Sprakresor

San Sebastian, Baskerland, Spania

Spanskkurs i San Sebastián på Lacunza International House

Perfekt for surfing, sol og bading En topp skole med godt rykte Spansk by med genuin følelse

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi
 • Online & Fjernundervisning

Lacunza International House er sannsynligvis den beste språkskolen i hele San Sebastián og har lang erfaring med språkkurs for utenlandske studenter!

Kursdeltakere fra hele verden kommer hit for å studere språk og oppleve hverdagslivet i en genuin spansk by. På skolen studerer spanjoler også andre språk, noe som gir mulighet for «intercambio», dvs. språkutveksling.

Skolen ligger i bydelen Egia ved siden av Christina Enea Park, der elever fra skolen ofte slapper av i pauser eller etter skoletid. Du går til det meste i San Sebastian og fra skolen er det omtrent 10-15 minutters gange til Parte Vieja (gamlebyen) og til stranden.

Tre fine strender ligger midt i San Sebastian, og langs stranden går det en lang promenade. De sentrale delene blander gammelt og nytt, og langs de smale smugene i Parte Vieja er det mange tapasbarer med tapas (eller Pinchos som det heter i Baskerland), lokalt øl eller Cava.

IH Lacunza utvidet nylig skolens lokaler, og nå er det 18 klasserom, et selvstudiesenter med mulighet for ekstra trening, og datamaskiner med gratis internett. Det er også en utendørsterrasse hvor du kan slappe av med en kaffe og drikke. Som student ved IH Lacunza blir du tilbudt å kjøpe treningskort til rabatterte priser på det nærliggende treningsstudioet og treningsanlegget Mundaiz Gym.

International House Lacunza er egnet for de som søker intensiv språkopplæring på en høyt ansett språkskole langt borte fra Spanias mest turistiske deler. Her studerer studenter i alderen 19-30 år, så vel som eldre deltakere i alderen 30-50 år. Flertallet av deltakerne på kurset er i yngre studentalder, men skolen har jevnlig også eldre deltakere. San Sebastian som by passer deg som ønsker å se en annen del av Spania og oppleve Baskerland og områdene rundt. San Sebastian har en fantastisk strand, kjent for å være en av de aller beste i Europa for bølgesurfing – så hvis du liker å surfe, eller vil teste surfing, har du kommet rett! Som en destinasjon for språkkurs er San Sebastian perfekt!

San Sebastian kan sammenlignes med Trondheim i størrelse og her er det meste av hva en større by tilbyr. Det er også en utrolig vakker by med stor sjarm og spansk stemning.

San Sebastián

San Sebastián har rundt 180 000 innbyggere. Det er en utrolig vakker by som ligger i Pais Vasco i Nord-Spania. Tre lange sandstrender strekker seg langs sentrum, og her kan du tilbringe mange timer med forskjellige strandsporter, surfe, eller benytte anledningen til å gjøre dagens lekser! Det mange ikke vet er at det er veldig kupert og ganske frodig og grønn vegetasjon her, sistnevnte i motsetning til de sørlige delene av Spania. Bebyggelsen og fraværet av store turiststrømmer gir byen et ekte spansk preg.

Fritid

Lacunza tilbyr et komplett aktivitets- og utfluktsprogram som er en viktig del av språkkurset ditt. Dette er et flott supplement til språkundervisningen i klasserommet, da du vil få muligheten til å utøve språket i dets naturlige omgivelser, utforske byen og landets kultur og få nye venner.

Aktivitetsprogrammet varierer fra uke til uke, men inkluderer velkomstmiddager, guidede turer, utflukter, dansetimer, kulturkvelder og mye mer. Idrettsentusiasten kan bli medlem på et treningsstudio som er rimelig og nær skolen.

San Sebastian ligger i et veldig kupert og naturskjønt område med mange vakre og interessante steder å besøke i behagelig avstand. Selvfølgelig er mange tiltrukket av Atlanterhavet og tilgang til bademuligheter helt inne i byen. Byen er moderne og tilbyr også fantastiske elementer av spansk arkitektur gjennom sin gamle pittoreske del.

Kurs

Språkkurs på spansk

Leksjoner per uke: 20

Språkkurs i spansk med 20 leksjoner i uken. Kurset fokuserer på kommunikative øvelser i det spanske språket, men inneholder selvfølgelig alle elementene i språket, som grammatikk, lytte, lese og skriveøvelser. Kurset er tilgjengelig på forskjellige nivåer, fra nybegynnernivå til meget avansert.

