Sprakresor

Nerja, Andalusia, Spania

Spanskkurs i Nerja på Escuela de Idiomas

Koselig og pittoresk by Vennlig atmosfære Gangavstand til det meste

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internett Wifi

Escuela de Idiomas er en populær skole i Malagaprovinsen i sørlige Spania. Skolen ligger midt i Nerja, i nærheten av havet og sentrum. 

Skolen har i lang tid tatt imot kursdeltakere fra hele verden som alle kommer til Nerja for å studere spansk og oppleve den andalusiske perlen. Skolens språkkurs har et godt rykte, og holdes i en motiverende og varm atmosfære. Den gode stemningen er blant annet et resultat av engasjerte lærere og at skolen oppleves som intim.

Skolen har 12 fine klasserom, en bokhandel, en kafeteria og en flott hage hvor man holder enkelte leksjoner. Escuela de Idiomas er opptatt av å holde seg oppdatert i den tekniske utviklingen for å gjøre undervisningen enklere. Velger du innkvartering via skolen, i vertsfamilie, residens eller leilighet, vil dette alltid være i grei gangavstand fra skolen. 

Nerja er perfekt for den som vil oppleve en koselig kystdestinasjon med typisk spansk arkitektur i et vakkert miljø. Dette kan være et godt alternativ for deg som ønsker deg bort fra storbyen og drømmer om et rolig og harmonisk studiested. Området har mye å tilby, blant annet Granada, eller en av de utallige små byene som ligger rundt. Nærheten til Malaga gjør også at det er enkelt å komme seg til Nerja. 

Nerja

Småbyen er idyllisk med bortgjemte strender, krystallklart vann og sjarmerende små gater som slynger seg mellom de typiske spanske hvite husene. Det er et perfekt reisemål for en avslappende og lærerik språkreise.

Nerja ligger i sørlige Spania, ca. 50 minutter fra Malaga. Byen har rundt 21 000 innbyggere. Du blir trollbundet av naturens skjønnhet med velduftende blomster i regnbuens farger, og det ragende omkringliggende Sierra Nevada som påvirker byens klima og gir milde vintre og deilige somre. Dette behagelige klimaet har gjort Nerja til en av de mest populære stedene på den spanske solkysten med gjennomsnittstemperatur på 20 grader. 

På tross av at Nerja er en liten by, er den full av liv med mange tapasbarer og restauranter. Her kan du prøve ut alle typer vannsport, tennis, svømming og riding. Velger du å dra på språkreise til Nerja har du også mulighet til å besøke andre nærliggende steder som Granada, Ronda, Sevilla, Cordoba og Malaga.

Fritid

Escuela de Idiomas tilbyr et bredt og variert aktivitetsprogram for sine kursdeltakere. Nerja og området rundt tilbyr mange fine opplevelser.

Når skoledagen er over kan du som kursdeltaker prøve deg på blant annet spansk matlaging, dansetimer, kulturkvelder og utflukter i skolens regi. Kanskje vil du prøve noen av de spanske tapasrestauranten og kafeene med formidabel utsikt over havet. Eller kanskje bare gå en tur på stranden. En stor turistattraksjon er også de historiske grottene man kan besøke ved Nerjas strender.

Kurs

Språkkurs i spansk og kultur

Undervisningstimer per uke: 20

Standardkurs med 20 timer per uke for alle språknivåer, fra nybegynnere til høyt avansert nivå. Du får øvelse i alle deler av det spanske språket, samt lære deg litt om den spanske kulturen, slik at du skal kunne benytte spansken så mye som mulig i det daglige livet. 

Gruppene har maksimalt 10 studenter, og deltakerne er fra hele verden. Timene holdes enten på formiddagen eller ettermiddagen, det kan variere fra uke til uke, skolen kan ikke garantere det ene eller det andre, men kom gjerne med ønsker. 

Intensivkurs i mindre grupper

Undervisningstimer per uke: 30

Intensivt språkkurs med 30 timer i uken. Gruppene er mindre og består av maks 6 kursdeltakere. Vanlig kurslengde er 1-4 uker, men kurslengden kan forlenges utover dette. Passer for deg som ønsker et mer intensivt språkkurs i en mindre gruppe.

Alltid formiddagsundervisning fra 09.00-14.30, mandag til fredag.

DELE – forberedende kurs

Undervisningstimer per uke: 20+5

Forberedelse til DELE-eksamen. Kurset består av 20 standardtimer per uke i gruppe + 5 privattimer per uke. 

Spansk + Flamenco/ Salsa/ Tennis/ Dykking

Språkkurs i kombinasjon med valgt aktivitet: Flamencodans, salsa, tennis, golf eller fotografering. Både for deg som er nybegynner eller har erfaring fra før.

