Sprakresor

Los Angeles, California, USA

Engelskkurs i Los Angeles på College of English Language

Skole i Santa Monica Nære strand og shopping Flere boalternativer

Skoleinfo:

  • Ikke Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

College of English Language (CEL) er en språkskole med over 30 års erfaring med språkkurs for internasjonale deltagere fra hele verden.

Gruppene holdes små med et gjennomsnitt på 8 studenter per klasse og maks 12. Skolen ligger i vakre Santa Monica, bare fire kvartaler fra stranden og den velkjente piren. Kurslokalene finner du i toppetasjen i et treetasjes hus med godt lys og utsikt over Wilshire Boulevard og Downtown Santa Monica. De små gruppene gjør at du får mye tid med læreren og slik kan få fullt utbytte av oppholdet. CEL har også den nyeste teknologien i bilde- og lydsystemer for så god og effektiv læring som mulig.

College of English Language driver også to skoler i San Diego downtown og Pacific Beach. Ta kontakt med EduPlanet hvis du er nysgjerrig på disse skolene også.

Los Angeles

Los Angeles ligger i California og er den nest største byen i USA med 3,8 millioner innbyggere. Denne verdensbyen kryr av spennende og mangfoldige nabolag som tilbyr alt mellom himmel og jord.

Skolen ligger i det populære Santa Monica-distriktet i Vest Los Angeles. Nyt en fin tur langs den lange, hvite sandstranden, nyt matkulturen i en koselig restaurant, eller hvorfor ikke prøve å se noen kjendiser på Hollywood Boulevard! Kun ti minutters gange fra populære Santa Monica Beach finner du skolelokalene. Også i nærheten finner du den populære 3rd Street Promenade, som er et velkjent underholdningsområde. Der finner du kinoer, restauranter, talentfulle gatemusikere og selvfølgelig Los Angeles berømte natteliv.

Hva med en liten klassisk amerikansk roadtrip? Santa Monica er ideelt plassert for en dagstur til noen av Los Angeles mest berømte steder. Besøk for eksempel:

  • Venice Beach (5 km sør)
  • Beverly Hills (10 km nordøst)
  • Hollywood (22 km nordøst)

Fritid

Hvorfor ikke dra på en NBA-kamp, en baseballkamp eller en fotballkamp? For sportselskere er LA en utmerket by!

For den som ikke er så interessert i sport er det selvsagt mange andre ting å gjøre! Det er for eksempel verdt å besøke de populære bydelene Hollywood, Melrose og Rodeo Drive. Mange tilbringer mye tid på LAs populære strender, Huntington og Venice Beach, hvor du kan spille strandvolleyball, gå på rulleskøyter eller slappe av med venner på. Skolen organiserer også ulike aktiviteter og utflukter både i Santa Monica, men også til Los Angeles, San Diego og Las Vegas.

Kurs

Språkkurs i engelsk

Leksjoner per uke: 20

Språkkurs i engelsk som tar opp alle delene av språket; samtale, grammatikk, lytte-, lese- og skriveøvelser, uttale og ordforråd. Maks 10 studenter per gruppe og i gjennomsnitt 7. Språkkurset er tilgjengelig på forskjellige nivåer, fra lavt nivå til avansert engelsk. Leksjoner er på hverdager mellom kl. 8.45 og 12.00 eller mellom kl. 14.00 og 17.15. Eksakt timeplan får du ved oppstart. Dette språkkurset krever ikke mye selvstudium eller lekser, noe som gir deg mer fritid og tid til å oppdage Los Angeles og Santa Monica!

Dette språkkurset lar deg studere opptil 90 dager, altså 12 uker med et vanlig turistvisum. For lengre språkkurs, anbefaler vi at du reserverer 24 eller 30 leksjoner per uke på grunn av landets visumregler.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 24

Språkkurs i engelsk som tar opp alle elementene i språket, som samtale, grammatikk, lytte-, lese- og skriveøvelser, uttale og ordforråd. Maks 10 studenter per gruppe og i gjennomsnitt 7. Språkkurset er tilgjengelig på forskjellige nivåer, fra lavt nivå til avansert engelsk. Leksjoner er på hverdager mellom kl. 8.45 og 12.00 eller mellom kl. 14.00 og 17.15. Eksakt timeplan får du ved oppstart. Dette språkkurset krever ikke mye selvstudium eller lekser, noe som gir deg mer fritid og tid til å oppdage Los Angeles og Santa Monica.

