College

Kamloops, British Colombia, Canada

Studere i utlandet på Thompson Rivers University i Kamloops

Over 140 studieprogrammer Topp moderne campus Små klasser Friluftsliv i verdensklasse

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Rullestoltilpasset
 • Visumkrav
 • Online & Fjernundervisning
 • Data lab

Thompson Rivers University (TRU) ble grunnlagt i 1970, og er det universitetet i Canada som tiltrekker seg flest internasjonale studenter. 14 000 studenter tar utdanningen sin her, hvorav 1460 er internasjonale studenter fra mer enn 85 forskjellige land. 

Thompson Rivers University tilbyr over 140 akademiske programmer og mer enn 400 fjernundervisningskurs innen humaniora, økonomi, markedsføring, IT, naturvitenskap og miljø. Klassene er små, og som internasjonal student vil du få veldig personlig studieveiledning og mye støtte under dine studier. 

TRUs campus i Kamloops og Williams Lake ligger på tradisjonelt land som tilhører Secwépemc-folket, i de sørlige delene av British Columbia. TRU Kamloops (Secwépemcs ord for «hvor elvene møtes») er hovedcampus, med utsikt over elvene North Thompson og South Thompson – derav navnet Thompson Rivers University.

14 000 studenter studerer ved universitetet, og ytterligere 11 000 tar TRUs online kurs. Universitetet bringer byen og dens innbyggere sammen gjennom konferanser og arrangementer, som for eksempel Canada Summer Games og Kamloops Marathon. Det er også muligheter for forelesninger med John Ralston Saul, Margaret Atwood og Peter Mansbridge på universitetet. 

TRUs campus er under stadig utvikling og utvidelse for å gjøre det 250 hektar store området mer innbydende med åpne parker, livlige møteplasser, butikker og flere overnattingsmuligheter.

Hovedcampus ligger i Kamloops, sørvest i Sahali-området. Fra TRU er du innen gangavstand fra flere deler av byen, og like i nærheten har du Kamloops største rekreasjonsanlegg, Tournament Capital Center. Et stort utvalg av utendørsaktiviteter og kulturelle arrangementer er kun noen minutter unna. Les gjerne mer om alle fasiliteter på campus.

Kamloops

Universitetet ligger i byen Kamloops i British Columbia, omtrent en 4 timers kjøretur fra Vancouver. Kamloops er et stille og trygt sted med rundt 85 000 innbyggere. Her er alt innen rekkevidde, og du kommer i tillegg vekk fra storbyens stress. Området byr på spektakulær natur og muligheter for utendørsaktiviteter.

Benytt anledningen til å utforske den fascinerende naturen under studiene i Canada, hvor dykking, ski, golf, brettseiling og hvalsafari er blant de populære fritidsaktivitetene. Byen er full av fine sykkelstier som er en veldig god måte å se det byen har å tilby.

Fritid

Om vinteren kan du gå på ski på Sun Peak Resort, Canadas tredje største skianlegg, som ligger 45 minutter unna Kamloops. Omtrent 20 minuter unna ligger også det familievennlige skianlegget Harper Mountain. 

Om sommeren innbyr det varierte landskapet med fjell, sletter, elver og innsjøer til fotturer, kajakkpadling, fiske, riding, terrengsykling og mye mer. Hvis friluftsliv ikke er noe for deg, tilbyr likevel Kamloops et stort utvalg av restauranter, teatre, kinoer og shoppingmuligheter.

Utdanninger

Ved Thompson Rivers University (TRU) kan du velge å studere et fullt program på opptil 4 år, eller ta uavhengige kurs som en såkalt Study Abroad-student. Noen av skolens mest populære utdanninger er innen fagene turisme, næringsliv og kunst.

