Sprakresor

Bologna, Emilia-Romagna, Italia

Italienskkurs i Bologna på Centro Cultura Italiana

Rimelig innkvartering Klassisk universitetsby Fornøyde studenter

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Snacksautomat
  • Internett Wifi

Centro Cultura Italiana er en trivelig språkskole, som ligger midt i Bolognas historiske distrikt, i en vakker middelalderbygning ved navn Palazzo Pepoli.

Undervisning er delt inn i to blokker hver dag – to leksjoner med teoretisk språkopplæring og to leksjoner med praktisk språkopplæring. For de som ønsker å få mest mulig ut av språkkurs ditt, tilbys 6 ekstra leksjoner i uken i tillegg til obligatorisk læreplan. Disse ekstraleksjonene kan for eksempel være besøk på museum, omvisninger, foredrag, forskjellige gruppearbeid og underholdning. Skolen har et datarom hvor du kan gjøre skolearbeid, surfe og sjekke e-post.

Skolen har et samarbeid med universiteter i Bologna samt med 40 andre universiteter rundt om i verden. Dette er den første språkskolen som ble godkjent av Kunnskapsdepartementet i Italia som en språkskole for utenlandske studenter.

Centro Cultura Italiana har holdt på siden 1980 og tar årlig i mot deltakere fra hele verden, fra land som Tyskland, Japan, Sveits og Frankrike. Dette er en mellomstor skole med 9 klasserom.

Bologna er en ideell by å lære italiensk i. Byen er fremdeles ikke oppdaget av så mange turister, som lar deg oppleve den ekte italienske livsstilen. Bolognas innbyggere er kjent i Italia for å være veldig åpne og varme mennesker som det er lett å komme i kontakt med.

Bologna

Bologna har tre særegne kallenavn som alle beskriver forskjellige kjennetegn ved denne enestående byen – Bologna den fete, den lærde og den røde. Bologna tiltrekker mange på språkkurs da byen er kjent som studiebyen med det eldste universitetet i Europa, grunnlagt i 1088, derav kallenavnet «den lærde».

Fritid

Den naturlige møteplassen for studenter etter skoledagen er Piazza Maggiore-torget. Her kan du slappe av på en av de karakteristiske kafeene eller på en liten taverna på fritiden. I Bologna arrangeres det ofte forskjellige konserter og utstillinger, som det er verdt å se når du er her på språkkurs. Siden Bologna er en by med mange studenter, er det et stort utvalg av sportsanlegg, der studenter kan trene eller konkurrere mot hverandre. På skolen har du muligheten til å leie sykkel hvis du ønsker å utforske mer av byen og dens omgivelser på din fritid. Skolen tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, inkludert utflukter til byer i nærheten og kulturelle attraksjoner.

Kurs

Språkkurs i italiensk

Leksjoner per uke: 25

Dette språkkurset består av 4 leksjoner per dag og klassene har 6-12 elever i hver gruppe. Du tar en språktest første dag, som er grunnlaget for hvilke av skolens 10 nivåer du kan studere på. Den første delen av kurset fokuserer på ordforråd og grammatikk, mens den andre delen handler mer om uttrykk og kommunikasjon. Leksjonene er vanligvis mellom 09.00-12.40, men noen ganger holdes timene på ettermiddagen mellom 13.00-16.40. Du som er på et lavt (elementært) nivå, har alltid leksjoner om morgenen.

Språkkurs i minigruppe

Leksjoner per uke: 25

Centro Cultura Italianas intensive språkkurs består av 20 leksjoner per uke og blir gitt i mindre grupper på 3-5 elever per klasse. Dette språkkurset passer for deg som ønsker et raskere og mer effektivt resultat. Du får mer lærerstyrt tid enn om du leser det vanlige språkkurset på italiensk. Skulle ikke skolen finne nok elever på ditt spesifikke nivå, tilbyr skolen gode løsninger som fortsatt lar deg få mest mulig ut av språkkurset ditt.