Flamenco: 20 timers språkkurs + 5 timer flamenco per uke. Dansetimene holdes en 10 minutters gåtur fra skolen. 

Salsa: 20 timers språkkurs + 5 timer salsa per uke.

Tennis: 20 timers språkkurs + 5 timer tennis per uke.

Dykking: 20 timers språkkurs + 4 timer dykking per uke.

50+ kurs

Undervisningstimer per uke: 15

Denne kurspakken er designet for deg som er rundt 50 år og over, og består av en blanding av språkundervisning og morsomme aktiviteter. Mange av de som har valgt dette kurset ser på det som en aktiv ferie hvor man får oppleve kulturen og samtidig bli kjent med de andre kursdeltakerne. 

Undervisningen skjer i grupper på maks 10 kursdeltakere hvor det fokuseres på samtaler. De små gruppene gjør det enklere å våge og prate spansk. Du får også et godt innblikk i de spanske skikkene og kulturen.

Selve språkundervisningen i klasserommet kombineres altså med diverse fritidsaktiviteter. Aktivitetsprogrammet tilbys hver hverdag, og det er frivillig å delta. Inkludert er blant annet en guidet velkomsttur i Nerja, innblikk i spansk litteratur og kultur, introduksjon til vin og tapas, spansk matlaging, besøk i Nerjagrottene m.m. I helgene er det utflukter, ofte til Malaga, Granada eller andre nærliggende områder. Med andre ord tilbys en mengde aktiviteter for å få en morsom og lærerik opplevelse. 

Kurset består av 15 undervisningstimer per uke, disse er lagt til formiddagen fra mandag til fredag. Det er tre språknivåer; A1 (nybegynner), A2 og B1.

Merk at selv om du er over 50 år, kan du gjerne også velge et av de andre språkkursene, du behøver ikke begrense deg til et 50+-kurs. Om du vil ha et språkkurs som er mer tilpasset dine tidligere språkkunnskaper, eller om du ønsker et høyere tempo i språktreningen, så kan du velge de mer generelle kursene som er for voksne over 18 år.

Kurs for språklærere

Undervisningstimer per uke: 30

Intensivt språkkurs for deg som jobber eller som kommer til å jobbe som spansklærer, og som ønsker å friske opp dine egne språkkunnskaper, samt ta del i nye trender. Du får materiale som du kan benytte deg av i din undervisning for å gjøre den så effektiv og stimulerende som mulig. Du får møte spansklærere fra andre land, og ta del i spennende diskusjoner. I tillegg får du også tips til hvordan du best mulig kan motivere studentene dine. Det er fire oppstartsdatoer på sommeren. For mer info se «Priser & Dato». Det tilbys både formiddags- og ettermiddagsundervisning. 

Hver gruppe består av 4-8 deltakere på samme språknivå.

Kurslengde: Velg mellom 1 eller 2 uker. 

Innkvartering

Vertsfamilie

Nøye utvalgte spanske verter som gir deg mulighet til å trene på språket på en enkel og avslappende måte. Bo en enten enkeltrom (eget rom) eller dobbelt rom (delt rom) hos en spansk vert. Inkluderer frokostpensjon eller halvpensjon. Halvpensjon inkluderer frokost og lunsj. Lunsjen, «al mediodía», er dagens store måltid som inntas mellom kl. 13.30-15.00 alle dager. Vi anbefaler sterkt å bestille innkvartering med halvpensjon da en stor del av opplevelsen er måltidene sammen og det innblikket det gir i kulturen og hverdagslivet. Vertsfamiliene bor med maks 20 minutters gangavstand fra skolen. 

Residens – Club Costa Nerja

Skolens egen residens med 30 rom, beliggende kun et par minutters gange fra skolen, i gamlebyen. Residensen tilbyr en koselig terrasse med svømmebasseng og fin utsikt over havet. Det er koselige rom med eget bad og aircondition. Om du ønsker å lage egen mat, har du tilgang til et felleskjøkken. Frokost er inkludert for ale som bor i residensen. 

Velg mellom standard- eller premiumrom. Forskjellen er at premiumrommene har TV, kjøleskap og vannkoker. Residensen passer for deg som ønsker en trivelig og rimelig innkvartering med god beliggenhet. Her treffer du mange andre kursdeltakere, samtidig som du har luksusen av et eget rom med bad. Vask og bytte av laken inngår en gang i uka, mens håndklær byttes to ganger per uke. Her finnes også et allrom med TV der man ofte treffer andre kursdeltakere og gjør dagens hjemmelekser. Inkluderer trådløst internett, vaskemuligheter mot ekstra kostnad, og tilgang til datamaskiner.  

