Sprakresor

Taormina, Sicilia, Italia

Italienskkurs i Taormina på Babilonia

Kulturelt sentrum Bredt kurstilbud Innkvartering nærme skolen 250 soldager per år

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internett Wifi

Babilonia er en mindre italiensk språkskole som ligger i byen Taormina på østkysten av Sicilia. Skolen ligger midt i Taormina i en historisk bygning, «Villa Casa Silva», med en tilhørende botanisk hage på imponerende 600 kvm.

Babilonia er ikke bare en språkskole, det er et kultursenter som er åpent for både lokalbefolkning og internasjonale studenter. Her kan du delta på kunstutstillinger, teaterstykker og jazzkonserter. Skolen har et eget lite bibliotek, datamaskiner og fri wi-fi. I skolekafeteriaen kan du kjøpe kaffe, kaker, fruktsalat etc.

Skolen bruker en moderne kommunikativ undervisningsmetode som legger stor vekt på at elevene ikke bare lærer seg grammatikk, men også bruker språket praktisk. For å stimulere studenter og gjøre språkkurset interessant, er læremateriellet hovedsakelig hentet fra aktuelle dags- og ukeblader.

Babylon og Taormina passer for deg som vil ha et lite, intimt sted og kanskje ikke planlegger å være borte så lenge. Størrelsen på byen kan lett føles begrensende hvis du ikke har planer om å reise rundt på øya og oppdage andre steder og byer. Skolens program passer for deg som også vil studere ved siden av eller prøve golf, dykking og matlaging.

Siden det er en mindre skole med rundt 60 elever i høysesongen, er det en veldig vennlig og familiær atmosfære mellom elever og lærere.

Taormina

Taormina er en vakker by, med 17 000 innbyggere, som ligger på østkysten av Sicilia. Strålende sol, sandstrender og det klare varme vannet tiltrekker seg, som arkitekturen, åsene og den snødekte vulkanen Etna. Velkommen til å lese italiensk i vakre Taormina!

Fritid

Babilonia arrangerer utflukter for å gi studentene muligheten til å bli kjent med Sicilias spennende kultur og antikke historie. De arrangerer også aktiviteter på kveldstid, for eksempel filmvisning, pizzafester og forskjellige seminarer. Det er mye å se og gjøre i Taorminas omgivelser. Byen ble grunnlagt av grekerne på 300-tallet f.Kr. og her er et godt bevart antikt teater midt i sentrum, omtrent 300 meter fra skolen. Her kan du gå på forskjellige forestillinger og konserter. Taormina tilbyr også eksklusiv shopping i gågata Corso Umberto – her ligger motebutikkene tett. I løpet av de varmeste sommerdagene tiltrekker stranden absolutt de fleste. Med minibuss eller taubane kan du enkelt komme deg ned til Naxosbukta.

Kurs

Språkkurs i italiensk

Leksjoner per uke: 20

Dette språkkurset består av 4 leksjoner per dag, og klassene har maks 10 studenter. Kurset fokuserer på kommunikative øvelser både skriftlig og muntlig, samt lese- og lytteforståelse. Du får et omfattende språkkurs som gir deg kunnskap om alle elementene i språket. Dette er det mest populære språkkurset på skolen og er ekstra rimelig fra 8 uker og fremover.

Hvis du vil studere i halv hastighet, kan du også velge å lese bare 10 leksjoner per uke, men dette kurset gir ikke rett til studiefinansiering ved Lånekassen.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 25 eller 30

Hvis du vil lese mer intensivt, anbefaler vi at du tar Babylonias vanlige språkkurs, som inneholder 20 gruppetimer per uke. I tillegg til språkkurset, kan du deretter legge til 5 eller 10 ekstra leksjoner i uken. Hvis du tar 25 leksjoner per uke, er en privat leksjon per dag (ofte på ettermiddagen) inkludert. Hvis du tar det intensive kurset med 30 leksjoner per uke, er alle leksjonene i gruppe, både morgen og ettermiddag. Leksjonens innhold på begge kursene innebærer både språkanalyse og muntlige øvelser.

