College

Martin, Slovakia

Studere Medisin i utlandet i Slovakia på Comenius University Jessenius Faculty of Medicine i Martin

Opptaksprøve online Studentby Lave kurskostnader Nær vakker natur

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptaksprøve
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

Jessenius Fakultet of Medicine i Martin (JFMED) er en del av Comenius University, som ligger i Slovakias hovedstad Bratislava. Jessenius Fakultetet befinner seg i byen Martin. Martin er en liten studentby i nordlige Slovakia som tilbyr medisinprogrammet på engelsk, og her finner du også universitetssykehuset «University Hospital Martin».

Jessenius medisinske fakultet rangeres blant de beste fakultetene ved Comenius University, men også blant utmerkede institusjoner for medisinsk utdanning over hele verden. I tillegg til utdanning, vitenskap og forskning prioriterer fakultetet også terapeutisk og forebyggende omsorg. Fakultetet har teoretiske, prekliniske og kliniske arbeidsplasser, men de fleste kliniske undervisningsfasilitetene er på Martin University Hospital.

Medisinstudier i utlandet innenfor EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, som medisinutdanningen i Slovakia, da det finnes spesifikke medisinske direktiver innen EU/EØS. Disse direktivene betyr at hver medlemsstat godkjenner ditt vitnemål fra et annet EU/EØS-land og gir deg tillatelse til å jobbe som lege eller tannlege uten å stille spesifikke krav til tilleggsutdanning eller språkkunnskaper.

For å jobbe som lege eller tannlege etter at du har fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Helsedirektoratet fungerer også som en informasjonsenhet for spørsmål om autorisasjoner. Du kan kontakte Helsedirektoratet hvis du har flere spørsmål om hvordan det fungerer med autorisasjon.

Martin

Martin er en hyggelig studentby som ligger i den nordlige delen av Slovakia (nær grensen til Tsjekkia og Polen). Byen er omgitt av fjellene «Malá Fatra» og «Velká Fatra», som om vinteren gir utmerkede forhold for skigåing og slalåm. Det er også et stort utvalg av sommeraktiviteter som fotturer og sykling. Den historiske bykjernen er liten, men koselig. Byen er et perfekt studiested for deg som foretrekker nærhet til vakker natur.

Kurs

Medisinprogrammet

Varighet: 6 år, 360 studiepoeng

Legeprogrammet strekker seg over 6 år, og undervisningen er delt inn i prekliniske og kliniske kurs. Etter fullført program tildeles studenten tittelen «Doctor of General Medicine» (MUDr., tilsvarende MD). Diploma fra JFMED er tilpasset ECTS-systemet, globalt anerkjent og regnes som et kvalitetsstempel for medisinsk utdanning og vitenskap. I løpet av de to første årene studerer man, i tillegg til ulike medisinske emner, det slovakiske språket. Målet er å oppnå språkkunnskaper tilstrekkelig for å kommunisere med pasienter under praksisperioden.

De første tre årene av programmet fokuserer på de grunnleggende aspektene av menneskekroppens struktur og funksjon, samt de grunnleggende begrepene for mekanismene bak underliggende sykdommer. De resterende tre årene fokuserer på å utvikle kliniske ferdigheter og spesialistferdigheter.

Du kan lese mer om studieplanen her.

EduPlanets PreMed

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed kurs har to formål. Først og fremst skal det forberede deg til å bestå opptaksprøven til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på dine medisinske studier.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er en meget verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp i opptaksprøven, og fremfor alt hva som ikke kommer opp slik at du ikke trenger å bruke tid på ting på som er unødvendig. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Innkvartering

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter til å finne bolig på studenthostel, men mange studenter foretrekker å finne sin egen bolig. Hvis du vil ha din egen eller delt leilighet, er det godt å ankomme Martin noen dager før skolestart og lete etter bolig på stedet. Man kan også ha studentbolig først, og deretter lete etter noe mer permanent mens du bor der.

The Student Residence

JFMED har to studentboliger som kan reserveres via universitetet. Disse er vanligvis enkle, men har alt man trenger. Begge boligene har nylig blitt renovert og inkluderer Wi-Fi, overvåkningskameraer, vaskeri og fellesområder.

