College

Barcelona, Spania

Studere i utlandet i Barcelona på Istituto Europeo di Design i Barcelona

Veltetablert og kjent designskole Det meste innen Design Bachelors Degrees i flere emner

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

Istituto Europeo di Design (IED) ble grunnlagt i 1966, og er i dag en av verdens ledende skoler innen design og mote.

IED har som mål å gi motedesignere og andre i bransjen kunnskap og ferdigheter som kreves for å kunne lykkes. Undervisningsmetoden deres går ut på å kombinere teoretisk kunnskap med praktisk evne. IED har gode relasjoner med fremtredende selskaper innen mote og design, og etter å ha gjennomført et kurs på skolen, har du store muligheter til å starte en karriere i mote- og designverdenen.

Elevene på IED har tilgang på den nyeste teknologien, og får arbeide i moderne studioer. Lærerne på skolen er veldig profesjonelle og aktive innen design. IED er en internasjonal organisasjon med studenter fra hele verden, og hvert år kommer omtrent 9000 studenter fra mer enn 90 forskjellige land til Barcelona for å studere på IED. 

IED har to skoler i Spania: IED Barcelona og IED Madrid. De har også skoler i Italia og Brasil.

Barcelona

Barcelona er Spanias nest største by og en av Europas største metropoler når det gjelder kultur. Det bor omtrent 1,6 millioner mennesker i storbyen. Uansett om du vil se på fotball, se på kunst, shoppe eller gå på stranda er dette byen for deg. Her hører fotballaget FC Barcelona til med sitt fantastiske stadion Camp Nou, og kunstnerne Gaudi, Miró og Picasso kan oppleves her. Byen går heller aldri tom for underholdning eller tapasbarer, og alt dette gjør byen til et kulturelt sentrum. 

Fritid

Barcelona er en fantastisk by, og mest kjent av alt er kanskje den praktfulle katedralen La Sagrada Familia som ble designet av arkitekten Gaudi. For deg som vil tilbringe dagen på stranda, finnes den kilometerlange promenaden La Rambla rett ved sentrum hvor gateartister tilbyr underholdning. Mildt sagt er det utrolig mye spennende å finne på i Barcelona, og du vil aldri bli lei denne byen. 

Kurs

Dette er skolen for deg som brenner for mote og design. På IED i Barcelona får du muligheten til å ta en 3- og/eller 4-årig bachelorgrad i mote, design, visuell kunst eller kommunikasjon.

Kursene har et begrenset antall plasser, og skolen søker dermed de som er både motiverte og kreative, og som vil bruke det de lærer under studietiden i arbeidslivet. Skolen har tre hovedmål: å spre kunnskap om teknologi, materialer og designkultur; å skape forståelse for markedet og å utvikle en evne til å kommunisere designkvalitet.

Noen av programmene gir deg en såkalt Honours Degree (Hons) etter endt utdanning, og programmene blir deretter godkjent av University of Westminster.

IED-programmene tilbys på engelsk og spansk, eller på kun et av språkene. For å gjennomføre studiet på kun spansk, kreves tidligere språkkunnskaper i språket. Kontakt oss for mer informasjon.

Bachelor – 3 år

De mest populære programmene på IED er deres Bachelor-programmer. Nedenfor har vi bare valgt å liste de engelske programmene.

Det første året er vanligvis mer teoretisk slik at du får en god forståelse for håndverket, og en basiskunnskap som kreves videre i studiet. I det andre året begynner du å jobbe mer praktisk og eksperimentelt, og du vil delta i en rekke prosjekter. I det tredje og siste året fordyper du deg mer i hovedfagene dine, så vel som å skrive bacheloroppgaven. Det vil også være muligheter til å møte forelesere og entreprenører fra designverdenen. 

Når du har fullført studiene dine ved IED, vil du motta en bachelorgrad (godkjent av University of Westminster), eller en akademisk grad som tilsvarer en bachelorgrad i kunst/design i det fagområdet du har valgt.

Utdanninger i Barcelona

Fashion

 • Fashion Design (Hons)

Design

 • Interior Design
 • Product Design
 • Transportation Design

Communication

 • Fashion Marketing & Communication (Hons)
 • Business Design

Visual Arts

 • Graphic Design
 • Motion Graphics & Video

Kurs – 1 år

Du kan også velge å ta en 1-årig utdanning ved IED (akademisk år). Disse utdanningene tilsvarer de tre første semestrene i de 3-årige utdanningene, og du kan velge om du vil fortsette på en slik utdanning senere. Kursene inneholder både noe teori, men også praktiske workshops der man blir opplært i spansk og italiensk design. Målet er å forberede studentene på en karriere innen mote og design. Vær oppmerksom på at du bare kan søke om studiestipend for de tre- og fireårige programmene på IED!

 • Global Design

Sommerkurs

IED Barcelona har også en rekke kurs som kan gjennomføres i juli måned hvert år. Disse kursene passer bra for deg som er interessert i design, men som ikke vil være borte et helt år eller mer. Dette er en ypperlig måte å bli introdusert til mote- og designindustrien. Sommerkursene varer i 2-4 uker og kvalifiserer ikke til støtte fra Lånekassen.

