College

Vancouver, British Columbia, Canada

Studere i utlandet på Capilano University i Vancouver

Små klasser Støttende lærere Praktisk utdanning Nærhet til natur og storby

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Fjernundervisning
 • Data lab

Som student ved Capilano University, er du bare et steinkast fra villmarken, de kystnære fjellkjedene og de uberørte strendene ved Stillehavet, samtidig som du er i nærheten av trendy shopping og spisesteder i sentrum av Vancouver – Canadas svar på Manhattan.

Capilano University har eksistert siden 1968 og underviser i dag 7 500 studenter, hvorav 650 internasjonale fra 54 forskjellige land, innen en rekke spennende utdanninger.

Capilano University sin oppfatning er at utdanning er oppskriften på en positiv forandring i verden – noe som reflekteres blant både personalet og i selve utdanningen. Et aspekt som skiller skolen fra mange andre universiteter er de små klassene som tillater lærere å veilede sine studenter på et personlig nivå og åpne opp leksjonene for diskusjoner og debatter mellom studentene. For å kunne bruke det du lærer i klasserommet i arbeidslivet, er det mange praktiske elementer innfelt i programmene i form av oppgaver og gruppearbeid, casestudier, feltarbeid og prosjektarbeid for virkelige kunder.

Vancouver

Vancouver er en fremadrettet storby som er omgitt av vakre naturområder og en nydelig utsikt over Canadas fantastiske vestkyst. Capilano University sitt campus ligger nord i Vancouver, hvor du er omgitt av frisk fjelluft, utallige turstier og dyp furuskog, mens du kun har en 20 minutters kjøretur ned til Vancouver sentrum. Du kan enkelt krysse Burrard Inlet, fjorden som skiller Vancouver fra sine nordlige forsteder, med lokalbussen over en av de flotte broene, eller bruke Seabus som gir deg en fantastisk utsikt over fjellene i horisonten, samt downtown Vancouvers slående skyline.

Fritid

I tillegg til naturopplevelsene og alt en storby som Vancouver har å tilby, gir Capilano University deg muligheten til å nyte alt som deres campus og velutviklede aktivitetsprogram kan tilby. Du kan bruke både skolens kino og utforske skolens store idrettsanlegg der du kan drive med alt fra vektløfting til treningsstudio, karate, tango, zumba, volleyball, basketball eller fotball.

Som student kan du delta i skolens studentorganisasjon, Capilano University Student Union, eller møte medstudenter i skolens mange klubber og komiteer. Hvis du liker å skrive, kan du alltid bidra til å jobbe i skolens avis, Capilano Courier. Du bør heller ikke gå glipp av de gratis workshopene som skolen organiserer for sine studenter innen emner som karrierecoaching, selvtillit, effektiv kommunikasjon, sunne relasjoner og avslapningsteknikker.

Kurs

Capilano University tilbyr kurs og program på en rekke felt hos sine fem forskjellige avdelinger, som er beskrevet nedenfor. Du kan velge å ta ett eller to valgfrie Study-Abroad semestre, eller en full 2-4 års utdanning.

Arts & Science er noe for deg som er nysgjerrig på verden og vitenskapen. Du utvikler kritisk tenkning og får sjansen til å stimulere din nysgjerrighet i humanistiske, sosiologiske eller naturvitenskapelige fag. Du kan for eksempel studere et språk, kunsthistorie, filosofi, antropologi, kriminologi, geografi, psykologi, sosiologi, astronomi, IT eller fysikk.

Business & Professional Studies tilbyr programmer og kurs for deg som ønsker å studere Business, Communication and Law. Capilano har dyktige og erfarne lærere som, i tillegg til læreboka, kan bidra med sine egne erfaringer, og hvilke praktiske egenskaper som trengs i dagens konkurransedyktige arbeidsmarked. Du kan for eksempel studere kortere programmer innen forretningsregnskap, markedsføring, bedriftsøkonomi eller bachelorprogrammer i bedriftsøkonomi og ledelse og deretter ta en mastergrad i bedriftsøkonomi.

Fine & Applied Arts er for deg som ønsker å vie seg til kreativ problemløsing, kritisk tenkning og samarbeid på høyt nivå, og samtidig få muligheten til å utvikle din estetiske sans. Dykk ned i et stimulerende miljø med profesjonelt aktive lærere og små klasser som forbereder deg for dagens kulturlandskap innen fagområder som film, animasjon, jazz, teater og visuell kunst.

Education, Health & Human Development er noe for deg som ønsker muligheten til å påvirke folks liv til det bedre. Egnet for de som ønsker å jobbe med å få barn til å utvikle seg i skolen eller førskolen eller som vil bruke musikken til å påvirke menneskers velvære.

Global & Community Studies har blitt utviklet som svar på den høye etterspørselen av godt trent arbeidsstyrke i den voksende reiselivsnæringen. Med en bachelorgrad i Tourism Management fra Capilano University, er du klar for ledende stillinger i reiselivsnæringen, med ferdigheter i ledelse og strategi, samt fagspesifikke ferdigheter som markedsundersøkelser, kampanjer, produkt- og destinasjonsutvikling, markedsføring og risikostyring.

