Sprakresor

Chester, England

Språkreiser for ungdom til Chester på English in Chester

Flotte vertsfamilier Variert aktivitetsprogram Skole med høy kvalitet

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset

English in Chester har siden 1976 tilbudt språkreiser til internasjonale studenter på sin skole i sentrale Chester.

Skolen blir ranket av British Council som en av de absolutt beste skolene i Storbritannia. På sommeren tilbys det ungdomskurs for ungdom mellom 13-16 år. Disse kursene holdes i en separat bygning ved University of Chester, en kort gåtur fra hovedskolen og sentrum. Språkkurset blir kombinert med morsomme aktiviteter og utflukter, og alt blir trygt overvåket av skolens personale og lærere.

Når det gjelder innkvartering bor man hos nøye utvalgte vertsfamilier i gangavstand eller en kort bussreise fra skolen.

Transfer og skolens såkalte Meet & Greet kan bestilles fra både Manchesters og Liverpools flyplass, hvilket innebærer at en representant fra skolen venter og tar imot på flyplasser for så å kjøre deg til innkvateringen, samt hjelper til med innsjekk på tur hjem igjen.

Språkkurset for ungdom har maks 100 deltakere, med et snitt på 70, og i hver klasse er det maks 12 deltakere. Kurset har en nokså god miks av nasjonaliteter.

Chester

Chester er en koselig og typisk britisk by der man raskt vil føle seg hjemme. Det er også en av Englands vakreste og eldste byer med en gammeldags engelsk bykjerne. Byen har ca. 120 000 innbyggere. Man kan spasere til det meste i Chester, men det er også enkelt å ta bussen her. En gammel ringmur omslutter byens sentrum, og langs muren finner du den kjente klockstapeln, som er Englands nest mest fotograferte klokke. Byen har også en velkjent galoppbane, og det er veldig populært når det arrangeres race i byen. Byene Manchester og Liverpool ligger mindre enn en time unna.

Fritid

Som deltaker på English in Chesters språkkurs for ungdom vil du ta del i et variert aktivitetsprogram. Tanken er at du også utenfor klasserommet skal kunne trene på å snakke engelsk sammen med dine nye venner. Aktivitetene finner sted på ettermiddager og kvelder, og programmet varierer litt fra uke til uke.

Aktiviteter 
Omvisning første dagen, Chester Tresure Hunt, Film Chester, Chester Fairy Tale, Beatles Project, bowling, Riverboat Disco, Laser Quest, Scottish Ceilidh, International Evening, Quiz, English in Chester’s Oscarsgalla, Manchester United Tour, Chester Zoo, Chesire Oaks, Ice Skating, Blue Planet Aquarium, Beeston Castle/Ice Cream Farm.

Hver lørdag drar man på en utflukt:

 • Alton Towers: Englands største og beste fornøyelsespark!
 • Liverpool: Byen som er kjent for musikk, museum, gallerier og shopping.
 • Manchester: Englands nest største by er både moderne og historisk med mye å se og gjøre. På utflukten besøker man det interaktive Museum of Science and Industry såvel som katedralen og et fotballmuseum.
 • Conwy castle, Norra Wales: Conwy er en sjarmerende liten by omgitt av de vakre Snowdonia-fjellene, og med et av landets mest spektakulære middelalderslott.

Kurs

Ungdomskurs

Undervisningstimer per uke: 20

Ungdomskursene er for ungdom mellom 14-16 år, og finner sted på sommeren mellom juli og august. Klassene er internasjonale, og det kommer ungdom fra hele verden for å delta på kursene. Du kan selv bestemme hvor mange uker du ønsker fra minst to uker og maks fire uker. Kurset finner sted på formiddagen i tidsrommet 9.30-13.00.

Det inngår i kurset også et fullt aktivitets- og utfluktsprogram, samt innkvartering hos vertsfamilie med helpensjon. I hver familie bor det vanligvis minst to deltakere fra kurset, og vertsfamiliene er nøye utvalgt av English in Chester.