Italiensk + «Cooking class with Mamma»

Mat er en sentral del av siciliansk kultur. Mattradisjonene er en blanding av gresk, spansk og arabisk påvirkning. Benytt anledningen og bli kjent med øyas spennende historie gjennom kunsten å lage mat. Du lærer å lage treretters middager av en italiensk «mamma» i hjemmet hennes. Dere spiser middag sammen. Kurset holdes tre dager i uken, med leksjoner på tre og en halv time hver gang. Kurset er gitt på italiensk, noe som krever grunnleggende kunnskap om språket for å kunne dra nytte av kurset.

Kulturkurs, historie & kunst

Blant skolens spesielle kurs kan du fordype deg i enten italiensk historie eller i regionens kunst gjennom årene. Historiekurset spenner fra fortid til nåtid og er blant annet preget av avtrykk fra grekere, romere og arabere i Italia. Kunsthistoriekurset tar for seg maleri, arkeologi og siciliansk arkeologi.

Italiensk + dykking

Se Sicilia under vannet! Dette kurset er tilgjengelig både for de som bare vil prøve, for de som ønsker å ta dykkersertifikater, og for de som allerede har dykkersertifikater og ønsker å utforske vannet rundt Sicilia. Kursene holdes av flerspråklige dykkerinstruktører fra PADI (Professional Association of Diving Instructors), som er verdens største utdanningsorganisasjon for sportsdykkere.

Kurset er for deg som vil prøve dykking og består av en ettermiddagsdykketur i uken med fullt utstyr. Kurset blir gitt fra mai til oktober, og kurslengden tilpasses dine ønsker.

Nybegynnerkurset, for de som vil ta dykkersertifikater i fremtiden og å se og oppleve skjønnheten i farvannene rundt Taormina. Kurset blir gitt fra mai til oktober og varer i en uke, men det er mulighet for å ta et lengre kurs. Dykkersertifikat oppnås på fullført kurs.

Kurset for de som allerede har dykkersertifikater består av 2 ettermiddager med 2 dykk hver gang. Kurset blir gitt fra mai til oktober og varer i en uke, men det er mulighet for å ta et lengre kurs.

Kursene ovenfor er gitt på italiensk, noe som betyr at det kreves et grunnleggende språknivå for å bestå kurset.

Babilonia tilbyr også aktivitetskurs i keramikk, fotturer, sykling og golf. Kontakt oss for mer informasjon om disse kursene.

50+ kurs

Leksjoner per uke: 20 eller 10

Leksjoner per uke: 20 eller 10

Kurset er spesialtilpasset for de som er 50 pluss og som ønsker å kombinere en fantastisk ferie på Sicilia med språkstudier. Lær deg italiensk mens du lærer om siciliansk historie, kultur, matlaging og mye mer. Du velger om du vil ha 10 eller 20 språkleksjoner per uke. Vi anbefaler 20 for best resultat! Kurset er åpent for alle nivåer, passende språknivå er A2.

Språkkurset holdes om morgenen og ettermiddagen eller kvelden er viet til forskjellige utflukter og foredrag. Kurset er to uker langt og kan se slik ut:

Uke 1

 • Mandag: Omvisning i Taormina med kunsthistorisk forelesning utendørs
 • Tirsdag: Foredrag «History of Sicily»
 • Onsdag: Halvdagstur til Etna
 • Torsdag: «A sweet journey through Siciliy», besøk på sjokolademuseet o Forza d´Agrò.
 • Fredag: Leksjon i siciliansk matlaging «Sicilia in bocca!»
 • Lørdag: Fridag
 • Søndag: Utflukt til Agrigento

Uke 2

 • Mandag: «The Sicilian Writers in the Italian literature»
 • Tirsdag:«A cup of tea at Casa Cuseni Museum» (omvisning i Casa Cuseni)
 • Onsdag: Halvdagstur till Siracusa og Ortigia
 • Torsdag: «Cheese and wine of Sicily» (leksjon + prøvesmaking)
 • Lørdag: Hjemreise

Innkvartering

Vertsfamilie

Det er et begrenset antall vertsfamilier med forskjellige konstellasjoner. Det kan være en barnefamilie, et eldre par eller en enkelt person. Du kan velge mellom halvpensjon, helpensjon eller overnatting med bare frokost. Kom med dine egne ønsker, og skoleansatte vil prøve å imøtekomme dette så godt de kan.