 

Semestersystem

Skolen har tre semestre per år med start i januar (vinter/vårsemester), mai (sommersemester) og september (høstsemester). Studerer du et program, velger du vanligvis å studere 12-15 studiepoeng per semester. For å kunne fullføre på henholdsvis 2 år eller 4 år, må du studere minst 30 studiepoeng per år, det vil si 15 studiepoeng per semester hvis du studerer to semestre per år. Studentene studerer enten i høst- og vårsemesteret med 15 studiepoeng/semester eller vår og høst med 12 studiepoeng/semester for å supplere med 6 studiepoeng i sommersemesteret og samtidig jobbe, i den grad visum tillater det.

 

Study Abroad

Lengde: 1-2 semestre

Study Abroad er perfekt for de som ønsker å studere i en kortere periode i Canada. Du tar valgfrie, selvstendige kurs i ett eller to semestre.

For å få stipend fra Lånekassen for Study Abroad, må du studere som en heltidsstudent, som ved Capilano University innebærer minst 9 studiepoeng per semester. Et kurs er ofte 3 studiepoeng, noe som betyr at du tar ca. 3 kurs per semester. Et semester er ca 16 uker lang. Som internasjonal student har du fordelen ved å registrere deg for enkeltkurs, ikke minst hvis du har planer om å lese uavhengige kurs som Study Abroad student. Les om skolens ulike fagområder her.

Degree program

Lengde: 2-4 år

Du som allerede vet hva du vil studere, og ønsker å studere i Canada over lengre tid, kan velge å studere en toårig Associate Degree eller en Bachelor Degree på fire år. I Degree-programmet velger du en major, et hovedfag, som betyr at du tar en rekke obligatoriske emner innen ditt valgte hovedfag. I tillegg til disse vil du også ta en rekke såkalte General Education kurs, som er et krav for å bestå graden din. Hvis du studerer på et program, velger du vanligvis å ta 12-15 credits per semester.

Associate Degree 2 år

Hvis du studerer en Associate Degree, kan du etter to år på Capilano University velge å gå direkte ut i arbeidslivet eller studere videre til en bachelorgrad innen ditt valgte fagområde. Siden de fleste kursene på skolen er overførbare til andre universiteter i British Columbia, kan du etter din Associate Degree, velge å fortsette å studere på Capilano University eller et annet universitet i provinsen.Du kan studere  en Associate i disse programområdene:

 • Arts, Arts – Creative writing og Arts English
 • Psychology
 • Science og Science – Biologi

Bachelor Degree, 4 år

Hvis du velger en bachelorgrad, vil du etter fire år få en grad tilsvarende en bachelorgrad i Norge. Capilano University tilbyr blant annet følgende programområder på bachelor nivå:

 • Communication, Visual Communication
 • Early Childhood
 • Jazz -Education, Jazz -Performance/Composition
 • Legal Studies
 • Motion Picture Arts
 • Performing Arts
 • Psychology
 • Science
 • Tourism Management

Her på skolens Program Finder kan du søke på skolens ulike programmer for Associate Degree og Bachelor Degree.

Innkvartering

Capilano University har ingen innkvartering på campus, men de har anbefalinger til sine studenter om hvor de bør lete. De fleste studenter begynner å se etter bolig online før de drar til Vancouver og bor midlertidig på hoteller den første uken, mens de bestemmer seg for boligen som passer dem best. Hvis du velger en av skolens anbefalte boliger, er det lurt å bestille allerede hjemmefra, men hvis du leter på egenhånd er det et godt tips å se boligen før du takker ja.

Studentresidens

Global Education City

Global Education City tilbyr innredede rom i studenthus på to steder i sentrum av Vancouver. Kontrakter kan skrives for både kortere og lengre perioder, avhengig av hvor lenge du studerer i Vancouver.

Vertsfamilie

Å leve med en vertsfamilie gir en flott mulighet til å oppleve kanadisk kultur mens du bruker engelsken din. Frokost, lunsj og middag er inkludert i prisen hvis du velger å bo i en vertsfamilie.

Hvis du helst vil finne bolig på egenhånd, kan du se på skolens side om innkvartering og du finner flere nyttige linker for dette. Skolens studentforening, Capilano University Students´ Union, har blant annet en side hvor du kan se annonser på ledig innkvartering i Lower Mainland-regionen, og du kan publisere din egen annonse dersom du leter etter bolig.

