NICOSIA, KYPRUS

Diya

LEGESTUDIER The University of Nicosia Medical School

Fortell oss om en typisk skoledag
En typisk dag ved Universitetet i Nicosia medisinske skole er fylt med interaktive forelesninger, små gruppeveiledninger og interessante diskusjoner. Den ukentlige timeplanen er organisert på en effektiv måte slik at studentene har muligheten til å gjøre fritidsaktiviteter ved siden av studiene sine. Universitetet tilbyr selvstendig læring der studentene har sjansen til å bestille lik og kliniske rom for å øve på sine kliniske ferdigheter (gjelder for studenter i MD år 2 og videre). Det er aldri et kjedelig øyeblikk i en uke ved UNIC, da det er en enorm mengde kunnskap å tilegne seg og interessante diskusjoner å være en del av.

Hvordan bor du?
Jeg bor i en studentbolig med enkeltrom som tilbys av universitetet, som ligger bare 5 minutters gange fra hovedcampus. Det er veldig praktisk og ligger i gangavstand fra plasser som dagligvarebutikken, medisinskolen, treningssenteret, kaféer og kjøpesenteret. Rommet mitt består av mitt eget kjøkken, bad/dusj, skrivebord, balkong, TV, med mer.

Hva synes du om Nicosia som studiested?
Nicosia er en studentvennlig by – den har morsomme attraksjoner, parker, kjøpesentre, og shoppinggater å besøke. De vakre og naturskjønne strendene på Kypros er bare 1-2 timer unna Nicosia med buss, og er absolutt verdt å bade der!
Hva pleier du å gjøre i fritiden din?
I fritiden min gjør jeg vanligvis ting som hjelper meg å lade opp for den kommende uken, enten det er å møte venner, dra til gamlebyen, lese en bok eller tilbringe dagen i sengen.
Er du fornøyd med studiene ved universitetet ditt? Vil du anbefale det til andre?
Etter min personlige erfaring, synes jeg universitetet er flott og har både utmerkede akademiske og sosiale aspekter å tilby. Du vil få tidlig erfaring med kliniske plasseringer og pasientomsorg fra år 2. Universitetet tilbyr også kadavre og tidlig øving med medisinsk utstyr som stetoskop og måling av blodtrykk og blodsukkernivåer. Studenttjenestene ved universitetet arrangerer morsomme sosiale arrangementer og sammenkomster som gir studentene mulighet til å møte nye mennesker og ta en pause fra sine travle timeplaner. Og angående Kypros, det er et vakkert land og det er solrikt 365 dager i året. Så det er ingen tvil om at du vil ha det gøy mens du studerer medisin.
Hva er planene dine for fremtiden?
Mine planer for fremtiden er å fordype min forståelse av den teoretiske og eksperimentelle siden av medisin. Teknologien fortsetter å vokse og å ta over mange forskjellige aspekter av våre daglige aktiviteter, derfor vil jeg gjerne være involvert i prosessen med å undersøke og evaluere nye funn for å videreutvikle medisinske felt. Dette programmet hjelper meg med å komme nærmere det målet ved å hjelpe meg å bygge en base og få en avansert forståelse av hvordan kroppen fungerer.
Hvordan kom du til beslutningen om å studere i utlandet?
Å bestemme hvor og hvilket universitet du skal tilbringe de neste viktige årene ved, er en stor beslutning du må ta på kort tid. Jeg sørget for å grundig utforske valgmulighetene mine, komme i kontakt med eldre studenter om deres erfaringer ved universitetet, sammenligne og sammenligne universiteter (fordelene og ulempene), og holde en tett kontakt med opptaksrådgiveren min.
Hvorfor valgte du Eduplanet for å hjelpe deg med søknaden din for medisinstudier i utlandet?
Søknader og det å finne det perfekte universitetet kan være en nervepirrende og forvirrende prosess. Jeg søkte gjennom EduPlanet for å få ekstra hjelp og for å sikre at søknaden min ikke har noen feil eller mangler informasjon. De hjalp meg med søknadene mine til flere universiteter og var utrolig tålmodige og hyggelige gjennom hele prosessen.