Sprakresor

Chester, England

Engelskkurs i Chester på English in Chester

Passende for alle aldre Morsomt aktivitetsprogram Akkreditert skole

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Online & Fjernundervisning

English in Chester ble startet i 1976, og har lang erfaring innen språkkurs for internasjonale deltakere. Skolen tilbyr et av de bredeste kurstilbudene i England, og du er hjertelig velkommen!

English in Chester har en veldig koselig beliggenhet innenfor de gamle bymurene i Chester, og byens sjarm gjør at studentene trives og kommer tilbake hit. «People make the school what it is today» er skolens motto. Skolen har rutinerte lærere og ansatte, mange har jobbet her i over ti år, og alle omgås med alle. Det finnes totalt 21 klasserom, en datalab, fri WiFi, og en koselig hage hvor det arrangeres grilling på sommeren. Skolen arbeider kontinuerlig med å holde seg teknisk oppdatert for å tilby de beste læremidlene.

Dette er den eneste skolen i Chester som er akkreditert av British Council, noe som vitner om kvalitet og trygghet.

Tvers over gaten ligger skolens Language Training Centre der man finner syv av skolens klasserom. Her holdes kveldskurs i engelsk samt kursene som kalles 25+. På sommeren arrangerer skolen også et populært språkkurs for ungdom, denne undervisningen er lagt til et annet Centre. Skolen fokuserer alltid på hver student sitt individuelle behov, slik at språkkurset skal bli så effektivt som mulig.

Chester

Byen har ca. 120 000 innbyggere. Her kan du vandre langs bymuren, og få med deg for eksempel Eastgate Clock, som er den mest fotograferte klokken etter Big Ben. Du kan også se romernes største amfiteater, samt Chester Cathedral.

Det sies at besøket ikke er komplett før du har tatt en båttur på elven Dee, og dette er en utmerket måte å oppleve den vakre byen. Chester er virkelig en levende by med mange barer og restauranter som kan tilby alle typer mat. University of Chester bidrar til den ungdommelige atmosfæren, og ettersom mange studenter fra andre deler av England studerer her, er det lett å bli kjent med britiske studenter, noe som er bra for å lære språket bedre. 

Chester har også en travbane som er vel verdt et besøk. Det er dessuten ikke langt til Manchester eller Liverpool, Chester er faktisk bare 40 minutter unne både Manchester International Airport og Liverpool John Lennon Airport, så det er lett å se mer av England om du drar på språkreise til Chester. 

Fritid

English in Chester har et fritidstilbud for sine studenter, som inneholder utflukter og besøk i og rundt byen, samt flere dagsutflukter i helgene til nærliggende byer og severdigheter. Chester er en koselig, typisk britisk by med et sjarmerende historisk sentrum. Her finnes det mye å se og gjøre. Du kan også ta turen til både Manchester og Liverpool for å se fotball, se en musikal, spise middag på en av de mange restaurantene langs «the Curry mile» i Manchester, besøke the Beatles museum i Liverpool, og mye mer. Dagsturene til Wales er også veldig populære.

Kurs

Språkkurs i engelsk

Undervisningstimer per uke: 28

Intensivkurs i engelsk bestående av 28 leksjoner/21 timer per uke, som kan studeres fra to uker og oppover. Kurset tar for seg samtale, grammatikk, og høre-, lese- og skriveøvelser. Det ligger stort fokus på å få alle til å kommunisere så mye som mulig. Klassene består av maksimalt 12 studenter i alle aldre. Det har mange voksne deltakere, såvel som yngre studenter.

Formiddagsundervisningen mellom 09.30-13.00 tar utgangspunkt i en lærebok som ligger på det språknivået du befinner deg på. Du har to lærere, men hovedfokuset i undervisningen er å prate engelsk.

Ettermiddagsundervisningen mellom 14.15-15.45 er veldig fleksibel. Snakk med noen på skolen om dine ønsker, og finn ut hva som er det beste valget for deg, kanskje behovene dine endrer seg utover kurset. Det finnes også flere kurs med fokus på kommunikasjon som skal hjelpe deg å bruke engelsken mer effektivt i hverdagen, på arbeidsplassen eller i dine akademiske studier. På sommeren tilbys flere kurs, som for eksempel engelsk gjennom sang, drama, m.m.

