Sprakresor

Firenze, Toscana, Italia

Italienskkurs i Firenze på Linguaviva

Velkjent språkskole Nærme togstasjonen i Firenze Kombiner språk med foto og kunst

Skoleinfo:

 • Lånekassestøtte
 • Aktivitetsprogram
 • Snacksautomat
 • Air Condition
 • Internett Wifi

Linguaviva i Firenze er en privat språkskole som ble grunnlagt i 1976 og som har et veldig godt rykte. Linguaviva er medlem av den internasjonale språkorgansasjonen IALC, som har som mål å garantere studentene høy kvalitet på deres medlemsskoler.

Linguavivas mål er at de utenlandske studentene som velger å reise hit på språkkurs skal lære både språket og om Italia og landets kultur. At det er en velorganisert skole, ser man umiddelbart når man åpner porten. Lærerne er godt utdannet og gir deg en stimulerende undervisning som gjør det morsomt å lære seg italiensk. Det er en vennlig atmosfære på skolen, noe som gjør studiemiljøet veldig hyggelig. Skolens språkkurs er delt inn i to blokker hver dag. To leksjoner består av teoretiske språkkurs og de resterende to timene er praktisk språkopplæring. Linguaviva i Firenze ligger sentralt på Via Fiume, rett ved sentralstasjonen. Hvis du er interessert i kunst, design eller fotografering kan du ta et ekstra kurs i disse fagene. Ta gjerne kontakt med skolen om dette!

Linguaviva er en stor språkskole med elever fra hele verden. De fleste studenter er i alderen 20-25 år. Dra til Firenze hvis du vil oppleve kultur, kunst og renessansehistorie i hjertet av Toscana. Her har du også gode muligheter for minneverdige utflukter til byer som Siena og Pisa!

Og en ting til! Vil du maksimere språkreisen din ved også å oppdage en annen by i Italia? Via Linguaviva kan du velge å ta deler av språkkurset i Milano, på søsterskolen Linguadue. Ta kontakt for mer informasjon!

Firenze

«Wien er for musikken og Firenze er for kunsten» blir det vanligvis sagt. Du vil snart oppdage at Firenze er en av verdens viktigste kunstbyer når du drar hit på språkkurs.

Fritid

Skolen har et bredt aktivitetsprogram og de organiserer aktiviteter både i og utenfor skolen. Skolen tilbyr blant annet filmvisning og forskjellige foredrag om italiensk historie og arkitektur, og de er alle gratis. Hver lørdag arrangeres utflukter til byer i nærheten og til severdigheter. Firenze tilbyr vakker arkitektur, gode shoppingmuligheter og et stort utvalg av restauranter og nattklubber. For italienerne er Firenze en viktig studentby, og her har studentene sine «egne» kafeer, restauranter og klubber. Firenze er en veldig naturskjønn by med vakre omgivelser – lei sykkel eller vespa og oppdag Toscana!

Kurs

Språkkurs i italiensk

Leksjoner per uke: 20

Skolens mest populære språkkurs består av 4 leksjoner per dag og kan tas fra to uker og oppover. Klassene har maks 12 studenter. Fokuset er på kommunikasjon – muntlig så vel som skriftlig, alt for å få en så bred og generell språkkunnskap som mulig. Lærerne streber etter å inkludere alle i gruppen på en fokusert og morsom måte og gi deg som kursdeltager bedre flyt i språket.

Klasseundervisning og gruppearbeid blandes med parøvelser. Mye av undervisningen er basert på en lærebok du kjøper på stedet, men læreren forsyner også klassen med annet læremateriell.

Linguaviva går ut fra, som alle andre språkskoler, den europeiske språkskalaen (A1, A2, B1, B2, C1), som igjen tilsvarer 13 nivåer på Linguaviva Learning Scale – fra absolutt nybegynner til avansert nivå. Det tar vanligvis rundt 4 uker å gå videre til et nytt nivå. All undervisning foregår på italiensk.

Leksjonene foregår enten på formiddagen eller ettermiddagen, avhengig av ditt italiensknivå.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 30

Hvis du vil ha et mer intensivt språkkurs, kan du velge 30 leksjoner per uke, både på formiddagen og på ettermiddagen. Ettermiddagsleksjonene blir gitt i form av privatundervisning der man fokuserer på studentene individuelle behov for hjelp i språket. Disse språkkursene kan bestilles for 2-4 uker.

Italiensk + matlaging

Leksjoner per uke: 20+6

Benytt anledningen til å ta et dypdykk i italiensk matlagingskunst. Du vil lære å lage tradisjonelle toskanske retter, i tillegg til å lage bakverk og smake på vin. Kurset tar du i kombinasjon med språkkurset ditt. Det kreves et grunnleggende nivå på italiensk for å dra nytte av matlagingskurset.

Italiensk + kunst

Leksjoner per uke: 20+8

Benytt anledningen til å kombinere språkkurs med spennende emner innen kunst. Hvilken by er bedre egnet for dette enn kulturmekkaet Firenze? Om morgenen studerer du italiensk i gruppe med andre på Linguaviva og på ettermiddagen velger du et kunstemne som du tar på Srisa School International School of Art. Kursene bestilles månedlig (maks. 3 måneder), og det kreves vanligvis et grunnleggende nivå på språket da innholdet er på italiensk.