Undervisningen på formiddagen fokuserer på å aktivt forbedre kommunikasjonen både muntlig og skriftlig ved hjelp av blant annet aviser, radioprogram, dikt og sanger. Det undervises på ulike språknivåer, fra A1 til C1. For å finne riktig språknivå gjennomføres en språktest første dagen.

Utflukt- og aktivitetsprogrammet er så klart en populær del av kurset. Det er utformet for å være morsomt og stimulerende, og det gir deltakerne muligheten til å utvikle språket ytterligere.

Dette inngår i kursavgiften:

 • Forkunnskapstest
 • 20 undervisningstimer (15 timer) per uke
 • Kursmateriell/kursbøker
 • Innkvartering søndag-lørdag i enkelt- eller dobbeltrom hos vertsfamilie
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag hver dag)
 • To temakvelder på ettermiddagene per uke
 • En halvdagsutflukt per uke
 • To halvdagsaktiviteter per uke
 • To kveldseventer per uke
 • Minst en heldagsutflukt i helgen (om du booker minst 2 uker)
 • Ledere tilgjengelige døgnet runde under hele oppholdet
 • Diplom etter avsluttet kurs

Innkvartering

Vertsfamilie

Skolen har nøye valgt ut sine vertsfamilier. Du bor på enkeltrom eller dobbeltrom (som du deler med en annen kursdeltaker). Helpensjon inngår (frokost, lunsj og middag). Når du bor hos en vertsfamilie får du en fantastisk mulighet til å praktisere språket og oppleve den britiske kulturen. Familiene er vennlige og velkomne, og bor vanligvis i gangavstand fra skolen, ca. 10-30 minutter, eller en kort busstur unna, ca. 10-20 minutter. Familiene ser ulike ut, det kan for eksempel være et par med eller uten barn, husdyr eller en eldre person. Ettersom English in Chester er den eneste språkskolen i Chester som har åpent året rundt, kan de velge ut og arbeide med de beste familiene.

Du har tilgang til innkvarteringen fra søndagen før kursstart til lørdagen etter endt kurs. Husk å informere oss om eventuelle allergier eller andre ønsker.

Transfer fra flyplassen i Manchester eller Liverpool og til innkvarteringen kan bookes mot et tillegg.

Ankomst og transfer / Meet & Greet service

Vi er opptatt av at ankomst og retur til og fra England skal føles trygt. Vi anbefaler at du bestiller skolens transfer, den såkalte Mett and Greet service. det innebærer at kursdeltakeren blir møtt i ankomsthallen på flyplassen i Manchester eller Liverpool av en representant fra English in Chester. De har på forhånd blitt informert om ankomsttid og flightnummer. De passer på at man tas trygt imot og blir fraktet til innkvarteringen. Det samme gjelder på tilbaketuren; de blir informert om hvilket fly man skal med, og hjelper til med innsjekkingen.

Assistanse for barn som reiser alene:

Enkelte flyselskap tilbyr assistanse for barn som skal fly alene, der barnet blir tatt hånd om under hele reisen. Den er ofte obligatorisk for barn mellom 5-11 år, men kan bookes for barn mellom 5-15 år. Servicen innebærer stort sett at flyselskapet tar ansvar for at barnet blir fulgt ombord i flyet, blir introdusert for kabinpersonalet, og blir overlatt til den som møter barnet i ankomsthallen.

Flyselskapet får navnet og telefonnummeret til den som møter på flyplassen, og den personen må fremvise gyldig legitimasjon med bilde. Merk at denne informasjonen er generell, og vi i EduPlanet tar ikke ansvar for endringer i disse reglene. Vi anbefaler å selv ta kontakt med det aktuelle flyselskapet for mer informasjon.

Husk å gi oss beskjed om denne tjenesten er bestilt gjennom flyselskapet, da skolen må vite dette.

Husk også å gi oss beskjed om flydetaljene senest tre uker før avreise. Ankomstdag er søndag og hjemreisedag er lørdag.

