College

Milano, Italia

Studere Medisin utenlands i Italia på Humanitas University

Moderne universitet Bomuligheter på campus Meget bra rykte

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Opptaksprøve
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Data lab

Humanitas University (HU) i Milano er unikt fordi universitet ble opprettet og bygget av et sykehus, der campus er innenfor sykehusområdet. Alle lærere er spesialutdannet og jobber som leger og sykepleiere på sykehuset selv.

Som student ved Humanitas University får du følelsen av å jobbe ved et ledende universitet hvor du får direkte kontakt med leger, forskere og annet helsepersonell som er involvert i flere spennende forskningsprosjekter.

Campus består av 3 større komplekser omgitt av et stort grøntområde på 25.000 kvm. Universitetet har omtrent 1200 studenter fr 31 ulike land. På campus er det blant annet et 2000 kvm simuleringslaboratorium – et av de største og mest teknologisk avanserte i Europa, høyteknologiske klasserom og et digitalt bibliotek. I 2018 ble også universitetsboligen med boliger for 240 studenter innviet.

Studenter ved Humanitas University får muligheten til å studere og lære av professorer og forskere med internasjonal ekspertise, samt engasjerte forelesere. Det hender også at nobelprisvinnere og andre verdenskjente forskere stikker innom for å ha forelesninger. I tillegg utvikler Humanitas University et omfattende nettverk av samarbeid med utenlandske gjesteforskere og andre utdanningsinstitusjoner.

Grunnet en pedagogikk som fokuserer på praktisk og aktivt arbeid i små studiegrupper, vil du utvikle evner som kritisk tenking. Dette vil du få stor nytte av i din fremtidige karriere. Den kliniske delen av programmet er preget av mye personlig oppfølging og en høy tilstedeværelse av lærere, som vil ha det beste ut av hver enkelt student.

Totalt 1200 mennesker studerer ved Humanitas University, hvorav 150 plasser er øremerket internasjonale studenter. Av disse er 100 plasser beregnet på EU-studenter.

For hvem?

Utdanningene ved Humanitas University passer for deg som ønsker å ta en medisinutdanning, men som ikke skal studere i Norge. Utdanningen er internasjonalt gyldig og gir deg muligheten til å jobbe som lege i Norge etter fullførte studier eller velge å jobbe i utlandet.

Medisinske studier i utlandet i EU

Det er trygt å studere medisin i utlandet i et EU-land, for eksempel i Italia, da det er spesielle direktiver innen EU/EØS. Disse direktivene betyr at alle EU/EØS land godkjenner din grad, og at du kan jobbe i disse landene (inkludert Norge) uten krav om kompletterende utdanning.

For å få lov til å jobbe som lege etter å ha fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon hos helsedirektoratet.

Milano

Milano i Nord-Italia er Europas hovedstad innen mote, stil og design. Det er en elegant by med brede boulevarder, utrolig arkitektur og fantastiske katedraler som Duomo di Milano. Befolkningen er omtrent 1,4 millioner og Milano er faktisk Italias nest største by.

Galleria Vittorio Emanuele ll, som er fullt av butikker, restauranter og caféer, er perfekt for deg som vil gå på shopping og nyte storbyatmosfæren. Her finner du high-end butikker som Prada, Versace og Louis Vuitton. Shoppping er med andre ord en ren nytelse i Milano.

I tillegg til shopping i verdensklasse, tilbyr byen en rekke aktiviteter og severdigheter. Her finner du bl.a. en av verdens fremste operascener, Teatro alla Scala fra 1778, hvor du kan nyte en kraftig italiensk opera. Hvis du også er interessert i fotball, har du kommet til rett sted! San Siro fotballarena tilbyr toppkamper med byens hjemmelag AC Milan, som opp gjennom årene har vunnet flere ligatitler og mange internasjonale mesterskap.

I tillegg finner du i denne travle byen det dominikanske klosteret med Leonardo da Vincis maleri «The Last Supper» og palasset Castello Sforzesco, som begge er en viktig del av kulturen og historien til byen. Begge severdighetene er et must for alle besøkende! Som alle andre storbyer tilbyr Milano et pulserende uteliv, med mange ulike barer, klubber og aktiviteter.

