Sprakresor

Wien, Østerrike

Tyskkurs i Wien på ActiLingua

Egen studentresidens Nærhet til Belvedere Kulturleksjoner på kjøpet

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi
  • Rullestoltilpasset
  • Data lab

ActiLingua Academy, som ble grunnlagt i 1988, har et godt rykte verden over, og er kjent for sitt engasjement til studentene.

Kursdeltakerne kommer fra over 30 land rundt om i verden. ActiLingua ligger i ambassadekvarteret og på den andre siden av det velkjente barokkslottet Belvedere. Med metroen er du inne i sentrym på ca. 15 minutter.

Skolen har lyse, innbydende lokaler, og klasserommene er smakfullt innredet. WiFi er tilgjengelig i hele bygget, og aviser og østerrikske blader og filmer kan lånes. Skolen har også en lounge hvor du kan slappe av. 10-15 ekstra klasserom ligger i den nærliggende «ActiLingua-Depandance Sacre Couer» hvor noen leksjoner blir holdt om sommeren.

ActiLingua er også medlem av IALC som er en internasjonal organisasjon hvor kun private språkskoler med stor erfaring, kunnskap, kvalitet og personlig service er medlemmer.

Alle tyske språkkurs i Østerrike inneholder et kulturelt program på fem leksjoner per uke med mål om å gi studentene mer trening i konversasjon, og mulighet til å bli bedre kjent med Østerrikes hverdagsliv og kultur.

Wien

Wien er romantikkens, valsens, kunstens og drømmenes by! Du finner også musikk i verdensklasse, wienervals, flotte kaféer og nydelige vinstuer.

På kveldstid kan du vandre rundt i byen langs elven Donau, blant grønneparker og eventyrlig utsikt. Du kan slå deg ned på en kafé og nyte en kopp kappe, og skjemme deg bort med en bit Sachertorte. Videre er det kanskje tid for et besøk til den verdensberømte operaen Wiener Staatsoper der du kan drømme deg bort til tonene av orkesteret Wiener Philharmoniker, Wiens egen stolthet!

I flere hundre år var Wien keiserbyen i det tysk-romerske keiserdømmet, og hver bydel forteller sin egen historie. I barokkslottet Belvedere henger verk av verdensberømte kunstnere, og den Spanske rideskolen har oppvisninger i Hofburgpalasset.

I dag bor ca. 1,6 millioner mennesker i Wien, og en gang i tiden holdt Mozart, Schubert og Beethoven til her, noe som har bidratt til at Wien med all rett kalles musikkens hovedstad.

Fritid

ActiLingua arrangerer mange ulike aktiviteter for sine kursdeltakere, blant annet halvdagsutflukter til Seegrootte – den underjordiske sjøen, og til Burg Kreuzenstein – et middelalderslott. Du kan også dra på heldagsutflukter til skianleggene i Alpene, Salzburg, Budapest eller Praha.

Språkkurs i tysk

Undervisningstimer i uka: 20+5

Kurset består av 20 + 5 undervisningstimer per uke. 20 av timene er konversasjon og grammatikk, pluss 5 timer kulturstudier. Det kan være alt fra ekstra undervisning i litteratur og historie eller byvandringer i Wien der man lærer mer om byens historie. Klassene består av maks 12 studenter, gjennomsnittlig størrelse er åtte studenter. Undervisningen ledes av to lærere da det gir større variasjon. Avhengig av ditt språknivå kan du velge undervisning på enten formiddagen eller ettermiddagen. Kurslengden er fra 1 uke og oppover. 

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+5+10

Samme opplegg som kurset over med et tillegg på 10 timer i minigruppe per uke (minigruppen består av fem-åtte deltakere). Her får deltakerne tilgang til mer personlig hjelp i de områdene de trenger ekstra hjelp eller opplever svakheter. Intensivkursene ledes oftest av tre lærere, og passer for deg som vil avansere raskere i språket. 