Lektionstider: 09.30-11.00 + 11.30-13.00

Kombinasjonskurs

Leksjoner per uke: 20 + 5/20 + 10

Intensivt språkkurs som består av 20 + 5/10 leksjoner per uke. 20 leksjoner i spansk (som ovenfor) og 5 eller 10 privattimer der kursdeltakeren har mulighet for individuell språkopplæring med valgfri fordypning. Gruppetimer i kombinasjon med privatundervisning er en flott kombinasjon som gir deg både den sosiale dimensjonen som følger med en gruppe og muligheten for å finjustere og tilpasse dine spesifikke behov i privatundervisning.

Intensivkurs i minigruppe

Leksjoner per uke: 30

Intensivt språkkurs i San Sebastian med 30 leksjoner per uke der 20 leksjoner er standardkurset i gruppe som ovenfor, og 10 ekstra leksjoner i minigruppe. Kurset passer for deg som ønsker ekstra intensiv språkopplæring med mye samtale og kanskje kommer på skolen for et litt kortere kurs. Minigruppene er aldri større enn 8 personer og i gjennomsnitt bare 3 personer i løpet av året!

Spansk + Surfing

Leksjoner per uke: 20 + 5

Studer spansk i San Sebastian om morgenen og ta surfeleksjoner om ettermiddagen. Kurset tilbys året rundt og kan enten bestilles på forhånd via oss eller på plass i San Sebastian. Surfekurset passer deg som er nybegynner så vel som mer erfaren, og alt utstyr er inkludert i prisen. Kurset inneholder 5 surfetimer per uke, dvs. 1 per ettermiddag, i en gruppe på maks 6 deltakere.

Spansk + Matlagning

Leksjoner per uke: 20 + 4

Kurset kombinerer spansk om morgenen med 4 anledninger til å lage mat per uke, tirsdag – fredag ​​16.30 – 18.30. Den første leksjonen inkluderer kjøp av mat på det lokale markedet og et besøk på «Sociedad Gastronomica». San Sebastian er kjent for sine mange gourmetrestauranter.

Lærerkurs

Leksjoner per uke: 30

Kurset «Methodology & Culture Course for Teachers» er et populært kurs for deg som jobber som lærer i spansk. Du har ikke spansk som morsmål og ønsker å friske opp og utvide kunnskapen din om spansk språk, kultur og historie, få ny inspirasjon og finne nye vinkler for undervisningen. Alle klasser er internasjonale, og du har muligheten til å møte kolleger fra andre land. Språket studeres i dets naturlige omgivelser, og lærerne på dette kurset er oppdatert på det siste innen pedagogikk og er flinke til å gi ideer til kursdeltakerne. Dette er eksempler på hva som inngår i kursplanen:

 • Grammatikk, Verbtider, vokabularøvelser, «el subjuntivo».
 • Aktiviteter og tips til leksjoner.
 • Tips om materiale å bruke i undervisningen.
 • Spansk kultur og historie.
 • Gjennomgang av det spanske skolesystemet.
 • Spanske filmer som Almodóvar, Alex de la Iglesia og Amanábar.
 • Baskisk og baskisk kultur.… og mye mer!

Leksjonstider: 9.00-11.00 + 11.30-13.00 mandag-fredag, ​​+ 14.30-16.00 mandag, onsdag og fredag. Disse tider kan endres.

Innkvartering

Delt leilighet

Å bo i en delt leilighet kan bety to forskjellige muligheter. Enten deler du en leilighet med andre elever fra skolen eller med en spansk vert. I sistnevnte alternativ kan du noen ganger være den eneste eleven, men det er også mulig at du er to eller flere elever fra skolen som deler overnatting med en spansk vert.

Vertene kan være i forskjellige aldre, og noen ganger er de studenter selv og i andre tilfeller jobber de. Velg mellom enkeltrom (eget soverom) eller dobbeltrom (delt soverom, hvis to personer reiser sammen) og med delt kjøkken og bad. Når du deler med andre elever fra skolen, er du vanligvis mellom 3-6 elever per leilighet. De fleste leilighetene ligger innen gangavstand fra skolen, og man må regne med ca. 10-30 minutters gange. Leilighetene er fullt utstyrt og sengetøy er inkludert.

Vertsfamilie

Innkvartering i enkeltrom eller dobbeltrom i nøye utvalgte spanske vertsfamilier. Halvpensjon er inkludert, noe som betyr at du får frokost og middag fra verten. Denne innkvarteringen er sterkt anbefalt for de som søker ekstra språkopplæring og ønsker å  komme nærmere spansk kultur og hverdag.

