College

Milano, Firenze, Roma, Italia

Studere i utlandet i Italia på Istituto Europeo di Design

Fashion design Etablert designskole Sommerkurs

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Online & Fjernundervisning
 • Data lab

Istituto Europeo di Design (IED), grunnlagt i 1966, er i dag en av verdens ledende skoler for design og mote. IEDs mål er å gi motedesignere og formidlere kunnskap og ferdigheter som kreves for å oppfylle bransjens krav og forventninger.

Deres undervisningsmetode er å kombinere kunnskap med praktisk utøvelse. Gjennom det omfattende nettverket IED har med profesjonelle selskaper, har de utviklet en undervisningsstrategi der bedriftene er involvert i hele undervisningsprosessen. På alle skoler jobber elevene kreativt i moderne studioer ved å bruke den nyeste teknologien, produksjonen og forskningen. Veiledningen gjøres av profesjonelle lærere som alle er aktive innen design.

IED har designskoler på ti steder i tre forskjellige land. I Italia, der skolen ble grunnlagt, har de skoler i Roma, Torino, Cagliari og Firenze. Hovedskolen ligger i fasjonable Milano med to studiesteder, en med motelab og en der resten av programmene holdes. I tillegg har IED to skoler i Spania og en skole i Brasil.

Milano

Milano i Nord-Italia er Europas hovedstad innen mote, stil og design. Det er en elegant by med brede boulevarder og staselige arkitektur. For ikke å glemme – Milano Fashion Week!

Firenze

Firenze, hovedstaden i Toscana-regionen, er viden kjent som et mekka for kunst- og kulturentusiaster. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Firenze årlig tiltrekker seg mange besøkende. Firenze ligger vakkert til ved Appenninene, delt av Arno, elven som renner gjennom byen. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste.

Roma

Det sies at alle veier fører til Roma og i dag huser den intensive metropolen rundt 3,8 millioner mennesker. Italias hovedstad er preget av spennende dufter, kurrende duer, cappuccino og kunstskatter.

Kurs & Program

Hos IED har du muligheten til å studere alt fra sommerkurs, 1 til 3-årige programmer eller hvorfor ikke avslutte med en mastergrad? Merk at dette lærestedet tilbyr både godkjente grader, og grader som ikke blir godkjent for støtte fra Lånekassen. Kontakt oss for mer informasjon.

På skolens campus i Roma og Firenze tilbys ikke så mange programmer som i Milano, der hovedcampus ligger, men du vil fremdeles finne noen av de mest populære kursene på disse campusene. Skolen i Roma er hovedsakelig fokusert på kurs og programmer i Media-, og  Graphic Design (her er også flertallet av programmene helt på italiensk), i Firenze og i Milano studerer mange studenter semesterkurs og 1-årige kurs, hovedsakelig innen mote.

Kursene gis til et begrenset antall studenter som ønsker å utvikle talentet og kreativiteten og bruke det i yrkeslivet. Skolen har tre hovedmål: å gi kunnskap om teknologi, materialer og designkultur, å skape forståelse for markedet og å utvikle en evne til å kommunisere designkvalitet.

Programmene blir gitt på enten italiensk eller engelsk. Hvis du studerer på italiensk får du redusert pris. Det som kreves da er du har forkunnskaper i italiensk. Gjennom oss kan du studere italiensk på skolen DILIT International House i Roma, Linguaviva i Firenze eller Linguadue i Milano. IED tilbyr også egne språkkurs på italiensk mot en kostnad.

3-årig Bachelorgrad

De mest populære kursene ved IED er deres bachelorprogrammer. Programmene fører til en Bachelor of Art eller Design.

Nedenfor har vi bare valgt å liste de engelske programmene.

Det første året er vanligvis mer teoretisk lagt opp for å få en dypere forståelse og kunnskap om håndverket og området. Det andre året begynner du å jobbe mer praktisk og eksperimentelt med forskjellige prosjekter. I det siste og tredje året vil du utdype deg mer i hovedfaget ditt, gjøre eksamensarbeid og også få utbytte av interessante forelesere og gründere fra designverdenen.