Sommarkurs for ungdom, 16-19 år

Undervisningstimer per uke: 20+5

For deg mellom 16-19 års har skolen et sommerprogram. Her kombinerer du tysk med et aktivitetsprogram, som gir god variasjon og muligheten til å få maks ut av ditt opphold. Aktivitetene inkluderer blant annet sport som fotball, basket og aerobics. Du får også mulighet til kulturelle aktiviteter som timer i klassisk wienervals, kulturquiz og middager med medstudenter. Enkelte kvelder kan du oppleve «Vienne by night», disco og delta på temakvelder. Det inngår fem aktiviteter per uke. Om ønskelig kan du legge til ekstra aktiviteter og utflukter når du er på skolen. 

Innkvarteringen er inkludert i prisen, og du bor sammen med dine medstudenter i et moderne Student House, som inneholder 2-3 bad og halvpensjon. Innkvarteringen ligger ca. 15 minutter fra bykjernen, og du kommer deg til skolen ved hjelp av kollektivtransport. Skolen forsøker å plassere deltakere i samme alder sammen, og mikse nasjonaliteter så langt det er mulig. 

Dette er ikke et vanlig ungdomskurs på den måten at personalet ikke overvåker innkvarteringen og aktivitetene på samme måte. Det finnes heller ingen restriksjoner hva gjelder tider eller annet. Kursopplegget passer for deg som er moden for alderen, men som fortsatt vil ha et språkkurs fylt med aktiviter og måltider inkludert. 

Arbeid eller praksis i Østerrike

Undervisningstimer per uke: 20 eller 30

Det å kunne jobbe eller praktisere etter et språkkurs er en utmerket måte å bli komfortabel med å prate tysk. Gjennom EduPlanets jobb- og praksisprogram får du hjelp til å søke en arbeidsplass som passer for deg. Skolen i Wien hjelper deg med å sette sammen en bra CV på tysk samt forberede deg på intervjuer på tysk. Deretter får du gjennom skolen booket inn noen intervjuer. Du bør være mellom 18-30 år. Først må du delta på et språkkurs på minst fire uker som har 20 eller 30 undervisningstimer per uke for å få tilgang til dette programmet. Språkkurset starter hver mandag for deg med forkunnskaper, og en gang i måneden for nybegynnere. 

Jobb- eller praksisperioden varer i 2-12 måneder. For å kunne klare det kreves det et godt tysknivå, tilsvarende 2-3 år på skolen. Det kreves også at du har tegnet en forsikring. Du kan velge blant flere yrker som hotell, restaurant, skilærer og reisebyrå. Det vanligste er å jobbe med turisme, og da oftest i de populære østerrikske alpene St Anton, Kitzbühel, Innsbruck, Badgstein og Zell am See. Hvilken jobb eller praksisplass du får avhenger av dine tidligere erfaringer, og hva du ønsker å få ut av tiden din der. 

De fleste jobber er innenfor servicebransjen, det vil si hotell og restaurant. Innkvartering ordnes oftest av arbeidsgiveren. Ubetalte praksisplasser er innenfor et større spredning av bransjer, og arbeidsoppgavene kan være mer kvalifiserende. Innkvarteringen inngår som oftest ikke, men arbeidsgiveren kan i noen tilfeller bidra med måltider eller månedskort til kollektivtransport. Etter avsluttet praksisperiode får du et sertifikat på at du har praktisert ved det gjeldene foretaket, og en karakter.

Innkvartering

Vertsfamilie

Bo i vertsfamilie om du ønsker å bli bedre kjent med den østerrikske kulturen. Velg om du vil bestille med frokost- eller halvpensjon. Vi i EduPlanet anbefaler vertsfamilie med halvpensjon, da du får mer kontakt med familien, og det gir deg en spennende helhetsopplevelse og større mulighet til å trene det tyske språket.

Familiene kan bestå av et par uten barn, foreldre med barn i skolealder, eller eldre par.