Disse kursene går året rundt (se nybegynnerens startdato under fanen «Priser og datoer»), med unntak av august. Minst 3 studenter kreves for at kurset skal starte. Kostnader for kursmateriell legges til, og du vil motta en liste over nødvendig materiell og informasjon om hvor du kjøper dem. For tiden er det disse retningene du kan velge mellom:

 • Fashion Design
 • Interior Design
 • Foto (Digital or Black & White Photo)
 • Painting

Ta kontakt for mer informasjon om kurset, og vi kan sende en PDF om programmet direkte til deg! Hvis du har kunnskaper i noen av områdene fra før, kan det være greit å sende oss en portefølje før du melder deg på slik at skolen kan vurdere om kurset er tilstrekkelig utfordrende for deg.

50+ kurs

Leksjoner per uke: 20

Linguaviva i Firenze tilbyr på våren og høsten et feriekurs for voksne over 50 som ønsker å kombinere en fin ferie i Italia med muligheten til å oppdage fascinerende og kulturelle reiseruter. Kurset byr på en herlig blanding av italienskundervisning, matlaging og utflukter til de mest interessante stedene i Toscana. Her kan du besøke de kunstneriske og historiske sentrene, kulturforedrag, mat- og vinturer.

Eksempler på organiserte ettermiddags- / helgeaktiviteter:

 • Utflukt til Cinque Terre
 • Besøk på Uffizi galleriet (kunstmuseet)
 • Utflukt til Pisa eller Lucca
 • Matlagingsleksjon
 • Besøk til vingård, Chianti
 • Helgeutflukt til Siena og San Gimignano
 • … og mer!

Vær oppmerksom på at det er mulig å bestille andre typer språkkurs for de over 50 år, dvs. du trenger ikke å begrense deg til et 50+ kurs. I tilfelle du vil studere på et nivå som er mer tilpasset dine tidligere språkkunnskaper eller i et høyere tempo, kan du velge et generelt språkkurs som er åpent for voksne deltakere fra 18 år.

Hvis antall deltakere er for lite på 50+ kurset, blir du i stedet tilbudt å delta på et generelt språkkurs i blandede grupper (blandet alder) og med lignende aktiviteter på ettermiddagene. Hvis du er usikker opplegget, kan du kontakte oss.

Innkvartering

Delt leilighet

Å dele en leilighet er en fin måte å bli kjent med andre studenter! De fleste leilighetene ligger i sentrale deler av Firenze, men det er også leiligheter litt i utkanten av byen, og du kan da forvente en busstur på rundt 15 minutter for å komme deg til skolen. Alle leilighetene er fullt møblerte og har tre eller flere soverom. Kjøkken og bad deles med de andre beboerne. Sengetøy og håndklær er inkludert.

Vertsfamilie

Benytt anledningen til å bli kjent med den italienske kulturen på nært hold, og få muligheten til å bruke italiensk i mer hverdagslige situasjoner. Familiene i Firenze består ofte av eldre par som har tid og interesse i å ønske utenlandske studenter velkommen til sine hjem. De fleste bor i boligområder rundt Firenze, vanligvis kan du forvente en busstur på maks 20 minutter til skolen. Du kan velge mellom å bo på ditt eget rom eller dele et rom (hvis du reiser med en venn). Prisen inkluderer halvpensjon.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 3 620
2 uker: 5 920
3 uker: 8 410
4 uker: 10 900
6 uker: 15 890
8 uker: 20 880
12 uker: 27 380
14 uker: 31 780
16 uker: 36 190
20 uker: 45 010
24 uker:  49 650
32 uker: 65 890
40 uker: 82 130
+40 uker: 2 200
30 leksjoner per uke
1 uke:  4 510
2 uker: 7 890
3 uker: 11 370
4 uker:  14 850
6 uker: 21 810
20+10 leksjoner per uke
2 uker: 18 680
3 uker:  27 610
4 uker:  36 420
50+ kurs
2 uker:  13 690

Innkvartering

Boligpriser, omtrent prisen i NOK
Vertsfamilie med halvpensjon
Enkeltrom
2 uker: 7 270
Ekstra uke: 3 640
Dobbeltrom
2 uker: 5 730
Ekstra uke: 2 870
Vertsfamilie uten måltider
Enkeltrom
2 uker:
Ekstra uke:
Dobbeltrom:
2 uker:
Ekstra uke:  –
Delt leilighet
Enkeltrom
2 uker: 4 410
Ekstra uke: 2 200
Dobbeltrom
2 uker:  3 530
Ekstra uke:  1 760
Informasjon om overnattingskostnad
Leien din blir alltid betalt på stedet i Euro, så vi har valgt å spesifisere en omtrentlig pris i norske kroner på vår hjemmeside. Du bør også være forberedt på å betale et depositum ved ankomst. Kontakt oss for nøyaktig prisinformasjon i Euro.

