Sprakresor

Playa del Carmen, Mexico

Spanskkurs i Playa del Carmen på International House

Student Residence i nærheten av skolen Mange aktiviteter Maks 8 studenter per gruppe

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

International House (IH) -Riviera Maya tilhører gruppen Alegre Spanish og tilhører språkorganisasjonen International House og er akkreditert av Instituto Cervantes. Skolen har lang erfaring i å undervise internasjonale kursdeltagere i spansk språk.

Skolen ligger i Playa del Carmen på den karibiske kysten av Mexico, bare to kvartaler fra stranden! Skolen består av to bygninger, en i en kolonial byggestil med kuppeltak og en terrasse på fronten hvor du blant annet finner resepsjonen. Den andre delen består av større studentleiligheter samt et nytt skolebygg som ligger på baksiden, som blant annet rommer lærerværelser, studierom, datarom og klasserom.

Det er totalt 10 klasserom på skolen, som alle har klimaanlegg som settes i gang på de varmeste dagene. Fra klasserommene har du utsikt over gårdsplassen med flere eksotiske trær og planter. Du vil også finne en bar/kafé i hagen der elevene ofte henger i pauser og etter at timene er avsluttet. Fem minutters gange fra skolen finner du også boligen der mange kursdeltakere bor under språkkurset.

Skolens kafé er populær og er åpen alle skoledager og til og med på lørdager med egne åpningstider. Kaféen serverer varme og kalde drikker og måltider. Du kan for eksempel spise frokosten din før skoledagen starter eller spise lunsj. Maten som tilbys er typiske meksikanske retter som quesedillas og nachos samt ferskpresset juice. Hvis du får mersmak, tilbyr skolen også matlagingskurs med fokus på meksikansk mat.

På International House Riviera Maya kan du studere spansk effektivt i et avslappet og vakkert miljø. Skolen er vakker og veldig sentral, i nærheten av restauranter, kafeer, gallerier og stranden.

Playa del Carmen

Playa del Carmen har alt et ekte karibisk feriested bør ha; hvite sandstrender, turkis vann, stort utvalg av barer, hoteller, restauranter og underholdningssteder. Likevel har de klart å opprettholde det som en avslappende, liten by med koselig atmosfære.

For ikke lenge siden var Playa del Carmen en liten fiskerlandsby som man passerte på vei til øya Cozumel, men i dag har den vokst til et veldig attraktivt turiststed. Byens kreative og originale konstruksjoner blandet med en vakker natur har satt sitt preg på byen og bidratt til dens spesielle karakter. Halmtak og naturlige byggematerialer, brede strender med hvit koralsand og smaragdgrønt vann som er utmerket for snorkling, og sjarmerer europeiske turister. Utelivet består hovedsakelig av musikkbarer der folk samles for å glede seg over tonene fra lokale band ispedd den sprudlende livsglede fra byens innbyggere og verdens turister.

Byen er naturlig vakker og aktivitetstilbudet er stort. Det er med andre ord en ypperlig by for deg som vil dra på språkkurs til en mindre by og studere spansk.

Det meste av dette lille idylliske ferieparadiset ligger innen gangavstand. Byen har et rikt utvalg av fascinerende håndverk, gode shoppingmuligheter og velduftende restauranter, de fleste av dem ligger langs den livlige La Quinta-gaten som vrimler av liv.

Fritid

IH Riviera Maya arrangerer sosiale aktiviteter flere dager hver uke, for eksempel velkomstmøter, utvekslingskvelder med meksikanske studenter, utflukter med mer. Med karibisk varme og klima er det mange som nyter solstolen ved stranden på ettermiddagen. Om kvelden åpnes barer og restauranter. I tillegg til bading og underholdning, er det mange severdige steder igjen fra Maya-riket å besøke. Playa del Carmen er også et flott sted for dykking og snorkling.

Kurs

Språkkurs i spansk

Leksjoner per uke: 20

Dette språkkurset består av 4 leksjoner per dag (mandag-fredag). Klassene består av maks 8 studenter, noe som er uvanlig da de fleste skoler har mellom 12-15 som maks. Inkludert i kurset er sosiale og kulturelle aktiviteter som finner sted på ettermiddagen og kvelden. Nye studenter kan starte hver mandag bortsett fra nybegynnere som bare kan starte på forhåndsbestemte datoer.

Språk + matlaging

Leksjoner per uke: 20+

Hvis du vil få noe mer ut av språkoppholdet ditt, kan IH kombinere språkkurset ditt med matlaging. Lær hvordan du lager typiske meksikanske retter og spesialiteter som deretter nytes sammen! Skolen rommer et flott og fint kjøkken der kursene foregår. Matlagingen foregår 2 ettermiddager per uke (vanligvis onsdager og torsdager fra 14.00-15.30). Velg selv hvor mange uker du vil.

