Sprakresor

Lisboa, Portugal

Portugisiskkurs i Lisboa på CIAL

Familiedrevet skole Genuin by ved havet Språkkurs + surf

Skoleinfo:

 • Ikke Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Interaktive tavler
 • Internett Wifi

CIAL Langauge Centre ble grunnlagt i 1959, og er en språkorganisasjon som tilbyr undervisning med høy kvalitet og fleksibilitet. Skolen har gjennom årene hatt tusenvis av fornøyde studenter.

Skolen har to ulike lokaler sentralt beliggende i Saldanha Square-området i nærheten av Eduard VII Park. Herfra er du i nærheten av byens kollektivtransport. Skolen har 18 klasserom, en balkong, et lite kjøkken, student lounge og trådløst internett. Klasserommene er moderne med TV og dataer som hjelpemidler. Lærerne på språkkursene er veldig profesjonelle og vennlige, og benytter seg av de siste undervisningsmetodene. Skolens rektor og innkvarteringsansvarlig er tilgjengelige hele uken for spørsmål som måtte dukke opp. Et pluss med denne skolen er at også kulturelle aktiviteter inngår i kursprisen. 

Lisboa

Portugals hovedstad kombinerer både storbylivet og strandlivet. Langs elven Tejo kan du slappe av og nyte det tropiske klimaet.

I bykjernen Baixa ligger et av byens enorme torg, det kommersielle senteret Rossio der du kan sette deg ned på en kafé og nyte en flott utsikt over den glitrende elven og resten av byen. Torget er fullt av butikker, restauranter og barer. Noe av det morsomste med å shoppe i Lisboa er å oppdage de mange små butikkene som har overlevd gjennom generasjoner. Du finner likevel de fleste butikkene i shoppingsentre som Colombo og Amoreiras. 

Fritid

Skolen har et stort aktivitetsprogram, og tilbyr hver måned en rekke attraktive utflukter og aktiviteter. Blant annet arrangeres guidede turer i byen, besøk til museer og andre kulturelle severdigheter, samt utflukter i nærområdet. Om kvelden drar man gjerne på livekonserter, barer og restauranter. De aller fleste aktivitetene er dessuten allerede inkludert i kursprisen. Lisboa er en spennende by, og her finnes det noe å gjøre for alle. Du kan selvfølgelig også oppleve byen på egen hånd. 

Språkkurs i portugisisk

Undervisningstimer per uke: 15

CIALs mest populære språkkurs har 15 undervisningstimer i uka, og er for alle deltakere på alle språknivåer. Klassene består av maks 8 studenter.Språkkurset fokuserer på konversasjon og grammatikk, og går i et raskt tempo, så være forbered på mye selvstudier etter skoletid. Har du mulighet anbefaler vi privattimer i tillegg. For deg som ønsker å studere mer enn 6 uker og skal ha støtte fra Lånekassen, anbefales kurset nedenfor. 

Semesterkurs

Undervisningstimer per uke: 20

Skolen tilbyr også lengre kurs på mellom 6-36 uker for deg som virkelig vil utvikle språket. Gruppene er små på mellom 6-8 deltakere. Du kan få støtte fra Lånekassen på lengre kurs.

Språk + Surf

Undervisningstimer per uke: 15 + 5-20 surfetimer

Kombiner språkkurset i Lisboa med surfetimer! I denne kurspakken studerer du 15 leksjoner i uka på formiddagen, og på ettermiddagen brukes tiden på surfetimer på strendene rundt Lisboa. Surfeinstruktørene er profesjonelle, og tilhører den prestisjefulle surfeklubben Sport Lisboa e Benfica som er en del av Portugese Surfing Federation. I dette opplegget inngår all transport og nødvendig utstyr. Kurset tilbys fra 4-6 uker med 5-20 surfetimer. Kursstart mellom april og september for deg med forkunnskaper i språket. 

Jul- og påskekurs

Undervisningstimer per uke: 15

To ganger i året arrangeres et kurs som går over 2 uker. Gruppene har 12 studenter, og språknivåer går fra nybegynner til middels. Gruppene er ofte mindre enn 12 personer, slik at du får god oppfølging fra læreren. Kursene holdes til påske og til jul.

