WROCLAW, POLEN

Elise

VETERINÆRSTUDIER – Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (UPWr)

Hvorfor valgte du veterinærstudiet?

Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med dyr og har hatt et sterkt ønske om å kunne hjelpe dem.

Hvordan ser en typisk studiehverdag ut?

Nå går jeg siste året, så vi har mer fritid enn tidligere. Jeg står opp tidlig og går en tur med hundene før skolen starter ca. kl. 08. Deretter har jeg kanskje en eller to skoletimer i løpet av dagen. Noen ganger er timene samlet, og da reiser jeg hjem fra skolen rundt kl. 10/11. Andre ganger er timene spredt, så jeg drar hjem etter første time og har kanskje neste time rundt kl. 16. I mellomtiden eller etter skolen studerer jeg litt, bruker tid med hundene og er sammen med venner. Tidligere kunne skoledagene vare fra kl. 08-20om kvelden, men dette varierte etter hvilket år man var på, hvor lange dagene var, og hvor mye man måtte lese til prøver osv.

Hvordan er studiet strukturert? Er det delt inn i ulike faser eller år?

Studiet er delt inn i både år og semestre, hvor ett år består av to semestre: et vintersemester og et sommersemester. Man må bestå hvert semester for å kunne starte på neste. Vintersemesteret starter rundt første mandagen i oktober og slutter i midten av februar, mens sommersemesteret starter rundt første mandagen i mars og slutter i midten av juli. Hvert semester avsluttes med en eksamensperiode.

Hvordan kombineres teoretisk kunnskap med praktisk opplæring?

Skolepensumet er satt opp slik at det er mest grunnleggende teori de første skoleårene, og etter hvert innføres mer og mer praktisk kunnskap. Det første året man virkelig starter med praktisk trening er når man har kliniske fag som diagnostikk. Jeg vil absolutt anbefale å jobbe på klinikker i løpet av sommeren for å få mer praktisk erfaring.

Hvordan var det å flytte utenlands? Skummelt? Gøy? 

Det er alltid litt skummelt å flytte vekk fra det kjente, men det var også veldig spennende! Studentmiljøet her nede er veldig tett, så det var ikke noe problem å finne seg til rette. Jeg hadde kontakt med flere eldre studenter før jeg kom ned, som hjalp meg og svarte på alle mine spørsmål via en gruppechat vi alle er med i. Wrocław er også en by det er lett å like med alle sine skjønne parker og flotte bygninger.