Innsjekk mellom kl. 14.00-22.00. Om du ankommer senere kan det arrangeres sånn at du mottar nøkkelen fra sjåføren dersom du bestiller skolens transfer fra flyplassen. 

Utsjekk senest kl. 11.00. (Senere utsjekk kan avtales.)

Studio/ Egen leilighet

Koselige leiligheter for 1-2 personer beliggende i Club Costa Nerja Residens. Hver studioleilighet har et soverom, kjøkken, bad, samt en koselig terrasse. Leilighetene har aircondition, trådløst internett, vaskemaskin og TV.

Skolen tilbyr også flere leiligheter for 1-4 personer. Disse ligger ca. 10 minutters gange fra skolen, og her er det også eget bad, kjøkken, aircondition, TV og vaskemaskin. Det er muligheter for å benytte seg av et nærliggende svømmebasseng, og det er kort avstand til havet. Leilighetene varierer i størrelse. 

Priser & Datoer 2024

Kurspriser i norske kroner
20 undervisningstimer per uke
1 uke: 3 330
2 uker: 5 630
3 uker: 7 540
4 uker: 9 520
6 uker: 13 190
8 uker: 16 860
12 uker: 24 200
13 uker: 26 040
16 uker: 31 550
20 uker: 38 890
24 uker: 46 240
36 uker: 68 270
Ekstra uker -12uke: 1 840
Intensivkurs i mindre gruppe
1 uke: 4 720
2 uker: 8 100
3 uker: 11 530
4 uker: 14 770
Ekstra uke: 3 170
Språkkurs 20 leksjoner + Aktivitet 
Velg mellom tennis, dykking, flamenco og salsa! 
1 uke: 5 030
2 uker: 8 920
Aktiviteter
Matlaging, 1 leksjon: 190
Vinsmaking: 220
Dansing eller tennis 360
Heldagsutflukt Sevilla: 840
Heldagsutflukt Málaga: 660
Heldagsutflukt Granada 950
Kurs for språklærere
1 uke: 7 480
2 uker: 14 740
50+ kurs
1 uke: 4 980
2 uker: 8 220

Innkvartering

Pris per uke (per person) i norske kroner
*Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom første uken (6 dager): 2 660
*Dobbeltrom:  2 380
Bestillingsgebyr vertsfamilie
Engangsavgift: 420
*Egen leilighet:
1 person: 6 720
*Costa Nerja school hotel:
Enkeltrom: 4 200
Dobbeltrom*: 2  980
Enkeltrom Premium:  4 450
*Priser vil variere utover året ettersom det er et pristillegg for høysesongen. Kontakt oss for spørsmål om pris for et spesifikt antall uker, innkvartering, og hvilken måned man ønsker å dra i.

*Dobbeltrom kan kun bestilles for personer som booker sammen.

Kursstart 2024

Kursstart
Forkunnskaper:  hver mandag
Nybegynnere:  15/1, 5/2, 19/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12
50+ kurs: 15/1, 5/2, 4/3, 15/4, 6/5, 3/6, 15/7, 19/8, 2/9, 14/10, 4/11
Kurs for språklærere:
enhver mandag, men vennligst kontakt oss for passende datoer

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkelstående fridager: 28/2, 29/3, 1/5, 15/8, 1/11, 6/12
Juleferie: 14/12 2024 – 12/1 2025

Deltagarkommentarer

Jonna 20 år, 16 veckor

Åk på resan i ditt liv med EduPlanet. Lär dig ett nytt språk, få nya vänner och upplev en ny kultur!

Zandra 24 år, 9 veckor

Åk och njut av vackra Nerja. Trevlig liten skola med stor gemenskap. De flesta är bara där två – fyra veckor. Ska du vara där längre va beredd på att » byta» kompisar ofta.

Ingrid 65 år, 2 veckor

Personalen är suveräna att lära sig namnen på eleverna, trots att det är sådan omsättning! Hejar alltid och frågar hur det är, även de som arbetar i kaffeserveringar. Lärarna är jättebra! Fångar upp eventuella problem och löser dem, stöttar de som behöver det osv. Och de har humor!
Att bo i familj är som att få en extra språkkurs på köpet!

Ulla 53 år, 2 veckor

Nerja i mitt tycke är den ulitmata kursorten med en härlig blandning. Mycket kultur, härliga bad, restauranger, närhet till Malaga m.m.

Boendet hos senora Dolores gav en inblick i det spanska vardagslivet. Luncherna med henne, hennes barn och barnbarn gav något man aldrig kan få annars. Resan som helhet är en upplevelse utöver det vanliga. Kamrater runt mig säger att det «lyser» om mig när jag pratar om resan. Det är absolut inte sista gången jag gör något sådant här. Kan med varmt hjärta och absolut ärlighet rekommendera en språkresa till Nerja på Costa del Sol.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982