Student residence

Det perfekte overnattingsalternativet for de som ønsker å møte og bo med lokale universitetsstudenter. Du bor i enkeltrom eller dobbeltrom med frokost, halvpensjon eller helpensjon inkludert. Alle rommene har eget bad, lite kjøleskap, TV, skrivebord og WiFi. Boligen består av 222 rom og ligger på universitetsområdet, mindre enn 4 km fra Lacunza. Boligen inkluderer spisestue, bibliotek, multimedierom, treningsstudio, badstue, biljardbord, basketballbaner, musikkrom og studierom m.m. Det er lett å komme seg til skolen med lokal buss, og det er en sykkelsti rett fra boligen til skolen. Sykkelutleie er tilgjengelig, og noen ganger tilbyr de også privat skyttelbuss (avhengig av antall studenter).

Hotell eller egen leilighet

Vi kan også hjelpe deg med å bestille eller anbefale overnatting på hotell, eller i din egen leilighet for de som søker en uavhengig, privat innkvartering. Husk at prisene er mye høyere enn sammenlignet med skolens overnattingsalternativer i delte leiligheter eller i familier.

Hvordan komme seg til San Sebastian?

Det er flere måter å komme seg til San Sebastian. Det er ingen direktefly fra Norge, men de fleste synes det er verdt turen når du ankommer San Sebastian!

Du kan fly inn til Madrid, Barcelona, Bilbao eller Biarritz og komme deg videre derfra til San Sebastián. Vi i EduPlanet kan hjelpe deg med å bestille skoletransport fra Bilbao og Biarritz til innkvarteringen i San Sebastian. Skolens transfer betyr at du blir møtt i ankomsthallen av en sjåfør med ditt og skolens navn på et skilt og blir kjørt direkte til overnattingsstedet ditt. Skolens transfer er imidlertid dyrere enn hvis du kommer deg  til San Sebastian på egen hånd.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 3 130
2 uker:  5 160
3 uker: 7 180
4 uker: 8 970
6 uker: 13 100
8 uker: 15 810
12 uker: 21 950
13 uker: 23 720
16 uker: 29 030
20 uker: 33 750
24 uker: 40 360
36 uker: 60 180
Ekstra uke 5-7 u: 2 070
Ekstra uke 9-11 u: 1 890
Ekstra uke 13-19 u: 1 770
Ekstra uke 20u+: 1 650
20+5 private leksjoner per uke
1 uke:  4 660
2 uker:  8 610
3 uker:  12 570
4 uker: 16 280
8 uker:  30 440
12 uker:  43 900
Ekstra uke:  3 890
20+10 private leksjoner per uke
1 uke: 6 200
2 uker: 11 680
3 uker:  17 170
4 uker:  22 420
8 uker:  42 720
12 uker:  62 300
16 uker: 82 840
Ekstra uke:  5 490
Spesialpriser 12 uker, 20 leks per uke
Perioden jan-mars, april-juni, okt-des:  20 530
Periode juli-sep:  23 540
30 leksjoner i minigruppe
1 uke: 4 600
2 uker: 8 500
3 uker: 12 390
4 uker: 16 050
Surfing
5 leksjoner (tillegg språkkurs): 1 170
Matlaging
1 uke (tillegg språkkurs): 1 240
Lærerkurs 
2 uker: 10 150
50+ kurs
1 uke: 4 840
2 uker: 8 970
Sommertillegg alle kurser (1/7-30/8)
Per uke: 410

Innkvartering

Pris per uke
Bestillingsgebyr Innkvartering
Engangsavgift: 590
Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom 1-12 uker: 3 600
Dobbeltrom* 1-12 uker: 2 600
Sommertillegg 2/6-14/9
Tillegg per uke: 240
Vertsfamilie med frokost
Enkeltrom 1-12 uker: 2 830
Dobbeltrom* 1-12 uker:  2 010
Sommertillegg 2/6-14/9  300
Delt leilighet
Enkeltrom 1-12 uker: 2 240
Dobbeltrom* 1-12 uker: 1 530
Sommertillegg 2/6-14/9 470-590
Studenthjem lavsesong
Gyldig for perioden oktober-mai
Enkeltrom, frokost: 3 600
Dobbeltrom*, frokost: 3 190
Enkeltrom, halvpensjon:  4 310
Dobbeltrom*, halvpensjon:  4 660
Studenthjem toppsesong
Tillegg i perioden 2/6-1/9
Enkeltrom, frokost: 710
Dobbeltrom*, frokost:  650
Enkeltrom, halvpensjon: 940
Dobbeltrom*, halvpensjon:   830
*Dobbelrom anbefales når to personer booker samtidig.
Transfer
Bilbao, enkel tur: 1 490
Biarritz, enkel tur:  1 590