L. Novomeského er en stor bygning med leiligheter. Hver leilighet består av opptil fire rom med delte fasiliteter. Bygningen ligger på en høyde i vakre omgivelser og er bare 10 minutters gange fra byens sentrum. Bygningen gjennomgår for øyeblikket en omfattende, men ikke påtrengende, renovering. Etasjene 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 er nå fullstendig renovert og tilgjengelige for utleie.

P.O. Hviezdoslava studentbolig er en mindre bygning som nylig har blitt totalrenovert. Her bor man i to- eller tremannsrom, og hvert rom har eget bad og kjøkkenkrok. Bygningen ligger bare noen få minutters gange fra byens sentrum. Hvert rom har eget bad og kjøkkenkrok. Bygningen ligger bare noen få minutters gange fra byens sentrum.

L. Novomeského Bolig – her kan du lese mer om universitetets boligtilbud.

Priser & datoer 2024/2025

Pris per studieår, Medisinprogrammet:
År 1-6 10 900 EUR
Det første året har flere obligatoriske avgifter, se informasjonen nedenfor.
Engangsavgifter første studieår
Søknadsavgift: 70 EUR

Leve- og bokostnader

Pris per måned
JFMED Student Residence
Enkeltrom: ca 200-500 EUR
Dobbeltrom: 86 EUR – 183 EUR
Trippelrom: 81 EUR – 139 EUR
Øvrige utgifter: 200-400 EUR
De aller fleste som leier egne leiligheter velger å bo sammen men en eller flere studenter. Du kan derfor ofte dele totalkostnaden for en leilighet på 2-3.

Søknadsfrister & Opptaksprøve 2024

Online 21.mars – Frist er 7.mars
Online 12.juli – Frist er 1.Juli
Online 10.august – Frist er 1.august
Datoer
Orientation: September
Kursstart Høsten 2024:
September
Registrering av eksamensbevis (nye studenter): Ikke fastsatt
Registrering av eksamensbevis (transferstudenter) Ikke fastsatt

Søknadsprosess & Krav

Om du ønsker en gjennomgang av søknadsprosessen til Jessenius Faculty of Medicine er du velkommen til å melde deg på et av våre medisinwebinar! Vi går gjennom søknadsprosessen, kravene for søknader, og generell informasjon om alle medisinske skoler vi samarbeider med, etterfulgt av en spørsmålsrunde. For å melde deg på webinaret, vennligst send oss ditt navn, e-postadresse, og telefonnummer til medisin@eduplanet.no!

Opptakskravene

For å kunne søke må du ha fullført videregående skole slik at du har studiekompetanse. Opptak til medisinstudiet ved dette universitetet krever at man består opptaksprøven i kjemi og biologi, og har gode engelskkunnskaper. Prøven består av 40 spørsmål i kjemi og 40 i biologi, med en prøvetid på 2 timer.

Om du søker gjennom oss vil du motta øvingsmaterialet til prøven, i tillegg til øvingsspørsmål for å gi deg innsikt i hvordan prøven vil se ut.

Søknadsprosess:

Vi er med deg gjennom hvert trinn, fra start til slutt. Her er en kort oversikt over stegene og det du må ordne.

 • Fyll ut vårt online søknadsskjema.
 • Ordne søknadsdokumentene.
 • Bestill og gjennomfør opptaksprøven.

For å starte din personlige søknadsprosess, fyller du først ut vårt online søknadsskjema på lenken ovenfor. Du vil snart motta bekreftelse på at du er registrert som søker, sammen med detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre neste for å gjennomføre opptaksprøven.

Når prosessen er i gang, vil du få tildelt en ansvarlig kontaktperson som vil hjelpe deg og som du alltid kan henvende deg til med spørsmål eller bekymringer.

Søknadsdokumenter:

Følgende dokumenter må du deretter sende til oss via e-post for å søke:

 • Legeerklæring om at du er i god form for universitetsstudier. Legen signerer og stempler erklæringen.
 • Kopi av passet ditt.
 • Fullstendig vitnemål
 • Kvittering for betalt søknadsavgift.

   * Du må få et apostillestempel på originaldokumentet fra en  såkalt notarius publicus, etter at du har gjort testen og hvis du har fått opptak. Du trenger også en sertifisert kopi av en oversettelse av ditt vitnemål fra videregående til slovakisk. Oversettelsen kan gjøres i Slovakia av en autorisert oversetter eller om du poster vitnemålet ditt til oversetteren.

 

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982