Privattimer

Du kan selv velge hvor mange privattimer du ønsker hver uke. Du kan legge til privattimene til et normalkurs, eller velge å kun ta privattimer. Du velger selv hva disse timene skal ha fokus på. For alle språknivåer.

Språk og frivillig arbeid

Undervisningstimer per uke: 15 eller 20

Et flott alternativ for deg som vil kombinere språkstudier i portugisisk med praktisk sosialt arbeid. CIAL og velferdsinstitusjonen Entrajuda tilbyr et minimum 4 ukers kurs med språkundervisning i tillegg til frivillig arbeid innen barne- og eldreomsorg eller på ulike typer sentre. Du kan også bli satt til å hjelpe til på Banco Alimentar, en organisasjon som arbeider med innsamling og distribusjon av mat som gis til de trengende. Kontakt oss for mer informasjon om kursopplegget.v

Innkvartering

Vertsfamlie

Bo på enkeltrom i nøye utvalgte vertsfamilier. Frokost er inkludert i prisen. Dette boalternativet kan varmt anbefales deg som ønsker ekstra språktrening, og som ønsker å komme nærmere den portugisiske kulturen og hverdagslivet. 

Delt leilighet

Om du vil møte andre studenter, men samtidig bo selvstendig, kan du via CIAL booke bolig i delt leilighet «Lisbon Student House». Huset består av syv soverom, og er nyrenovert og fullt utrustet. Leiligheten ligger ti minutters gange fra skolen. I leiligheten finner du tre bad, en fellesstue og kjøkken, syv soverom og en balkong. WiFi og TV finnes også. Når du ankommer leiligheten betaler du et depositum på ca. 100 €.

Studentresidens

I juli og august kan du booke rom i studentresidensen «Home2Students» som ligger ti minutters gange fra skolen. Området er populært, og du har flere restauranter, butikker og barer i nærheten. Residensen er moderne og rommer flere fasiliteter.

 • Enkeltrom med balkong
 • WiFi
 • Vasking en gang i uka
 • Bytte av sengetøy en gang i uka
 • Delt bad (2 bad per 3 studenter)
 • Biljardbord
 • Vaskerom (mot kostnad)
 • Felles kjøkken
 • Felles terrasse med grillmuligheter

Et depositum på 100 € betales på stedet. Du må booke for minst 2 uker.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
15 undervisningstimer per uke
1 uke: 3 470
2 uker: 6 940
3 uker: 10 610
4 uker:  12 260
6 uker:  14 480
8 uker:  19 300
12 uker:  28 950
Ekstra uke: 2 410
25 undervisningstimer per uke
1 uke: 5 790
2 uker: 11 580
3 uker: 17 370
4 uker: 20 090

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie
Enkeltrom, frokost: 2 090
Ekstra natt: 410
Delt leilighet
Enkeltrom: 2 260
Dobbeltrom: 1 910
Bestillingsgebyr innkvartering (ikke vertsfamilie)
Engangsavgift: 460

Kursstart 2024

Kursstart
For deg med forkunnskaper Hver mandag
Nybegynnere: 2/1, 8/1, 22/1, 5/2, 19/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5, 27/5, 11/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12
Påskekurs 2 uker: 25/3
Julekurs 2 uker: 23/12

Offentlige helligdager 2024

Helligdager
Enkeltstående helligdager: 1/1, 29/3, 25/4, 30/5, 10/6, 15/8, 1/11, 25/11

Deltakerkommentarer

Noushin, 50 år, 2 uker

Bortsett fra at jeg lærte litt portugisisk, fikk jeg oppleve den portugisiske kulturen og den varme søreuropeiske mentaliteten. Byen Lisboa og maten var også overraskende bra, og jeg nøt mine uker på kurset i Lisboa! Jeg kommer definitivt tilbake til EduPlanet og til Lisboa. Takk!

Nina, 21 år, 6 uker

En beslutning, en fantastisk reise, og minner for livet!

Birgitta, 57 år, 2 uker

Alt fungerer veldig bra, CIAL er bra, Lisboa er herlig, og portugisisk er ikke lett!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982