Study Abroad

Varighet: 1-2 semestre

Study Abroad er et perfekt alternativ for deg som ønsker å være i Canada en kort periode som student. Som Study Abroad-student vil du ta uavhengige kurs i fagene som interesserer deg. Hvis du studerer ved et universitet eller høyskole i Norge, er det muligheter til å finne kurs på TRU som kan krediteres i din norske grad. For å vite hvilke kurs du trenger for din norske grad, bør du først snakke med studiekonsulenter ved det norske universitetet, og deretter se etter passende kurs i TRUs kurskatalog. Du legger ved en liste over kurs du ønsker å studere ved TRU sammen med søknaden din.

Her kan du finne kursprogrammet til TRU.

Bachelor Degree

Varighet: 3-4 år

En bachelorgrad studeres i Canada vanligvis i 4 år. Hvis du vil fullføre en bachelor på bare tre år, er en mulighet å utnytte skolens kortere sommerperioder. Om du allerede vet hvilket fag du vil ta graden i, er det mulighet for å søke på et av skolens mange bachelorstudier. Her er eksempler på disse emnene;

Business, International Business, Accounting, Finance, Entrepreneurship

Communication

Human Resourses

General Science, Ecology & Environmental Biology/Chemistry, Physics, Chemistry, Mathematics, Natural Resources

Tourism

Arts

Computing Science, Software Engineering

På grunnnivå tilbyr skolen også programmer som gir deg en grad i form av Certificate, Diploma eller Associates Degree. Les mer om TRUs bachelorgrad her.

Master’s Degree & MBA

Varighet: 1-2 år

Du kan fortsette med en mastergrad etter å ha fullført en bachelorgrad i det valgte fagområdet ditt. TRU tilbyr masterprogrammer i:

Education

Environmental Science, Environmental Economics

Data Science

MBA (Master of Business Administration). Du kan studere MBA på to år eller som et «akselerert program» på ett år hvis du allerede har en grad innen business.

I tillegg til masterprogrammet, tilbyr skolen en rekke Graduate Diplomas for høyere utdanning på avansert nivå for de som ønsker å endre spesialisering eller utdype kunnskapen etter fullført bachelorgrad.

Du finner en liste over alle skolens programmer på TRUs hjemmeside.

Co-op

Hvis du vil ha praktisk erfaring, bør du se etter programmer som tilbyr såkalt Co-op. Co-op betyr at studenten under utdanningen har mulighet til å kombinere de akademiske studiene med betalt praksis. Denne muligheten tilbys innen områdene Business, Computer Science, Science og mer.

Innkvartering

Residens

Benytt anledningen til å bo på campus og opplev det virkelige studentlivet. På campus er det tilgang til både treningsstudio, idrettshall, svømmebasseng, bibliotek, kafeer og pub. 

TRU Residence & Conference Centre (on campus)

Bo på campus i TRUs nyeste studentboliger. Møblerte enkelt-, dobbelt- eller firemannsrom med klimaanlegg. Måltider kan tilbys mot en ekstra kostnad. 

McGill Residence (on campus)

Bo på campus. Du har ditt eget møblerte rom med kjøkkenkrok, kjøleskap og mikrobølgeovn. Badet deles med andre studenter. Ingen måltider er inkludert. Du har tilgang til vaskerom, stort felleskjøkken, TV-rom og mer.

Upper College Heights Student Residence (off campus)

Beliggende fem minutter fra TRUs campus. Her deler du en leilighet med tre andre studenter, har ditt eget soverom, men deler kjøkken og bad med de andre. Soverommene er innredet med seng, skrivebord, stol og kommode. Kjøkkenet har kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn.

Värdfamilj

Bli kjent med kulturen ved å bo sammen hos en vertsfamilie. Du har ditt eget rom og tre måltider om dagen er inkludert. Denne innkvarteringen anbefales hvis du er ny på skolen. 

Søknad

EduPlanet hjelper deg gratis med søknaden din til Thompson Rivers University.