Etter å ha fullført studiene ved IED, vil du motta en Bachelor of Honours Degree (validert av University of Westminster), eller en akademisk grad som tilsvarer en Bachelor of Arts / Design i det fagområdet du velger. Alle 3-årige programmer tilsvarer 180 ECTS.

Fashion

 • Fashion Design
 • Fashion Communication
 • Fashion Stylist
 • Jewellery Design

Design

 • Interior Design
 • Product Design
 • Graphic Design
 • Photography

1-årig Diplom

For de som ikke ønsker å forplikte seg til en 3-årig utdanning, tilbyr IED 1-årige intensivkurs på engelsk (diplomas). Disse tilsvarer de tre første semestrene på de 3-årige bachelorprogrammene. Hvis du tar 1 år, har du muligheten til å hoppe inn i det andre året på bachelorstudiet. Kursene består av teori etterfulgt av kreative workshops hvor studenter blir opplært i det italienske designsystemet. Målet er å best forberede studentene på en karriere innen mote og design.

 • Interior Design
 • Fashion Communication and Marketing

Sommerskole

I løpet av sommeren tilbys det også en rekke spennende sommerkurs på skolens ulike campus. Benytt anledningen til å tilbringe sommeren på en av IEDs studiesteder i Italia og ta et kvalitativt kurs i akkurat ditt fag!

Merk imidlertid at IEDs sommerkurs ikke er godkjent for studiefinansiering fra Lånekassen. Eksempler på kurs:

 • Fashion Communication and Stylist
 • Visual Communication
 • Street Photography

Du kan finne alle IEDs kurs og lese om kursinformasjonen direkte på IEDs offisielle nettside.

Innkvartering

De fleste av IED-studentene bestiller innkvartering i en kortere periode før avreise, og finner deretter et mer langsiktig boalternativ på stedet. Dessverre har skolen ingen innkvartering å tilby, men de gir gjerne tips og råd om hvor de kan finne boalternativer, før eller etter ankomst til byen.

Milano

Hvis du planlegger å bli lengre, 3- 4 år, har IED tips om leiligheter på Via Sciesa, sentralt i Milano. Sjekk ut IEDs hjemmeside for å lese mer om boligtips i Milano. Du kan også få gode tips og råd på sosiale medier. Send gjerne et spørsmål på IED Milanos Facebook-side, så vil du sikkert motta gode råd fra skolens elever om tilgjengelige rom og leiligheter. Du kan også bruke Twitter (@IED_Official) og tagge #iedmilanflat.

Firenze og Roma

Også for disse byene kan du benytte sosiale medier for å få tilbakemeldinger fra studenter og tidligere studenter ved IED. Klikk på den respektive lenken for IED Rome & IED Florence på Facebook. På Twitter kontakter du @IED_Official og tagger som #iedromeflat, #iedromacasa eller #iedflorenceflat, #iedfirenzecasa for tips.

Les mer om innkvartering på IEDs offisielle hjemmeside.

Søknad og Krav

Søknad

Vi i EduPlanet hjelper deg med hele søknadsprosessen fra start til slutt, helt gratis! Vi håndterer søknaden din gjennom IEDs søknadsportal.

For å studere ved IED kreves det:

 • Bestått engelsk fra videregående skolen. Alternativt IELTS eller TOEFL eksamen.

 • Godkjent vitnemål fra den videregående skolen

 • Minimumsnivå B2 på italiensk (gjelder bare hvis du vil studere programmet på italiensk)

 • Andre søknadsdokumenter (se nedenfor)

Søknadsprosessen

Bestill informasjon og søknadsdokumenter ved å fylle ut søknadsskjemaet vårt som et første trinn, eller ved å kontakte info@eduplanet.no.