Priser & datoer 2024/2025

Kostnader
Søknadsavgift : 135 CAD
Degree-program (15 credits) per semester
Associate of Arts (f.eks. i Creative Writing eller Psychology): ca. 10 750* CAD
Bachelor of Design in Visual Communication: ca. 14 850* CAD
Bachelor of Business Administration: ca. 11 150* CAD
Bachelor of Motion Picture Arts: ca. 16 550* CAD
Bachelor in Psychology: ca. 11 680* CAD
Bachelor of Science: ca. 11 150* CAD
Bachelor of Tourism Management: ca. 11 400* CAD
* Ulike kostnader fra år til år. Pris er gjennomsnittet man kan vente seg. Bachelorprogram er 4 år, Associate program er 2 år.

Viktige datoer

Viktige datoer
Frister for å søke
Høstsemester: 31. mars
Sommersemester: 31. januar
Vårsemester: 15. september
Kursdato
Vårsemester: Januar – april
Sommersemester: Mai – august
Høstsemester: Sept -desember
OBS! Datoer for Motion Picture Arts Deadline for søknad er 31. januar og start i september!

 

Søknad

Vi i EduPlanet hjelper vi deg gratis med søknaden, informasjon om hvordan det er å studere i utlandet, Lånekassespørsmål og alt rundt dette når du søker til Capilano University.

Følgende dokumenter må sendes til oss via e-post, eller per post til EduPlanet, Lienga 6, 1414 Trollåsen:

 • Utfylt søknadsskjema (vi sender det til deg)
 • Bevis på tilstrekkelig engelsknivå gjennom IELTS eller TOEFL (engelskkarakter fra videregående er ikke godkjent)
 • Sertifisert engelsk oversettelse av vitnemål fra videregående. Dette får du fra din videregående skolen
 • Kopi av passet ditt
 • $ 135 CAD i søknadsavgift

Når disse dokumentene er sendt til oss, vil vi gjennomgå søknaden din og sikre at den er komplett. Deretter sendes det til Capilano University, og så snart skolen har behandlet søknaden din, kontakter vi deg.

Når du har kommet i gang med søknadsprosessen hjelper vi deg gjerne videre! Vi svarer på spørsmål om både Lånekassen, visum, forsikring og innkvartering før avreise.

Studentkommentarer

Anna 21 år, Outdoor Recreation Management Diploma

Det jeg liker mest med mitt program er den nære kontakten med arbeidsmarkedet og de praktiske elementene med utflukter og turer. Etter mine studier på Capilano University, planlegger jeg å jobbe med outdoor education.

Gustaf 30 år, Bachelor of Music in Jazz Studies

Som student ved Capilano University´s Jazz Studies Degree har jeg hatt muligheten til å lære mye av, diskutere med og lytte til noen av Canadas fremste jazzmusikere. Det har vært en helt fantastisk opplevelse, hvor skoledager blir brukt på campus i et vakkert område i Nord-Vancouver. Downtown Vancouver er et pulserende sentrum, og byen, spesielt om natten, er utrolig vakker. Jeg anbefaler alle som vurderer å komme hit å studere til å gi Vancouver en sjanse. Alt fra villmarken til storbyen ligger rett rundt hjørnet, og folkene her er for det meste veldig åpne, glade og hjelpsomme.

Louise, Bachelor of Communication Studies

Capilano (eller CapU) er helt fantastisk! Du føler deg alltid velkommen, alle er veldig engasjerte og skolen er superkoselig. Universitetet består av 5 bygninger, og du går ofte gjennom skolens rhododendronpark mens du forlater Birch-bygningen til Fir. Vi har klasser med maksimalt 35 studenter, og læreren tar alltid tid til å bli kjent med hver student; Jeg føler alltid at jeg kan banke på lærerens dør og spørre om en eksamen eller en oppgave. Lærerne har en fantastisk blanding av praktisk og teoretisk kunnskap, noe som virkelig bidrar til en bredere utdanning. Jeg har også gjennom mitt program hatt muligheten til å ta flere kurs utenfor mitt program som sosiologi, geografi, musikk og film, noe som gjør utdanningen og hele opplevelsen på Capilano enda bedre.

Jeg studerer kommunikasjon og har bare ett semester igjen og hadde jeg vært i stand til å ta min Master på CapU jeg ville definitivt ha gjort det! Jeg bor i Lynn Valley, i en «basement suite» (som de fleste gjør). Jeg trives veldig godt både på CapU og i Vancouver; Vi går mye i skogen, står på ski og rir rundt Stanley Park. Jeg anbefaler virkelig CapU:)

Emelie 23 år, Study Abroad i Business Administration

Capilano University er virkelig en fantastisk skole. Fordi det ligger litt utenfor sentrum, vil du finne villmarken bare et steinkast fra skolegården, som er perfekt for fritimer da du kan ta en tur eller løpe på en av de mange turstiene som ligger bak her. Det er et relativt lite campus, så det er perfekt for oss som er her i et år, siden du raskt blir kjent med skolen.

Klassene er små, slik at du får et nært forhold til læreren og alle i klassen, noe som er morsomt og veldig forskjellig fra i Skandinavia. Er du den som ønsker å kombinere villmarken med storbylivet, så er Cap U en skole jeg kan anbefale!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982