Du må sende følgende dokumenter til oss via e-post til info@eduplanet.no, eller per post til EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen: 

 • Søknadsskjema (vi sender dette til deg)
 • Ditt vitnemål fra videregående skole oversatt til engelsk
 • Kvittering på betalt søknadsavgift, $ 100 CAD
 • Karakter 4 eller høyere i engelsk fra VGS, evt. IELTS, TOEFL eller Cambridge test eller språktest på skolen
 • Kopi av passet ditt

Når vi har mottatt disse dokumentene, vil vi gjennomgå søknaden din og sikre at den er komplett før vi sender den til Thompson Rivers University. Så snart skolen har behandlet søknaden din, vil vi kontakte deg.

Når du har kommet i gang med søknadsprosessen, hjelper vi deg gjerne videre! Vi svarer på spørsmål om Lånekassen, visum, forsikring og bolig før avreise.

Priser & datoer 2023/2024

Kurspriser per semester
Undergraduate (12 credits) 8 439 CAD
Undergraduate (15 credits) 10 271 CAD
Øvrige avgifter
Søknadsavgift (engangsavgift): 100 CAD
Øvrige avgifter (bibliotek, studentforening, busskort m.m.): ca. 550 CAD
Kursmateriale: 100-500 CAD

Bokostnader

Innkvartering
Vertsfamilie 
Per semester: 3 300 CAD
Placement fee: 150 CAD
Security deposit:  420 CAD
TRU Residence North Tower
Høst- og vintersemester: 7 730 CAD
Security deposit & app fee:  500 CAD
Mc Gill Residence
Høst- og vintersemester: 5 180 CAD
Security deposit & app fee:  500 CAD

Viktige datoer

Semestre
Vinter:  Januar – april
Sommer: Mai-august
Høst: September – desember
Søknadsfrister
Vinter: 1. oktober
Sommer: 1. februar
Høst: 1. mai

Studentkommentarer

Linus 20 år, Bachelor of Tourism Management

Utan att överdriva kan jag glatt säga allt är helt perfekt, bättre än man ens hade kunnat drömma om. Alla är supertrevliga och man får kompisar på nolltid, spelar fotboll med folk från Sydamerika till Asien och ute och vandrar med andra skandinaver och tyskar. Själva skolan och alla lärarna är också superbra. Kan glatt rekommendera andra som funderar på att åka hit. 🙂

Hanna 24 år, Study Abroad Semester

TRU är ett universitet som jag varmt kan rekommendera för personer som är intresserade av att studera utomlands. Själva staden Kamloops är en något mindre kanadensisk stad i vackra British Columbia, omringad av berg och här finns det mesta en kan önska. Lärarna på skolan är väldigt engagerade och kunniga i de ämnen som de lär ut och är det något som en undrar över finns det alltid någon på skolan att vända sig till. Mina vänner här verkar även de vara mycket nöjda med skolan. Eleverna som går på skolan kommer såklart dels från olika delar av Kanada men det går även väldigt många utländska elever från hela världen här, vilket gör att hela skolan känns internationell, och gör det möjligt för en att få vänner från alla möjliga länder.

TRU har ett stort och fint campus-område och det hålls en mängd olika aktiviteter genom skolan för oss elever med allt från att gå och se stadens hockeylag spela, åka skidor, besöka delstatens största shopping center, till att heja på när något av skolans idrottslag har match. Sedan är det även lätt och väl värt att försöka resa runt lite själv i området för att ytterligare uppleva delar av landet som till exempel nationalparkerna Jasper och Banff, intilliggande städer och Vancouver, som enligt mig är ett måste att besöka. Jag valde att bo precis utanför campusområdet på Upper College Heights där jag bor i så kallade quad med tre andra tjejer, har eget rum samt delar kök och badrum med de andra och här har jag trivts väldigt bra. Jag är nu inne på min näst sista månad här och både jag och mina vänner känner alla att vi kommer att sakna skolan och gemenskapen mycket!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982