Sprakresor

Lyon, Rhône, Frankrike

Franskkurs i Lyon på Lyon Bleu

Språk- og matlagingskurs Frankrikes mathovedstad Passer bra til både korte og lengre kurs Få nordmenn

Skoleinfo:

  • Lånekassestøtte
  • Aktivitetsprogram
  • Snacksautomat
  • Interaktive tavler
  • Internett Wifi

Lyon Bleu ligger i hjertet av Lyon sentrum, bare et steinkast fra den historiske delen og ved byens forretningsområde.

Det er en skole med en vennlig atmosfære, hvor lærerne og de ansatte alltid bryr seg om at studentene får maksimalt ut av studietiden og de organiserte aktivitetene etter leksjonene. Lyon Bleu er en privateid språkskole og begynte å undervise utenlandske studenter i 1999. I dag tar skolen imot rundt 7 000 internasjonale studenter i året, og tilbyr et bredt spekter av ulike kurs.

Lyon Bleu har 14 fullt utstyrte klasserom, hvor det er et datarom og selvfølgelig WiFi hvis du har med din egen datamaskin. Lyon Bleu er medlem av FLE som er en stor og kjent samlingsorganisasjon for kvalitetsspråkskoler i Frankrike.

For de som ønsker dra på språkreise til Frankrike, så kan vi varmt anbefale Lyon som er et mekka av restauranter, shoppingmuligheter og fine turstier. Skolen passer deg som ønsker å studere i små grupper på en skole med en åpen og vennlig atmosfære.

Lyon

En språkreise til Lyon tar deg til Frankrikes nest største by, med 1,3 millioner mennesker som lever i hjertet av fransk mat. Dette vakre innlandet blir ofte ansett som den gastronomiske hovedstaden i Frankrike, hvor restauranter med deilig mat er tilgjengelig ved hvert gatehjørne.

Fritid

I en så stor by som Lyon går du deg nesten bort. Byen inneholder en fantastisk blanding av kultur, restauranter, shopping og mange flotte språk. Ikke gå glipp av Musée d’Art Contemporain som ligger i Tête d’Or-parken, Lyons Central Park, ifølge noen. Museet organiserer ofte eksklusive Andy Warhol-utstillinger og i nærheten finner du et amfiteater med plass til opptil 3 000 tilskuere.

Lyon er en meget vennlig by, og i gater som Rue de la République og Rue Président Edouard Herriot finner du gode shoppingmuligheter. Som den gastronomiske hovedstaden kan du heller ikke gå glipp av noen av byens utallige mathaller og markeder. På kveldene kan du enkelt finne en av Lyons Bouchon’s «Hull i veggen restauranter», samt mer overdådige restauranter. Velkommen til den gastronomiske hovedstaden!

Kurs og program

Språkkurs på fransk

Undervisningstimer per uke: 15

Lyon Bleu tilbyr forskjellige kurs med ulik intensitet. Dette er skolens grunnkurs som beskrives som et halvintensivt kurs, hvor du studerer  fransk i tre undervisningstimer per dag. Denne kursstrukturen inkluderer en jevn fordeling av alle elementene i språket, for eksempel ordforråd, grammatikk, kommunikasjon og lytteøvelser. Vanligvis foregår undervisningen om morgenen, men avhengig av språknivået ditt kan du få ettermiddagstimer. Hvis du trenger støtte fra Lånekassen for dette språkkurset, regnes kurset som heltidsstudier.

Intensiv

Undervisningstimer per uke: 21

Anbefales! Det samme innholdet som ovenfor med 15 undervisningstimer per uke, men med 3 ekstra workshops inkludert i kursavgiften. Hver tirsdag, onsdag og torsdag tilbys workshops innenfor bestemte områder som grammatikk, fonetikk, kommunikasjon, sang og kultur. Disse workshopene er et godt tillegg til gruppeundervisningen, da du får sjansen til å fokusere på spesifikke områder som du ønsker å forbedre innen fransk.

Intensivt kurs med workshops

Leksjoner per uke: 25

Det samme leksjonsinnholdet som for grunnkurset med 15 gruppeleser per uke, men med 5 ekstra workshops som inngår i kursavgiften. Hver dag (morgen eller ettermiddag) tilbys workshops på bestemte områder som grammatikk, film, fonetikk, kommunikasjon, sang og kultur. Disse workshopene er et godt tillegg til gruppeleksjonene som du får sjansen til å studere i utvalgte områder som du trenger og ønsker å forbedre innen fransk. Hvis du bor på skolen i en kortere periode, anbefales dette kurset som da maksimerer antall leksjoner.

Fransk og kultur

Undervisningstimer per uke: 15 + 3 kulturelle aktiviteter

Dette er spesielle kurs designet for de som ønsker å oppdage historien og kulturen i Lyon. Kurset kombinerer språkopplæring med turer og kulturelle seminarer i Lyons historiske kjerne. Programmet er i stor grad designet av Lyons turistkontor med aktiviteter og arrangementer som er typiske for den aktuelle sesongen.