ActiLingua Residens

Anbefales! ActiLingua tilbyr sine studenter innkvartering i sin egen residens, ActiLingua Residence. Du kan velge mellom kategoriene Standard eller Superior. Det finnes totalt 20 rom, og residensen ligger 10-15 minutter unna skolen med kollektivtransport. Om du vil besøke de mer sentrale delene av Wien finner du metroen kun fem minutter fra residensen. I Superiorklassen har du ditt eget bad, mens du i Standardklassen deler bad og kjøkken med andre studenter. Mot en kostnad kan du velge å booke frokost eller halvpensjon, ellers finnes det et kjøkken du kan bruke om du vil lage din egen mat. Du bør bestille rom her ca. fire-seks måneder før kursstart da rommene fort blir tatt.

Delt leilighet

Et noe mer økonomisk alternativ til skolens egen residens er å bo i delt leilighet. Velg mellom enkelt- eller dobbeltrom (dobbeltrom er kun tilgjengelig om du reiser sammen med noen). Leilighetene er fullt utrustede, og kjøkken og bad deles med andre studenter fra ActiLingua eller tyske studenter (oftest to-tre andre). I de fleste leiligheter finner du også vaskemaskin og TV. Regn med ca. 30 minutters reisevei til skolen med kollektivtransport.

Priser & Datoer 2023

Kurspris
20+5 leksjoner per uke
1 uke: 3 520
2 uker: 5 390
3 uker: 7 460
4 uker: 9 540
6 uker: 13 680
Ekstra uke: 2 070
12 uker: 22 760
13 uker: 24 550
14 uker: 26 340
16 uker: 29 930
20 uker: 37 100
Ekstra uke: 1 790
24 uker: 44 270
36 uker: 65 780
Intensivt kurs tillegg
12 uker eller færre: 1 510 per uke
13 uker eller mer: 1 390 per uke
Praksis gebyr
I kombinasjon med språkkurs: 5 240

Sommerkurs 16-19 år*

2 uker: 16 300
3 uker: 23 000
4 uker:  29 710
*Kursprisen inkluderer overnatting i dobbeltrom/tremannsrom i Studenthuset

Tillegg for enkeltrom

Tillegg per uke:

900

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom: 4 310
Dobbeltrom: 3 420
Vertsfamilie med frokost
Enkeltrom: 3 300
Dobbeltrom: 2 410
ActiLingua Residence, Standard
Enkeltrom: 3 000
Dobbeltrom: 2 180
ActiLingua Residence, Superior
Enkeltrom: 5 540
Dobbeltrom: 3 900

Tillegg halvpensjon

Tillegg per uke: 1 720
Tillegg frukost
Tillegg per uke: 710
Delt leilighet
Enkeltrom: 2 590
Dobbeltrom: 1 700
Sommer tillegg, alle typer overnatting
2/7-26/8 2023:
Per uke: 790
Overføre
Enkel måte: 540

Kursstart 2023

Kursstart
Nybegynnere: 2/1, 30/1, 27/2, 2/5, 5/6, 3/7, 31/7, 4/9, 2/10, 30/10, 27/11, 2/1 (2024)
For de med forkunnskaper: hver mandag
Sommerkurs 16-19 år: 2/7*, 16/7, 30/7*, 5/8
 *: bare nybegynner startdatum

Offentlige fridager 2023

Offentlige fridager
Enkeltstående fridager: 6/1, 10/4, 1/5, 18/5, 29/5, 8/6, 15/8, 26/10, 1/11, 8/12
Juleferie: 25/12-1/1 2024

Deltagarkommentarer

Maria 21 år, 3 veckor

Wien var en fantastik stad att studera i. Det fanns mycket roligt att göra på fritiden som man hade. Skolan var fräsch och lagom stor. Bra gemenskap. Jag kände verkligen att jag levde livet under min vistelse i Wien!

Enid 61 år, 2 veckor

Jag fick öva det jag var svagast på. Lagom stor grupp, ca 10 deltagare. Inga läxor, dock ett slutprov på den grammatik som gåtts igenom. Dessutom ingick österrikiska dialektord och information om det moderna österrikiska samhället. Boendet var verkligen toppen! Residenset överraskade pga stora och fräscha utrymmen, dess moderniserade jugendstil, dess lugna läge och trivsamma personal. Dessutom låg skolan nära, om man tog spårvagnen.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982