivitetsprogram som alle kan delta i. Alle aktivitetene er nøye overvåket av skolens team. Her er noen eksempler på fra både «standardprogram» og «premium»:

 • Besøke Cannes, Nice, Lerin-øyene, Monaco
 • Barbecue eller temamiddager på kveldene, dans/diskotek, show og kabaret
 • Spillkvelder
 • Sport som seiling
 • Gratis buss til stranden og inn til byen (for skolens elever som bor på campus)
 • Minigolf
 • Laser spill
 • Bowling
 • Besøk i badeland
 • Guidet kveldstur i Cannes eller Nice

Skolen tilbyr også et ekstra aktivitetsprogram som du selv kan bestille egne aktiviteter utover det som er inkludert. Disse aktivitetene er ikke inkludert i kurspakken og må betales på stedet.

Premium

Det som skiller «Premium» fra «Standard» er blant annet at det er maksimalt 10 ungdommer i hver undervisningsgruppe, at du alltid bor på residensene Arabel eller Aragon i luftkondisjonerte dobbeltrom med eget bad, og at undervisningen ikke foregår på Campus, men i den gamle, sjarmerende skolebygningen. Ønsker du heller å bo hos en vertsfamilie, kan dette ordnes. Familier bor ca. 20 minutter fra skolen til fots eller med buss. Mange familier kan tilby eget bad hvis du ønsker det.

En annen fordel er at noen flere og mer eksklusive aktiviteter er inkludert, slik som padlebrett, spesialtur til Monaco, boblefotball, fransk matlaging, og adrenalinsport (jet og bananbåt). Utflukter og mange andre aktiviteter, utenfor boenheten, er imidlertid ofte felles for ungdommer fra både «Standard» og «Premium».

Boende

Skolen i Antibes tilbyr alltid to boalternativer. I høysesongen (for datoer, se Priser & Datoer) på ungdomskurset «Standard» kan du velge å bo enten på campus med andre kursdeltakere eller hos en fransk vertsfamilie. Valget av boalternativ avhenger i stor grad av dine preferanser. Hvis det er viktig for deg å være nær skolen og fellesskapet med andre kursdeltakere, er det best å bo på campus, siden hoveddelen av undervisningen skjer der. På campus er det også flere aktiviteter å delta i, og du har alltid mange venner som bor på samme sted. Hvis du velger å bo hos en vertsfamilie, får du i stedet en ekstra utfordring med å fortsette å snakke fransk etter undervisningstiden.

Campus

For ungdomskurset «Standard» bruker CIA-skolen forskjellige campusområder om sommeren. Hvilket campus du blir plassert på avhenger i stor grad av hvilken periode du studerer i.

Campus Horticole ligger i et hyggelig boligområde i Antibes, omgitt av grønne hager. Herfra er det omtrent 20 minutters gange til strendene og 30 minutters gange til sentrum av Antibes. Undervisningen foregår også på Horticole om morgenen, og det er også et lite svømmebasseng, kafeteria, amfiteater og sportsfasiliteter på samme område. En gratis shuttlebuss går mellom Horticole og sentrum av Antibes flere ganger om dagen. Du bor i rom med fire senger, og i noen få tilfeller i dobbeltrom.

Leonardo da Vinci Campus ligger på 214 Rue Jean Joannon. Dette campuset åpnet i 2007 og har blant annet et svømmebasseng, kafeteria, TV-stue og sportsanlegg. Campuset består av flere 3-sengsrom med dusj, og toaletter finnes på hvert etasje. Alle måltider serveres på campus, og undervisningen foregår også her. Fra dette campuset tar det omtrent 20 minutter med buss til strendene og sentrum av Antibes. En gratis shuttlebuss går mellom Leonardo da Vinci campus og sentrum av Antibes flere ganger om dagen.

Premiumresidens

Hvis du velger «Premium»-kurset, blir du plassert på residensene Castel Arabel eller Aragon, begge ligger noen minutters gange fra sentrum av Antibes og strendene. Du vil bo i komfortable dobbeltrom med eget bad, og noen har også et lite kjøkkenkrok. Rommene har aircondition.

