Sprakresor

Cadiz, Andalusia, Spania

Spanskkurs i Cádiz på Spanish in Cádiz

Engasjert skole og lærere Ved stranden Lave priser

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Internett Wifi

Spanish in Cádiz (SIC) ble startet i 2003, og er en liten og moderne skole som ligger i sentrale Cadiz, med bare et par minutters gange til byens historiske sentrum. Ved skolen har du nærhet til mye, og kun 30 meter til havet og stranden Santa Maria del Mar!

På skolen finner du lyse, rom med aircondition, et fellesrom med TV og lesehjørne og et datarom. Om du har med egen datamaskin, kan du koble deg opp på skolen trådløse nettverk både i og utenfor skolen. 

Skolens målsetting er at du skal få en uforglemmelig tid i Spania, noe personalet prøver å oppnå gjennom å gi en personlig undervisning kombinert med et bredt tilbud av sosiale aktiviteter. Skolen deler undervisningen inn i ulike områder, som grammatikk, lingvistikk og spansk kultur med mål om å lette innlæringen. Kursene tilbys på fem ulike nivåer fra absolutt nybegynnere og opp til avansert nivå. Om du allerede har forkunnskaper, må du gjennomføre en nivåtest første skoledag.

Studentene som har studert gjennom oss i Cádiz har vært veldig fornøyde med både språkkurs, lærere, innkvartering og valg av destinasjon. Dette er vi veldig glade for da Cádiz virkelig er en liten perle.

Cádiz

Cádiz er hovedstaden i provinsen med samme navn, og har 160 000 innbyggere. Byen ligger på en halvøy på den spanske sydkysten, og er en av verdens eldste sjøbyer. Byen ble grunnlagt allerede omkring år 1100 f.Kr. Beliggenheten gjør at Cádiz er omringet av vann, og du har tilgang til 10 km sandstrand uten engang å forlate byen. 

Med sin optimale beliggenhet for en havneby har Cádiz en rik historie, noe som gjenspeiles i de vakre bygningene, de eksotiske parkene, de sjarmerende småtorgene og de snirklete gatene. Med ca. 300 soldager per år og en gjennomsnittstemperatur på over 20 grader, kan du nyte varmen året rundt. For den som ønsker sol og strender, er Cádiz et utmerket valg av by. 

Kollektivtransporten i Cádiz er god, og det går tog jevnlig både rundt i byen, men også til andre nærliggende steder som Sevilla, Ronda og Malaga.

Hvert år arrangeres en av verdens mest kjente karnevaler i Cádiz, som er kjent for sine underholdende og kreative karakterer, men først og fremst de satiriske sanggruppene som synger seg gjennom gater og torg. Mange av deltakerne øver hele året for å kunne bidra med topp underholdning når karnevalet går av stabelen. Cádiz er den eldste byen i Europa som har vært bebodd uavbrutt. En stor turistattraksjon er de to katedralene på Plaza de la Catedral; en eldre fra 1260 og en nyere bygget i 1722-1838. Atmosfæren i denne byen er harmonisk, og innbyggerne er avslappede og vennlige. 

Fritid

Strandliv og vannsport er populært i Cádiz, menyen tilbyr også et rikt kulturliv med blant annet kino, casino, barer og klubber. Aktiviteter som skolen arrangerer er blant annet flamencokurs, middager og konkurranser mellom lærere og studenter. Hver fredag går lærere og studenter ut på tapaskveld. Skolen tilbyr iblant også lengre helgeturer til for eksempel Jerez, El Puerto, Sevilla og Marokko.

Kurs

Språkkurs i spansk

Undervisningstimer per uke: 20

Språkkurs med 20 leksjoner per uke (fire per dag) i grupper på maks syv deltakere. Kurset blir tilbud på alle språknivåer (A1-C2), og klassene er internasjonale. Kurset blir delt inn i to deler hver dag, teori og praksis. I teoridelen går du gjennom mye grammatikk gjennom ulike øvelser, og på ettermiddagen settes den nye kunnskapen inn i praktisk sammenheng. Som del i undervisningen inngår ulike lytteøvelser, filmer, debatter og diskusjon rundt aktuelle nyhetsartikler og lignende. 