Kurs og programmer

Kurs

Humanitas University tilbyr medisinsk utdanning med engelsk som undervisningsspråk. Utdanningen gir rett til studiestipend fra Lånekassen. Du kan også studere for å bli sykepleier og fysioterapeut ved Humanitas. Kontakt oss for mer informasjon om disse programmene!

Medisinprogrammet

Varighet: 6 år / 360 studiepoeng

Medisinprogrammet er 6 år langt og undervisningen foregår på engelsk. 150 studenter blir tatt opp til programmet hvert år. Utdanningen tilsvarer 360 studiepoeng og etter endt program har studenten oppnådd tittelen Medical Doctor (MD).

Utdanningen har en tverrfaglig og integrert undervisningsmetode. Interaktiv læring benyttes mye, og fokuserer på gruppeoppgaver og temaarbeid. Dette blir nøye koordinert av en veileder/lærer ved universitetet. 3 Eksempler på typiske læringsmetoder er: problembasert læring, problemløsning og «case methodology».

Studenter ved Humanitas oppfordres også til å delta på seminarer, konferanser, forskningsaktiviteter og utveksling i utlandet, enten gjennom Erasmus -programmet eller andre internasjonale utvekslingsalternativer.

I løpet av år 1 blandes teoretiske og tverrfaglige moduler med mer praktiske oppgaver og øvelser. Fra år 3 blir undervisningen til en mer praktisk fase der utvalgte studenter kan delta i universitetets unike «Virgilio -program» som bl.a. koordineres av Università degli Studi Milano Bicocca. Her får du muligheten til 60 ekstra studiepoeng og som student deltar du på seminarer og kan få spennende oppgaver i laboratorier.

EduPlanets PreMed-kurs

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed har to formål. Først og fremst er den designet for å forberede deg til å bestå opptaksprøvene til ethvert medisinsk universitet. Det andre formålet er at du skal få en god start på medisinstudiene.

Læreren vår har veldig lang erfaring med forskning/undervisning på disse områdene og er en høyt verdsatt lærer. Fra læreren blir du også kjent med hva universitetene vanligvis inkluderer i opptaksprøvene, og fremfor alt det som ikke inkluderes, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Innkvartering

Bomuligheter

Humanitas University er det eneste internasjonale medisinske universitetet i Milano som kan tilby studentinnkvartering direkte på sin moderne campus. Rommene leies vanligvis ut på årsbasis og kan være egnet for de som prioriterer å være nær skolen og bo med andre studenter. Imidlertid ordner mange studenter sin egen leilighet utenfor campus, som ofte kan være rimeligere.

Student House på campus

Bare et steinkast fra universitetet, sykehuset og forskningssenteret, finner du helt nye boligkomplekser for studenter på Humanitas. Her har du det meste du trenger når det gjelder service og fasiliteter, som for de fleste skaper en god studietid.

Mario Luzzato Student House

Det nybygde Mario Luzzato Student Jouse har totalt 240 sengeplasser og består av leiligheter med både enkelt- og dobbeltrom. Her tilbys det eget bad på på rommene, felleskjøkken og stue. Det er flere fellesarealer som f.eks. treningsstudio, bibliotek, terrasse, kafé, vaskerom, og her vil du også få gratis parkering.

Avgiften du betaler inkluderer strøm, gass, vann, WiFi, air condition, rengjøring og skifte av sengetøy en gang i uken. Det er også en bemannet resepsjon 24 timer i døgnet. Som beboer her har du også mulighet til å delta gratis i flere fritidsaktiviteter som organiseres, f.eks. sportsarrangementer, studentfester og besøk til flere av attraksjonene i og rundt Milano.

Lei privat leilighet

Milano er ikke billig å bo i, men i forhold til å bo på skolens campus, kan det definitivt lønne seg å lete etter boliger alene. Dersom du er ute i god kan du finne rimeligere alternativer enn på campus, men det er lurt å se leiligheten først.