Kursstart 2023

Kursstart
Med forkunnskaper:  hver mandag
Nybegynnere: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 29/4, 27/5, 1/7, 29/7, 26/8, 23/9, 21/10, 18/11
50+ kurs: 13/5, 9/9

Offentlige fridager 2023

Fridager
Enkeltstående fridager: 1/4, 25/4, 1/5, 15/8, 1/11
Juleferie: 23/12 – 6/1 2025

Deltagerkommentarer

Annika 23 år, 13 uker

Lærerne var flinke til å forklare, kunnskapsrike og veldig imøtekommende.

Stephanie 20 år, 13 uker

Bare gjør det! Tenker du på det og er litt nølende, ikke tenk, det er ingenting å tenke på. Dette har så langt vært den beste opplevelsen jeg har hatt. Du lærer så mye, ikke bare om Italia og språket, men også om deg selv. Du lærer å håndtere de dårlige sidene dine på en bedre måte. Så- ut å leve livet!

Silvia 30 år, 4 uker

Mange hindringer bygges før du tar en viktig beslutning, for eksempel å forlate jobber og tar ansvar for seg selv ved å studere et nytt språk i et fantastisk land. Men ved hjelp av god informasjon og fantastisk respons via EduPlanet, ble det veldig enkelt!

Johanna 25 år, 13 uker

Veldig hyggelige aktiviteter og utflukter som blir organisert. Du får virkelig vite mer om Italia, Toscana og Firenze. Veldig gode seminarer og jeg likte spesielt godt at de viste så mye italiensk film på skolen. En flott måte å lære italiensk, med italienske undertekster.

Julia 21 år, 16 uker

Mine måneder i Firenze, foruten et nytt språk, har gitt meg utrolig mye som person. Byen er helt fantastisk, perfekt beliggenhet for å kunne reise rundt i andre italienske byer, den er både vakker, kulturell og har godt natteliv. Været er også veldig stabilt, det regner ikke veldig ofte. Som utlending blir du ofte veldig godt mottatt, spesielt hvis du prøver å snakke italiensk, selv i begynnelsen når det føles vanskelig!

Jeg har vokst som person, møtt fantastiske mennesker, utvidet min horisont og italiensken min er mer eller mindre flytende! Språkkurset ga meg et veldig godt grunnlag for å kunne kommunisere med italienerne, og det er like morsomt hver gang en italiener blir sjokkert over ens språkferdigheter. En ungdommelig følelse på skolen og veldig vennlige og morsomme lærere! Få skandinaver, noe jeg bare synes er positivt!

Under hele prosessen har EduPlanet gitt meg profesjonell service og alltid vært hjelpsomme, jeg kan virkelig anbefale dem. Jeg holder faktisk på med å planlegge neste tur med dem nå, vi får se hvordan det ender! Takk for en fantastisk tur!

Nathalie 25 år, 12 uker

Det er en magisk atmosfære over Firenze. Selv etter den første dagen hadde byen stjålet mitt hjerte. Jeg anbefaler alle å dra til Firenze og studere italiensk. Du vil ikke angre.

Pamela 21 år, 12 uker

Da jeg ankom leiligheten den første dagen, ble jeg møtt av en jente fra Frankrike som jeg skulle bo hos i en måned. Først var jeg nervøs for å dele en leilighet med andre mennesker, men hun viste seg å være en så flott jente og vi ble nære venner som vi fremdeles er. De andre jentene jeg også bodde sammen med har også vært åpne og klare for å skape nye vennskap.

Skolen er super. Lærerne er veldig hyggelige og det samme er elevene. De fleste av dem kommer på skolen/til Italia, drar alene uten å kjenne noen andre før, noe som gjør at alle er veldig åpne for å få nye venner. Det er vanskelig å bli gående alene hvis du ikke absolutt ønsker det. Etter skoletid studerer man med eller omgås andre fra skolen. Det er også aktiviteter nesten hver dag som skolen arrangerer. Både «lettere» aktiviteter som er gratis eller de som koster mer, men da kan du for eksempel dra til en annen by.

Utelivet i Firenze er superkult, det er billig, og det er mange andre studenter. Det som er trist er at du ikke møter veldig mange italienere. Det er flere studenter fra andre land enn det er «lokale». Men noen barer / restauranter er mindre turistifiserte, men noe vanskeligere å finne. Men ellers trives jeg veldig godt. Fornøyd med alt og Linguaviva tar seg av studentene sine. Jeg er virkelig kjempefornøyd 🙂

Anita 68 år, språk + aktiviteter i 2 uker

Jeg bodde med en helt fantastisk familie som lagde deilig mat og prøvde virkelig å få meg til å snakke italiensk. Da jeg lette etter et midlertidig pass, fulgte de meg til konsulatet og hjalp til med alt! 5+ for undervisningen. Selv har jeg vært rektor og ledet skoler i mange år. Så jeg baserer min vurdering på god kunnskap om undervisning. Aktivitetene var flotte! Passet meg perfekt. Selv om vi bare var to som var interessert i italiensk opera, hadde læreren en hel ettermiddag med oss!

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982