Delt leilighet

Å dele en leilighet med andre studenter er en fin måte å raskt få nye venner! Du kan velge mellom å bo i et enkeltrom, eller et dobbeltrom (hvis dere er to som reiser sammen). Kjøkken og bad deles med de andre studentene i leiligheten.

Utleier kan i noen tilfeller ønske kompensasjon for bredbånd, klimaanlegg og lignende. Dette formidles i din boligbekreftelse og betales til verten på stedet.

Egen leilighet

Hvis du vil bo mer selvstendig, er kanskje din egen lille leilighet det beste alternativet. De fleste leilighetene er for 1-2 personer, og prisen er den samme uansett om du bor i en ettroms eller toroms. De fleste leilighetene er uten klimaanlegg, så husk å spørre om dette før du bestiller. Leiligheten er fullt utstyrt.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke  
1 uke:  4 050
2 uker: 7 700
3 uker: 10 030
4 uker: 12 360
6 uker:  16 440
8 uker: 20 520
12 uker: 27 520
14 uker: 31 020
16 uker: 34 510
20 uker: 41 510
24 uker: 48 510
Ekstra uke, fra 8 uker: 2 290
Ekstra uke, fra 24 uker: 1 750
Intensivt kurstillegg, + 5 privat leksjoner
Tillegg per uke: 2 040
Intensivt kurstillegg, + 6 leksjoner
Tilskudd per uke: 1 980
Cooking class with Chef
Tillegg per uke til 20 språkkurs: 2 190
Keramik
Tillegg per uke til 20 språkkurs: 3 440
Scuba diving
Tillegg per uke til 20 språkkurs: 2 610
Dykking for nybegynnere
Tillegg per uke til 20 språkkurs: 1 770
Padi diving certificate
Tillegg per uke til 20 språkkurs: 5 890
Kunsthistorie på Sicilia
2 uker: 11 330
50+ kurs
1o leksjoner/uke: 11 780
2o leksjoner/uke: 15 390
Golf & Mount Biking* *prisberegning på forespørsel

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie med halvpensjon, enkeltrom  
Pris per uke: 4 900
Delt leilighet, enkeltrom  
Pris per uke: 3 670
Delt leilighet, dobbeltrom  
Pris per uke: 2 860
Egen leilighet  
Pris per uke, enkeltrom: 6 120
Transfer
En vei fra Catania Kontakt oss for pris!

Kursstart 2024

Kursstart
Gruppekurs på italiensk (også nybegynner): Kurs hver mandag i perioden: 1/4-31/10
For kursstart innen 1/4 5/2, 19/2, 4/3, 18/3
Privatleksjoner: hele året, kontakt oss!
50+ 4/3, 8/4, 29/4, 2/9, 14/10
Spesielle programmer åpent i løpet av året, kontakt oss!
Padi Diving Certificate mellom juni og september

Offentlige fridager 2024

Enkelstående fridager:  1/4, 25/4, 1/5, 2/6, 15/8, 1/11, 8/12
Juleferie: 16/12 2024 – 16/1 2025

Deltagerkommentarer

Silvia 32 år, 12 uker

Som en ekte Italia / italiensk elsker, har jeg reist rundt i landet og studert mange steder i løpet av årene, inkludert Roma, Alghero og Firenze. Selv om Roma er min absolutte favorittby og skolen Dilit International er veldig bra, er det Taormina på Sicilia som jeg vil anbefale.

Skolen Babilonia er helt klart den beste så langt med ypperlig personale, morsom studieform, fantastiske og dedikerte lærere, god beliggenhet med en fantastisk stor hage. Jeg tilbrakte 3 måneder på dette stedet og hadde en fantastisk opplevelse som jeg aldri vil glemme. Kombinasjonen av studier med rik kultur, siciliansk mat, samt sol og bad er uslåelig. Det er noe magisk med Taormina, et fantastisk lite sted som bare må oppleves!

Du er velkommen med spørsmål eller om du trenger tips!