Språkkurs for 25+

Undervisningstimer per uke: 30

Språkkurset «English for Everyday Life and the Workplace» er for deg over 25 år som ønsker et intensivt språkkurs i engelsk. Kurset går fra 1-4 uker, og blir holdt i skolens Language Training Centre som er en separat, historisk bygning like ved hovedskolen. Det er et moderne bygg, og det tilbys tekniske fasiliteter som iPads, Apple TV og prosjektorer. Det finnes datarom og WiFi i hele bygget. I loungen møtes studenter og lærere, og man kan lese, slappe av og ta en kopp te eller kaffe. Skolen har også en kort video for 25+ som presenterer kurset og skolen.

Det er totalt 30 undervisningstimer per uke med maks 6 deltakere i gruppene (gjennomsnittlig er det 3 deltakere i hver gruppe). Kursene tilbys på alle språknivåer, og alle klassene er internasjonale. Deltakerne oppmuntres til å prate mye for å få flyt i språket og virkelig anvende sine kunnskaper både i og etter skoletiden.

Kurset passer for deg som ønsker et mer intensivt språkkurs på kortere tid. Det er utformet for å gi deg mest mulig læring på kortest mulig tid.

Før språkkurset må du gjennomføre en språktest, slik at skolen kan utforme et kursprogram for å møte dine behov. De små gruppene gjør innlæringen veldig effektiv og personlig. Kurset inneholder:

 • Språktrening med fokus på muntlig engelsk og samtale
 • Undervisning med mål om å forbedre dine engelskkunnskaper i hverdagen og i arbeidssituasjoner
 • Et voksent miljø tilpasset modne studenter over 25 år
 • Mulighet for å delta på sosiale eventer og utflukter for å få mest mulig ut av din tid i Chester

Kombinasjonskurs for 25+

Undervisningstimer per uke: 30+5, 20+10, 20+15

Kombinasjonskurset for 25+ inneholder både gruppeundervisning og privatundervisning, slik at du kan nå de målene du ønsker. Alle kursdeltakere må før kursstart fylle ut et spørreskjema, slik at skolen kan utforme et optimalt kursprogram for deg. Kombinasjonskurset passer for deg som ønsker å:

 • Utvikle flyten i engelsken din.
 • Få språkundervisning innenfor et spesifikt felt.

Privatundervisningen utformes etter hva du har behov for. Disse retningene kan skolen tilby:

 • English for Tourism Management
 • English in the World of Finance
 • English for Human Resource Management
 • English for Marketing
 • English for Customer Services
 • English for Architecture/Conservation
 • English for Aviation
 • English for Transport and Logistics

Cambridge eksamenskurs

Undervisningstimer per uke: 30

Kurset for deg som skal ta Cambridge eksamen. 30 undervisningstimer per uke forbereder deg på denne eksamenen. Skolen tilbyr nivåene FCE og CAE. Varigheten på kurset er fra 5-10 uker på utvalgte datoer. Det vil komme en ekstra kostnad for eksamensprøven. Minimumalder er 16 år, og maksimal gruppestørrelse er på 12 deltakere. 

50+ kurs

Undervisningstimer per uke: 20

Dette er en av skolens mest populære språkkurs, og blir stort sett fullbooket hvert år. Kurset består av et 2-3 ukers språkkurs i engelsk for deltakere over 50 år. Kurset kombineres med trivelige aktiviteter, utflukter og besøk. Forbedre din engelsk, treff nye mennesker og opplev en av de koseligste delene av England. Kurset er designet for å gi en blanding av det akademiske og det sosiale, slik at man kan få nyte den engelske atmosfæren i Chester. Se gjerne skolens video om 50+ kurs.

Kurset kan tilby disse aktivitetene (merk at innholdet kan endres og variere):

 • Guidet rundtur av Chester
 • Besøk til Port Sunlight, Liverpool eller Manchester
 • Afternoon tea
 • Besøk till kjente turistattraksjoner
 • Besøk till vakre nationalparker som North Wales, The Lake District eller The Peak

Innkvartering

Vertsfamilie

Anbefales! Nøye utvalgte vertsfamilier der man bor på enkeltrom (eget soverom) og har frokost og middag inkludert (halvpensjon). Det å bo hos en vertsfamilie gir en fantastisk mulighet til å virkelig praktisere språket og oppleve den britiske kulturen. Familiene bor vanligvis i gangavstand fra skolen på ca. 10-30 minutter, eller en kort busstur på ca. 10-20 minutter. 

