Sprakresor

Nice, Côte de Azur, Frankrike

Franskkurs i Nice på Idiom

Høyere gjennomsnittsalder blant deltakerne Utmerkede vertsfamilier 5 min fra byen Skreddersydde kurs

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Internett Wifi
  • Rullestoltilpasset

IDIOM er språkskolen for deg som verdsetter mindre grupper, et fleksibelt kurstilbud og en høyere gjennomsnittsalder blant kursdeltakerne.

I 25 år har språkskolen IDIOM holdt til i det tidligere luksushotellet på Boulevard de Cimiez i Nice, men på grunn av plassmangel flyttet skolen sommeren 2019 til nye, flotte lokaler et steinkast unna. Skolen holder nå til i en egen bygning med en liten tilhørende hage i det trendy området Libération – et klassisk møtested med mange restauranter, barer, kafeer og butikker. Bygningen skolen holder til i er av typisk sørfransk arkitektur fra slutten av 1800-tallet. Klasserommene er oppdatert med moderne utstyr. Innen kort tid vil også skolens inngangsparti tilpasses deltakere med funksjonsnedsettelser, slik at det blir mer komfortabelt og tilgjengelig å bevege seg rundt i lokalene.

IDIOM har små grupper, noe som resulterer i undervisning av høy kvalitet for hver deltaker. De har også strenge kvalitetskrav når det gjelder lærere og undervisningsmetoder. Hvis du søker en skole med effektive og hyggelige intensivkurs, har du funnet rett sted, noe mange av våre tidligere deltakere kan bekrefte!

Skolen er stolt av å ha et av Frankrikes mest fleksible kurstilbud, og det finnes garantert et kursopplegg som passer for deg. Skolen benyttes flittig av både bedrifter og lærere som vil etterutdanne seg. IDIOM arbeider utelukkende med intensive og ofte forretningsrettede språkkurs i mindre grupper, noe som forklarer hvorfor alderen på de som studerer her er noe høyere enn på skoler som er rettet mot vanlige språkkurs for studenter.

Denne skolen passer for deg som vil gå på språkkurs ved en skole der gjennomsnittsalderen er litt høyere, 35+, og hvis du setter stor pris på kvaliteten på undervisningen. Du bør også ha studert fransk tidligere for å få fullt utbytte av kursene.

Nice

Rivieraens hovedstad, med sine over 450 000 innbyggere, preges av eksklusivitet, fargerike markeder og et turkisblått, innbydende hav som tiltrekker seg millioner av turister hvert år. Nice har i mange år vært en av de mest populære stedene å reise til for å gå på språkskole i Frankrike, noe som ikke er vanskelig å forstå.

Fritid

Verdenskjente museer og restauranter, pittoreske miljøer og fascinerende natur og omgivelser. Nice tilbyr mye å gjøre for deg som vil få mest mulig ut av din språkreise. Hvis du ønsker å nyte annet enn strandliv, er det relativt enkelt å ta seg langs Côte d’Azur til steder som Antibes eller Cannes. Fjellene som omgir byen byr også på hyggelige små steder og naturskjønne opplevelser. Skolen hjelper gjerne til med tips og råd om hva du kan gjøre på fritiden. De har også egne aktiviteter for deltakere på sine språkkurs, som er svært populære.

Kurser

IDIOM tilbyr et bredt utvalg av kurs – et kurs for alle preferanser! Velg om du vil studere i et rolig tempo eller mer intensivt, delta i en spesialtilpasset kurs for språklærere eller hvorfor ikke bli med på en kurs tilpasset ditt arbeid? Les mer om de ulike språkkursene nedenfor.

Språkkurs i fransk / Semi Intensive Course

Leksjoner per uke: 20

Denne kurset består av to undervisningsøkter i fransk per dag. Timeplanen er satt opp slik at annenhver uke starter du klokken 08:00 og studerer til 11:15, mens den neste uken starter du klokken 9:45 og studerer til 13:00. Dette kurset fokuserer hovedsakelig på vokabular og grammatikk og passer for de som ønsker mer tid til fritidsaktiviteter. Kurset kan med fordel kombineres med ekstra privatundervisning.

Intensivkurs / Intensive Course

Leksjoner per uke: 30

Kurset er delt opp i tre undervisningsblokker per dag: kommunikasjon, vokabular og grammatikk. Disse kan tas på ulike nivåer, slik at du alltid får et kurs tilpasset ditt nivå. Selv om dette er et intensivkurs, betyr det ikke at du vil tilbringe hele dagen i klasserommet. Skolen har organisert det slik at leksjonene starter klokken 08:00 om morgenen, og dermed er skoledagen allerede ferdig klokken 13:00. Nye studenter tas imot hver mandag. Dette kurset anbefales for deg som ønsker å maksimere tiden din i klasserommet og forbedre alle deler av språket.

