Sprakresor

Los Angeles, Kalifornien, USA

Engelskkurs i Los Angeles på College of English Language

Skole i Santa Monica Nære strand og shopping Flere boalternativer

Skoleinfo:

  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

College of English Language (CEL), er en språkskole med over 30 års erfaring med språkkurs for internasjonale deltagere fra hele verden.

Gruppene holdes små med et gjennomsnitt på 8 studenter per klasse og maks 12. Skolen ligger i vakre Santa Monica, bare fire kvartaler fra stranden og den velkjente piren. Kurslokalene finner du i toppetasjen i et treetasjes hus med godt lys og utsikt over Wilshire Boulevard og Downtown Santa Monica. De små gruppene gjør at du får mye tid med læreren og sånn sett har maksimalt utbytte av oppholdet. CEL har også den nyeste teknologien i bilde- og lydsystemer for så god og effektiv læring som mulig.

College of English Language driver også to skoler i San Diego downtown og Pacific Beach. Ta kontakt med EduPlanet hvis du er nysgjerrig på disse skolene også.

Los Angeles

os Angeles ligger i California, og er den nest største byen i USA med 3,8 millioner innbyggere. Denne verdensbyen kryr av spennende og mangfoldige nabolag som tilbyr alt mellom himmel og jord.

Skolen ligger i det populære Santa Monica-distriktet i Vest Los Angeles. Nyt en fin tur langs den lange, hvite sandstranden, nyt matkulturen i en koselig restaurant, eller hvorfor ikke prøve å se noen kjendiser på Hollywood Boulevard! Kun ti minutters gange fra populære Santa Monica Beach finner du skolelokalene. Også i nærheten ligger den godt likte 3rd Street Promenade, som er et populært underholdningsområde. Der finner du kinoer, restauranter, talentfulle gatemusikere og selvfølgelig Los Angeles berømte natteliv.

Hva med en liten klassisk amerikansk roadtrip? Santa Monica er ideelt plassert for en dagstur til noen av Los Angeles mest berømte steder. Besøk for eksempel:

  • Venice Beach (5 km sør)
  • Beverly Hills (10 km nordøst)
  • Hollywood (22 km nordøst)

Fritid

Hvorfor ikke dra på en NBA-kamp, en baseballkamp eller en fotballkamp? For sportselskere er LA en utmerket by!

For de av dere som ikke er så interessert i sport, er det selvsagt mange andre ting å gjøre! Ikke gå glipp av å besøke de populære bydelene Hollywood, Melrose og Rodeo Drive. Mange tilbringer mye tid på LAs populære strender, Huntington og Venice Beach, hvor du kan spille strandvolleyball, gå på rulleskøyter eller slappe av med venner på stranden. Skolen organiserer også ulike aktiviteter og utflukter både i Santa Monica, men også til Los Angeles, San Diego og Las Vegas.

Kurs

Språkkurs i engelsk

Leksjoner per uke: 20

Språkkurs i engelsk som tar opp alle elementene i språket, som samtale, grammatikk, lytte-, lese- og skriveøvelser, uttale og ordforråd. Maks 10 studenter per gruppe og i gjennomsnitt 7. Språkkurset er tilgjengelig på forskjellige nivåer, fra lavt nivå til avansert engelsk. Leksjoner er på hverdager mellom kl. 8.45 og 12.00 eller mellom kl. 14.00 og 17.15. Eksakt timeplan får du ved oppstart. Dette språkkurset krever ikke mye selvstudium eller lekser, noe som gir deg mer fritid og tid til å oppdage Los Angeles og Santa Monica!