Kursstart 2024

Kursstart
For deg med forkunnskaper i spansk: hver mandag
Nybegynnere: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 22/4, 13/5, 3/6, 17/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 26/8, 9/9, 30/9, 28/10, 25/11
Semesterkurs, vinter 12 uker:  8/1-29/3
Semesterkurs, vår 12 uker: 2/4-21/6
Semesterkurs, sommer 12 uker:  1/7-20/9
Semesterkurs, høst 12 uker:  30/9-20/12
Lærerkurs:  12/8, 24/8
50+ kurs: 13/5, 23/9

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkelstående fridager: 1/1, 6/1, 28/3, 29/3, 1/4, 1/5, 25/7, 31/7, 15/8, 12/10, 1/11, 6/12.
Juleferie: 23/12 2024 – 3/1 2025

Deltagerkommentarer

Hannes 28 år, 3 uker

Å studere spansk på Lacunza International House i San Sebastián var en lærerik opplevelse. Veldig god måte å tilbringe ferien/sommerferien på. Du lærer noe nyttig mens du har det gøy, blir kjent med nye venner og opplever en ny by og kultur.

Petra 20 år, 4 uker

I betrakterens øye kan fire uker sees som 28 dager som flyr forbi som en annen hverdag. Fire uker for meg, de fire ukene jeg tilbrakte i San Sebastian har visst seilt forbi, men ikke uten nye livserfaringer i masten. San Sebastian hadde alt, jeg forsto det allerede etter noen dager. Å tilsette fantastiske mennesker, viljestyrke til å lære spansk og glede i alt som kan gjøres til dette visuelle paradiset, slik kan kanskje et omtrentlig bilde av mine 28 dager bygges opp. San Sebastian er full av kulturelle elementer i både mat, musikk og kunst, og det er en glede å rusle rundt blant vakker arkitektur alene, snakke med alle hjelpsomme, hyggelige og åpne mennesker som enten bor i San Sebastian eller som er der av lignende grunner som meg selv.

I går kveld var jeg og vennene mine oppe på Igueldo-fjellet og nøt Katxa Kultura Festibala og alt som var der.

Takk San Sebastian, EduPlanet og Lacunza for en uforglemmelig opplevelse.

Gudlaug 22 år, 1uke

Lacunza er en utrolig god skole med godt personale, en fantastisk atmosfære og elever i alle aldre. San Sebastian er en idyllisk by som ser ut til å tilby alt du kan ønske deg; strand, historie, natur og varme mennesker. Jeg tok intensive leksjoner på ettermiddagen som jeg fikk utrolig mye ut av, både vi studenter og læreren Carmen hadde det så gøy på timene at vi ofte ble lenger enn forventet!

Maks 22 år, 3 uker

San Sebastian og Lacunza er den beste sommeren jeg noensinne har opplevd. Tre uker med språkstudier, surfing, nye venner fra hele verden, mat i verdensklasse og alt dette i det som er en av verdens fineste byer. Et av de beste stedene jeg har vært i alle kategorier. Du trenger ikke se lenger – bare bestill!

Susanne 44 år, 3 uker

Jeg har bodd hos en trivelig jente og midt i sentrum, nær stranden og skolen, akkurat etter mine ønsker 🙂 Jeg har tatt kurs i spansk før og lærerne i Alicante (universitet) og Malaga (Malaga Plus) var gode, men ingenting slår byen San Sebastian og lærerne jeg har hatt her (Lacunza). Mexico (Solexio) var ikke høydare. Været her kan være litt trist, og du kan ta med både bikini og paraply ettersom det snur raskt. Ingen solgaranti! Shopping og maten oppveier det i mine øyne uansett. Denne uken begynte salget, men det kan være dyrt uansett …. så mye fint! Jeg har studert spansk fire steder før, men har aldri snakket så mye spansk som her. De snakker ganske raskt, klart og tydelig i sammenligning med de sørlige delene. Jeg kan anbefale denne vakre byen!

Fredrika 39 år, 1 uke på lærerkurs

Etter ti år som spansklærer, fikk jeg et kurs i hvordan en ekte språklærer underviser, og full av inspirasjon returnerte jeg til skolen min. Jobben føles mye mer inspirerende nå og elevene mine merker det også!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982