Franska i minigruppe / Executive Course

Leksjoner per uke: 30

Executive-kurset er strukturert på samme måte som den intensive kurset ovenfor, med 30 leksjoner per uke, men i dette kurset er det bare maksimalt 4 kursdeltakere per gruppe. Dette gjør at du lettere kan være med på å styre kursinnholdet og får en mye mer intensiv undervisning der du selv får muligheten til å snakke mer og være mer aktiv. Vi anbefaler denne kurset hvis du ønsker å maksimere språktreningen og ønsker mye veiledning fra lærer.

Privatleksjoner

Leksjoner per uke: 2-50

Du kan enten ta et helt kurs kun med privatleksjoner eller legge til privatleksjoner på de ovennevnte gruppekursene. Privatleksjoner er selvfølgelig den ultimate undervisningen der du kan styre kursinnholdet selv og få undervisning helt tilpasset dine behov. Noen privatleksjoner hver uke, som et tillegg til en gruppekurs, er et utmerket supplement for å fylle eventuelle hull i din språkkunnskap, samt for å få muligheten til å repetere det du har hatt litt vanskeligere for under ukens leksjoner.

Forretningsspråk

Leksjoner per uke: 6

Dette kurset er 2 uker langt og passer for deg som trenger å friske opp fransken din for å bruke i jobb. Leksjonene fokuserer mye på forretningsordforråd innen områder som for eksempel; bedrift og organisasjon, salg, markedsføring, og hvordan man kommuniserer på en profesjonell og hensiktsmessig måte via telefon, e-post samt under møter og konferanser. Programmet er bredt og tilpasset internasjonale deltakere uavhengig av arbeidsbakgrunn. Hvis du har spesifikke områder du ønsker å fordype deg i (for eksempel juss eller medisin), anbefaler IDIOM at du bestiller en pakke med privatleksjoner, enten som et supplement til et gruppekurs eller som et separat kurs.

Undervisningen foregår på tre ettermiddager (3 timer à 90 minutter) mellom 13.45-15.15.

50+ kurs

Leksjoner per uke: 20

Dette 2-ukers kurset er spesielt designet for deg som er 50 år eller eldre. Kurset kombinerer lett språkopplæring med et kulturelt og hyggelig aktivitetsprogram!

Normalt sett foregår leksjonene fra kl. 9.45 til 13.00. Etter dette er det en kort pause for lunsj før ettermiddagsaktivitetene begynner. Aktivitetene som tilbys inkluderer blant annet en velkomstaperitiff, guidet bytur, besøk på museum, matlagingskurs og utflukter til nærliggende landsbyer. Programmet varierer fra år til år, og det nøyaktige programmet blir delt på stedet. Inngangsbilletter og bussbilletter er inkludert i kursprisen.

Denne språkkursen tilbys ikke til deg som er helt nybegynner i fransk. Grunnleggende ferdigheter i fransk anbefales for at kurset skal føles givende og meningsfullt for deg som deltaker.

OBS! Ved registrering vil du som deltaker måtte ta en språktest som danner grunnlaget for hvilken gruppe du blir plassert i. Hvis det bare er 1-2 deltakere på samme språknivå som deg, vil du i stedet få 2 private leksjoner og 2 gruppeleksjoner per økt i løpet av 3 dager, og andre ordninger kan også bli aktuelle. Hvis det heller ikke er mer enn 5 deltakere registrert på kurset, vil gruppen bli blandet med andre studenter på skolen, vanligvis yngre enn 50 år.

Lærerkurs

Leksjoner per uke: 30

IDIOMS lærerkurs har som mål å forbedre dine franskegenskaper, spesielt mer avanserte grammatiske formuleringer og uttale. Fransk språk kombineres med studier av de nyeste undervisningsmetodene samt med elementer av fransk kultur og kommunikasjon. Gruppene holdes små med maksimalt 10 deltakere, men det er vanligvis rundt 6 personer.

Lærerkurset inneholder tre ulike blokker per dag og ledes av tre forskjellige lærere. Undervisningen foregår fra kl. 08.00 til 13.00 mandag til fredag. Hvis det er en fransk helligdag som sammenfaller med språkkurset ditt, kompenserer skolen dette med ekstra leksjoner. Minimumsalderen er 23 år.

OBS! Er dere minst tre lærere i fransk som ønsker å delta på nevnte kurs, men ikke kan i løpet av disse datoene? På forespørsel kan IDIOM arrangere en separat lærerkurs på ønsket dato for dere. Kontakt oss for mer informasjon og pris!

Innkvartering

Vertsfamilie

Bo på enkeltrom hos nøye utvalgte franske vertsfamilier. Halvpensjon er inkludert, noe som betyr at du får frokost og middag hos vertsfamilien din. Dette boalternativet kan sterkt anbefales for deg som søker ekstra språktrening og ønsker å komme nærmere den franske kulturen og hverdagslivet. Når du bestiller overnatting hos en familie, er også transport fra flyplassen inkludert ved ankomst til Nice.