Privatleksjoner

Leksjoner per uke: Valgfritt

Hvis du vil ha tilpasset undervisning, kan du velge å ta et språkkurs med tillegg av privattimer som fokuserer på dine individuelle behov.

Innkvartering

Vertsfamilie

For å komme nærmere den italienske hverdagen er det å bo i en vertsfamilie et godt alternativ. Alle familier synes det er morsomt og hyggelig å ønske studenter velkommen til hjemmene sine. Du får du ditt eget rom og deler kjøkken og bad med familien. Måltider er ikke inkludert, men du får ofte låne kjøkkenet for å lage frokost til en pris. Sengetøy er inkludert i prisen. Du har tilgang til overnattingsstedet ditt fra søndag før kurset starter til lørdagen etter endt kurs.

Delt leilighet

Å bo i en delt leilighet er en fin måte å bli kjent med nye mennesker raskt! Du velger om du vil bo i enkeltrom eller dobbeltrom. Du deler kjøkken og bad med andre kursdeltakere. De fleste leilighetene ligger innen gangavstand, cirka 15 minutter, fra skolen. Sengetøy og håndklær er inkludert i leien. For en ekstra kostnad og på forespørsel finnes det også noen få leiligheter der du har tilgang til ditt eget bad.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
25 leksjoner per uke
1 uke: 3 220
2 uker: 5 550
3 uker: 7 790
4 uker: 10 220
5 uker: 12 660
6 uker: 15 090
8 uker: 17 520
10 uker: 22 390
12 uker: 24 820
13 uker: 27 260
16 uker: 32 130
20 uker: 41 860
24 uker: 49 160
32 uker: 66 200
36 uker: 73 500
40 uker: 80 800
Språkkurs i minigruppe
1 uke: 6 360
2 uker: 12 070
3 uker: 17 780
4 uker: 23 490

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie, uten måltider
Enkeltrom: 1 890
Dobbeltrom: 1 330
Delt leilighet
Enkeltrom: 1 890
Dobbeltrom: 1 330
Privat bad i vertsfamilie / delt leilighet
Enkeltrom: 2 330
Dobbeltrom: 1 650
Egen leilighet Pris beregnes etter forespørsel

Kursstart 2024

Kursstarter
Nybegynnere: hver mandag
For de med forkunnskaper: hver mandag

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkelstående fridager: 1/4, 1/5, 15/8, 1/11, 25/12

Deltagerkommentarer

Niklas 53 år, 2 uker

Å være litt eldre var ikke, som jeg fryktet, et problem på skolen i Bologna. Aldersblandingen viste seg å være stor; her var det studenter mellom 18 og 70 år. Skolen var en hit med utrolig engasjerte lærere. De italienske ferdighetene mine fikk en skikkelig dytt. Til dette bidro også middagene med utleier og vennene hennes!

Agnes 24 år, 13 uker

I tillegg til leksjonene, tilbød skolen et godt utvalg av fritidsaktiviteter av forskjellige slag. Guidede turer var ofte veldig gode. Det er mye å se og gjøre i Bologna og omegn.

Alenoosh 31 år, 4 uker

Lærerne var veldig hyggelige og flinke. All kommunikasjon foregikk på italiensk, noe som er veldig viktig når du lærer et språk. Cultura Italiana var den beste skolen jeg har gått på (har gått på tre forskjellige skoler via EduPlanet). Bologna var perfekt med tanke på at det ikke var så mange turister. Du fikk muligheten til å bruke språket. Det var et godt natteliv. Byen var ikke for stor og ikke for liten. Perfekt!

Stina 22 år, 4 uker

Bologna er en topp by for å studere italiensk fordi de ikke snakker mye engelsk. Det er også en by full av studenter og uteliv, og derfor får du muligheten til å praktisere italiensk med mennesker på din egen alder pluss at menneskene og studentene er veldig åpne og gjestfrie. 🙂

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982