Priser og Datoer 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i engelsk
2 uker: 20 860
3 uker: 30 660
4 uker: 40 460
Transfer (Manchester eller Liverpool)
Transfer til Chester fra flyplassen:
(Anbefales for 16-åringer som reiser alene)
1 710
Transfer til flyplassen fra Chester:
(Anbefales for 16-åringer som reiser alene)
1 710
Meet and Greet service + transfer t & r
(Obligatorisk for deg under 16 år som reiser alene):
2 800
Hva inngår i ungdomskurset?
Undervisning, aktivitets- og utfluktsprogram, registreringsavgift, kursmateriell, innkvartering i vertsfamilie, helpensjon. Transfer mot kostnad.

Kursstart 2024

Kursstarte
Ungdomskurs, startdatoer:  1/7, 8/7, 15/7, 22/7
Kursperiode:  1/7-9/8
Kurslengde:  2 (minst), 3 eller 4 uker (maks)
Ankomstdag: Søndagar
Hjemreisedag: Lørdagar

Deltagarkommentarer

Katarina 16 år, 2 veckor

Att åka på språkresa är ett jättebra sätt att få komma ut i världen. Du får nya vänner från olika länder, du lär känna ett nytt land, får äta ny sorts mat och ha jättekul! Aktiviteterna var roliga och det fanns mycket att välja på. Lärarna var glada och positiva och jag har lärt mig mycket. Jag bodde hos en jättesnäll familj som brydde sig. Chester är dessutom en jättemysig och fin stad!

Jennifer 16 år, 2 veckor

Att åka på språkresa med EduPlanet var något av det bästa jag gjort. Lärarna var underbara, lektionerna var roliga och min familj var fantastisk! Chester är en mysig stad, stor men inte för stor, lätt att hitta i.

Fanny 16 år, 3 veckor

EduPlanet erbjöd allt man kan önska sig. Allt var mycket proffessionellt samtidigt som det var personligt! Jag hade en superhärlig tid i Chester där jag träffade underbara människor.

Elin 16 år, 3 veckor

Det första jag gjorde när jag landade i Manchester och skulle åka taxi till Chester var att sätta mig på fel sida i bilen, vid ratten. «Vänstertrafik var det ja…» tänkte jag och satte mig i passagerarsätet. Samtidigt som jag under mina tre veckor i England försökte vänja mig vid att alla bilar körde på, enligt mig, fel sida av vägen, var jag med om allt möjligt! Jag gick på lektioner som förbättrade min engelska, lärde känna nya kompisar, åkte på utflykter, var med på aktiviteter skolan anordnade, åt middagar hos min värdfamilj och mycket mer. Under min tid i Chester lärde jag känna både nya kompisar och också mig själv. Att utmana sig själv genom att vara hemifrån själv i tre veckor är ett bra sätt att utvecklas. Man tvingas vara självständig och det är en härlig känsla att kunna klara sig på egen hand. Jag hann bli van vid människorna och staden. Jag kom in i dagsrutinerna och behövde snart inte längre tänka på hur jag skulle gå i staden för att hitta. Det gick av sig självt! Något jag däremot aldrig hann bli van vid förrän det var dags att åka hem var att bilarna körde på fel sida av vägen…

Jättebra lärare, lektionerna med varierat innehåll, mysig stad, trevligt folk och omtänksamma engelsmän som kör på fel sida av vägen. Jag rekommenderar att åka till Chester!

Axel 15 år, 3 veckor

Bland de bästa lärare jag har träffat. Undervisningsmaterial hänger någorlunda ihop med lärarna. Själva undervisningen i helhet var relevant och mycket bra. All skolpersonal va trevlig och hjälpsam. Trevlig familj, bra mat, bra rum. Huvudlokalerna var bra. Skolbyggnaden var bra placerat; nära vattnet och centrum. Utflykter har varit perfekta och många. Vacker stad, fungerande bussrutter, oftast trevligt folk.
Pappa Mikael: Det är klart mycket bättre / prisvärt att skicka sina barn på en sådan här resa än med organisationer med fler svenska ungdomar, men jag kan tänka mig att många inte känner till detta eller är rädda för att skicka iväg sina barn «själva».

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982