Undervisningstid: mandag-fredag mellom ca kl 09.00-12.35.

Intensivkurs

Undervisningstimer per uke: 25

Anbefales! Det vanligste kursalternativet for skolens studenter. Intensivkurs med fem leksjoner per dag. Dette kurset er inndelt i to timer konversasjon, og tre timer grammatikk per dag. 

Undervisningstid: mandag-fredag mellom ca kl 09.00-13.30. 

Kombinasjonskurs

Undervisningstimer per uke: 25+5

Intensivkurs med 25 gruppetimer + fem privattimer per uke. På formiddagen har du tre timer grammatikk og to timer med kommunikasjon. Ettermiddagen tilbringes med en lærer der du selv velger hva du vil fokusere på. Dette passer deg som vil ha en mer skreddersydd språktrening og en effektiv innlæring.

Undervisningstid: mandag-fredag mellom ca kl 09.00-13.30 + 13.30-14.30.

DELE eksamenskurs

Undervisningstimer per uke: 25

Språkkurs med fem leksjoner per dag som forbereder deg til DELE-eksamen, med fokus på lesing, skriving, kommunikasjon og lytteforståelse. Cervantes-instituttet står for eksamen, og diplomet er godkjent av Spanias forsknings- og utdannelsesdepartement. Merk at eksamensavgifter tilkommer. Kursstart hver mandag.

Undervisningstid: mandag-fredag mellom ca kl 09.00-13.30

Spansk & flamenco eller surf

Undervisningstimer per uke: 25+5 eller 25+6

Kombiner språkkurset med dans! I grupper på maks syv deltakere, kan du få enda mer ut av ditt språkkurs gjennom en morsom og kulturell aktivitet. Kursstart hver mandag. 

Undervisningstid: 9.45-13.30 + flamencotimer/surfetimer

Innkvartering

Residens

Skolens residens har bra standard og ligger midt i sentrum. I en neoklassisk bygning bor du på enten enkelt- eller dobbeltrom. Bygget har to etasjer, og hver etasje har åtte rom. Fellesrom, kjøkken, bad og vaskerom deles med andre studenter, og bygget er bemannet døgnet rundt. I hver etasje finnes syv dusjer og seks toaletter. Vask av fellesarealer inngår en gang i uken, men du har selv ansvaret for ditt eget rom. Om du vil ha tilgang til internett i residensen, så koster det ekstra (ca. 25 €/mnd). Om du føler for å gå ut og spise, ligger residensen midt i byen med nærhet til det meste Cádiz har å tilby. Det tar ca. 20 minutter å gå til skolen, eller fem minutter med bussen. Stranden ligger ca. ti minutter unna.

Se gjerne skolens egen film om residensen i Cádiz!

Vertsfamilie

Bo med nøye utvalgte spanske familier med halvpensjon (frokost og middag) eller helpensjon. Passer for deg som ønsker ekstra språktrening og et større innblikk i den spanske kulturen, maten, tradisjonene og hverdagslivet. Alle familier har fylt ut et spørreskjema med personlig informasjon (alder, størrelse på familien, beliggenhet osv.). Informasjonen brukes til å matche studenter med passende familier. Alle studenter får muligheten til å gi tilbakemelding på vertsfamiliene før hjemreise, slik at skolen kan sørge for at de holder en bra standard. Alle familiene bor nære skolen, ofte med gåavstand. 

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 2 880
2 uker: 5 040
3 uker: 7 560
4 uker: 9 840
8 uker: 19 200
12 uker: 28 800
13 uker: 31 200
16 uker: 38 400
20 uker: 48 000
Ekstra uke under 7 uker 2 460
Ekstra uke over 8 uker 2 400
25 leksjoner per uke
1 uke: 2 820
2 uker: 5 520
3 uker: 8 280
4 uker: 10 800
Ekstra uke: 2 700
25+5
1 uke: 4 320
2 uker: 8 520
3 uker: 12 780
4 uker: 16 800
Ekstra uke: 4 200
Spansk + flamenco eller surf
1 uke: 3 720
2 uker: 7 440
Ekstra uke: 3 720

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom 2 820
Sommertillegg per uke juli-aug: 240
Dobbeltrom også tilgjengelig om to booker sammen
Residens
Enkeltrom 2 640
Dobbeltrom* 2 280
Sommertillegg per uke juli-aug: 660
*Dobbeltrom kun tilgjengelig om to booker sammen
Skolens transfer
Fra Malaga eller Sevilla På forespørsel
Obs! Du kan enkelt ta deg frem med buss eller tog mot en lavere kostnad.