Denne type språkkurs krever studentvisum fordi du studerer 18 timer per uke eller mer. Hvis du ikke vil søke om studentvisum, må du i stedet bestille 20 leksjoner per uke med en kurslengde på maksimalt 12 uker.

Ekstra Intensivt kurs

Leksjoner per uke: 30

Anbefales for de som ønsker å ta kurs på 13 uker eller mer! Intensivt språkkurs i engelsk med totalt 30 leksjoner per uke med undervisning mandag – fredag 8.45 – 12.00 og med to ettermiddagsleksjoner mellom 12.15-13.45. I høysesongen kan også tidene endres og leksjonene kan da starte om ettermiddagen.

Denne type språkkurs krever studentvisum fordi du studerer mer enn 18 timer per uke. Hvis du ikke vil søke om studentvisum, må du i stedet bestille 20 leksjoner per uke med en kurslengde på maksimalt 12 uker.

TOEFL eksamenskurs

Leksjoner per uke: 20, 24

TOEFL eksamenskurs er en offisiell engelskeksamen som er gyldig i 2 år og brukes ofte for å søke til amerikanske universiteter eller colleger, samt får å ha på CVen. TOEFL-kursene består av 20 eller 24 TOEFL-forberedende leksjoner. Du bør ha minst «lav avansert» (C1) i engelsknivå for å ta dette kurset.

Surfekurs

Leksjoner per uke: 4

Surfekurset består av 4 leksjoner som er delt inn i to ettermiddager med to leksjoner hver. Kan kombineres med de ovennevnte språkkursene. Anbefales!

Innkvartering

CEL i Santa Monica tilbyr flere forskjellige typer boalternativer i forskjellige kategorier og prisklasser. Bokostnadene i USA er svært høye sammenlignet med andre land. Hvis du ønsker å se etter billigere boformer, anbefaler vi sterkt at du søker etter privat innkvartering i utgangspunktet. Alternativt kan du bestille en av skolens innkvarteringsmuligheter de første ukene og så se etter din egen når du kommer dit.

Vertsfamilie

Å bo i en nøye utvalgt vertsfamilie gir deg et innblikk i amerikansk kultur og muligheten til å bruke språket daglig. Velg med halvpensjon (frokost + middag), eller bare frokost. Du bor på et enkeltrom (eget rom) og deler et bad med familien/personen du bor hos. Hvis du bestiller sammen med en venn, er det mulig å bestille dobbeltrom (delt rom). De fleste familier tilbyr også gratis Wifi og mulighet for tøyvask. Sengetøy og håndklær er inkludert. Det er forvent at det tar ca. 30-60 minutter med offentlig transport til skolen. Dette er et godt alternativ for de som ønsker å oppleve det amerikanske familielivet.

Student House

«Ever wished to live in one of those Hollywood mansions in the movies?» CELs Studenthus er en imponerende bygning beregnet utelukkende for internasjonale studenter. Her bor du ca. 15 minutter med offentlig transport fra skolen i Santa Monica, og i nærheten av grønnsakhandlere, Brentwood’s Farmers Market og mange restauranter.

Denne innkvarteringen består av 8 soverom, 4 bad (delt) og gir deg de perfekte forholdene til å leve L.A.-livet med andre studenter, under samme tak!

Du kan velge å bo i et enkeltrom, eller i et dobbeltrom som du deler med en annen person av samme kjønn. Studenthuset er b.la. utstyrt med møblert oppholdsrom, spisestue og studierom. Det er et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, rengjøring er inkludert en gang i uken og sengetøy og håndklær er tilgjengelig for deg å låne. Klimaanlegg, Smart TV med Netflix, gratis WiFi og vaskeritjenester tilbys. For rundt 25 USD per uke kan du også låne en sykkel.

Delt leilighet

Ved siden av skolens Student House er det også mulighet til å bo i en leilighet med andre studenter. Her bor både internasjonale studenter og studenter som har engelsk som morsmål, noe som gjør det mulig å trene på språket selv etter skolen. Disse leilighetene har blitt toppranket som valg av innkvartering for mange Santa Monica-studenter de siste årene. Leilighetene har fullt utstyrt kjøkken, stue og gratis WiFi. Et depositum må betales ved innsjekking.