Dette er et utvalg av engelskkursene som er tilgjengelige (Obs! Dette kan endre seg.):

 • Creative Illustration
 • Social Media management
 • Interior Decoration and Styling

Innkvartering i Barcelona

IED har ingen egen innkvartering på campus, men vi kan gjerne gi deg tips. De fleste studentene bestiller overnatting for en kortere periode før avreise, og ordner deretter en mer permanent overnatting senere, enten alene eller sammen med klassekamerater. Dette er vanligvis det billigste alternativet. 

Det finnes nettsider liknende Craigslist, der utleiere annonserer ledige rom og leiligheter. Disse overnattingsstedene bookes på stedet, da det er normalt å sjekke leilighetene i egen person først. Vi kan som sagt gi gode tips til hvordan man kan finne overnatting/bosteder i Barcelona. 

Søknad

Vi i EduPlanet hjelper deg med hele søknaden helt gratis!

Opptakskrav

For å studere ved IED kreves:

 • Minimum bestått i engelsk A eller B, eller minimum karakter E i engelsk 5 eller 6.  
 • Godkjent vitnemål
 • Minimum nivå B2 på spansk (gjelder bare hvis du vil ta utdanningen på spansk)
 • Andre søknadsdokumenter (se oversikt nedenfor)

Søknadsprosess

Bestill informasjon og søknadsdokumenter ved å fylle ut kontaktskjemaet vårt, eller ved å kontakte info@eduplanet.no. 

Du vil så gjennomgå et Skype-intervju med IED som varer i omtrent 30-40 minutter. Under intervjuet vurderer IED engelsknivået ditt og interessen din for å studere det programmet du har valgt. Hvis du tidligere har tatt en IELTS-test kan du legge den til søknaden din. Da bør du ha minst ha et resultat på 5.5 / 6.0.

Søknadsdokumenter

Du trenger dette for å søke hos IED:

 • Søknadsskjemaet vårt
 • En bekreftet kopi (skolestempel og signatur) av videregående vitnemål på engelsk
 • Motivasjonsbrev på engelsk eller spansk
 • Kopi av passet ditt
 • Søknadstest (noen programmer)
 • Portefølje + essay (visse programmer)

Registreringsavgift

Ved opptak bekrefter du din plass på universitetet ved å betale registreringsavgiften på omtrent 2500 EUR for et 3-årig program. I tillegg må du betale en avgift på 140 EUR. Hvis du bestiller utdannelsen din ved IED via oss på EduPlanet, slipper du å betale hele avgiften. Du betaler da bare 1800 EUR + avgift. Andre studenter som ikke registrerer seg gjennom oss, må betale hele beløpet på en gang. Dersom du bestiller utdannelsen via oss, betaler du resten av registreringsavgiften på 700 EUR sammen med første semesteravgift når du har mottatt studiestipendet. Du betaler alle innbetalinger direkte til skolen.

Priser & datoer 2022/2023

Kurspriser per läsår
Kursavgiften du betalar beror på din familjs inkomst. Läs mer här.
3- och 4-åriga utbildningar på engelska EUR 14 600
NB:

En lokal skatt på 140 EUR legges til kursavgiften og betales i forbindelse med påmeldingsavgiften for å bekrefte studieplassen din.

IED har også programmer som går på spansk. For disse programmene anbefales et B2-nivå på språket. Du må ta en språktest før kurset starter.

I alle priser ovenfor er IEDs registreringsavgift (søknadsavgift) allerede inkludert. Det koster 2500 EUR. Les mer under fanen «Søknad» om hvordan og når denne avgiften skal betales.

Kursstart

Kursstart
Barcelona
3-4-årige program: Sept/okt
1-årige program: Sept
Sommerkurs: Fra begynnelsen av juli

Studentkommentarer

Patricia 21 år, Bachelor Interior Design

Här i Milano är det underbart och för ungefär en kvart sedan fick jag eget wifi i lägenheten! Så det är fortfarande saker som ordnas med denna termin. Skolan är som ni lovade, väldigt bra och stimulerande och jag trivs! Det är mycket nu men jag känner att allt jag gör är utvecklande och extremt roligt (för det mesta)! Tack för att du hjälpte mig att göra min dröm möjlig. Behöver du någon rekommendation till en framtida student så ger jag gärna det!

Anna 24 år, sommarkurs Graphic Design and Portfolio i Florens

Utbildningen i Grafisk design på Istituto Europeo di Design är 4 veckor lång. Det är en grundkurs och klassen består av 9 st elever från hela världen. Skolan är liten men den håller en hög standard. Tack vare professionella lärare och välplanerade lektioner så har vi lärt oss enormt mycket på kort tid. Under de två veckor vi har varit här har vi hunnit med en hel del. Vi har shoppat på stadens alla marknader, varit på dagstur till Cinque Terre (helt klart ett måste om du åker hit), varit på vinprovning på en vingård, besökt Florens bästa utsiktsplats, kollat på fotbolls-EM tillsammans med halva Florens, sett David av Michelangelo och självklart ätit alldeles för mycket gelato, pasta och mozzarella. Florens är fantastiskt!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982