Dette språkkurset lar deg studere opptil 90 dager, 12 uker i et vanlig turistvisum. For lengre språkkurs, anbefaler vi at du reserverer 24 eller 30 leksjoner per uke på grunn av landets visumregler.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 24

Språkkurs i engelsk som tar opp alle elementene i språket, som samtale, grammatikk, lytte-, lese- og skriveøvelser, uttale og ordforråd. Maks 10 studenter per gruppe og i gjennomsnitt 7. Språkkurset er tilgjengelig på forskjellige nivåer, fra lavt nivå til avansert engelsk. Leksjoner er på hverdager mellom kl. 8.45 og 12.00 eller mellom kl. 14.00 og 17.15. Eksakt timeplan får du ved oppstart. Dette språkkurset krever ikke mye selvstudium eller lekser, noe som gir deg mer fritid og tid til å oppdage Los Angeles og Santa Monica!

Dette språkkurset lar deg studere opptil 90 dager, 12 uker i et vanlig turistvisum. For lengre språkkurs, anbefaler vi at du reserverer 24 eller 30 leksjoner per uke på grunn av landets visumregler.

Ekstra Intensivt kurs

Leksjoner per uke: 30

Anbefales for de som ønsker å ta kurs på 13 uker eller mer! Intensivt språkkurs i engelsk med totalt 24 leksjoner per uke med undervisning mandag – fredag 8.45 – 12.00 og med to ettermiddagsleksjoner mellom 12.15-13.45. I høysesongen kan også tidene endres og i stedet starte om ettermiddagen.

Denne type språkkurs krever studentvisum fordi du studerer mer enn 18 timer per uke. Hvis du ikke vil søke om studentvisum, må du i stedet bestille 20 leksjoner per uke med en kurslengde på maksimalt 12 uker.

TOEFL eksamenskurs

Leksjoner per uke: 20, 24

TOEFL eksamenskurs er en offisiell engelskeksamen som er gyldig i 2 år og brukes ofte for å søke til amerikanske universiteter eller college, samt noe å ha på CVen sin. TOEFL kursene består av 20 eller 24 TOEFL forberedende leksjoner. Du bør ha minst lav avansert (C1) i engelsknivå

Surfekurs

Leksjoner per uke: 4

Surfekurset består av 4 leksjoner som er delt inn i to ettermiddager med to leksjoner hver. Kan kombineres med de ovennevnte språkkursene. Anbefales!

Innkvartering

CEL i Santa Monica tilbyr flere forskjellige typer boalternativer, i forskjellige kategorier og prisklasser. Bokostnadene i USA er svært høye sammenlignet med andre land. Hvis du ønsker å se etter billigere boformer, anbefaler vi sterkt at du søker etter privat innkvartering i utgangspunktet. Alternativt kan du bestille en av skolens valgte innkvartering for de første ukene og se etter ditt eget.

Vertsfamilie

Å bo i en nøye utvalgt vertsfamilie gir deg et innblikk i amerikansk kultur og muligheten til å bruke språket daglig. Velg med halvpensjon (frokost + middag), eller bare frokost. Du bor i et enkeltrom (eget rom) og deler et bad med familien/personen du bor hos. Hvis du bestiller sammen med en venn, er det mulig å bestille dobbeltrom (delt rom). De fleste familier tilbyr også gratis Wifi og mulighet for tøyvask. Sengetøy og håndklær er inkludert. Forvent at det tar ca. 30-60 minutter med offentlig transport til skolen. Dette er et godt alternativ for de som ønsker å oppleve det amerikanske familielivet.

Student House

«Ever wished to live in one of those Hollywood mansions in the movies?» CELs Studenthus er en imponerende bygning beregnet utelukkende for internasjonale studenter. Det er 8 soverom, 4 bad og gir deg de perfekte forholdene til å suge til seg L.A.-ånden med andre studenter, under samme tak!

Her bor du ca. 15 minutter med offentlig transport fra skolen i Santa Monica, og i nærheten av grønnsakhandlere, Brentwood’s Farmers Market og mange restauranter. Du kan velge å bo i et enkeltrom, eller i et dobbeltrom som du deler med en annen person av samme kjønn.