Et Skype-intervju vil etterhvert avtales som vil vare i 30-40 minutter. I løpet av intervjuet vurderer IED ditt engelske nivå og din interesse for å studere det aktuelle programmet du har valgt. Som regel kreves minst 3 i engelsk fra videregående ved de engelske programmene. Hvis du tidligere har tatt en IELTS-test, kan du legge ved denne ved søknaden din. Du burde da ha oppnådd minst 5.5 / 6.0. Ved å søke på et college eller universitet med vår hjelp, godkjenner du våre bookingvilkår.

Hvordan søke:

 • Fyll ut vårt søknadsskjema
 • En bekreftet kopi (skolestempel og signatur) av videregående vitnemål, på engelsk
 • Motivasjonsbrev på engelsk eller italiensk
 • Kopi av passet ditt
 • Application Test (noen programmer)
 • Portfolio + oppgave (noen programmer)

Søknadsavgift

Ved opptaksbeskjed bekrefter du din plass ved å betale registreringsavgiften på ca. EUR 2 500 for et 3-årig program. Du må også betale en lokal skatt på 140 EUR. Hvis du søker til IED via oss på EduPlanet, har du fordelen av å delbetale registreringsavgiften. Du betaler bare 1 800 EUR + lokal skatt. Andre studenter som ikke melder seg på gjennom oss, må betale hele summen på en gang. Resten av registreringsavgiften på EUR 700 betaler du deretter sammen med første semesteravgift når du har mottatt studielån. Alle betalinger skjer direkte til skolen

Priser & datoer 2023/2024

Kurspriser per år
Kursavgiften du betaler baseres på din families inntekt. Les mer her.
3- og 4-årig utdanning på engelsk EUR 9 200 til 21 400
Tenk på at

En lokal skatt på EUR 140 kommer i tillegg til skolepenger og betales sammen med påmeldingsavgiften for å bekrefte din plass.

IED har også program på italiensk. For disse programmene anbefales et B2 nivå i språket. Du må gjøre en språktest før kursstart. IED tilbyr også et italiensk pre-requisite kurs mot en kostnad på EUR 2 100.

I alle prisene over er IEDs Enrolment Fee (påmeldingsavgift) allerede iberegnet. Den koster 2 500 EUR. Les mer under fliken Søknad & Krav for hvordan og når denne avgiften skal betales.

Kursstart
Milano
3-årige program: oktober
1-årige program: september
Sommerkurs: fra begynnelsen av juli
Roma
3-årige program: oktober
1-årige program: februar
Sommerkurs: dato på forespørsel
Firenze
3-årige program: oktober
1-årige program: sept, feb
Sommerkurs: dato på forespørsel

Studentkommentarer

Patricia 21 år, Bachelor Interior Design

Her i Milano er det fantastisk, og for omtrent et kvarter siden fikk jeg egen Wifi i leiligheten! Så det er fortsatt ting som må ordnes med dette semesteret. Skolen er, som dere lovet, veldig bra og stimulerende, og jeg trives med den! Det er mye nå, men jeg føler at alt jeg gjør er utviklende og ekstremt morsomt (for det meste)! Takk for at dere hjalp meg med å gjøre drømmen min mulig. Trenger dere noen anbefaling for en fremtidig student vil jeg gjerne gi den!

Anna 24 år, sommerkurs Graphic Design and Portfolio

Kurset i grafisk design ved Istituto Europeo di Design er 4 uker langt. Det er et grunnkurs og klassen består av 9 elever fra hele verden. Skolen er liten, men den har en høy standard. Takket være profesjonelle lærere og godt planlagte timer har vi lært mye på kort tid. I løpet av de to ukene vi har vært her har vi rukket en god del. Vi har shoppet på alle byens markeder, vært på en dagstur til Cinque Terre (absolutt et must hvis du drar hit), vært på vinsmaking på en vingård, besøkt Firenzes beste utsiktspunkt, sett fotball-EM sammen med halve Firenze, sett Davidstatuen av Michelangelo og selvfølgelig spist alt for mye gelato, pasta og mozzarella. Firenze er fantastisk!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982