Leilighetene kan bestilles i kategoriene Economy, Standard, Comfort, og Premium.

Economy: Dette er det billigste alternativet, og passer for deg som planlegger å tilbringe tiden din ute i byen! Du kan velge å bo i et enkeltrom, eller i et dobbeltrom som du deler med en annen person. Rommene er små og veggene er tynne, men det følger med gratis WiFi og vask av fellesområder annenhver uke, sengetøy og håndklær er tilgjengelig for deg å låne, og du har tilgang til vaskemaskin og fult utstyrt delt kjøkken. Forvent ca. 30 minutters reise tid med offentlig transport til skolen. 

Standard: Denne typen leilighet kommer med alt det samme som Economy, men har større rom med tykkere vegger. En slik leilighet består ofte av 4 soverom og 2 bad (deles). Hvis du vil bo så billig som mulig, bør du bestille et rom i et tomannsrom som deles med en student av samme kjønn som deg. Vær oppmerksom på at denne innkvarteringen må bestilles i minst 4 uker. Send en henvendelse til oss ved spørsmål om kostnader. 

Comfort: Denne typen leilighet ligger i umiddelbar nærhet til stranden, bare 10 minutter fra skolen i gåavstand! En leilighet består av to rom og to bad (du får altså ditt eget private bad) med et fullt utstyrt kjøkken, og du kan velge om du vil bo på enmannsrom eller tomannsrom med en av samme kjønn som deg. Leilighetene kommer også med WiFi og TV med Netflix, full rengjøring en gang i uken, aircondition og balkong. Vær oppmerksom på at denne innkvarteringen må bestilles i minst 4 uker. Send en henvendelse til oss ved spørsmål om kostnader. 

Premium: Denne typen studio-leilighet ligger i downtown Santa Monica, bare 10 minutter fra skolen og 15 min unna stranden! Du får dit eget kjøkken (fult utstyrt) og bad, samt en romslig dobbeltseng. Leilighetene kommer også med WiFi og TV, aircondition, tilgang til takterasse og et lite treningsrom, mulighet for romvask og parkering hvis ønskelig. Vær oppmerksom på at denne innkvarteringen må bestilles i minst 3 uker.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 5 400
2 uker: 9 180
3 uker: 12 960
4 uker:  16 740
6 uker:  24 300
8 uker: 31 000
10 uker: 38 340
12 uker: 45 680
24 leksjoner per uke
1 uke: 5 830
2 uker: 10 040
3 uker: 14 260
4 uker: 18 470
6 uker: 26 890
8 uker: 34 450
12 uker: 50 870
13 uker:  52 160
16 uker: 63 830
20 uker:  70 740
24 uker:  84 560
28 leksjoner per uke
1 uke:  6 260
2 uker: 10 910
3 uker:  15 550
4 uker:  20 200
6 uker: 29 480
8 uker:  37 910
12 uker: 56 050
13 uker: 57 780
Surf
4 leksjoner: 3 460
Kursmateriell 
Per uke: 120

Innkvartering

Pris per uke
Bookingavgift vertsfamilie
Engangsavgift: 2 180
Bookingavgift øvrig innkvartering
Engangsavgift: 1 100
Vertsfamilie
Enkeltrom, halvpensjon: 4 040
Dobbeltrom, halvpensjon: 3 700
Enkeltrom, frokost: 3 700
Dobbeltrom, frokost: 3 380
Høysesongtillegg per uke: 3/6-30/9
For all innkvartering, frapris: 230
Student House, ”sleeping pods”
Delt bad uke 4-11: 4 930
Delt bad uke 12+: 4 220
Delt leilighet ”Economy”, delt bad
Enkeltrom: 7 070
Del i dobbeltrom: 3 700
Delt leilighet ”Comfort” 
Enkeltrom, eget badrum (minst 4v): 10 330
Transfer
Enveistur fra Los Angeles (LAX): 1 560

 

Kursstart
Alle nivåer:                                  Hver mandag

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkelstående fridager: 1/1, 15/1, 19/2, 27/5, 4/7, 2/9, 28/11, 29/11, 25/12

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982