ROMA, ITALIA

IZABELLA

SPRÅKKURS ITALIA– Språkskolan DILIT International House  

Hvordan kom du frem til beslutningen om å dra på språkreise?
Jeg har slektninger på Sicilia som jeg alltid har ønsket å kunne snakke med, så jeg studerte italiensk på videregående skole, men det er jo ikke det samme som å dra til landet og lære språket der. Før jeg dro til Roma jobbet jeg i en butikk, og jeg satt og tenkte at jeg ville gjøre noe annet til høsten, og da virket språkreise som et naturlig valg.

Hvordan ser en vanlig skoledag/uke ut for deg?
Vi begynner hver dag på skolen klokka 9.00, så jeg står opp rundt 7.30 og spiser frokost før skolen. Deretter drar jeg til skolen sammen med to av mine romkamerater som går på samme skole som meg. Skoledagen varer til 12.20 med en pause på 20 minutter der man kan ta seg en kaffepause i skolekantinen om man ønsker det. Skoledagene er korte, men det er deilig for da kan man velge om man vil studere med en venn etterpå, dra hjem eller kanskje finne på noe annet.

Hva gjør du på fritiden? Arrangerer skolen aktiviteter?
På fritiden min omgås jeg med vennene mine fra skolen, men også venner som jeg har funnet via Facebook for eksempel. Det er veldig enkelt å få kontakt med andre svensker hvis man ønsker det. Skolen arrangerer også ulike aktiviteter hver dag etter skolen. Hver mandag blir ukens aktiviteter satt opp på en tavle på skolen der man kan melde seg på det man har lyst til. Det er en god og morsom måte å lære språket på også, da alle aktivitetene gjennomføres på italiensk. Min favorittaktivitet er matlaging, for da får vi spise, og så lager læreren maten foran alle som i et matlagingsprogram, men i virkeligheten.

Hvordan bor du?
Jeg bor i et rom i en leilighet med 5 andre personer. Akkurat nå er det to nordmenn, to italienere og en fra Sør-Korea, men det er folk som kommer og går, spesielt når man er her over lengre tid. Leiligheten er veldig hyggelig synes jeg, for vi har et kjøkken og stue der vi kan være sammen.

Hva synes du om studiestedet ditt?
Det har vært en omstilling å komme til en by som er så mye større enn Stockholm, der jeg kommer fra, men det er også morsomt å få oppleve en by som Roma. Det er veldig mye liv her, det er alltid folk ute, og det er alltid noe å gjøre. Det er en veldig internasjonal by, så man kan treffe folk fra alle kanter. Dette gjør imidlertid at italienerne er flinke til engelsk her, og det er gjerne språket de vil snakke med en når de ser og kanskje hører at man ikke er herfra. Det er en by med mye historie og kunst, så hvis man er interessert i det, er det perfekt.

Vil du anbefale språkskolen din til andre?
Ja, det ville jeg absolutt gjøre! Det er en skole som fokuserer mye på at man skal snakke språket. Jeg synes det er en bra skole for meg som har vanskelig for å konsentrere meg over lengre tid, for vi jobber ikke for lenge med én og samme oppgave i løpet av leksjonene. Deretter liker jeg lærerne veldig godt, og selvfølgelig møter man mange studenter som en selv som man kan være sammen med på fritiden.