Dette Studenthuset er b.la. utstyrt med møblert oppholdsrom, spisestue og studierom. Det er et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, rengjøring inkludert en gang i uken og sengetøy og håndklær er tilgjengelig for deg å låne. Klimaanlegg, Smart TV med Netflix, gratis WiFi og vaskeritjenester tilbys. For rundt 25 USD per uke kan du også låne en sykkel.

Vær oppmerksom på at denne innkvarteringen må bestilles i minst 4 uker.

Delt leilighet

Ved siden av skolens Student House er det også mulighet til å bo i en leilighet med andre studenter. Her bor både internasjonale studenter og studenter som har engelsk som morsmål, noe som gjør det mulig å trene på språket selv etter skolen. Disse leilighetene har blitt toppranket som valg av innkvartering for mange Santa Monica-studenter de siste årene. Leilighetene har fullt utstyrt kjøkken, stue og gratis WiFi. Et depositum må betales ved innsjekking.

Leilighetene kan bestilles i kategoriene Standard & Premium.

Premium: De fleste av disse leilighetene har et utendørsbasseng med solterrasse med «resortfølelse» og grillplass. Boligen inkluderer også et fullt medlemskap på et treningssenter. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Klimaanlegg og vaskerom er tilgjengelig i bygningen. Leilighetene er vanligvis nær Venice Beach eller UCLA. Forvent ca 20-30 minutter med offentlig transport til skolen. Velg mellom innkvartering i enkeltrom eller tomannsrom. Hvis du bestiller tomannsrom, deler du rommet med en student av samme kjønn som deg. Hvert rom har eget bad.

Standard: Noe enklere utstyrte leiligheter bestående av enkeltrom, tomannsrom. Hvis du vil bo så billig som mulig, bør du bestille et rom i et tomannsrom, dette rommet deles deretter med en student av samme kjønn som deg. En leilighet består ofte av 4 soverom og 2 bad. Gratis Wifi er inkludert i leien. Leilighetene er spredt over hele Los Angeles, f.eks. i Westwood-området. Forvent ca. 30 minutters reise tid med offentlig transport til skolen. Denne innkvarteringen kan bestilles i minst 4 uker.

Priser & Datoer 2021

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 3 610
2 uker: 6 360
3 uker: 9 120
4 uker:  11 870
6 uker:  17 370
8 uker:  22 190
10 uker:  27 520
12 uker:  32 850
24 leksjoner per uke
1 uke: 3 870
2 uker: 6 880
3 uker:  9 890
4 uker: 12 900
6 uker:  18 920
8 uker:  24 250
12 uker:  35 950
13 uker:  37 750
16 uker: 46 270
20 uker:  52 460
24 uker:  62 780
30 leksjoner per uke
1 uke:  4 390
2 uker: 7 910
3 uker:  11 440
4 uker:  14 960
6 uker: 22 020
8 uker:  28 380
12 uker:  42 140
13 uker: 44 460
Surf
4 leksjoner: 1 720
Kursmateriell 
Per uke: 100

Innkvartering

Pris per uke
Bestillingsgebyr for overnatting
Engangsavgift: 860
Vertsfamilie
Enkeltrom, halvpensjon: 3 050
Dobbeltrom, halvpensjon: 2 780
Delt leilighet «Standard»
Enkeltrom 1-3 uker: 4 170
Dobbeltrom 1-3 uker:  3 130
Enkeltrom fra 4 uker:  3 910
Dobbeltrom fra 4 uker:  2 870
Delt leilighet «Comfort»
Enkeltrom, separat bad: 6 080
Dobbeltrom, separat bad:  3 930
Transfer
Enkel tur fra Los Angeles (LAX): 1 090

Kursstart 2021

Kursstart
Santa Monica: hvar mandag, uavhengig av engelsk nivå.

Offentlige fridager 2021

Fridager
Enkelstående fridager: 1/1, 18/1, 15/2, 31/5, 5/7, 6/9, 25/11, 26/11, 24/12

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982