Executive Vertsfamilie

Som ovenfor, men med tilgang til eget bad og eventuelt noe høyere standard. Dette alternativet er rettet spesielt mot voksne kursdeltakere som vil ha «det lille ekstra». Velg mellom frokostpensjon eller halvpensjon. 

Residens

Waterside Court

Waterside Court er en residens som er åpen året rundt for studenter fra 18 år og oppover, som studerer ved skolen i minst to uker.

Alle rommene holder en god standard, og har private bad og minikjøleskap. Fullt utstyrt kjøkken og stue med TV deles med andre studenter. WiFi er tilgjengelig i hele bygget. Tilgang til vaskemaskin mot kostnad. Residensen ligger i et rolig område 15-20 minutters gange fra sentrum, og ca. 5 minutters gange fra skolen. I prisen inngår rydding og skifting av sengetøy en gang i uka. Et depositum på ca. 200 GBP betales på stedet. 

Guest House & Hotell

English in Chester anbefaler flere koselige Guest Houses, B&B og hotell med varierende standard. Dette er et trivelig boalternativ for deg som skal være en kortere periode i Chester, og som ønsker en privat bolig med frokost. Kontakt oss for prisforslag og tilgjengelighet. Å bo i vertsfamilie gir dog mer for pengene, og gir en større mulighet for å praktisere språket, noe som anbefales varmt.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
28 undervisningstimer per uke
2 uker: 11 160
3 uker: 13 020
4 uker: 16 940
5 uker: 20 860
6 uker: 24 780
8 uker: 32 620
10 uker: 40 460
12 uker: 48 300
13 uker: 52 220
16 uker: 63 980
20 uker: 79 660
Ekstra uke: 3 980
Språkkurs for 25+
1 uke: 10 780
2 uker: 20 300
3 uker: 29 820
4 uker: 39 340
Ekstra uke: 9 520
Forberedende IELTS-kurs
Priser: samme priser som 28 leksj/uke
50+ kurs
2 uker: 14 560

Innkvartering

Priser per uke
Vertsfamilie
Enkeltrom, frokost: 1 780
Enkeltrom, halvpensjon: 2 310
Dobbeltrom, frokost: 1 640
Dobbeltrom, halvpensjon: 2 660
Executive familie
Enkeltrom, frokost: 2 730
Enkeltrom, halvpensjon: 3 360
Dobbeltrom, frokost: 2 240
Dobbeltrom, halvpensjon:  2 660
Delt leilighet, eget bad
Enkeltrom: 3 010
Transfer
Én vei fra Manchester airport: 1 210
Spesialkost (vertsfamilie)
Tillegg per uke: 430

Kursstart 2024

Kursstart
Språkkurs i engelsk & 25+ kurs: Hver mandag
IELTS-forberedelse: Hver mandag
50+ kurs: 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 12(8, 26/8, 9/9
Cambridge eksamenskurs
4 uker, FCE/CAE, 30 undervisningstimer i uken:  1/7-26/7, 29/7-23/8
Avgifter for Cambridge eksamenskurs inngår ikke i våre priser. Kostnad mellom ca. 170-220 GBP.
For å finne ut hvilket nivå du skal gå, må du gjennomføre en nivåtest. Kontakt oss for dette.

Helligdager 2024

Helligdager
Enkelte fridager Ingen
Juleferie: 23/12 2024 -6/1 2025

Deltagarkommentarer

Annika 56 år, 25+ kurs

Två intensiva kursveckor med deltagare från olika länder. Många skratt när vi kommer från olika kulturer. Familjen lärde mig mycket om engelsk mat och traditioner. Resorna till Liverpool, Manchester, York och Wales var fantastiskt intressanta.

Josefine 29 år, 16 veckor

Hela utbildningen var verkligen anpassad efter mina förutsättningar. Lärarna fanns alltid till hands och känslan var att de alltid levererade lite mera. Alla förutsättningar finns på skolan att lära sig språket. Det hänger bara på din arbetsinsats hur mycket du ska lära dig. Lagom stor stad. Nära till allt. Smidigt att resa med Liverpool, Manchester eller London med tåg. Jag har hunnit se allt jag ville se av England, Skottland och Wales. Skolan var också mycket behjälplig om man ville upptäcka landet på egen hand eller om det var en viss särskild fritidsaktivitet som man sökte. Allt var bättre än vad jag hade räknat med innan. Finns inget att klaga på. Mina fyra månader i Chester är kanske de bästa månaderna i mitt liv!