Noen velger å skaffe seg en romkamerat, noe som gjør kostnadene enda lavere. En «vanlig» leilighet i sentrum av Milano koster mellom 800-1 100 EUR per måned.

Priser & datoer 2024

 

Medisinprogrammet

I Italia er kursavgiftene du må betale basert på familiens totale inntekt per år og andre eiendeler. Denne beregningsmetoden brukes både for innenlandske studenter og for studenter innen EU. Universiteter deler kursavgifter i fire kategorier basert på inntekt.

Opptil NOK 300 000* per år:

10 156 EUR per studieår

Mellom 300 000 NOK – 550 000 NOK per år:

13 156 EUR per studieår

Mellom 550 000 NOK – 800 000 NOK per år:

17 156 EUR per studieår

Mer enn 800 000 NOK per år:

20 156 EUR per studieår

Kursavgiften inkluderer lokal skatt (140 EUR) og bankavgift (16 EUR).

Stipend

Humanitas tilbyr merittbaserte stipend på mellom 7 000 – 10 000 EUR per studieår. Les mer om skolens stipend direkte på universitetets nettsted.

Andre utgifter

Opptaksprøve / søknadsavgift:

180 EUR
Preparation Week* 700 EUR

*Preparation Week er Humanitas eget forberedelseskurs til opptaksprøven. Det foregår på nett mellom 13.-20. januar 2024. Det er kun 50 ledige plasser og det er førstemann til mølla.

Bolig- og levekostnader

Pris per studieår

Innkvartering på campus i enkeltrom:

9 900 EUR

Innkvartering på campus i superior-rom:

12 900 EUR

Innkvartering på campus i suite:

15 000 EUR

Mat og andre kostnader:

ca. 330 EUR per måned

Hvor store dine månedlige utgifter er avhenger av dine egne vaner. Tallene ovenfor er generelle estimater. Summen er basert på at du, som de fleste studenter, velger å dele en leilighet med noen andre.

Viktige datoer

Søknadsperiode

Søknadsfrist:

24. januar 2024 (for første og andre opptaksprøverunde)

28. februar 2024 (for siste opptaksprøverunde)

 

Opptaksprøve:

2. februar

8. mars

Startdato

Høstsemester:

Oktober

Søknad og krav

Opptakskrav

Kort: Opptaksprøve

For å søke på Humanitas må du ha et vitnemål fra VGS. Utover dette baserer Humanitas University opptaket gjennom sin opptaksprøve som foregår i februar hvert år. Dermed betyr ikke karakterene dine fra VGS noe (såfremt du har bestått alle fag). Opptaksprøven, kan bare gjennomføres en gang i året og arrangeres på samme dato uansett hvor du er i verden.

Opptaksprøven består av 60 flervalgsspørsmål med fire eller fem svaralternativer per spørsmål. Testtiden er satt til 120 minutter. 30 av spørsmålene tester din vitenskapelige kunnskap (kjemi, biologi og fysikk). De resterende 30 spørsmålene tester din evne til kritisk tenkning, og forståelse og anvendelse av akademiske tekster. Testen er designet av Humanitas University, Cambridge University, Imperial College, Oxford Medical School og Leeds Medical School.

Ta gjerne kontakt med EduPlanet dersom du ønsker mer info om opptaksprøven.

Søknadsprosess:

 • Fyll ut søknadsskjemaet via vårt nettsted.
 • Send en gyldig passkopi og et ID -bilde/passfoto av deg selv
 • Betal søknadsavgiften direkte til universitetet eller til EduPlanet.

EduPlanet er med deg gjennom hele prosessen. For å starte din personlige søknadsprosess, fyll først ut vårt elektroniske søknadsskjema på lenken ovenfor. Du vil etter hvert motta en bekreftelse på at du er registrert som søker og ytterligere detaljerte instruksjoner for hva du skal gjøre videre.

Når prosessen er i gang vil du få en veileder du alltid kan henvende deg til!

Spør vår studieveileder Johan!

23 96 75 00
Bestill info/Still et spørsmål

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982