Innkvartering

Vertsfamilie

Hvis du ønsker å få et bedre innblikk i det franske hverdagen, er overnatting i en vertsfamilie et utmerket alternativ. Familiene lever vanligvis en 15-20 minutters spasertur fra skolen i Lyons 6. og 3. distrikt, mens noen bor litt lenger unna med t-banen. Du deler kjøkken og bad med familien din, men har ditt eget soverom med lagringsplass og skrivebord. Vaskemaskin er tilgjengelig hos de fleste familier, og sengetøy er inkludert. Velg mellom frokost eller halvpensjon.

Transport til vertsfamilien kan ordnes på forespørsel mot avgift. 

Residens

Hvis du vil bo mer selvstendig, er det flere studentboliger som skolen kan hjelpe deg med å bestille. Lyon Bleu samarbeider med flere boliger avhengig av pris og antall uker du planlegger. Boligene ligger i nærheten av skolen, 10-15 minutter med buss eller 15-30 minutter til fots. Vanligvis er dette en liten leilighet som er fullt utstyrt (kjøkkenutstyr, sengetøy, håndklær, internett og TV). Velg om du vil bestille budsjett, middels eller høy standard. En leilighet kan bestilles for 1-2 personer.

Det er to kategorier innen bolig, en for korte opphold hvor du vanligvis betaler per natt, og en for lengre opphold hvor du betaler månedlig hvis du blir mer enn to måneder. Vanligvis må du ut med et depositum som tilsvarer en måneds leie, og mange boliger krever også en administrasjonsavgift.

Priser & Datoer 2024

Kurspriser
20 leksjoner per uke
1 uke: 3 830
2 uker: 6 730
3 uker: 9 630
4 uker: 12 530
6 uker:  16 940
8 uker: 22 270
12 uker:  31 550
13 uker: 32 600
16 uker: 38 980
20 uker: 48 720
24 uker: 58 460
36 uker: 87 700
Ekstra uke 1-12: 2 440
26 leksjoner per uke
1 uke:  4 640
2 uker: 8 350
3 uker: 12 060
4 uker: 15 780
8 uker: 28 770
12 uker: 39 900
Ekstra uke: 3 480
40 leksjoner per uke
1 uke: 6 500
2 uke: 12 060
3 uke: 17 630
4 uke: 23 200
Ekstra uke: 5 570
20+6 leksjoner per uke
 1 uke: 7 190
2 uker: 13 460
Ekstra uke: 6 260

Innkvartering

Pris per uke
Vertsfamilie med frokost
Enkeltom 2 150
Vertsfamilie halvpensjon
Enkeltrom 2 780
Ekstra natt 580
Vertsfamilie uten måltider
Enkeltrom med matlagingsmulighet 1 910
Tillegg, eget bad 460
Tillegg for å bo nærmere skolen (ca.20 gangavstand til skolen) På forespørsel
Studio
1 person: 2 900
 2 personer: 1 740
Rom i **klasse. Turistskatt tillegges, betales på stedet.

Kursstart 2024

Kursstart
Nybegynnere: 8/1, 4/3, 29/4, 1/7, 2/9, 28/10
Forkunnskaper: Hver mandag

Offentlige fridager 2024

Fridager
Enkelstående fridager: 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 15/8, 1/11,  11/11
Juleferie: 23/12 – 5/1 2025

Deltagerkommentarer

Bo 64 år, 2 uker

Lyon er en fin, åpen by med bra metro / åpne områder og hyggelige mennesker. Læreren var hyggelig, fleksibel og kunnskapsrik.

Skolen hadde veldig gode bøker og flotte aktiviteter, jeg var med på to av dem. Første gang jeg ikke forstod mye som sagt fordi læreren bare snakket på fransk, men andre gang jeg var med, hadde jeg lært språket mye bedre og forsto mer av det læreren sa om aktiviteten vi var på. Veldig bra!

Margareta 55 år, 4 uker

Jeg er veldig fornøyd med mitt opphold. Skolen jobbet bra. Jeg hadde en fantastisk lærer, skolen ble ledet profesjonelt og tilbød også sosiale aktiviteter mandag-fredag ​​med ulike temaer, slik at det var lett å møte andre deltakere selv utenfor egen gruppe. Jeg er også veldig fornøyd med min bolig, og takket være at jeg booket tidlig, fikk jeg et fint studio med utsikt over en gårdsplass og en stor balkong. Det var fire uker, og jeg kommer tilbake. Jeg tenker på samme tid neste år, men kanskje noen få uker i høst, så dere vil høre fra meg igjen.

Studenthistorier

Bare hos oss

Personlig studieveiledning
Veiledning studiefinansiering

Ingen tillegg & Gratis hjelp
Bredt skoleutvalg

Språkkurs og Utenlandsstudier
Siden 1982