Vertsfamilie

Dette er den beste måten å komme nærmere den franske kulturen på! Alle familier er nøye utvalgt av skolen og besøkes jevnlig. Familier bor enten i Antibes eller Juan les Pins, med gangavstand eller kort busstur til skolen. Du spiser frokost og middag sammen med familien din, lunsj serveres på campus på hverdagene, og i helgene spiser du lunsj med familien. Du bor vanligvis i tomannsrom (jenter med jenter og gutter med gutter), men noen familier tilbyr også tremannsrom, og kan også ta imot flere enn bare to studenter om gangen. Enkeltrom kan ordnes på forespørsel mot ekstra kostnad.

Tider og regler

På skolen i Antibes er det visse tidsbestemmelser for når du som deltaker kan være ute på egen hånd om kveldene. Ta gjerne kontakt med oss for å få vite hva som gjelder.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser

Ungdomskurs på fransk ink. overnatting

1 uke: 11 940
2 uker: 23 580
3 uker: 35 220
Ungdomskurs på fransk ink. overnatting – premium
1 uke: 17 580
2 uker: 35 160
Ekstra uke: 17 580
Engangsavgift for 1 ukes booking til kommer: 590
Frivillige tillegg
Intensivkurs
+5 leksjoner per uke 1 420
Glutenfritt kosthold
Tillegg per uke: 2 050 per uke

Hva er inkludert i prisen?

Språkkurs med 20 leksjoner per uke, aktiviteter, campus / vertsfamilie, helpensjon, kursmateriell, vitnemål og delt overføring til og fra Nice International Airport. Flybillett er ikke inkludert i våre priser.

Kursstarter 2024

Kursstarter

Ankomst

Ankomst søndag med kursstart mandag. Hjemkomst lørdager.

Ungdomskurs Standard: 23/6-24/8
Ungdomskurs Premium:  24/3-22/6, 23/6-24/7, 25/8-26/10
Dans & fitness 30/6-27/7
Seiling 30/6-24/8

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 1/4, 1/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11

Deltagerkommentarer

Amalia 17 år, 3 uker

Nå har jeg kommet hjem fra Antibes… det var det beste jeg har gjort i mitt liv! I begynnelsen klaget jeg litt, men etter en uke kom jeg inn i det, og nå som jeg er hjemme, vil jeg tilbake så MYE!!! Jeg prøver å overtale foreldrene mine til å dra tilbake mot slutten av sommeren i to uker, men siden jeg har besøk her i Sverige, synes de at jeg burde bli…

Max 16 år, 2 uker

I Antibes føler man seg raskt som en del av byen. Jeg bodde antageligvis i den beste leiligheten i byen og med den snilleste utleieren!

Karin 17 år, 2 uker

Det er en utrolig vakker region, og fra Antibes er det veldig enkelt å reise til nærliggende byer som Cannes og Nice, hvor det er mye å se, i tillegg til at Antibes selv er veldig hyggelig og vakkert. Fritidsaktivitetene som skolen tilbød var gode. Men det var også bra å ha muligheten til å ikke delta, spesielt hvis man er litt eldre og har muligheten til å gjøre andre ting på egen hånd. Og det var mange ting å gjøre i området fordi man ikke bare var begrenset til Antibes, men lett kunne reise til nærliggende steder. Tips til andre deltakere, vær åpen og snakk med folk, gjerne med de som kommer fra andre land enn ditt eget, for det er virkelig spesielt å bli kjent med noen som bor i et annerledes samfunn og lever i en annen kultur enn deg. Og så bare nyt tiden når du er der, og ikke vær redd for å snakke fransk!

Cindy 17 år, 2 uker

Jeg møtte mange mennesker og nye venner fra alle mulige deler av verden samtidig som jeg fikk utvikle fransken min og oppleve litt fransk kultur med venner. Selv om det er noen få ulemper, overvinner alt det positive dem, og jeg skulle ønske jeg hadde reist lenger enn bare to uker!

Elsa 15 år, 2 uker

Ikke vær redd! Snakk så mye du kan, og litt til! Bli kjent med andre elever, du vil ikke bare lære et nytt språk, du vil lære en helt ny side av deg selv. Ledere og læreren min den siste uken var helt fantastiske.

Spør vår studieveileder Thea!

23 96 75 00
Bestill info/Still et spørsmål

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982