Språk + dans

Leksjoner per uke: 20+

Selvfølgelig skal du som er interessert i dans hoppe på dette kombinasjonskurset! Studer spansk om morgenen og ta deretter klassiske danser som Cha cha, Rumba, Salsa og Samba! Latin-Amerika er opphavet til en rekke av de mest populære dansene, og på dette kurset lærer du det grunnleggende fra en utdannet danseinstruktør. Dansetimene finner sted 3 ettermiddager per uke, vanligvis på tirsdager, onsdager og torsdager. Velg selv hvor mange uker du vil.

Innkvartering

Vertsfamilie

Dette er den beste formen for innkvartering for å få et innblikk i den meksikanske hverdagen! De fleste familier bor ca. 20 minutters gange fra skolen, men noen ganger kan du forvente en kortere busstur. Mange familier bor i moderne hus i en eller to etasjer, mens noen bor i leiligheter. Det er vanligvis mange mennesker som bor i samme hus, det er vanlig med større barnefamilier, eller at besteforeldrene også bor med familien. Vær forberedt på livlige diskusjoner ved middagsbordet!

Velg mellom innkvartering i enkeltrom eller dobbeltrom, og om du ønsker å bestille med frokost eller halvpensjon (frokost og middag). Greit å vite er at det er få familier som har klimaanlegg i hjemmene sine, men de fleste av dem tilbyr vifter i løpet av de varmeste månedene.

Student Residence

I sentrum av Playa del Carmen ligger studenthuset International House. Boligen ligger i en rolig gate ved siden av kirken og kun 5 minutters gange fra skolen!

IHs studenthus har tre etasjer og en kjelleretasje. I første etasje finner du resepsjon, kontor, kjøkken og kafeteria samt 6 soverom. Totalt rommer studenthuset 22 soverom, og hvert rom er utstyrt med eget bad. Det er også klimaanlegg, TV og et lite kjøleskap i hvert rom. Muligheter for vasking av tøy finnes 5 minutter unna.. Velg om du vil bestille med eller uten måltider inkludert i, Hvis du bestiller uten måltider, anbefaler vi skolens egen bar / kafé hvor du kan kjøpe frokost og lunsj. Ellers er det en valgfri frokost eller halvpensjon mot et pristillegg.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
2 uker: 5 290
3 uker: 7 940
4 uker: 10 580
6 uker: 14 580
8 uker: 19 440
12 uker: 29 160
16 uker: 36 290
20 uker: 45 360
24 uker:  50 540
32 uker:  67 390
42 uker: 77 110
Ekstra uke fra 5 uker: 2 430
Ekstra uke fra 13 uker: 2 270
Ekstra uke fra 42 uker: 1 840
Dykking for nybegynnere (Padi), tillegg per uka (3 dager/uka):
1 uke: På forespørsel

Innkvartering

Pris per uke
Residens 
*Dobbeltrom kun tilgjengelig hvis 2 personer bestiller samtidig
Enkeltrom, uten mat: 2 550
Enkeltrom, frokost: 3 020
Enkeltrom, halvpensjon: På forespørsel
Dobbeltrom*, uten mat: 1 730
Dobbeltrom*, frokost: 2 160
Dobbeltrom* halvpensjon:
Vertsfamile
Enkeltrom, frokost: 3 190
Enkeltrom, halvpensjon: 3 670
Transfer tilgjengelig fra Cancún Airport: På forespørsel

Kursstart & Offentlige fridager 2024

Kursstart
For deg med forkunnskaper: hver mandag
Nybegynnere: 8/1, 22/1, 6/2, 19/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5, 27/5, 10/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 18/9, 30/9, 15/10, 28/10, 11/11, 25/11, 2/12, 16/12.
Fridager
Enkelstående fridager:                            1/1, 5/2, 18/3, 28/3, 29/3, 1/5, 16/9, 20/11, 25/12
Merk at leksjoner som er savnet på grunn av helligdager vanligvis ikke erstattes. Hvis det er to helligdager i samme uke, betaler du derimot en lavere pris.

Deltagerkommentarer

Elin 21 år, 2 uker

Skolepersonalet var veldig hjelpsomme og omtenksomme. Vi tilbrakte mye tid med de ansatte på fritiden også, noe som gjorde at vi fikk nær kontakt. Språkkurset var morsomt og variert med et godt miljø.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982