Sprakresor

Nice, Provençe, Frankrike

Franskkurs i Nice på France Langue

Kjent fransk skolekjede Internasjonal atmosfære Skolen ligger i Liberation-Borriglione Bo med andre studenter

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Snacksautomat
  • Air Condition
  • Internett Wifi
  • Rullestoltilpasset
  • Data lab

France Langue er en velkjent kjede av franske språkskoler som blant annet har skoler i surfebyen Biarritz og i vin – og gastronomimekkaet Bordeaux. Skolen i Nice ligger i en typisk provençalsk bygning i det elegante og restaurantrike nabolaget Liberation-Borriglione.

Hjertet i dette området er et stort, åpent marked med en festlig og lokal atmosfære. Der finner du hundrevis av selgere og de tilbyr alt fra frisk frukt til provençalske spesialiteter. Med trikk kommer du til stranden og dens velkjente Promenade des Anglais.

På skolen er det 7 klasserom fordelt på to etasjer, utstyrt med b.la. klimaanlegg for sommerens varmeste dager. Det er WiFi i hele bygningen som du kan koble til og stasjonære datamaskiner som du kan låne. Du vil også finne et bibliotek og en student lounge hvor du kan sitte og slappe av mellom leksjonene. En mindre hage ligger utenfor skolen som blir et naturlig samlingssted.

Første mandag blir nye studenter tatt imot av Sylvie og hennes team. De forteller om skolen, fritidsaktiviteter og hvordan timeplanen vil se ut fremover. France Lange organiserer ulike typer språkkurs, alt fra gruppekurs på fransk for deg over 17 år til private leksjoner og leksjoner som forbereder deg en på DELF / DALF-eksamen.

Nice

Nice er en by for deg som ønsker å dra på språkkurs til en stor by med mye liv og aktiviteter. I løpet av sommeren har byen en sterk internasjonal karakter, og som student får du mange nye inntrykk og opplevelser! Nice, som er rivieraens hovedstad med ca. 550.000 innbyggere, er preget av eksklusivitet, fargerike markeder og et turkisblått hav som tiltrekker seg millioner av turister hvert år. Nice har i mange år vært en av de mest populære stedene å dra på en språkreise i Frankrike, noe som ikke er vanskelig å forstå …

Fritid

Nice er sentrum av den franske riviera med sitt fantastiske klima og stort utvalg av alt du kan ønske deg på din språkreise. France Langue og skolens ansatte gjør sitt beste for å gi studentene informasjon om aktiviteter og attraksjoner i og rundt Nice og langs Rivieraen. Å delta på skoleaktiviteter er en fin måte å komme i kontakt med nye studenter i begynnelsen av ditt språkkurs. Skolen arrangerer et aktivitetsprogram hver uke, avhengig av sesong og tilbud i byen. Eksempler på aktiviteter skolen organiserer kan være:

  • Filmklubb
  • Weekendturer
  • Guidede byturer
  • Mat og kulturoppdagelser i Provence

Kurser

Språkkurs i fransk

Leksjoner per uke: 20

Dette er France Langues mest populære språkkurs som pågår året rundt og består av 20 leksjoner hver uke. Du kan studere i alt fra 1 til 52 uker! Språkkurset fokuserer på en god blanding av samtale, skriving, lesing og lytteforståelse, samt grammatikk som gir deg et godt grunnlag, uavhengig av formålet med språkkurset ditt.

Lekser gis på alle nivåer, vanligvis skriveoppgaver, noe som gjør at du repeterer det som har blitt gått gjennom i løpet av dagen.

France Langue har også særskilte semesterkurs på blant annet 12, 16 og 24 uker som starter på utvalgte datoer i løpet av året. På disse kursene vil du studere i samme klasse gjennom hele kurset og ingen nye studenter vil bli tatt opp. Disse språkkursene er vanligvis også rimeligere.

Leksjonstid: 8.45-12.45 eller 13.45-17.00. Hvilke tider du skal ha leksjoner får du beskjed om på plass etter språktesten som finner sted den første mandagen på kurset ditt. Vær oppmerksom på at om sommeren kan det være andre leksjonstider, ofte med ettermiddagstimer.

Ingen språkundervisning er gitt på mandager når språkprøven finner sted, og leksjonene starter på tirsdag. Det er godt å vite om du bare bestiller 1 ukers kurs fordi ingen kompensasjon gis for dette.

Intensivkurs

Leksjoner per uke: 30

Dette intensive kurset består av 30 leksjoner per uke. I tillegg til morgenleksjonene har du også 5 spesialiserte workshops per uke. Klassene består av maks 12 elever. De første 20 gruppetimene fokuserer på alle sider av språket som samtale, skriving, lese- og lytteforståelse samt grammatikk i henhold til kurstypen over. 5 workshops på ettermiddagen gir deg muligheten til å komme videre med språket, ettersom du kan velge fokus litt etter behov. Kanskje du trenger å forbedre ordforrådet eller bli bedre på uttale? Skolen organiserer også privatundervisning hvis det er noe spesielt du ønsker å utvikle.

Ingen språkundervisning er gitt på mandager når språkprøven finner sted, og leksjonene starter på tirsdag. Det er godt å vite om du bare bestiller 1 ukers kurs fordi ingen kompensasjon gis for dette.