Studioleilighet

Overnatting i en egen liten studioleilighet med ett eller flere soverom. Skolen kan tilby flere ulike leiligheter i ulike prisklasser rundt om i Nice, ofte innen gangavstand fra skolen. Prisene er relativt høye sammenlignet med overnatting hos vertsfamilie, men dette alternativet kan passe for deg som ønsker selvstendig, privat overnatting. Kontakt oss for prisinformasjon og tilgjengelighet.

Leilighetshotell

Idiom samarbeider blant annet med Residence Lamartine, som ligger 5 minutters gange fra skolen og sentrum av byen. Residensen har fullt utstyrte leiligheter med matlagingsfasiliteter for 1-6 personer. Residensen tilbyr gode studentrabatter spesielt for deg som studerer ved Idiom. Kontakt oss for flere alternativer samt prisinformasjon.

Ta kontakt for priser!

Priser & Datoer

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke:
2 uker:
3 uker:
4 uker:
12 uker:
30 leksjoner per uke
1 uke:
2 uker:
Ekstra uke:
30 leksjoner per uke i minigruppe
1 uke:
2 uker:
Ekstra uke:
Forretningsfransk
2 uker:
Privatleksjoner 20 leksjoner per uke
1 uke:
Privatlektioner 30/leksjoner per uke
1 uke:
Ekstra privatleksjoner
Tilleggspris på valgfri gruppekurs
2 leksjoner:
4 leksjoner:
6 leksjoner:
10 leksjoner: xxxxx
Lærerkurs
2 uker:
50+ kurs
2 uker:

Innkvartering

Pris per uke
Bookinggebyr for innkvartering
Engangsavgift: xxx
Vertsfamilie med halvpensjon
Pris per uke:
Studio
Cirkapris per natt: xxxx
Leilighetshotell
Kontakt oss for informasjon og pris.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybegynnere: Fullstendige nybegynnere må ta private leksjoner i begynnelsen. Kontakt EduPlanet!
Førkunnskaper: Hver mandag. Hvis du er på elementært nivå, se nedenfor for kursstartdatoer.
Elementært nivå, A2: 8/1, 29/1, 19/2, 4/3, 25/3, 25/4, 6/5, 27/5, 10/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/09, 7/10, 28/10, 18/11
50+ kurs: 4/3, 27/5, 24/6, 2/9, 7/10
Forretningspråk: 5/1, 12/2, 11/3, 15/4, 13/5, 10/6, 08/7, 19/8, 16/9, 14/10, 18/11
Lærerkurs: 29/7, 12/8

Helligdager 2024

Helligdager
Individuelle fridager: 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 14/07, 15/8, 1/11, 11/11
Juleferie: 16/12 2024 – 5/1 2025

Deltagerkommentarer

Sally 50 år, 3 uker

God atmosfære på skolen, personlig service, avslappet atmosfære, men svært profesjonell.

Henrik 37 år, 1 uke

Veldig bra kurs. Jeg har tidligere tatt flere språkkurs (i Spania og Frankrike), men IDIOM var på en eller annen måte mer profesjonell og strukturert enn de andre. Det var en god introduksjon den første dagen der de gikk gjennom hva som skulle skje den kommende uken, og deretter holdt de seg til planen. Det var ingen ubehagelige overraskelser, bare en godt strukturert kurs som dekket mange nyttige områder.

Elisabet 36 år, 2 uker

Dyktig personale bidro til studiene og opplevelsen gjennom aktivitetene rundt skolen!!

Elisabeth 52 år, 2 uker

Profesjonell struktur som passer for de som tar studiene sine på alvor. Utrolig høy standard på lærerne med fokus på å formidle sitt budskap. Dette er ikke bare en vanlig språkkurs, men heller spennende møter med mennesker som vil inspirere deg for livet!

Camilla 45 år, lærerkurs 2 uker

Lærerne var hyggelige, interesserte og engasjerte, og svarte villig på spørsmål. Jeg var syk i to dager og gikk glipp av en god del leksjoner og øvelser. Men lærerne stilte villig opp og ga meg øvelser slik at jeg kunne ta igjen det tapte, og de rettet og kommenterte det jeg jobbet med hjemme for å komme ajour.

Jeg bodde veldig sentralt (5 minutters gange fra skolen og rett ved handlegatene) hos en fransk dame som var vant til å ha studenter fra hele verden. To andre studenter bodde der samtidig som meg. God mat, og under middagen på kvelden satt vi ofte og snakket og diskuterte om alt mulig i et par timer. Veldig hyggelig!

Nice har alt! Jeg valgte akkurat dette kursen fordi jeg ville til Nice. Her er strendene, det turkisblå havet, museene, shoppingen, gamlebyen med koselige kafeer, barer og restauranter, og alt folkelivet. I tillegg er det utrolig gode forbindelser for å komme seg rundt i området!

Catherine 53 år, 50+ kurs 2 uker

Alt er bra her, jeg bor veldig hyggelig hos Mme Brachman, bare 2 minutters gange fra skolen. Det er virkelig en god skole, ikke mange elever så man blir kjent med de fleste. Lærerne er flotte, undervisningsmetoden passer meg utmerket. Som du skjønner, trives jeg som en fisk i vannet.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982