Martin 51 år, 2 uker

Taormina er på godt og vondt, selvfølgelig påvirket av turisme. Det er kanskje med litt irritasjon at du vil krysse mellom de guidete gruppene som går på løpende bånd på Corso Umberto, hovedgaten, når du går til skolen. Men etter noen dager blir du vant til det. Ta lunsjen med opp til baksiden av det greske teatret og nyt den fantastiske utsikten over Middelhavet og Etna. Familien min tok godt vare på meg, hver morgen ble det nesten en privat leksjon til frokost, og nå etterpå lurer jeg på om jeg ikke lærte minst like mye av dette. Jeg gikk på to ukers kurset for nybegynnere og syntes den første uken var ok. Uke to ble det mer grammatikk og litt tøffere. Lærerne var omsorgsfulle mennesker med mye humor. Lykke til & tanti-baci!

Jessica 23 år, 16 uker

Bodde i verdens mest fantastiske familie og spiste verdens beste mat!

Sophie og Rickard 30 og 34 år, 3 uker

Det var bare helt fantastisk. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle reise derfra med så hyggelige venner. Vi hadde en så fantastisk tid og vi har møtt så hyggelige mennesker fra hele verden at vi nå planlegger en ny tur med dem neste år. Taormina er fantastisk, god mat og utsikten fra landsbyen er så vakker !!

Hver dag dro vi til et lite supermarked og kjøpte panini. Alltid det samme, Luis – med parma, mozzarella og tomat. Det var etter den første leksjonen hvor vi øvde på det vi gikk gjennom med butikkselgeren. Lucia hjalp oss og «korrigerte» hvis vi sa feil. Så til slutt gikk vi inn bare for å snakke og si hei og var kanskje der 3 ganger om dagen noen ganger. Og så var det en dag da vi ikke dro dit, hvor hun spurte dagen etter hvor vi hadde vært og at hun hadde savnet oss! Så den siste dagen vår var veldig trist, da vi sa farvel og ga henne vår Skype og e-postadresse. Vi fikk spekepølser å ta med hjem og hun sa at det ville være tomt uten oss.

Vi hadde flere «lærere» rundt Taormina, på Gambero Rosso (eid av utleieren vår), som gikk forbi 50 ganger om dagen. Der stoppet vi alltid og snakket med dem og spiste der flere ganger for maten var fantastisk. De hjalp oss med italiensken og sa at vi ikke skulle snakke engelsk. Vi vandret opp til Etna, 6 timer med sol, regn, torden, hagl og snø! Fra 30 grader til nesten 5. Når vi kom til toppen, kan jeg ikke engang beskrive følelsen. Da vi var der i kanskje 20 minutter kom en stor sky over oss og det begynte å regne / hagle enorme mengder, så vi løp nedover hele veien! (En annen vei enn den vi gikk opp).

Det var en flott og fantastisk tur. Jeg hadde ikke ønsket å gjøre noe annerledes. 🙂

Catharina 59 år, 2 uker 50+ kurs

Jeg deltok på et språkkurs, 50+ med ekstra leksjoner. Selve språkkurset var som alle andres, det vil si at du plasseres i gruppen der du hører hjemme basert på tidligere kunnskap om språket. Derimot var vi 50+ en egen gruppe, denne gangen 7 personer, som hadde egne utflukter og andre aktiviteter, alt fra matlaging, vinsmaking, keramikkurs, til turer til forskjellige interessante steder på Sicilia. Læreren som hadde ansvaret for de sosiale aktivitetene var veldig kunnskapsrik og hyggelig. All info var på italiensk, men i begynnelsen også med et kort engelsk sammendrag siden det var en nybegynner i gruppen.

Jeg var den eneste skandinav. Noen i gruppen trodde at gruppen ville holde enda mer sammen utenom de organiserte aktivitetene, men dette er individuelt- For min egen del syntes jeg det var morsomt å tilbringe tid med andre utenfor gruppen eller å klare meg på egen hånd. Men hvis du synes det er vanskelig å få nye sosiale kontakter på andre språk med mennesker i forskjellige aldre, vil du kanskje ikke reise alene eller i det minste forberede seg på å være alene. Skolen hadde også aktivitetsprogram som alle kunne delta i.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med reise- og språkkurset mitt, fordi intensjonen var at jeg også skulle få en liten ferie. Taorminas vær var perfekt, fungerte både for sol og bad samt utflukter.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982