Innkvartering

Vertsfamilie

Å bo i en vertsfamilie er en fin måte å utvikle språket etter skoletid og ta del i hverdagen til en fransk familie. France Langue kan tilby mange forskjellige typer familier, og du har muligheten til å komme med dine egne ønsker om hvem du vil bo sammen med. Du kan velge å bestille til frokost eller halvpensjon. Vi i EduPlanet anbefaler først og fremst at du velger innkvartering med halvpensjon, da blir det et naturlig møtepunkt og tid til å sette seg ned og snakke om dagen som har vært.

De fleste familier bor 5-30 minutter fra skolen med buss eller trikk. Du kan velge å bo i enkeltrom eller dobbeltrom, og du får din egen nøkkel slik at du kan komme og gå som du ønsker. Adressen til familien oppgis normalt ca. 2 uker før avreise.

Delt leilighet

France Langue kan også hjelpe deg med å bestille en leilighet som du deler med andre studenter. Dette passer deg som ønsker å bo litt mer selvstendig, men likevel ha et sosialt samvær på ettermiddagen og kvelden. De som bor i leilighetene kan delvis være studenter fra France Langue eller universitetet i Nice, eller de kan være yrkesaktive som leter etter innkvartering for en kortere periode.

Leilighetene ligger vanligvis 10-30 minutters gangavstand fra skolen og er i god stand.

Hvis du bestiller en delt leilighet er det mulighet for dobbeltrom eller enkeltrom. Kjøkken og bad deles. Størrelsen på leilighetene er forskjellig, men leilighetene rommer vanligvis 3-4 soverom og 1-2 bad.

Prisene varierer avhengig av sesong, og om sommeren blir leilighetene fort opptatt, så vi anbefaler at du bestiller i god tid. Leilighetene kan bare bestilles månedsvis. Skulle du derfor bare være borte i 1-3 uker, anbefaler vi overnatting hos en vertsfamilie eller i student residence.

Delt leilighet betales enten til EduPlanet eller til utleier, månedlig. Et depositum på maks 500 Euro betales på stedet ved ankomst eller i forbindelse med bestillingen. Adressen til leiligheten din oppgis omtrent 2 uker før avreise.

Student Residence

France Langue formidler flere ulike studenthus i forskjellige prisklasser i Nice. De fleste er enklere studentboliger og har plass til 1-4 studenter per leilighet. Dette er et godt boalternativ hvis du vil ha det sosialt med mange mennesker rundt deg. Kontakt oss for mer informasjon.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 4 140
2 uker: 7 520
3 uker: 10 900
4 uker: 14 380
6 uker: 19 600
8 uker: 25 980
12 uker: 32 340
13 uker: 35 000
16 uker: 42 970
20 uker: 52 590
24 uker: 56 590
36 uker: 84 160
Extra uke: 3 190
30 leksjoner per uke
1 uke: 5 100
2 uker:  9 740
3 uker: 14 380
 Extra uke: 4 350
Lærerkurs
2 uker: 10 320

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie, lavsesong 
Enkeltrom, halvpensjon: 3 480
Enkeltrom, frokost: 2 610
Dobbeltrom, halvpensjon 2 610
Dobbeltrom, frokost 1 960
Vertsfamilie, høysesongtillegg 25/5-24/8
Tillegg per uke: 350
Delt leilighet
*Pris på etterspørsel
Residens
1 person mars-oktober, ca: 4 760
1 person okt-april, ca: 4 410
Innkvarteringsgebyr (alle overnattingstyper)
Engangsavgift: 460

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere: 29/1, 15/4, 22/7, 23/9
12v special 20: (12+8): kontakt oss
For de med kunnskap om fransk: hver mandag

Offentlige fridager 2024

Offentlige fridager
Enkelstående fridager: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1 /11, 11/11
Juleferie: 21/12-6/1 2025

Deltagerkommentarer

Ulrika 33 år, 1 uke

Så flinke lærere! Hjelpsomme og inspirerende. Jeg følte meg godt mottatt og lærte mye på den korte tiden jeg var der. Skolen brukte en veldig god bok som jeg kjøpte for 20 euro. Helt klart verdt det istedenfor å bare få papirkopier, pluss at jeg nå kan bruke den hjemme. Nice er en fantastisk by fylt med hjelpsomme og hyggelige mennesker. Flotte shoppingmuligheter og maten var fantastisk, spesielt blåskjellene!

Amanda 23 år, 8 uker

Jeg vil anbefale alle å ta språkkurs! Det gir deg så mye mer enn kunnskap om et språk. Jeg møtte fantastiske mennesker fra hele verden og fikk se utrolige steder. France Langue hadde en familiær atmosfære, og jeg følte meg alltid sett av lærerne. De var hjelpsomme og jeg kunne bli igjen etter leksjonene for å spørre om ting jeg ikke forsto og så videre. Det var nye mennesker i klassen hver uke, noe som gjorde det enkelt å møte mange mennesker. Jeg har forbedret fransken mine mye på 8 uker. Både grammatikk, men også ved å snakke med folk i byen.

Nice er en fantastisk vakker by som virkelig blomstrer om sommeren; det er alltid mye å gjøre! Alt fra fester, arrangementer og festivaler til strandliv og museer. Pluss alle de vakre landsbyene og byene som ligger innenfor en 30 minutters radius med buss eller tog.

Marie 60 år, 1 uke

Jeg er superfornøyd med språkkurset og kommer til å reise tilbake! Alt fungerte så bra, undervisningen, plasseringen av skolen, utmerkede lærere. Jeg anbefaler France Langue !!! Hjertelig takk for hjelp med dette!

Melat 20 år, skoletur via EduPlanet

Jeg takker virkelig for denne turen, den har vært helt fantastisk. Jeg er superfornøyd.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982