Ulla 48 år, 2 veckor

Jag är otroligt tacksam att min dotter och man klagade på min engelska annars hade jag inte kommit iväg på språkresa till underbara Chester. Chester är en underbar liten stad med både historia och vacker omgivning. Skolan har fantastiskt kompetenta lärare med adekvat erfarenhet och förmåga att möta varje elev där de är både i den språkliga utvecklingen men också som människor. Undervisningen och upplägget var välplanerat, genomtänkt och pedagogiskt. Eleven i fokus.

Inte kunde jag tro att jag skulle åka hem med så goda erfarenheter av att ha bott inackorderad i ett engelskt hem, jag tycker att det är utmärkt att bo inackorderad nu och ska försöka göra det i fortsättningen när jag åker utomlands, speciellt till England. Det är ovärdeligt att bo i en familj och få tillgång till språket genom vardagen. Bättre att bo i familj än på hotell.

Jag rekommenderar starkt att åka och önskar att jag hade den här fantastiska erfarenheten framför mig istället för bakom mig. Funderar starkt på att åka dit igen, aktiv semester är framtidens semester, bästa semester i Chester.

Kristina 67 år, 2 veckor

Trevliga lärare och trevliga lokaler och Stanley Place var en trevlig liten plats. Efter att jag gått över floden kunde jag gå längs stadsmuren hela vägen till skolan. Verkligen en fin och behaglig promenad och början på dagen. Fantastisk fin och söt stad. Genuin gammal och bevarad bebyggelse. Och mycket vänliga människor samt massor med trevliga pubar. Mycket bra boende. Bra gångavstånd till skolan. Trevlig värdinna. En mycket skön säng och trevlig omgivning, trivdes förträffligt. Var nog för kort tid, hade gärna tränat mer konversation.

Gun 57 år, 25+ kurs

Kursanordnare var skolan English in Chester, via den svenska förmedlaren EduPlanet. English in Chester är en mycket bra skola med engagerade och trevliga lärare. Skolan mottog oss alla på ett mycket bra sätt som fick åtminstone mig att känna mig varmt välkommen. Vi var 14 stycken som började samtidigt, och efter att blivit välkomnade fick vi göra ett språktest varefter vi inplacerades i olika grupper efter språknivå. Det var en lärare på tre elever. I min grupp var vi bara tre stycken, förutom mig, en lärare från Schweiz och en från Tjeckien. Det var ingen mer svensk på skolan.

Vi hade lektioner varje dag mellan 9.30 -16.00. Mitt mål med resan var att bli mer van vid att prata vardagsengelska. Som lärare blir det lätt att vi lär ut en ”skolboksengelska” till eleverna, och för att bli van vid vardagsspråket måste du vistas i landet ett tag. Två veckor är förstås i minsta laget, men jag tycker ändå att det gav mig väldigt mycket i utbyte. Jag bodde inneboende hos en äldre dam med två hundar, en halvtimmes promenad från skolan. Att vara inneboende hos någon innebär också att du blir tvungen att använda språket hela tiden, vilket är bra för din språkutveckling.

Kursen tog upp bl.a. grammatik, kultur, typiskt engelska beteenden (om det nu finns något sådant) och vi diskuterade mycket vad som händer i Storbritannien just nu, t.ex. var Brexit något som regelbundet återkom i diskussionerna. På fritiden fanns det olika saker att göra för den som var hågad. Ofta gick vi ut tillsammans några kurskamrater ett par timmar innan det var dags att gå hem till den väntande middagen.

Chester är en väldigt vacker och gammal stad, och jag är historiskt intresserad så jag tyckte om att vandra längs den medeltida stadsmuren, det historiska museet och katedralen var verkligen värda ett besök. Vi hann även med att åka till Liverpool en eftermiddag tillsammans med vår lärare som var oerhört kunnig om traktens historia. I min roll som lärare kommer jag efter denna kurs att känna mig säkrare i mitt språk. Målet med kursen var för mig att bli tryggare i språket, för att i klassrummet kunna vara friare med mina elever. Det målet känner jag absolut att jag har uppnått.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982