Kursstart

Kursstart
Standardkurs, intensivkurs og kombinasjonskurs: Kursstart hver mandag også for nybegynnere
Spansk + Flamenco: Kursstart hver mandag

Fridager 2024

Fridager
Helligdager: 12/2, 28/2, 28/3, 29/3, 1/5, 15/8, 7/10, 1/11, 6/12, 9/12
Juleferie: 15/12-7/1 2025

Deltagarkommentarer

Gisela 19 år, 13 veckor

Cadiz är en helt fantastisk stad på många olika sätt. Folket var otroligt trevligt och uppmuntrande mot spanska-studenter, de är själva inte så duktiga på engelska och har därför mycket tålamod med att ens egna spanska inte är felfri. Vädret är underbart och stränderna likaså och trots att det är en liten stad så har den bra tempo, framför allt på sommaren (som där sträcker sig ända till slutet av oktober). Staden har ett bra utbud av barer och klubbar där festen alltid håller på fram till 7 på morgonen. Restauranger finns det oändligt många av och allt är jättebilligt (förutom turistställena, men de bör man undvika).

Med min resa ville jag självklart främst lära mig spanska, vilket Cadiz är optimalt för, bortsett från deras något utmanande accent. Men jag ville också se Spanien, mer än som turist, och det fick jag verkligen chansen att göra i Cadiz. Jag kände mig otroligt hemma i staden och kommer definitivt att återvända. Jag fick höra från många andra studenter på skolan som hade varit runt på många orter i Spanien att Cadiz var överläget bäst när det kommer till att plugga spanska och att de därför återvände.

Linn 21 år, 13 veckor

Jag befann mig 3 månader i Cadiz, maj-augusti. Staden är vacker och det finns mycket att göra trots att det inte är en så stor stad. Och mycket av det som går att göra är också gratis att göra. Gå till stranden, titta på solnedgången, ta fina kort, promenera och vara med vänner men även många evenemang är gratis. Till exempel hade det utomhusteater i en park varje onsdag under en viss period. Musik och andra uppträdanden i solnedgången i Castillo de Santa Catalina. Flamencouppträdanden i baren El Pelicano varje tisdagskväll. Intercambio (språkkafé) varje onsdag i El Pelicano där man får chansen att träna spanska och engelska. Prata med spanjorer på spanska och sedan låta dem prata engelska med dig. Detta är bara några av sakerna man kunde göra när jag var där.

Under några veckoslut åkte jag iväg till andra städer och platser. Jag åkte till Sevilla, Ronda, Gibraltar, Granada, Jerez och Asilah i Marocko. Ta chansen att upptäcka mer genom  att resa på helgerna!

De här tre månaderna har varit fantastiska och jag skulle aldrig vilja byta ut dem mot något annat 🙂

Thore 21 år, 9 veckor

Det spelar ingen roll vad för slags person du är! Du kommer alltid hitta något som du gillar i Cadiz. Varpå det kanske är festandet eller kulturen.

Skolan i sig är mycket trevlig med en skolpersonal som vill lära dig språket samt ge dig ett gott skratt. Lektionerna behöver inte alltid vara att lyssna på lärarna utan dem kan faktiskt anpassa sig efter dina behov.

När det gäller utelivet så brukar lärarna hänga med och festa med eleverna. Barerna är öppna till 04:00 på morgonen och om inte det är tillräckligt så öppnar klubbarna kl 04:00 och håller på till 07:00!

Skolan lär även ut om hur det är att leva i Spanien samt att du får en inblick hur det är att vara spanjor/spanjorska! Jag trivdes mycket bra där nere och jag kan säga att det var den bästa språkresan jag varit på!! Så tveka inte om du vill lära dig spanska samtidigt som du har skit kul, Cadiz är stället du kommer älska! / En mycket nöjd student!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982